Inkomsten genereren met YouTube: hoe YouTube-gebruikers hun geld verdienen

Hoe klinkt het om geld te verdienen aan je passie? Vrij goed toch?


Nou, wat als je het kunt doen in het comfort van je huis? Geen bazen om aan te melden, geen deadlines te halen en geen vaste werktijden.

Klinkt als een droombaan!

Voor de meeste mensen lijkt dat een carrière als YouTuber te omvatten. Ga gewoon voor een camera zitten en maak video’s over eten, make-up-tutorials doen of gewoon videogames spelen en je verdient geld met alle weergaven die je krijgt.

Hier is het ding, een YouTuber zijn is niet zo eenvoudig als het lijkt, en als je erover denkt om in de wereld van YouTubing te springen, zijn er twee grote vragen waar je op moet letten:

 1. Hoeveel geld verdient een YouTuber?
 2. Moet je het doen?

Met dat in gedachten, laten we ons verdiepen in de innerlijke werking van een YouTuber en uitzoeken of een contentmaker op YouTube de moeite waard is.

Hoeveel verdienen de beste verdieners van YouTube?

Voordat we tot het uiterste gaan om geld te verdienen als YouTuber, laten we eens kijken naar enkele van de grootste YouTubers die er zijn en uitzoeken hoeveel ze precies verdienen.

Een onderzoek door New Media Rockstars werpt enig licht op hoeveel de grote kanalen op YouTube verdienen en een aantal van hen kan een aanzienlijke winst behalen met hun video’s en abonnees. Een dergelijke YouTuber is PewDiePie (Felix Kjellberg), die meer dan 500 miljoen abonnees op zijn kanaal heeft met een gemiddelde van 1,5 miljoen views per video.

Als het nummer één kanaal waarop je bent geabonneerd op YouTube, verdient PewDiePie gemakkelijk meer dan $ 12 miljoen per jaar aan al zijn inspanningen en daarna. Een ander kanaal, de gaming- en entertainmentgerichte Rooster Teeth Company, verdient jaarlijks $ 13 miljoen, terwijl kleinere kanalen zoals Nigahiga en Epic Meal Time respectievelijk $ 2,9 miljoen en $ 3,1 miljoen verdienen..

PewDiePie’s recente uploads – bijna 3 miljoen views binnen 2 dagen nadat deze video is uitgebracht (zie het live).

Over het algemeen kun je, als je een consistente maker van inhoud op YouTube bent, via je video’s een behoorlijk fatsoenlijke kost verdienen op het platform.

Hoe verdien je YouTuber hun geld?

Nu u weet wie de grote verdieners op YouTube zijn, laten we eens kijken hoe ze precies hun geld verdienen en hoe dit op u van toepassing kan zijn. Er zijn in principe twee manieren om op YouTube te verdienen, namelijk:

 • YouTube-advertenties en partnerprogramma’s
 • Sponsors en externe inkomsten

Als je vastbesloten bent om YouTube als je platform te gebruiken, moet je er waarschijnlijk voor zorgen dat je een YouTube-account hebt dat is ingesteld om geld te verdienen.

1- Ingebouwde YouTube-inkomsten genereren /

Stel dat je al een kanaal hebt ingesteld en een paar video’s hebt geüpload, je kunt meteen beginnen met verdienen op YouTube door het inschakelen van inkomsten genereren in te schakelen voor je account en je aan te melden voor Google Adsense.

YouTube-functie voor het genereren van inkomsten inschakelen: Inloggen > Kanaal > Status en functies > Inkomsten genereren (of,).

Door het genereren van inkomsten voor je account in te schakelen, kun je in feite geld verdienen met je originele inhoud door advertenties die op je video’s worden geplaatst wanneer deze worden bekeken. Aangezien Google Adsense is bedoeld om u te helpen betalingsgegevens in te stellen en Google in staat te stellen advertenties op uw video’s te plaatsen, verdient u het grootste deel van uw werkelijke YouTube-geld.

Ten slotte moet je je aanmelden voor een YouTube-programma voor partnerschapsprogramma’s, dat je een aantal voordelen biedt voor je account, zoals analytische tools, geavanceerde bewerkingstools en de mogelijkheid om video’s langer dan 15 minuten te uploaden. Om YouTube-partner te worden, moet je 10.000 openbare weergaven op je kanaal hebben (d.w.z. 1000 weergaven op 10 video’s) en door YouTube worden beoordeeld om een ​​gecertificeerde YouTube-partner te zijn.

