Hoe u inkomsten kunt genereren met uw site door uw eerste online workshop te maken

Je bent waarschijnlijk met je blog begonnen omdat je enige voorkennis hebt die je met andere mensen wilt delen. Blogposts zijn een geweldige plek om stukjes van die kennis te delen, maar nog meer diepgaande posts hebben niet het opleidingsniveau dat een goede online workshop kan bieden.


Michael Dunlop bij Income Diary had het volgende over het gebruik van workshops om online geld te verdienen:

“Mensen lezen je blog, maar het zou me niet verbazen als meer dan 80% geen gehoor geeft aan wat je zegt. Een workshop hebben betekent dat ze van je leren en samen met jou implementeren, dit is voor sommige mensen een zeer aantrekkelijk aanbod en ze zijn bereid om hoge prijzen te betalen om het te doen. ”

Ontwikkel een strategie

Volgens Dorie Clark op Forbes: “Je kunt niet gewoon verwachten dat je iets online klapt en de dollars ziet binnenstromen, maar met moeite en strategie kunnen online cursussen een inkomstenbron en een krachtige leadgenerator worden.”

Dit is waar. Je moet weten:

  • Wie is uw demografische doelgroep?
  • Wat willen ze weten?
  • Heeft u die kennis of hoe kunt u die verkrijgen??
  • Hoe kun je de informatie interessant maken?
  • Zijn er vergelijkbare cursussen die er zijn? Hoe kun je de jouwe anders maken? Beter?
  • Hoe gaat u uw cursus op de markt brengen? Aan wie? Hoe vaak?
  • Wat is je uiteindelijke doel voor het maken van deze inhoud?

Inkomsten genereren met uw website

Je hebt waarschijnlijk al een aantal van onze artikelen hier gelezen over de vele verschillende manieren waarop je inkomsten kunt genereren met je website, zoals Kan Kindle Books zorgen voor een nieuwe gestage stroom van inkomsten voor bloggers? en 23 slimme manieren om inkomsten te genereren met uw blog.

Door workshops toe te voegen, creëert u gewoon een nieuwe inkomstenstroom die u keer op keer kunt verkopen. Volgens Forbes is e-learning echt een winstgevende markt, die naar verwachting tegen het einde van dit jaar een omzet van $ 107 miljard zal behalen. Dat aantal omvat natuurlijk alle soorten online trainingsprogramma’s, dus uw niche kan al dan niet aan de bovenkant van dat spectrum vallen. Toch wordt verwacht dat de industrie zal groeien, dus het is nooit te laat om de winst binnen te halen, vooral als je iets belangrijks te zeggen hebt.

Een workshop maken

Je kunt ervoor kiezen om de workshop op je eigen website te hosten via een platform zoals Moodle. Moodle is een open source-platform dat beschikbaar is via de meeste webhostingbedrijven of kan worden geïnstalleerd aan de achterkant van uw site. U kunt wachtwoordbeveiliging instellen, studenten toevoegen en verwijderen, presentaties in whiteboard-stijl maken en zelfs live chats hosten. Het is echt een veelzijdig platform dat goed werkt voor vrijwel elk type les of workshop.

Er zijn echter ook een paar andere opties waarmee u niet alleen een workshop kunt maken, maar die u ook een publiek kan bieden dat mogelijk geïnteresseerd is in die workshop. Als uw site nog niet veel verkeer ontvangt, kan dit een haalbare optie zijn waarmee uw ideeën aan mensen worden getoond.

Udemy

Udemy is waarschijnlijk een van de bekendere platforms voor het maken en verkopen van online cursussen. U kunt de prijs voor uw cursus bepalen, afhankelijk van het unieke karakter ervan en de vraag ernaar. Ze hebben meer dan 9 miljoen studenten geregistreerd en ongeveer 4 miljoen maandelijkse bezoekers. Voor studenten verwijst Udemy naar jou vanwege hun marketing, zij houden de helft van de kosten van de cursus.

Het platform is vrij eenvoudig te gebruiken en u kunt ook videocontent aan de mix toevoegen. Het grootste voordeel zit in het verkeer en de browsers die de site bezoeken. Je kunt nog steeds studenten binnenhalen en je behoudt 100% van die verkopen, dus het is volledig compatibel met je website-inspanningen. U zult echter ook, al is het maar een klein beetje, profiteren van de marketinginspanningen van Udemy.

