En (veldig) detaljert guide for å bli autoritet i din nisje

TL; DR: Å bli en autoritet i din nisje krever at du etablerer deg som leder for et gitt emne. De tingene som gjør en person til en autoritet over en annen inkluderer å få lesernes tillit og gi eksperter innspill til andre.


Det er mange faktorer som spiller inn for å avgjøre om du og nettstedet ditt er en autoritet i Googles øyne og i øynene til besøkende. Å bygge autoritet i din nisje er ikke en lett oppgave. Det tar tid, utholdenhet og besluttsomhet.

Mange eksperter mener tradisjonell SEO nå er død. Dagene med å velge et nøkkelord, bruke det og føre trafikk til nettstedet ditt er for lengst borte. Ja, disse strategiene må fortsatt brukes, men bare som en del av en større, samlet pakke med salgsfremmende tiltak som tar sikte på å gjøre navnet ditt som forfatter og nettstedet ditt gjenkjennelig for målgruppen din..

Løsningen? Bli en autoritet i nisjeområdet ditt.

Kjenn din nisje

Det første trinnet er å vite hvilket emne du dekker. Du vil:

 • Velg en nisje som ikke er så bred at det er umulig å definere hovedemnet ditt.
 • Definer din nisje, så den ikke er så smal at du ikke har nok emner å skrive om.
 • Velg et område du kjenner inne og ute.
 • Den beste nisjen er en der du har en unik stemme eller kunnskap å tilby som ingen andre gjør.

Når du kjenner din nisje, må du også definere målgruppen som vil være interessert i emnene du vil dekke. Et godt sted å starte er ved å definere brukerpersoner for publikum.

Få myndighet

Nr. 1: Hva gjør noen til en ekspert over andre?

john oxfordJohn Oxford

Hva er den “det” -faktoren som gjør noen til en autoritet i sin nisje.

John S. Oxford, CFMP, er direktør for bedriftskommunikasjon og eksterne saker for Renasant Bank. Han er kjent som en autoritet innen markedsføring av finansielle tjenester. Han hadde dette å si om hva som gjør noen autoritative om et tema:

Et stort sosialt følger er ideelt, men det kan også være en mediekilde, en næringskilde og noen som er generelle å gå til råd på det området når et stort publikum trenger det. Noen myndigheter har store YouTube-følgelser [mens] andre kanskje bare går på konferanser og pakker det ut når de snakker. Det avhenger virkelig av nisjen.

Tenk på hvordan du kan merke deg selv.

Er du suksesstreneren som har en suksessrate på 99% hos klienter?

Spesialiserer du deg bare i studenter? Hva gjør deg unik fra alle andre suksesstrenere der ute?

Dette er tingene du må finne ut for hvilken nisje du vil hevde din autoritet over.

bruce mendelsohnBruce Mendelsohn

Bruce Mendelsohn er en topp 100 merkevareekspert som skal følges på Twitter og driver nettstedet The Hired Pen.

Bruce påpeker at mange anser seg som eksperter i en høyt spesialisert nisje. De promoterer seg selv ganske aggressivt med denne selverklærte statusen. Men som Bruce sier: “Bare fordi de hevder å være en ekspert, gjør det ikke det.”

Online synlighet er en sentral komponent for å bli sett på som en ekspert. Men antall følgere kan lure: Folk kjøper følgere fra clickfarms for å forbedre antall. Noen bruker clickbait-taktikker for å øke synligheten. Etter hvert som befolkningen blir mer kjent med sosiale medier, kan de i økende grad skjelne kvalitet fra mengde. Legitime netteksperter holder seg flittig til ett tema – ta for eksempel @stevenacook. Han er en ekspert på Tyrkia. Innleggene hans – alt om Tyrkia. Han har et emne og holder seg til det.

# 2: Å bli myndighet tar tid

Bruce gjør et utmerket poeng at antallet følgere en person har på sosiale medier kan lure.

Du kan betale for å kjøpe følgere, men hvis de ikke er en del av måldemografikken din, vil de ikke være interessert i hva du har å si eller hva du har å selge heller.

