Google SEO Og MyBlogGuest-saken – På tide å returnere rollene!

Google Lego 50-årsjubileumsinspirasjon


De som kjenner meg, vet også at jeg nylig utviklet et sterkt standpunkt mot Googles forsøk på å politifisere nettet.

Å “rense” det, som de sier det.

Webmastere og bloggere må møte Matt Cutt med vilje vage forklaringer nesten hver uke, så vel som konsekvensene av ‘kult’ både mennesker og nedlatende SEO har bygget rundt Google og dens retningslinjer for kvalitet.

Men det faktum at Google er et stort selskap med store data for hånden, gjør ikke det den sier (og gjør) riktig. De fremmer sine egne ‘kvalitetsretningslinjer’ som om det var sivile eller religiøse lover, og det er ikke riktig. Det er greit, forretningsmessig å tilby retningslinjer for inkludering i søkemotoren, og alle vil være enige om at Google må markedsføre sine egne tjenester på en eller annen måte – men Google vi har kjent fra 2011 til i dag er laget av andre ting enn ” Do No Evil ”hyggelig selskap fra” epoken “før 2011.

Her er en Google som blir aggressiv om sine mål.

Googles forbud er ikke verdens ende

Hver dag stiller du opp risikoen for å pådra seg en eller flere straffer, og jeg vet at du er redd for Googles neste trekk nå som det ser ut til at søkegiganten angriper selv den legitime praksisen med gjesteblogging. Imidlertid – og uansett hvor skandaløst det kan høres ut – er det ikke verdens ende å bli utestengt fra Googles søkeresultater.

Det er mye å lære av Ann Smartys nylige erfaring med MyBlogGuest.com. Les videre.

Googles straff hits MyBlogGuest

mattcutt

Som medlem av MyBlogGuest-samfunnet ble jeg sjokkert over å høre at Google brukte en sidestrømsstraff til Ann Smartys mest beryktede innholdssentrerte innsats, MyBlogGuest, og presset den langt bak i SERP-ene. I løpet av de siste to ukene har dusinvis av artikler blitt skrevet om MBGs sak, og Ann- og MBG-medlemmer har vært aktive på Twitter for å støtte nettverket deres mot Googles tvilsomme webspamaksjon.

På et personlig nivå anser jeg straffen helt ubegrunnet og overdreven i sammenligning med anklagen – hvis noen blogger som bruker plattformen hadde blitt spam, ville en nedgradering i SERP-ene for sidene sine bare hatt et offentlig eksempel, ikke sant?

Ikke for Google, ser det ut til.

27. mars twitret Ann Smarty:

annsmarty

Forvirrende ting, siden selv Googles Analytics-blogg publiserer gjesteposter (uten et rel = nofollow-attributt).

Som SEO Tad Chef uttrykker det på Positionly.com,

“Gjesteposten for SEO-debakel viser bare hvordan Google i økende grad hater riktige hyperkoblinger som er åpen kildekode og ikke effektivt kontrollert av Google. Ekte gjestebloggere vil måtte skade seg selv i søket nå ved å legge den forkrøplende nofollow-attributtet til innleggene deres ”; for Google, “Når noen bruker infografikken din og krediterer nettstedet ditt som kilde, støtter han ikke deg aktivt, men bare manipulerer Google i henhold til Googles siste oppdateringer om akseptabel lenkeoppbygging.”

Kanskje Google ikke forstår at denne FUD-kampanjen kommer til å skade søkeresultatene deres i det lange løp, ettersom flere og flere nofollow-lenker (eller mangel på dem deri) betyr mindre noder i webgrafen for Googlebot å notere seg og indeksere.

ELLER – Google kan bare rettes mot en mer elitistisk type søkeresultater.

Men mer om dette i den neste delen av artikkelen – nå, med den ekte kaken. ;)

Q&A med Ann Smarty, grunnlegger av MyBlogGuest

Som et kjærlig medlem av MyBlogGuest-samfunnet bestemte jeg meg for å stille Ann Smarty noen spørsmål på e-post, som hun svarte raskt og dele mange gode råd.

Her er intervjuet.

Meg: Google forbød MBG helt fra søkeindeksen, en handling de vanligvis utfører på nettsteder merket som ‘ren spam’. Hvordan oppfattet du denne typen manuelle handlinger sammen med Matt Cutts ‘Twitter-kommentarer relatert til den?

