Topmanieren beginnen en slagen met een doe-het-zelf-blog

Besteed je ontelbare uren aan het bladeren door ideeën op Pinterest? Is jouw idee van een leuke zaterdag het voltooien van dat doe-het-zelf-project dat je naam heeft genoemd? Is je huis gevuld met krijtbeschilderde projecten en unieke items die je zelf hebt gemaakt?


Als dit je beschrijft, dan is een blog met doe-het-zelf-projecten misschien wel je droom.

Gelukkig heeft WHSR enkele succesvolle DIY-bloggers geïnterviewd voor hun insidertips. Er zijn enkele geheimen om succes te vinden met een blog.

Aantal doe-het-zelvers online

Hoewel Pinterest zeker andere artikelen heeft dan alleen doe-het-zelf-projecten, bestaat het sociale medianetwerk zwaar uit huisprojecten, decoraties en soortgelijke berichten. Vanaf juli 2015 heeft Pinterest 72,8 miljoen gebruikers en 85% van hen is vrouw.

En dat zijn alleen de doe-het-zelvers op Pinterest. Niet elke doe-het-zelver is een vrouw en niet elke persoon die aan projecten werkt, zit op Pinterest. Je kunt zien hoe dit een snelgroeiende niche online is en dat er voor iedereen een specialisme is.

Case Studies van doe-het-blogs

Om een ​​idee te krijgen wat er nodig is om een ​​succesvolle doe-het-blog te maken, sprak ik met twee doe-het-bloggers.

Vrij handig meisje

best handig meisje screenshot

http://vintagemellie.blogspot.com/

Melissa Urban, Shabby Love Blog-eigenaar, nam wat tijd uit haar schema om enkele gedachten over DIY-bloggen te delen. Ze is verliefd op alles wat met vintage te maken heeft en begon haar blog in mei 2011. Urban is goed vertegenwoordigd op Pinterest en heeft meer dan 4.000 volgers.

Ze had zichzelf nooit echt als een creatief persoon beschouwd, maar toen ze een aantal DIY / Home Decor-blogs tegenkwam, was ze meteen verslaafd.

De projecten die deze bloggers deelden, waren dingen waarvan ik wist dat ik ze zelf ook kon doen. Het gaf me het vertrouwen dat ik nodig had om creatief te worden. Het kostte een paar jaar om de moed te vinden om mijn eigen blog te beginnen. Dat was vier jaar geleden en ik leer nog elke dag iets nieuws en blijf mezelf creatief pushen. Ik ging van het schilderen van een doe-het-paasmandje voor mijn zoon als mijn eerste blogpost naar mezelf leren hoe ik houten lepels moest snijden. Ik heb zoveel dingen over mezelf en mijn stijl geleerd die ik nooit zou hebben ontdekt als ik mijn blog niet was begonnen en onderweg nieuwe vaardigheden had ontwikkeld.

Melissa vertelde me hoeveel ze van het werk houdt dat ze doet en hoe ze haar lezers wil vermaken. Het is essentieel om een ​​onderwerp te vinden dat je echt leuk vindt om burn-out te voorkomen.

Ik heb drie jaar lang minstens één keer per week religieus geblogd. Ik vond het belangrijk om regelmatig nieuwe inhoud voor mijn lezers te hebben. Het was leuk voor mij en voelde nooit als een karwei of liet me opgebrand.

In de afgelopen paar jaar heb ik echter een verandering opgemerkt in de manier waarop mensen tegenwoordig bloggen. Meer mensen doen het nu als werk in plaats van als een leuke hobby die ze aan de zijkant doen om hun stijl en leven te delen met mensen met dezelfde inrichting en doe-het-zelf-interesses. Het is zo veranderd dat ik een flinke blogpauze heb genomen om opnieuw te evalueren wat ik uit mijn blog wil halen.

Melissa biedt hier uitstekend advies. Wees nooit bang om te stoppen en opnieuw te evalueren wat je doet. Als je blog niet langer leuk is, behandel je misschien de verkeerde doe-het-zelf-onderwerpen, of ben je misschien te gefocust op het monetaire deel van bloggen.