Å bli en sann autoritet i ditt felt kommer ikke til å skje uten noen anstrengelser fra din side. Konsekvent innsats over lang tid begynner å lønne seg hos andre å se verdien du gir til samtalen. Et godt eksempel på dette er vår helt egen grunnlegger her på WHSR, Jerry Low. Jerry har brukt mange år på å få erfaring innen webhotell og oppstart av nettstedet. Han har skrevet artikler, tilbudt nyttige råd til andre, og rådene hans er smarte og på stedet.

Hvis du for eksempel vil vite om et webhotellfirma, har Jerry skrevet en rekke anmeldelser, for eksempel InMotion Hosting Review og gir også en detaljert guide som dekker alt du trenger å vite om å velge et webhotellfirma.

Nybegynnere vil lære alt fra de forskjellige typene webhotell til det grunnleggende om å velge den beste webhotellet.

# 3 Begynnelsestrinn

Det er noen grunnleggende trinn som folk flest tar for å bli en autoritet i sin nisje. Du kan gjøre disse i en bestemt rekkefølge, eller du kan gjøre dem i den rekkefølgen som er mest fornuftig for deg. Nøkkelen er å få navnet ditt der ute og begynne å etablere din autoritet til emnet.

 • Start en blogg: Det første trinnet er å bygge en blogg eller et nettsted der du kan begynne å dele noe av kompetansen din. På denne bloggen kan du tilby artikler, videoer eller en kombinasjon av de to.
 • Vedlikeholde en e-postliste: Selv om det ikke er den eneste måten du skal nå ut til besøkende, er en e-postliste fortsatt en god idé, fordi den gir deg en måte å holde kontakten med de som besøker nettstedet ditt og når dem. med tilleggsinformasjon du kanskje ikke tilbyr der.
 • Skriv en eBok. Hvis du vet nok til å fylle en bok, må du vite en ting eller to. Bare sørg for at informasjonen er unik, grundig og godt presentert.
 • Lag et nettkurs: En måte å begynne å bygge et publikum på er å tilby dem informasjon på en rekke måter. Et online kurs lar deg undervise i dybden om temaet ditt og svare på spørsmål studentene dine kan ha.
 • Heng med på forumer og blogger: Bruk gode manerer. Ikke gå til konkurrentens nettsted og legg ut en lenke til nettstedet ditt. Gå imidlertid til forum og andre blogger som har et lignende publikum, men ikke er direkte konkurranse og tilfører verdi der du kan. Koblingen din vil vanligvis være tillatt som en del av brukernavnet ditt eller nederst i innlegget ditt i bunnteksten, men sjekk vilkårene for nettstedet for å være sikker.
 • Få på sosiale medier: Hvis du ikke allerede har en tilstedeværelse på sosiale medier, er det nå på tide å få en. Sett opp sider på de som gir mest mening for deg. Tabellen nedenfor skal hjelpe deg med å bestemme hvilke sosiale mediesider som mest sannsynlig vil tiltrekke deg demografisk mål.

Målgrupper for sosiale medier

PlatformSizeDemographicBeste tidspunkt å legge ut
Facebook 1,71 milliarder aktive brukere hver månedVoksne i alle aldreHøyeste postengasjement torsdag og fredag
Twitter 317 millioner aktive månedlige brukereRundt 22,2% av Twitter-brukerne var mellom 25 og 34 år med de neste
det største segmentet i området 35 til 44 år.
For maksimal B2B gjenoppmøter post M-F mellom kl. 12 og 17
Pinterest 100 millioner aktive månedlige brukereKvinner dominerer på Pinterest med omtrent 44% av kvinnene på Internett
også på dette sosiale mediesiden.
Kan variere avhengig av nisje, men som en tommelfingerregel om kvelden
hver dag.
Linkedin 106 millioner aktive månedlige brukereBedriftseiere og fagpersoner Bruksgraden er høyere i 30-49 år
gamle i følge Pew.
Tirsdager, onsdager og torsdager klokka 12 og kl
Instagram 500 millioner aktive månedlige brukere (vokser!)Ung demografi. 55% av de 18-29 bruker plattformen.Mandag til torsdag når som helst med unntak av kl.