CourseCraft

CourseCraft is het perfecte platform als je anderen wilt leren knutselen. Dit platform werkt met uw WordPress-blog en ze kosten slechts 5% of u kunt een kleine vergoeding per cursus betalen. Dit is een geweldige manier om controle te houden en alles op uw eigen website te houden.

Het platform is heel gemakkelijk te gebruiken en ze bieden voorbeelden van wat anderen hebben gedaan, zodat u ideeën kunt opdoen voor het maken van uw eigen cursus en hoe deze moet worden opgezet.

Leerbaar

Teachable biedt vergelijkbare opties als Udemy, maar je kunt de cursussen ook op je eigen website hosten. Dit betekent dat uw branding intact blijft in plaats van dat de Udemy-branding erop wordt gedrukt. Je kunt een vergoeding per student betalen of je kunt een maandelijks bedrag betalen.

Je kunt cursussen hosten onder je eigen domeinnaam of het domein van docenten gebruiken. Het platform biedt ook meertalige ondersteuning en de mogelijkheid om webpagina’s op hun platform te bouwen.

Welke soorten workshops zijn populair?

udemyUdemy-screenshot van de pagina Online Web Development

Dit kan per bedrijfstak verschillen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar enkele van de gratis college-cursussen die er zijn, staan ​​cursussen psychologie en zakelijk inzicht bovenaan de lijst, zelfs onder degenen die werken aan post-bachelordiploma’s. Uw website gaat echter mogelijk over iets dat volledig tegengesteld is aan dat onderwerp, zoals hoe u uw eigen website kunt starten.

Goede SEO-tactieken werken ook met workshops. Doe wat goed, ouderwets detectivewerk door te kijken naar trefwoorden, zoektermen waar mensen naar kijken, en trending topics in uw nichegebied. Ga dan naar enkele van de online workshopplatforms en kijk welke workshops al worden aangeboden. Je zult waarschijnlijk een plaats of twee zien waar je waarde aan kunt toevoegen.

Een andere optie is om je publiek te peilen. Neem gewoon contact op met uw mailinglijst en vraag hen in wat voor soort workshops ze geïnteresseerd zouden zijn of welke vragen ze niet beantwoord hebben. Je zult waarschijnlijk verrast zijn door de resultaten en misschien zelfs met een idee komen voor een nieuwe cursus.

Succesvolle workshops

Jen Conner, een vriend en een kunstondernemer, bood via haar website online kunstworkshops aan. Ze zei het volgende over het runnen van een succesvolle workshop:

‘Het komt er echt op neer om ze meer te geven dan ze ergens anders kunnen krijgen. Een van mijn workshops was het maken van muurschilderingen in je huis. Er zijn zoveel verschillende tutorials over dit onderwerp, evenals sjablonen die je kunt kopen en boeken die je kunt lezen. Ik moest echt out of the box denken om ervoor te zorgen dat mijn cursussen waarde hebben. Een ding dat ik deed, was een aantal videovoorbeelden implementeren om de muurschildering te schetsen. Vervolgens heb ik voorbeelden van verschillende technieken toegevoegd om textuur en effecten te creëren. Niemand anders deed dat op dat moment en het maakte mijn cursus zeer succesvol. ”

Enkele van de beste digitale fotografiecursussen over Udemy worden gegeven door John Pullos. Pullos heeft een 4,8 van de 5 sterren van de 191 beoordelingen en heeft alleen al in zijn Beginner Nikon Digital SLR-klas meer dan 7233 studenten les gegeven. Een paar dingen die hij doet die hem succes lijken te brengen:

  • Geldteruggarantie
  • Duidelijk overzicht van wat de student gaat leren
  • Duidelijke beschrijving van zijn fotografieachtergrond en de kennis die hij te bieden heeft

Zelfs als uw branche geen digitale fotografie is, kunt u leren door succesvolle instructeurs te bestuderen en waardoor ze zich onderscheiden van de rest van de cursussen die op verschillende platforms worden aangeboden.

Het maken van een online workshop kost wel wat tijd en moeite. Het mooie van deze workshops is echter dat als je ze eenmaal hebt gemaakt, ze je nog vele jaren geld kunnen opleveren met slechts een paar kleine aanpassingen en aanpassingen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me