Zodra je dat allemaal hebt gedaan, kunnen we eindelijk kijken naar het werkelijke aantal hoeveel je kunt verdienen via YouTube.

Advertenties vormen de ruggengraat van elke gevestigde YouTuber en de kans is groot dat je ze bent tegengekomen. De advertentiefragmenten aan het begin van een video of een pop-upadvertentie onderaan de video is hoe elke YouTuber geld verdient met hun video’s.

Zodra je inkomsten gaat genereren met je video’s, kun je kiezen hoe je wilt dat de advertenties bij je video’s worden weergegeven en hoeveel inkomsten je ontvangt, hangt af van hoe je publiek erop reageert. Hoewel dit de meest eenvoudige manier is om geld te verdienen op YouTube, is het ook de meest ingewikkelde vanwege de manier waarop YouTube het berekent.

Hoe worden advertentietarieven berekend?

YouTube telt vertoningen (wanneer een kijker op uw advertenties klikt of deze bekijkt) en voor elke 1000 vertoning krijgt u ongeveer $ 7,50. Het probleem is hoe de vertoning wordt geteld, omdat deze echt afhangt van hoe betrokken je publiek is. Als een kijker besluit de advertenties over te slaan of een advertentieblokkering te gebruiken, wordt u niet betaald voor de weergave. Daarom vertalen hoge weergaven niet noodzakelijkerwijs naar een goed verdienende video. Een video met 10.000 weergaven heeft mogelijk slechts 3.000 duizend vertoningen, wat zich ruwweg vertaalt naar slechts $ 22,50.

Om uw winst op een video met advertenties te maximaliseren, moet u weten welke advertenties het beste bij welke inhoud werken. Als het een korte video van 3 minuten is, is een pop-upadvertentie misschien beter dan een clip van 30 seconden. Met het YouTube-partnerprogramma zou je toegang moeten hebben tot een analysepagina op YouTube om te bepalen wat het beste werkt voor je publiek.

Ondanks dat het het gemakkelijkst is om in te stellen, is het direct verdienen van geld op YouTube vaak niet voldoende, en daarom vinden veel YouTubers andere manieren om geld te verdienen.

2- Bankieren op Beyond YouTube

Zoals het er nu uitziet, wordt het alleen moeilijker om alleen op YouTube te verdienen en daarom is het niet ongebruikelijk dat YouTuber verder gaat dan YouTube om hun inkomsten te verdienen. Op dit moment zijn de drie grote manieren: sponsoring en productplaatsingen, verkoop van eigen merchandise en crowdfunding.

Grote naam YouTubers zoals Angry Joe en Jenna Marbles vertrouwen op een combinatie van alle drie om te verdienen wat ze verdienen. Dit is vaak het grootste deel van hoe YouTubers hun jaarlijkse inkomsten verdienen.

Productplaatsingen / sponsoring

Als u een aanzienlijk aantal volgers heeft verzameld, is de kans groot dat er bedrijven zijn die u willen sponsoren in ruil voor het noemen van hun producten of diensten. Deze sponsoring gebeurt vaak op commissie- of verkoopbasis, waarbij u wordt betaald op basis van het aantal kijkers dat op uw gesponsorde links klikt. Het is echter belangrijk op te merken dat als je een gesponsorde video maakt, je dit op je YouTube-account moet melden.

Een van de vele YouTube-sponsoraanbiedingen op FameBit, een marktplaats voor videomakers om sponsormogelijkheden te vinden en geld te verdienen met het maken en verspreiden van inhoud.

Je eigen merchandise verkopen

Als je je merk hebt gevestigd en genoeg loyale volgers hebt, kun je je eigen merchandise gaan verkopen door het aan je video’s te koppelen. Het opzetten van uw eigen website is een snel en eenvoudig proces en het type goederen / diensten dat u mogelijk aanbiedt, kan variëren, zolang het betrekking heeft op uw publiek. Smosh legt bijvoorbeeld veel nadruk op merchandising en verdient waarschijnlijk een aanzienlijk bedrag aan hun online winkel.

Smosh winkel.

3- De kracht van crowdfunding

Een recente trend onder makers van inhoud is het gebruik van crowdfunding en de twee grootste crowdfundingplatforms op dit moment zijn Kickstarter en Patreon. Het verschil tussen de twee is dat de eerste een projectmatige financiering heeft, terwijl de andere een terugkerend type is. Crowdfunding is een uitstekende manier om niveaus vast te stellen om je volgers te belonen in ruil voor een substantiële financiering. Een paar voorbeelden van niveaubeloningen zijn exclusieve inhoud voor betaalde leden, persoonlijke één-op-één-chats en gespecialiseerde merchandise.