Mitt råd er å tilføre kompetansen din litt hver gang du kommuniserer til et publikum. Prøv å si noe annet eller originalt, og hvis du ikke kan det, i det minste være underholdende. ” – John Oxford

Hva kommer først, myndigheten eller Google-rangering?

Chris Garrett har en interessant beslutning om hvorfor det å bli en autoritet også bidrar til å bygge din Google-autoritet.

Faktisk tror han at folk ofte får konseptet bakover, og tror at de må få en bedre siderangering og bygge sin autoritet på Google. Imidlertid, hvis en nettside eller person blir sett på som å ha autoritet i bransjen, er det sannsynlig at Google vil ta det til etterretning.

Garrett legger til at de som er kjente myndigheter noen ganger kan slippe unna med mer risikofylt adferd enn de som ikke er anerkjent som myndigheter. I det minste for øyeblikket er Google viktig for hvor godt kjent og klarert du og nettstedet ditt generelt er.

Hva ser Google på for å avgjøre om du skal være en pålitelig autoritet eller ikke?

# 1 Hvem andre stoler på deg

En ting som Google og andre søkemotorer vil se på (fordi hvis du bare er avhengig av Google for trafikk, vil du på et tidspunkt møte en krise når de endrer algoritmer) er hva andre myndigheter og pålitelige nettsteder lenker til deg.

Forsøk å få store aktører i bransjen din til å lenke tilbake til deg og andre pålitelige bloggere. I tillegg er det noen nettsteder som Google rangerer høyt, for eksempel skoler (. Edu), organisasjoner (.org), myndigheter (.gov), og så videre. Få så mange verifiserbare og pålitelige nettsteder for å lenke til deg som mulig, og din autoritetsrangering vil naturlig nok stige.

Selv om det er vanskelig å finne ut hva alle Google-faktorer i, er disse områdene et bra sted å begynne med å bygge tillit, noe som kan hjelpe deg med å bygge autoritet i din nisje.

# 2 Negative lenker

På den andre siden av denne mynten er lenker som du virkelig ikke vil peke tilbake til nettstedet ditt. La oss for eksempel si at du var en nybegynner og trodde det var en god ide å kjøpe en pakke med tilbakekoblinger. Dette er ikke koblinger av høy kvalitet, og kan faktisk føre til at rangeringen din går til tanken.

Matt Cutts, over hos Google, har gjort det ganske tydelig at de er imot linkekjøp og salg. De er sannsynligvis klar over nettsteder som selger slike tilbakekoblinger og hvor disse tilbakekoblinger kommer fra. Begynn å vises som lenker på disse nettstedene, og Google vil straffe deg.

Med andre ord, ikke prøv å ta snarveier. De fungerer rett og slett ikke. Du må legge ned tid og krefter på å lage fantastisk innhold og la linkene oppstå så naturlig som mulig. Ikke at du ikke skal strebe etter anerkjente nettsteder og tilbakekoblinger derfra, men ikke betale for dem og vær forsiktig med hvem du forbinder nettstedet ditt med.

skjermdump google algoritmeKilde: Inside Search

Uansett hvilken måte du klipper den, er det fortsatt viktig med tilbakekoblinger og sannsynligvis alltid. Imidlertid kan kvaliteten på disse tilbakekoblinger ha større betydning.

Å hacke deg vei til å bli en autoritet

Kan du hacke deg til å bli en autoritet? Ja og nei. Det er egentlig ikke noen “snarveier”, men det er noen ting du kan gjøre som hjelper deg underveis.

#1. Å finne det virale øyeblikket

Bruce Mendelsohn delte hvordan han ble en autoritet på sosiale medier. Han fikk litt beryktethet som et resultat av en tweet som han la ut med utsikt over stedet for den første eksplosjonen ved Boston Marathon 2013..

