Hoe verdient SnapChat geld?

Op het eerste gezicht klinkt het idee van berichten die zichzelf vernietigen na een bepaalde periode verschrikkelijk.


Dat is precies wat de klasgenoten van Evan Spiegel dachten toen hij in 2011 het idee achter SnapChat gooide.

Snel vooruit naar 2017 – Snap (Snap Inc.), het moederbedrijf van Snapchat, schatte haar beursintroductie op $ 1 maart 2017 op $ 17 per aandeel en het bedrijf zal op 2 maart beginnen met handelen op de New York Stock Exchange, 2017. Dit geeft Snap een marktwaarde van bijna $ 24 miljard, waarmee het de grootste Amerikaanse technische beursintroductie is sinds Facebook.

Dit smeekt om onze volgende vraag … dat is het hoofdonderwerp van ons artikel …

Hoe verdient SnapChat geld? 

Snelle Antwoorden –

 1. Snap advertenties
 2. Geofilters
 3. Gesponsorde lensfilters
 4. Ontdek
 5. Sportpartnerschappen

Voordat we erin duiken, moeten we eerst begrijpen …

Wat is SnapChat echt?

snapchat-1360003_1280

Om het succes van SnapChat te begrijpen, moet u eerst weten wat de app doet en hoe deze werkt.

Gebruikers kunnen ‘snaps’ of berichten uitwisselen die mogelijk tekst, video’s en foto’s bevatten. Privéberichten worden automatisch verwijderd zodra ze zijn geopend. Een openbare post heeft daarentegen een vervaldatum van 24 uur.

Als je denkt dat die beperkingen belachelijk zijn, moet je weten dat video’s alleen maar kunnen oplopen tien seconden lang. Met andere woorden, SnapChat is een slecht ontworpen berichten-app of iets anders geheel. Maar met 150 miljoen dagelijkse actieve gebruikers en een geschatte waardering van $ 18 miljard, het is duidelijk dat deze rage op sociale media allesbehalve is Slecht ontworpen.

Vervaldatums – het verkoopargument van SnapChat

De schittering achter SnapChat komt neer op een eenvoudige filosofie – sommige dingen zijn waardevoller met een tijdslimiet.

Het geven van vervaldata aan sociale inhoud verhoogt de betrokkenheidfactor. Dit komt vooral omdat gebruikers die snaps kunnen vangen terwijl ze beschikbaar zijn, om het gevoel van exclusiviteit te krijgen. Verhalen die bijvoorbeeld betrekking hebben op grote sportevenementen, krijgen een grote betrokkenheid omdat sportfans dol zijn op dat ‘in-het-moment’-gevoel. Voor een PR-boost bieden bedrijven ook verhalen die hun publiek achter de schermen nemen. Enkele geschikte instellingen zijn de lancering van een nieuw kantoor, een bedrijfsuitje of een liefdadigheidsprogramma.

Natuurlijk wordt SnapChat ook gebundeld met andere opwindende functies. Afgezien van de mogelijkheid om snaps te verzenden, kunnen gebruikers ook verhalen publiceren, dit zijn samengestelde snaps die zichtbaar zijn voor volgers.

Om snaps interessanter te maken, biedt SnapChat ook lenzen die humoristische overlays aanbrengen – van fronsende gezichten tot het beruchte hondengezichtsfilter. Deze filters vereisen soms acties van de gebruiker om animaties te activeren, zoals een wenkbrauw optrekken en hun tong uitsteken. Over het algemeen bieden lenzen gebruikers een uitlaatklep voor creativiteit en zelfexpressie, iets dat iedereen kan waarderen.

Ten slotte blijkt dat de zelfvernietigende berichten van SnapChat geweldig zijn voor absolute privacy en veiligheid. In sommige opzichten is het verzenden van snaps veel beter dan het gebruik van gecodeerde berichten-apps als je je zorgen maakt over privacy. Zodra een snap de tijdslimiet heeft bereikt, is er geen manier voor een onbevoegde partij om de inhoud te herstellen.

Om al deze redenen blijkt SnapChat een zeer effectief contentdistributiekanaal voor merken die een aanwezigheid op sociale media willen vestigen. Het is tijd voor de vraag van een miljoen dollar …

Dus hoe verdient SnapChat geld?

Net als andere sociale mediaplatforms zoals Twitter, Facebook en Instagram profiteert SnapChat van advertenties. Maar dankzij de unieke kenmerken maakt het bedrijf een moord.

1- Snap-advertenties

Snap-advertenties zijn het brood en de boter van SnapChat-advertenties. Ze werken door videoadvertenties op volledig scherm van 10 seconden weer te geven die altijd relevant zijn voor andere snaps. Deze advertenties zijn ook interactief. Wanneer gepresenteerd, hebben gebruikers de mogelijkheid om omhoog te vegen om toegang te krijgen tot meer inhoud – of het nu een langere video, blogpost of app-installatie is.

