Kunnen Kindle-boeken een nieuwe gestage inkomstenstroom bieden voor bloggers?

Eind juni meldde ProBlogger dat Steve Scott ongeveer $ 30.000 per maand verdient, alleen al uit zijn Kindle-boeken.


In april deed Forbes verslag van de zelfgemaakte auteur Mark Dawson. Dawson schrijft misdaadthrillerboeken. Maar dat is hier niet het echte verhaal. Met die boeken verdient hij ongeveer $ 450.000 per jaar.

Er zijn veel andere auteurs die ergens tussen een paar dollar en een paar duizend dollar per maand verdienen. Met het gemak van het publiceren van een elektronisch boek op Amazon, is het zeker een gebied waar degenen die geld willen verdienen met hun blog naar moeten kijken.

Inkomstenstromen

Hoewel u misschien niet altijd kunt voorspellen hoeveel u aan royalty’s zult verdienen, is een van de sleutels om inkomsten te genereren met uw blog het genereren van meerdere inkomstenstromen uit verschillende bronnen.

Boeken zijn een ietwat residueel inkomen. U schrijft het boek één keer, formatteert het, uploadt het en u verdient er geld mee zolang het te koop is. Hoewel er iets meer aan de hand is (je moet het boek in ieder geval af en toe promoten), is dat het uitgangspunt.

U hoeft geen boek te schrijven

Een van de mooie dingen van het runnen van een blog is dat je in de loop van de tijd veel materiaal gaat verzamelen. U kunt gemakkelijk beginnen met het sorteren van die inhoud in categorieën en deze bundelen in gidsen en boeken.

 • Kies een onderwerp. Als ik bijvoorbeeld een aantal van mijn berichten over Crabby Housewife wil bundelen, kies ik misschien voor het onderwerp ‘Glutenvrije desserts’. Ik zou dan titels in die categorie kunnen doorzoeken, zien wat er bij elkaar kwam, misschien een paar unieke titels en enkele tips voor lezers toevoegen en ze bundelen in een boek voor Kindle.
 • Maak het onderwerp breder. Als je een groter boek wilt, kun je een breder onderwerp kiezen. Als Jerry dat wilde, zou hij bijvoorbeeld een boek voor WHSR kunnen maken over “Blogging Tips for Newbies”. Hij heeft al een geweldige gids om mee te beginnen als basis voor zijn boek. Vervolgens zocht hij via blogposts naar de meest relevante tips en bundelde ze bij elkaar.
 • Profiteer van wederzijdse promoties. Je blog moet tweerichtingsverkeer zijn. U promoot uw boeken en stuurt verkeer naar Amazon om een ​​exemplaar te kopen. Degenen die uw boek op Amazon vinden, zullen het lezen en moeten de link vinden en uw blog bezoeken.

Unieke boeken

Als u echter een uniek boek wilt aanbieden, kunt u soms een niche vastleggen waar nog niemand eerder op heeft geschreven en een nieuw publiek krijgen voor zowel uw boeken als uw blog.

 • Besteed tijd aan het bladeren door de beschikbare boeken over uw onderwerp. Wat is er niet gedekt? Wat moet je toevoegen?
 • Je kunt ook vragen nemen die lezers op de site hebben en die vragen gebruiken als concept om een ​​nieuw boek te schrijven.
 • Denk na over wat je naar het onderwerp heeft getrokken. Is daar een verhaal te vertellen?
 • Verzamel casestudy’s van anderen in de branche en deel de informatie in een boek.
 • Zorg ervoor dat u goed schrijft om de interesse van uw lezer vast te leggen. Je wilt dat deze lezers terugkomen en je volgende boek kopen.

amazon zelf publiceren screenshotJe moet een account instellen om te publiceren naar Kindle op Amazon. Het opzetten van het account is echter gratis.

Hoe u uw boek kunt opmaken

 • Als het gaat om e-boeken, hoe eenvoudiger het formaat, hoe beter. Probeer vast te houden aan een standaard serif-lettertype en vermijd alles met een script of afbeeldingen. Ja, zelfs voor de titel. Het vertaalt zich gewoon niet altijd goed in e-boekformaat.
 • Kies een dubbele spatie met inspringingen of een enkele spatie met twee spaties tussen alinea’s.
 • Tenzij je een kinderboek schrijft, probeer het dan vooral bij tekst te houden. Ten eerste, als u de 70% -optie voor uw inkomsten kiest (meer hierover in een minuut), wordt u in rekening gebracht voor hoe groot uw boek is. Afbeeldingen maken de bestandsgrootte groter.
 • Amazon biedt een gids om u te begeleiden bij het formatteren van uw boek voor Kindle. Het heet Building Your Book for Kindle.

amazon kdp screenshotU kunt zich gratis aanmelden voor KDP, maar u moet enkele persoonlijke gegevens verstrekken voor belastingdoeleinden en om betalingen te ontvangen.

Upload naar Amazon

 • Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me