Ann: Vel, for å være helt ærlig … vi pleide å bli indeksert etter straffen, men så fjernet jeg nettstedet fra Google-indeksen ved hjelp av Google Webmaster Tools og blokkerte Google ved hjelp av Robots.txt, så jeg er ikke helt sikker på hva som bidro til det faktum at vi forsvant fra indeksen. Når det gjelder selve straffen og Tweets tweets, la dem spille :) Vi gir ikke opp!

“Webmaster” eller Google “Webslaves”?

Meg: Bloggere og webansvarlige generelt, er mer og mer redd for Googles neste trekk, og det ser ut til at de ikke lenger er i stand til å ta valg for seg selv når det kommer til styring av innholdet og lenker (ikke flere webMASTERS, i en måte, men webSLAVES). Har du råd du kan dele for å hjelpe webansvarlige gjennom denne vanskelige tiden?

Ann: Mitt råd er alltid det samme: glem Google. Ja, andre typer trafikk (sosialt, lokalsamfunn, jungeltelegrafen, lokal markedsføring osv.) Er mer tidkrevende, og du vil sannsynligvis jobbe hardere for å oppnå resultater, men i det lange løp gir det en mer trygg fremtid! Hvis du har mange trafikkilder og du mister en, suger det godt, men du kan fremdeles overleve (det er det som skjedde med MyBlogGuest). Å møte og akseptere faktum – “Ingen er trygge” – er lettere enn å være konstant redd.

Google: “Gjør som vi sier, ikke som vi gjør”

Meg: Google ser ut til å godta gjesteposter (uten rel = nofollow-attributtet) i Analytics-bloggen. Hva tenker du om dette sammenlignet med stresset du og andre MBG-medlemmer har vært i det siste?

Ann: Jeg er i søkebransjen i 8 år nå. Ingenting overrasker meg mer. Googles policy har alltid vært “Gjør som vi sier, IKKE som vi gjør.”De beviser det poenget igjen og igjen. Det større problemet er at når det gjelder gjestebidragsytere og forfatterattribusjoner, har ikke eiere av nettstedet noen klare retningslinjer fra Google. Med betalte lenker har det alltid vært tydelig: Du kan selge lenker, men holde dem nofollow. Hva med gjesteinnlegg fremover? Bare store karer har lov til å invitere gjester? Hva er egentlig regelen? Jeg tror Google faktisk er veldig tapt og fortvilet. Matt Cutts prøver å fikse uopprettelig: den gamle utdaterte algoritmen. jeg synes synd på ham!

Å bygge vellykket nettsted uten Google

Meg: Jeg vil elske det hvis du kan dele noen tips om hvordan du kan hjelpe et nettsted med å bygge trafikk uten Google. Å ha alternativer hjelper. :)

Ann: Det hele starter med det grunnleggende: Bygg litt innhold som du kan lande trafikk til via flere innsatser. Når det er gjort, blir ting mye lettere.

 • Her er noen ompakkingsteknikker for å sikre at innholdet ditt kan nå flere forskjellige kanaler
 • Prøv ViralContentBuzz for å plassere innholdet ditt foran ivrige påvirkere utenfor nettverket ditt (og dermed både få trafikk og øke nettverket)
 • Mens du genererer trafikk gjennom delings- og nettverkstaktikkene dine, kan du bygge opp følgende og e-postliste (her er en god artikkel om det) – DETTE vil være grunnlaget for at trafikken blir stabil og IKKE så mye, avhengig av din nåværende aktivitet.

Meg: Dette siste spørsmålet handler mer om en oppfatning jeg har av Googles oppførsel overfor Internett generelt: Google ser ut til å lede sin “rengjøring av nettet” -oppdraget til begrensningen av egne SERP-er til en elite av nettsteder de anser som nyttige og ” rettferdige ‘(som i’ de følger retningslinjene våre og følger med oss ​​’). Hadde du denne oppfatningen også? Hvis du gjorde det, og basert på din erfaring som SEO, ville du tro at en slik begrenset søkemodell ville fungere?

Ann: Vel, prøv å se på det fra forskjellige perspektiv: Hvorfor skulle de gjøre det? Å rangere merker betyr ikke mer inntekter for dem (merker kan faktisk investere mer i annonsene enn oss, små mennesker).