Jeg twitret det omtrent 15 minutter etter eksplosjonen, og jeg var en av få mennesker som gjorde det. Jeg gjorde det fordi det var kaos på målstreken, og som kommunikator visste jeg at folk trengte å vite hva som skjedde, ”delte han.

Før Mendelsohn twittret dette bildet, hadde han rundt 215 følgere. Han har nå ti ganger så mye, og bildet er fremdeles viralt. Han la til, “Jeg er overrasket over hvor ofte det fortsatt blir likt og retweetet. Det er den vedvarende kraften som påvirker sosiale medier. ”Siden dette bildet har Mendelsohn twitret støtte fra Boston til ofrene og vitner om mange menneskeskapte og naturkatastrofer (Charlie Hebdo, Bataclan, etc.). Han har fått en følge på grunn av det, men det er ikke det eneste han legger ut om. Hva kan du lære av Bruces erfaring? Vær klar over hva som er trending og hva du kan legge til den diskusjonen. Ta deg tid til å dele bilder, videoer og live feeds til sosiale medier av forskjellige hendelser. Selv om det kan være en lykkeligere anledning enn Boston Marathon Bombing, kan du fremdeles finne øyeblikk som kan virke. “Det som virkelig betyr noe er varigheten av innflytelse. Vi har sett den raske økningen og fallet av mennesker på sosiale medier; den ene dagen er de en kjendis, den neste, ingen husker hvem de er eller hva de gjorde for å få berømmelse (eller beryktelse). – Bruce Mendelsohn

# 2. Ta kontakt med andre influencere

John Oxford snakket også med meg om viktigheten av å få kontakt med andre påvirkere i din bransje. Det er klart at de ikke trenger å være i din eksakte nisje, men hvis du blogger om den beste golf-tee du kan bruke, så vil du få kontakt med de som blir sett på som eksperter på golfsving, den beste klubben å bruke osv..

Finn andre i ditt område og legg dem ut på nytt, jobb med dem eller modell deg selv til suksess. [Gjør deg selv troverdig.] Hvis du har litt energi sammen med anstendige kommunikasjonsevner, skjer hacking vanligvis organisk.

Det er mange måter du kan få kontakt med andre myndigheter, inkludert:

 • På populære blogger i din bransje eller bransjer med et lignende demografisk målmål. Forsikre deg om at du har noe å legge til samtalen, og vær forsiktig så du ikke bare spam på andres bloggkommentarområder.
 • På sosiale medier ved å legge om innholdet deres.
 • Via e-post. Bare kontakt ekspertene og del interessant informasjon, eller la dem få vite at du synes artiklene deres på X, Y eller Z var strålende, så du skrev en artikkel om et beslektet emne og ville dele lenken med dem. Noen ganger vil de dele det, hvis det er relevant for deres målgrupper.
 • Legg ut innhold på forumene og aktiver en kobling på signaturlinjen.
 • Del på videosider.
 • Delta på konferanser og opprett forbindelser i din bransje som du også kan få kontakt med på nettet. Imidlertid, etter å ha møtt dem personlig, vil det være mer sannsynlig at de kommer i kontakt med deg på sosiale medier.

John Oxford la til, “Jeg vil også foreslå, ikke vent på å bli oppdaget, skyv deg inn i samtalen. Men du må være troverdig … ”

Gina Baladaty delte 44 andre måter å bli en autoritet i din nisje som du kan finne nyttige.

Ta det første trinnet nå

Som tidligere nevnt er det ikke noe som sannsynligvis vil skje over natten, og hvis det gjør det, vil Google sannsynligvis rynke på det..

Ha en plan for hvordan du etablerer din autoritetsposisjon.

Deretter jobber du litt hver dag mot den planen, selv om du bare har 15 minutter til overs. Hvis du bare gjør et par ting om dagen for å bygge publikum og din autoritet hos det publikum, vil du bli overrasket over hva du kan oppnå i løpet av et år.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me