Met de wijzigingen die YouTube heeft aangebracht in het beleid voor het genereren van inkomsten, hebben veel makers van inhoud en YouTubers zich tot het publiek gewend om hun werk te financieren. Crowdfunding kan een ongelooflijke bron van inkomsten zijn als het op de juiste manier wordt gebruikt, maar u moet weten welk platform bij uw publiek past.

Kickstarter

Als het type inhoud dat je wilt maken eenmalig is (bijv. Een speelfilm of een muziekalbum), is Kickstarter vaak de beste plek om te beginnen.

In Kickstarter zet je een projectpagina op met het bedrag dat je nodig hebt om je project te voltooien. Mensen beloven het dan en als het je lukt om je doelen binnen de deadline te bereiken, ontvang je het geld. Kickstarter-projecten zijn groter van aard en sommige projecten bereiken miljoenen dollars aan financiering.

Een paar opmerkelijke, zoals de Kung Fury, slaagden erin meer dan $ 600.000 aan financiering te vergaren uit haar toezeggingen.

Patreon

Terwijl Kickstarter zich richt op de grote projectfinancieringen, wordt Patreon meer gericht op kleinschalige maar doorlopende contentcreaties.

Het is waarschijnlijker dat YouTubers Patreon naar huis bellen, omdat het een stabielere bron van inkomsten kan bieden in vergelijking met Kickstarter. Net als bij Kickstarter, heb je een pagina opgezet met een financieringsdoel op Patreon, het verschil is dat het doel een maandelijkse basisfinanciering is in plaats van een eenmalige. YouTubers en contentmakers zoals Jim Sterling en Red Letter Media zijn geweldige voorbeelden van succesvolle Patreon-pagina’s met een winst van respectievelijk meer dan $ 12.000 en $ 19.000 per maand.

Jim Streling neemt elke maand $ 12.000 + mee naar huis voor zijn YouTube-kanaal.

Een YouTuber worden

Is dit voor jou?

Je zou nu een idee moeten hebben van hoeveel een succesvolle YouTuber maakt en hoe ze het maken. Een meerderheid van de grote YouTubers begon met het maken van inhoud over onderwerpen en gebieden waar ze een passie voor hebben en de passie hebben om die inhoud te blijven maken.

Weten waar je gepassioneerd over bent en een expert op dat gebied zijn, zal je helpen om aan de slag te gaan, maar uiteindelijk zal het afhangen van hoeveel tijd en moeite je bereid bent te steken in het uitbreiden van je kanaal.

Het is gemakkelijk om aan te nemen dat je als YouTubers alleen maar hoeft te entertainen op de camera. Maar het feit is dat een YouTuber zijn, betekent dat je buiten de camera werkt om je inhoud te plannen en te onderzoeken, manieren te vinden om er efficiënt geld mee te verdienen en ervoor te zorgen dat je aan het eind van de dag genoeg geld hebt.

YouTube gebruiken als opstapje

Voor elk succesverhaal van PewDiePie zijn er honderden andere YouTubers die het nog steeds proberen te halen op YouTube en het amper overleven. Daarom hebben makers van inhoud besloten niet alleen op YouTube te vertrouwen als hun distributieplatform.

Twitch is een goed voorbeeld van een platform waarmee je je inhoud naar het publiek kunt streamen terwijl je tips en donaties van kijkers ontvangt. YouTube gebruiken om over te stappen naar een andere carrière is ook een populaire trend, waarbij veel YouTubers films, televisie en uitzendingen maken.

In 201 startte Jimmy Tatro “TheJimmyTatroChannel”, die later werd gewijzigd in “LifeAccordingToJimmy”. Tatro is te zien in de Netflix-serie “American Vandal.”; evenals films “22 Jump Street” en “Grown Ups 2”.

Een YouTuber zijn, gaat over passie

Veel geld verdienen aan het zijn van een YouTuber klinkt misschien verleidelijk, en het is, maar uiteindelijk, wat de meeste YouTubers ertoe dwingt inhoud te blijven maken, is niet het geld. Het is een genot om content voor anderen te maken.

YouTuber zijn betekent dat je niet altijd op zoek bent naar een video met een miljoen views en die grote abonnementsnummers. Een YouTuber zijn, gaat over het kanaliseren van je passie en creativiteit en het maken van een inhoud die mensen leuk vinden.

Dus waar wacht je nog op? Begin met het maken van die video’s!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map