Ik vroeg Melissa ook wat ze gebruikt om succes te meten. Ik wilde dat ze vertelde waar ze het meest trots op is en hoe anderen dat op hun blogs zouden kunnen toepassen.

Blogstatistieken en cijfers zullen u veel vertellen over uw blog, maar ik denk niet dat dit de belangrijkste maatstaf voor succes is. Ik denk dat de relaties die je opbouwt met andere bloggers en je lezers veel belangrijker zijn. Ik ben het meest trots als ik post over een nieuw project waar ik erg enthousiast over ben en lezers en collega-bloggers delen mijn enthousiasme. Als ik opmerkingen krijg van iemand die zegt dat ze het idee hebben vastgezet, hetzelfde voor hun huis gaan maken, of als ik op de blog van iemand anders wordt vermeld, zijn dat de manieren waarop ik succes meet. Het is altijd fijn om iemand te kunnen inspireren.

Wat is uw mate van succes? De maat van Melissa is heel tastbaar. Ze kan gemakkelijk zien wanneer iemand een bericht deelt, vastzet of een opmerking maakt. Deze maatregel leidt echter ook tot extra succes omdat ze sociale media-aandacht krijgt en haar lezers delen wat ze doet met anderen.

Als je je op enig moment ontmoedigd voelt met je blog, evalueer dan opnieuw hoe je succes meet. Je zou gewoon kunnen besluiten dat als je een jaar lang elke dag post, je slaagt. Je zou kunnen beslissen dat je elk bericht op sociale media deelt en ziet welke tractie het krijgt. Wat u ook gebruikt om succes te meten, het moet niet alleen tastbaar zijn, maar ook iets waarover u controle heeft.

Melissa vertelde ook over het belang van het vinden van een unieke invalshoek voor je blog.

Het is belangrijk om een ​​unieke niche te vinden om jezelf te onderscheiden van de rest. Soms is het oké om een ​​trend waar je van houdt te volgen of iets dat je op Pinterest hebt gezien opnieuw te creëren, maar waarom zou je niet nog een stap verder gaan en je eigen draai aan iets geven? Streef ernaar om uw blog “stem” en stijl onderscheidend te maken! Als je probeert te zijn zoals alle andere bloggers die je bewondert, ben je alleen verdwaald in de menigte. Er zijn zoveel blogs waar mensen uit kunnen kiezen om te volgen. Maak van jou een waar mensen graag langskomen en bezoeken omdat ze willen zien wat je vervolgens bedenkt!

Dit is een uitstekend advies dat niet alleen van toepassing is op doe-het-blogs, maar op alle blogs. Zoals ik eerder in andere berichten op deze site heb gezegd, moet je de hoek vinden die niemand anders behandelt en waar je een passie voor hebt. Zodra u dat doet, zullen uw lezers dit opmerken en keer op keer terugkeren om te lezen wat u te zeggen heeft.

Waarom blog je? Melissa heeft daar ook enkele gedachten over:

Doe waar je van houdt omdat je ervan houdt, niet omdat het is wat iedereen doet. Je zult onderweg negativiteit ervaren van mensen, maar laat het je niet ontmoedigen en je afleiden van de reden waarom je je blog bent begonnen. Accepteer de realiteit dat bloggen tijd en hard werken kost om een ​​lezerspubliek te krijgen, maar het is uiteindelijk de moeite waard!

Wees eerlijk tegen jezelf

Als je ervan houdt om oud opnieuw te maken, meubels in elkaar te slaan en nieuw leven in te blazen, focus je daar dan op. Probeer niet alleen te schrijven naar wat je denkt dat mensen willen lezen, hoewel dat belangrijk is. Volg in plaats daarvan het advies van Pretty Handy Girl om ‘jezelf te zijn en te bloggen over wat je leuk vindt. Als je trouw blijft aan jezelf, ben je uniek omdat je er maar één bent. ‘

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map