Om de conversies te verbeteren, lanceerde het bedrijf SnapChat Partners met bedrijven zoals 4C, SocialCode, TubeMogul en Adaptly. Gegevens suggereren dat de advertentie-inkomsten van SnapChat volgend jaar bijna $ 1 miljard zullen bedragen. Volgens eMarketer, een van de redenen achter deze explosieve groei is de enorme populariteit van de app – vooral onder millennials en leden van de Generation Z.

snapchat-inkomsten

Bron: eMarketer

Ondanks de stappen van SnapChat om de advertentie-inkomsten te verhogen, is er één regel die ze niet zouden overschrijden: de privacy van hun gebruikers verpesten. Daarom zorgt het bedrijf ervoor dat bedrijven niet kunnen adverteren voor de privéberichten van hun gebruikers.

Afgezien van Snap Ads, maakt SnapChat gebruik van de volgende bronnen voor advertentie-inkomsten:

2- Geofilters

Het leven is leuker als je in het moment leeft

Dit zijn de woorden die je vindt in de beschrijving van SnapChat in de mobiele app store. Het draait allemaal om het vastleggen van het moment en het delen van je ervaringen met je volgers.

Met geofilters, gebruikers hoeven niet langer handmatig gegevens op te geven. Of ze nu in een winkelcentrum, nationaal evenement of beroemde bezienswaardigheid zijn, SnapChat biedt exclusieve filters die context geven aan elke module. Ze hoeven niet langer uit te leggen waar ze zijn, wat ze doen en waarom ze daar zijn. Daarom worden ze aangemoedigd om snel door gebruikers gegenereerde inhoud te produceren en deze te delen met hun sociale kringen.

mcdonaldsEr verschijnt bijvoorbeeld een overlay van friet en een burger als de gebruiker zich in een McDonald’s-etablissement bevindt.

Hoe profiteert SnapChat van deze functie? Houd er rekening mee dat het bedrijf geen kosten in rekening brengt voor het ontwerp op Geofilters. Als u een on-demand Geofilter wilt gebruiken, moet u deze zelf maken. SnapChat brengt u echter twee dingen in rekening: de grootte van het gebied en de hoeveelheid tijd waarin de Geofilter beschikbaar is.

Om te beginnen brengt SnapChat $ 5 in rekening voor een dekking van 20.000 vierkante voet, wat het minimale gebied is dat vereist is voor een geofilter. Deze ruimte is meestal voldoende voor een middelgroot kantoor. Aan de andere kant is het maximaal te kopen gebied voor een geofilter 5 miljoen vierkante voet, wat genoeg zou moeten zijn om een ​​paar stadsblokken te bedekken.

Geofilters kunnen overal vanaf een uur tot een totaal van 30 dagen live blijven. Naast grote bedrijven kunnen particulieren ook tijdelijke Geofilters betalen voor evenementen zoals verjaardagen en bruiloften.

Hier zijn enkele tools en services die u kunt verkennen,

Geo-Filter.com biedt de eenvoudigste manier om SnapChat-geofilters te maken. Het is ook een hulpmiddel voor jou om een ​​mooie Geofilter te maken. Hier is het bericht van Danny, een vertegenwoordiger van Geo-Filter,

Met onze Geo-Filter Designer kunt u eenvoudig een verbluffende Geofilter maken die klaar is voor onmiddellijke verzending naar Snapchat. Geofilters zijn geweldig voor marketingmateriaal, bruiloften, verjaardagen, kleine bedrijven ‘en nog veel meer.

Als je niet goed bent in ontwerpen, kun je altijd iemand anders het laten doen. CustomFilterz kan uw oplossing zijn. Het biedt een sterk aangepaste Geofilter voor gebruikers. Jason Slater, de mede-oprichter van CustomFilterz heeft een bericht om te delen,

Voor bedrijven die een volledig op maat gemaakte geofilter willen die mensen zullen delen en die passen bij hun branding, is CustomFilterz het best beoordeelde ontwerpbureau voor geofilters. We maken ook geofilters voor verjaardagsfeestjes, bruiloften etc. ”

Als alternatief kunt u professionele SnapChat-filters zoeken op een online marktplaats. FilterPop is de marktplaats voor aangepaste SnapChat-filters. U kunt Geofilter-ontwerpen vinden voor bruiloften, verjaardagen en meer. Alex Kehr, de CEO van FilterPop, deelt zijn bedrijfsmissie,

We willen dat elk evenement en moment zo gedenkwaardig mogelijk is. De FilterPop-marktplaats verbindt de beste ontwerpers ter wereld met de meest innovatieve bedrijven en consumenten. We helpen mensen herinneringen te vormen die een leven lang meegaan.