Den eneste grunnen til at det er så mange straffer er at Google-algoritmen er ødelagt og Matt’s team, som IKKE har utviklet algoritmen i seg selv, bare prøver hardt og sliter med å levere gode resultater.

Ja, denne strategien er dømt. Ja, mange små bedrifter lider av Googles mangel. Men hvis de faktisk er onde eller rett og slett desperate – er det noe tvilsomt.

Google er stor nok til å eksistere selv med den ødelagte algoritmen. Hvor lenge? Andre avdelinger fra Google er smarte nok til å bry seg om fremtiden: Android, Google Glass, til og med Google Chrome, og mange, mange andre produkter er rettet mot fremtiden til Google.

Når det gjelder søket, er det døende. Folk bytter til apper. Mobilt og lokalt søk får kraft. Googles nettsøk vil dø før eller senere. Så vi trenger bare å tilpasse oss fremtiden og tenke på Googles nettrafikk som “Det var morsomt mens det varte; La oss nå gå videre! ”

Takk Ann! :)

Er Googles monopol tendens mot elitistisk nettsøk?

Denne siste uken var MBG ikke det eneste nettstedet som fikk en manuell webspam-straff fra Google. Doc Sheldons SEO copywriting blog ble også straffet for å publisere et gjestepost om latinamerikansk sosialt nettverk. Lenge før saken deres fikk Rap Genius en straff for å promotere lenker uten et rel = nofollow-attributt, men Anns og Docs nettsteder har alltid promotert ekte innhold og lenker, så straffene gir ingen mening.

Ingen mening, faktisk, med mindre Google har noe med noe annet. Du vet, et skjult formål.

Selv om denne delen av artikkelen er sterkt basert på spekulasjoner, siden det ikke var noen offisielle kunngjøringer fra Google i denne forbindelse, inviterer jeg deg fortsatt til å lese den – som en refleksjon over det store bildet av de nylige hendelsene.

Et elite-websøk vil hjelpe Google å kvitte seg med alt middelmådig til diskrete resultater og bare beholde de beste resultatene. ‘Best’ etter Googles syn er et nettsted som overholder Googles retningslinjer og følger med de algoritmiske og manuelle endringene til søkegiganten.

Som Rae Hoffman på Sugarrae.com sier, “Google fungerer som om de selv er en slags beskytter – og bestemmer – for hva som er bra og hva som er ondt på nettet.” Hvis Google virkelig ønsker en elitistisk nettsøk, kan det komme en dag hvor det ikke er verdt å sette noen innsats i Google-markedsføring, fordi de vil være de som har ansvaret for å velge hvem som kommer til indeksen og hvem som ikke gjør det, ingen sjanse til å anke.

Får meg til å lure på om en nettbruker virkelig trenger en søkemotor av denne typen.

Hva skjer hvis vi ikke følger noen utgående koblinger fra Google FUD

Unplugged

Econsultancy.com gjorde nettopp det for gjestenes bloggkoblinger. Hvem er neste?

Du vet hva FUD betyr (frykt, usikkerhet og tvil) og konsekvensene av det – webansvarlige blir stadig mer redd for å koble ut ‘naturlig’ på grunn av Googles nylige handlinger mot Doc Sheldons blogg og Ann Smartys samfunn, og så langt har ingenting godt kommet ut av den følelsen. Hvis du stikker innom søkemotoren Roundtable og blar gjennom kommentardelen av innleggene om disse nyhetene, vil du lese mange webmastere som sier at de har stengt dører helt for gjesteskribenter, mens andre har byttet til en all-nofollow link policy for utgående koblinger.

Høres skummelt ut, ikke sant? Likevel, det er det som skjer.

Når du standard nofollow alle utgående lenker …

 • … nettstedet ditt garanterer ikke lenger for disse koblingene – fra et algoritmisk synspunkt, bytter du til en nøytral stemme om alt og alle du snakker om og siterer
 • … nettstedet ditt skaper ikke flere forhold til andre nettsteder via koblinger, noe som fører til mindre sjanser for at innholdet du kobler ut til for å bli funnet av andre besøkende, ettersom dine ‘stemmer’ ikke teller
 • … du bidrar til å gjøre nettgrafen til en forstyrret graf der noder (sider) ble mer og mer isolerte
 • … kan du ende opp med å få betalt med den samme mynten og slutte å tjene ‘naturlige’ (dofollow) inngående lenker (hvis du ikke kobler ut ‘naturlig’ til andre, hvorfor vil andre koble ut ‘naturlig’ til deg?)

