Hoe u prijsniveaus gebruikt om meer in rekening te brengen voor uw online cursus

Met de groei van het internet zijn er veel zakelijke kansen ontstaan ​​voor individuen die hun kennis, talenten en vaardigheden willen gebruiken om geld te verdienen.


Een van de beste manieren om online geld te verdienen, is door een online cursus te maken en te verkopen in een vakgebied waarover u veel kennis of passie hebt. Door een cursus te verkopen, kun je een mooie stroom van passief inkomen creëren terwijl je anderen iets leert waar je van houdt.

Voorbeeld: gratis duikcursus bij Teachable (bron).Voorbeeld: cursus smeden door Alec Steele (bron).Voorbeeld: cursus aquarel schilderen (bron).

Als u geïnteresseerd bent in het maken en verkopen van online cursussen, laat dit bericht u precies zien hoe u uw inkomsten kunt verhogen door een gedifferentieerd prijssysteem te gebruiken waarmee uw studenten meer kunnen betalen voor cursusbonussen en extra’s.

Hier zijn de vijf eenvoudige strategieën die u kunt gebruiken om waarde toe te voegen aan uw cursus en uw studenten te verkopen:

1. Maak inhoudsupgrades

Als uw studenten de basisprijs van uw cursus betalen, moeten ze toegang krijgen tot al het materiaal dat u voor die cursus hebt gemaakt. Dit betekent echter niet dat u geen extra inhoud kunt maken en deze als upgrade kunt aanbieden tegen een extra vergoeding.

Een van de beste manieren om een ​​inhoudsupgrade aan te bieden, is door een werkblad of werkboek te maken dat bij uw cursus hoort en studenten te laten oefenen wat ze leren.

Stel dat u bijvoorbeeld een cursus in een vreemde taal gaf. Je zou een vocabulaire en grammatica-oefenboek kunnen maken dat studenten de mogelijkheid zou geven om te gebruiken wat ze leren gebruiken tijdens hun cursus. Dit soort begeleidend oefenwerk voegt gewoonlijk $ 25-50 toe aan de waarde van uw online cursus.

Als je van plan bent om online les te geven, is een andere manier om inhoudsupgrades uit te voeren het bouwen van een geavanceerde reeks cursuscolleges buiten de normale cursus. Dit soort masterclass-aanpak kan een geweldige manier zijn om studenten vast te houden nadat ze je introductiecursus hebben afgerond. Omdat de inhoud geavanceerder is, is het ook redelijk dat u er meer voor in rekening brengt. Een goed samengestelde set masterclass-lessen kan $ 100 of meer toevoegen aan de cursusprijs.

2. Host Live Q&Net zo

Wanneer mensen een online cursus volgen, hebben ze zeker vragen over het materiaal. Een geweldige manier om extra geld te verdienen, is door live vraag- en antwoordsessies te houden om deze vragen te beantwoorden. Studenten kunnen dan toegang krijgen tot uw expertise en gepersonaliseerde antwoorden krijgen op de vragen die ze hebben bedacht. Je moet proberen deze sessies regelmatig te hosten om het voor studenten gemakkelijker te maken om in hun schema te passen.

Als je lange Q host&Een sessie regelmatig en geen limiet op hoeveel van hen een student kan krijgen, u kunt tot een paar honderd dollar extra in rekening brengen voor dit soort persoonlijke hulp. Als u ze echter slechts af en toe gaat doen, moet u deze upgrade bescheidener prijzen.

3. Aanbieden van advies

Afhankelijk van wat u van plan bent om online les te geven, zijn sommige van uw studenten mogelijk bereid om een ​​aanzienlijk bedrag te betalen voor een-op-een consultatiesessies met u. Deze sessies kunnen gepersonaliseerde trainingstijden zijn, of ze kunnen door u worden gebruikt om te evalueren hoe uw studenten het doen en om aangepaste leerplannen te ontwerpen die ze de komende week of maand kunnen nastreven..

Het bedrag dat u voor dit soort consult in rekening kunt brengen, hangt grotendeels af van hoe lang en hoe vaak de sessies zullen zijn. Houd er echter rekening mee dat u uw tijd voor geld inruilt wanneer u raadpleegt, dus zorg ervoor dat de extra vergoeding die u in rekening brengt voor consulten in de gelaagde prijsstructuur van uw cursus u het uurtarief geeft dat u denkt dat uw tijd waard is.

In sommige gevallen kan één-op-één-advies honderden dollars toevoegen aan de basisprijs van een cursus.

4. Maak een privécommunity

Een van de beste manieren voor uw studenten om met uw cursus te leren en te groeien, is door niet alleen met u, maar ook met elkaar te kunnen communiceren. Je kunt dit soort interactie faciliteren door een online community te creëren speciaal voor mensen die zijn ingeschreven voor je cursus en die een upgrade-vergoeding hebben betaald om er toegang toe te krijgen.

Veel cursusmakers kiezen ervoor om gesloten of geheime Facebook-groepen te gebruiken, omdat ze gemakkelijk kunnen bepalen wie er binnenkomt en deelneemt aan de interacties van studenten. Andere makers kiezen ervoor om een ​​privéforum te hosten.

Als u van plan bent uw studenten te verkopen aan een privécommunity, is het belangrijk dat u persoonlijk actief bent in die community. Log in, beantwoord vragen en geef zo ​​vaak mogelijk nuttig advies of informatie, omdat deze activiteiten de waarde van de groep vergroten.

Over het algemeen kan toegang tot een privécommunity redelijkerwijs $ 50-100 toevoegen aan de basisprijs van je cursus. Het goede nieuws is echter dat het heel gemakkelijk is om zo’n community op te zetten en dat een verhoogd lidmaatschap de hoeveelheid tijd die je besteedt aan interactie met de community niet te veel zal verhogen. In die zin is het toevoegen van een groeps-upsell een zeer schaalbare manier om extra geld te verdienen met je cursus.

5. Geef wekelijkse kantooruren op

Een idee dat je kunt koppelen met je live Q&Een sessie en uw privégroep is om wekelijkse kantooruren in te plannen waar studenten weten dat u online in uw groep zult zijn om hun vragen te beantwoorden. Hoewel dit soort formaat niet bevorderlijk is voor het geven van lange, gedetailleerde antwoorden op complexe vragen, is het een geweldige manier om je studenten wat extra begeleiding en advies te geven.

Als u dergelijke wekelijkse kantooruren aan uw cursus toevoegt, kunt u ongeveer $ 100 meer in rekening brengen dan voor het cursusmateriaal alleen.

Jouw beurt

Als u online les wilt geven, kunt u eenvoudig uw inkomen verhogen door een gedifferentieerd prijsmodel te creëren dat elk van deze extra functies afzonderlijk biedt. Als je wilt, kun je ook een all-inclusive pakket maken dat alle upgrades tegen een gereduceerde prijs biedt, wat een geweldige manier is om je studenten een betere waarde te geven voor het uitgeven van een grotere hoeveelheid geld met jou.

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je begint met een geweldige cursus en echte waarde toevoegt aan je extra upgrades. Als je dat doet, zul je merken dat studenten meer geneigd zijn om je cursus positief te beoordelen, wat je op zijn beurt kan helpen meer verkopen te genereren door sociaal bewijs te leveren voor je educatieve materialen.

Over de auteur: Eduardo Yi

Eduardo Yi is de belangrijkste contentmarketeer bij Teachable, een toonaangevend online leerplatform waarmee iedereen, van creatieve individuen tot gevestigde organisaties, gemakkelijk hun eigen professionele online cursussen kan maken, verkopen en beheren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me