3- Gesponsorde lensfilters

Grote bedrijven beseften de aantrekkingskracht van lensfilters voor SnapChat-gebruikers en gingen door en lanceerden hun gesponsorde lensfilters. Deze lensfilters zijn vergelijkbaar met geofilters, omdat ze mogelijk ook alleen op specifieke locaties verschijnen. Lensfilters zijn echter interactiever en dynamischer dan stationaire geofilters. Om de onderdompeling van de gebruiker te vergroten, spelen lensfilters ook een geluidsclip wanneer ze actief zijn.

Eten bij KFC maakt bijvoorbeeld ook de lensfilter van de kolonel Sanders mogelijk, die gebruikers zelf in de blanke kolonel verandert. Er vindt ook een speciale animatie plaats met een gebakken kippenpoot – de gebruiker wordt gevraagd een hap te nemen.

snapchat-kfcBron: On The Line Social Media 

Houd er rekening mee dat Geofilters en gesponsorde lensfilters meer doen dan alleen het verbeteren van de ervaring van klanten.

Denk er eens over na – als je bij Taco Bell eet en je hoofd plotseling verandert in een gigantische taco-schaal, dan is het eerste dat je wilt doen, het met je vrienden te delen. Als gevolg hiervan kunnen merken die adverteren op SnapChat gebruikmaken van door gebruikers gegenereerde inhoud (UGP) en het bereik van sociale media van hun klanten om bekendheid te krijgen.

Taco Bell

Trouwens, de nobele poging van Taco Bell om de hoofden van mensen in taco’s te veranderen, heeft zijn vruchten afgeworpen.

In totaal hebben 224 miljoen mensen interactie gehad met het taco head SnapChat-filter. Om eerlijk te zijn, moesten merken die wilden adverteren met gesponsorde filters maar liefst $ 750.000 betalen. Ter vergelijking: de gemiddelde kosten van een advertentie van 30 seconden op Super Bowl kosten maar liefst $ 5 miljoen. Dat is zonder enige garantie dat het publiek zelfs oplet tijdens de commercial.

4- Ontdek

Wanneer u SnapChat gebruikt, merkt u mogelijk dat twee keer naar rechts vegen de Discover-feed opent. Hier vindt u samengestelde snaps van uitgevers zoals CNN, BuzzFeed, People en Cosmopolitan. Er zullen ook een paar advertenties tussen snaps zijn, dus het is duidelijk dat Discover inkomsten genereert.

Hoewel niemand weet hoeveel SnapChat de Discover-functie maakt, zouden ze hand in hand moeten verdienen, gezien het feit dat ongeveer 20 grote uitgevers met het bedrijf samenwerken. De functie verspreidde zich ook in de tijd dat SnapChat een aanzienlijke omzetgroei doormaakte.

Hoogstwaarschijnlijk delen zowel SnapChat als een uitgever advertentie-inkomsten. Het is gewoon niet duidelijk hoeveel elke partij voor elke deal krijgt.

5- Sportpartnerschappen

quarterback-67701_1280

SnapChat werkt de afgelopen jaren samen met sportorganisaties zoals de NHL, NFL en de MLB. Deze organisaties zouden tijdens sportevenementen Live Stories gebruiken om meer mensen in de sociale ruimte te bereiken.

Net als bij Discover is het niet duidelijk hoeveel SnapChat geld verdient met sportpartnerschappen. Maar aangezien de app een directe lijn biedt aan het jonge en gepassioneerde publiek, investeren grote competities in deals die wekelijkse Discover-kanalen aanbieden zoals “MLB Wednesdays”.

Houd er rekening mee dat de MLB SnapChat in 2014 begon te gebruiken. Op dat moment moeten gebruikers hun account volgen om de verhalen te zien die ze publiceren. Maar met een partnerschap worden liveverhalen gepromoot naar alle gebruikers.

In een eerder rapport van AdAge.com, Live Story-advertenties maken SnapChat overal tussen $ 400.000 en $ 500.000 voor volledige blootstelling aan de gebruikers van het bedrijf. Afgezien van grote sportorganisaties, worden Live Story-advertentiepartnerschappen gezocht door bedrijven zoals iHeartRadio en AEG.

Laatste woorden

In het verleden waren mensen verbaasd waarom SnapChat zoveel waard was omdat het verdienmodel niet duidelijk was. Dat verklaart de bewegingen van het bedrijf die de monetisatie de afgelopen jaren hebben beïnvloed.

Tegenwoordig heeft SnapChat een robuust verdienmodel dat zowel geschikt is voor bedrijven als voor individuen die ‘het moment willen grijpen’. Voor tips over hoe u SnapChat kunt integreren met uw marketingstrategie voor sociale media, bekijk deze essentiële regels voor effectieve Snap Chat-marketing.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map