Til det ekstreme blir en situasjon der det meste av nettet blir nofollowed farlig for SERPene til hver søkemotor som implementerer bruken av nofollow of ekskluder websider – så selv om Google (som spekulert) virkelig tenderer mot en elitistisk type web søk der bare noen få overlever, andre søkemotorer ville være i trøbbel – og brukerne deres med dem.

Nofollow-koblinger og Google AdWords-annonser

Google insisterer på at AdWords-koblinger ikke passerer PageRank og tilsvarer nofollowed-koblinger, så de er innenfor Googles retningslinjer for søkemotorer..

Tenk imidlertid på det – hvorfor skulle AdWords-koblinger til og med trenge å passere PageRank når slike betalte annonser allerede dominerer SERP-ene?

Google plasserer dem over organiske resultater, slik at de allerede får all mulig Google-boost, og anser PageRank som ubrukelig.

Motsetningen? Du betaler for å dra nytte av denne implisitte PageRank, nøyaktig mens Google insisterer på at du ikke skal betale for lenker som hjelper deg med å dominere SERPene.

Hvordan kan jeg da bygge en nettbasert virksomhet uten Google?

Jeg kan høre deg. Det er allerede tøft nok til å holde en virksomhet eller til og med en liten nisjeblogg med Googles stadig skiftende algoritmer og strafferegler, hvordan kan jeg noen gang klare det uten Google?

Tro meg – det kan du.

Nettbaserte virksomheter pleide å trives lenge før Google til og med var en tanke i grunnleggernes sinn, så det er ikke noe nytt her. Det handler bare om å oppdage gamle og eviggrønne forretningsstrategier og få dem til å jobbe sammen med sosiale mediekanaler (ikke bare nettverk).

Her er noen tips:

 • Kundeforhold – Når du tar vare på kundene dine, er du allerede på vei til suksess uten Google. Fornøyde kunder elsker å spre ordet med venner og familiemedlemmer, og de kan også støtte deg på deres sosiale medieprofiler, blogger og fora. Vær åpen for tilbakemeldingene deres og hjelp dem med å løse problemene deres.
 • Oppsøking av sosiale medier – Lag en Facebook, Twitter og Pinterest profiler. Selv en Google+ konto, hvis du ønsker det. Da kan du nå ut til både kunder og navn i din nisje – delta i samtalen, være hjelpsom og be om hjelp når bedriften trenger det – kunder liker å gi tilbake, det være seg gjennom avstemninger eller skriftlig mening, og det er sannsynlig at andre bedriftseiere vil nettverk med en ‘kollega’ som vet å gi verdi og innovasjon.
 • Blogger Outreach – Forsøk å få forbindelser med andre bloggere som sannsynligvis vil koble seg tilbake til deg eller promotere deg på andre måter. Gi gratis bannere for widget-elskende bloggere å koble til nettstedet ditt.
 • Bransjespesifikke fora – Delta i forumdiskusjoner i bransjen din. Å være nyttig hjelper, og det gjør en fin ressurs for inbound marketing.
 • Katalogoppføringer – De fungerer fortsatt, spesielt hvis de er svært nisje-kataloger.
 • Gjesteinnlegg OG Gjestetaler – Gjestene skriver (ja! Uansett hva Google sier) for blogger og publikasjoner i din bransje, del verdifulle råd og vær der når leserne dine legger igjen kommentarer (svar på dem!). Gjestesamtaler gir enda bedre sjanser til å merke og summere fordi du fysisk er der for alle som har spørsmål til deg. Ikke glem å smile varmt!
 • Bli intervjuet – Vær åpen for nettbaserte, telefoniske og personlige intervjuer, og bruk dem ikke bare for å få publisitet for deg og bedriften din, men til og med som sjanser til å sette kunnskapen din til tjeneste for de som vil lese eller lytte til intervju.
 • Sponsor – Som virksomhet kan du sponse et arrangement, en veldedighetsorganisasjon eller en utdanningsinstitusjon og bygge et rykte gjennom det. Ikke begrens din tilstedeværelse til bare en lenke på en side eller en haug med brosjyrer, skjønt – gjør det til en gitt å delta på arrangementet, besøke veldedighetsorganisasjonen eller utdanningsinstitusjonen i løpet av sponsingstiden, og hold kontakten etterpå hvis du kan.
 • partnerskap – Samarbeid med andre virksomheter, slik at de kan hjelpe og sponsere og hjelpe hverandre til å trives. I fjor tilbød jeg å tegne gratis illustrasjoner til klienter og kolleger som så vennlig la meg en LinkedIn-attest; vel, ingen av dem ble pålagt å lenke tilbake til meg, men en av dem gjorde det fremdeles og hentet inn relevant trafikk.

Markedsfør nettstedet ditt som at Google ikke eksisterer

det er ingen google

Lynn Terry på Clicknewz.com råder nettbasert virksomhet til å fortsette å optimalisere nettstedene sine selv om de ikke kommer til å fokusere utelukkende på Google.

Det er riktig – det ville være dumt (og frekt) å unngå SEO-praksis helt, spesielt SEO på siden, fordi det er andre søkemotorer som liker å vise tilgjengelige, optimaliserte, nyttige resultater, ikke bare Google. Selv om du ikke vil fokusere på Google-trafikk, vil du fortsatt ha fordel av trafikk generert av andre søkemotorer. Dessuten hjelper SEO på side kombinert med litt UX definitivt brukere å fokusere på innholdet og gjøre det lettere for dem å lese innholdet ditt.

Bare sørg for at du ikke faller i fellen av å følge Googles retningslinjer ord for ord, eller at du vil være tilbake til trinn én – for å finne en måte å bli kvitt Googles tunge innflytelse i virksomheten din og følgelig i livet ditt.

Fokuser på grunnleggende SEO som vil gjøre enhver søkemotor lykkelig. La resten av arbeidet ligge under den ‘mester’ delen av ‘webmaster’-ordet.

Kjernen i denne artikkelen

Mat til ettertanke, det er gitt, men jeg skrev også dette for å spørre dere, andre nettstedseiere, bloggere og markedsførere av innhold, vær så snill –

Hjelp med å bringe lenking og oppretting av innhold tilbake i hendene til de virkelige ‘mestere’ – webansvarlige!

Dette er kjernen i den nåværende Google-dominerte verdenen der bloggere og eiere av nettstedet bøyde seg over ‘gud’ Googles oppdrag om å “rydde opp på nettet”.

Vi ville være fine og glade hvis Google bare snakket om sine egne nettsøkeregler som tjenesteregel – vi er alle enige om at hvert selskap har regler for bruk av tjenesten. Men Google stoppet ikke for å “slik fungerer det for tjenestene mine” -samtaler – nei, Google gjorde sine regler til ‘etikk’, artiklene deres snakker om ‘strafferammer’ og ‘jakter’, Webspam-teamet snakker om ‘å rense Nett fra spam ‘(og IKKE bare rengjøre søkeresultatene!).

Googles storhetskraft er farlig, og den bekjemper aktivt enhver form for ytrings- og ytringsfrihet på nettet. Det er farlig fordi det ga liv til en kult.

Hvis du liker Google og retningslinjene, følger du for all del dem. Men ikke gjør Google til en gud og dens retningslinjer til bud. Ikke bygg en religion rundt et selskap!

Kulturen som er bygget rundt Google og det som talsmennene deres sier er en virkelig pest i disse dager, mye mer enn Googles retningslinjer selv.

Liker du ikke Google? Velkommen i klubben. For å si det med Lynn Terry,

“Markedsfør nettstedet ditt og virksomheten din som i 1997. (…) Lat som om nettstedet ditt allerede er straffet eller avindeksert av Google. Stopp et øyeblikk og spør deg selv hva du ville gjort for å fortsette å drive en blomstrende online virksomhet. Nå … gå gjør det. ”.

Åh, og når du først har gjort det, kan du like fullt følge Google og si “Jeg støtter ikke Google!” høyt. ;)

Husk at Google bare er så kraftig som vi – brukere og webansvarlige – gjør det.

Bildekreditt: Antonio Manfredonio & Kipp Baker

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map