Penguin 2.0 Roundups, studier og tapere analyse

Introduksjon


Google Penguin 2.0-oppdateringen blir offisielt utgitt 22. mai 2013 (eller 23. avhengig av hvor du befinner deg). Om mindre enn tre dager får vi allerede tusenvis av artikler og såkalte guru-tips på Internett. Dessverre er de fleste av disse artiklene bare lyder. Jeg har søkt og lest online de siste to dagene og filtrert ut noen av de beste ressursene relatert til dette emnet. Hvis du er som meg, som ivrig ønsker å lære mer om Google Penguin 2.0, her er et oppdateringsinnlegg som du finner nyttige.

Google Penguin 2.0 i kraft

Ekspertene som sporer søkedataene fra første hånd ser ut til å ha forskjellige meninger om virkningen av Google Penguin 2.0.

Algoroo: Massive Turbulence

Algoroo Signal - Dejan SEO

Som du ser av diagrammet over, plukker Algoroo opp massiv turbulens hos tusenvis av SERP-er. I en fersk bloggpost sa Dan Petrovic fra Dejan SEO

Matt Cutts var ikke galt, den siste algoritmendringen var stor. Algoroo var utenfor skalaen i går, vi har ikke engang et mål som går så høyt i vår Roo-metriske widget.

Søkemetoder: Ikke så stor som forventet

På den annen side indikerer dataene som er hentet i Search Metrics, noe annet. Grunnlegger av Search Metrics Marcus Tober sa:

Det er ikke oppdateringen jeg ventet. Jeg trodde at denne Googles Penguin-oppdateringen ville hatt større innvirkning som ligner på Panda 1. Men det skjedde ikke. Den første analysen min viser at mange tynne nettsteder, nettsteder med tynne lenker og spesielt ikke betrodde lenker står overfor problemet. I tillegg ble noen nettsteder for små bedrifter rammet fordi de ikke tok SEO alvorlig nok. Google bekreftet selv at virkningen ikke ville være så stor som mange trodde – kanskje dette bare er roen før stormen og den store oppdateringen virkelig kommer i fremtiden. Vi får se. Jeg vil fortsette å holde deg oppdatert med resultatene våre.

MozCast-temperaturer: På nivå med Panda # 20

Kortvarige MozCast-data

Og hos SEO Moz var signalet som ble hentet noe moderat (se diagram over, kilde). Som du kan se, er virkningen av Penguin 2.0 mindre betydelig enn de tidligere store oppdateringene (nemlig Panda og Penguin 1.0) i forhold til.

De fem Google Penguin 2.0-artiklene du bør lese akkurat nå

#1. Søkemotor Land Roundups 23. mai

Som vanlig traff jeg først Search Engine Land når jeg ser på bransjens nyheter og oppdateringer. Matt McGee’s Penguin 2.0-artikkel var den første som dukker opp. Artikkelen oppsummerer hva som skjer rundt og siterte Search Metrics ‘liste over 25 topp tapere i denne runden med Google-oppdateringer.

Og dette var 23. mai, mindre enn 24 timer.

> Les denne artikkelen her.

# 2. Search Metrics Taperanalyse 

Neste stopp ville være Search Metrics ‘Loser Analyse der Marcus Tober dykket dypt inn i dataene og ga ut de 25 beste taperlistene.

Det var åtte pornosider og fire spillsider på listen. Blant de andre på listen (overraskelse) er store merker og populære sosiale nettverk som Dish.com, Frelsesarmeen, Educational Testing Service (ETS) og Daily Dot.

Søkemetriksanalyse

Som nevnt tidligere sa Tober at oppdateringen var mindre enn han forventet og virkningen var mye sterkere i Tyskland enn i USA (som uttalt av SEL). Her er blogposten på tysk for mer informasjon.

> Les artikkelen hans her.

# 3. Google Phantom-oppdatering mai 2013

Her er en må-lese Penguin-artikkel før Penguin-oppdateringen. (Hva?)

Hvis du ikke er klar, er noen av oss vitne til et plutselig fall i søkertrafikken tidlig i mai. Det er akkurat som det vi hadde i den første Penguin-oppdateringen i fjor, traffics begynte å slippe tidlig i 2012 og Google sendte ut flere runde med advarsler om spam-spam før Penguin endelig traff i slutten av april.

I denne artikkelen så forfatteren nærmere på denne “fantom” -oppdateringen som ble utgitt 9. mai, som jeg tror det er veldig sannsynlig å være en beta-pingvin i naturen, og trakk disse observasjonene:

 1. Nettsteder med autoritet, men som bryter Googles retningslinjer for kobling, ble rammet.
 2. Kryssbinding av søstersider og nettsteder med risikable lenkeprofiler ble hardt rammet.
 3. Forfatteren reiste et spørsmål: Hvordan oppdaterer Panda faktor til Penguin 2.0? Treffer Google deg ekstra hardt med Penguin hvis du ble truffet av Panda før dette?

Det som interesserer meg mest er forfatterens observasjon nr. 1 – som jeg nevnte i min forrige case study, nettsteder med høy autoritet ble ikke påvirket særlig mye av Penguin 1.0. Men nå ser vi at mange store merker blir hamret og listet som topptaperne i Penguin 2.0. Er det ingen flukt til kraften til Penguin?

> Les denne artikkelen her.

# 4. Studier på Home24.de

Studie av lenkesøkverktøy på Home24.de er en av få Penguin 2.0-analyser som er verdt å lese. Home24.de, et merke tyskbasert møbelnettsted som ble skadet vondt i Penguin 2.0 Update og mistet nesten 60% av søkesynligheten. Selskapet er et stort merke i Tyskland og driver med forskjellige former for annonsering både online og offline (TV-annonser).

I følge studien var de vanlige mistenkte (for eksempel lenker på nettstedet, betalte blogginnlegg, overbrukte penger nøkkelord osv.) De viktigste årsakene til straffen. Forfatteren påpekte også en interessant observasjon fra dette eksemplet: Det virker som om Google behandler 301 omdirigering på en annen måte i Penguin 2.0. Tilbake i gamle dager pleide 301 å passere bare koblingsjuice, men ikke straffen; teorien virker ikke gjeldende for det observerte nettstedet. Hvis vi antar at 301 viderekoblinger fungerer annerledes nå på Google, endres en stor del av SEO-spillet.

Kort sagt, dette er en veldig detaljanalyse, men du må ta med overdreven demonstrasjon av selskapets søkeverktøy.

> Les denne artikkelen her.

# 5. Diskusjon På Webmaster World

Sist men ikke minst, sjekk diskusjonstråden på Webmaster World. Og som vanlig er det gull begravet i meldingene. Spesielt syntes jeg diskusjonen mellom Fathom og Whitey var interessant (begravet dypt et sted på side 4 og 5, gå figur).

> Følg denne diskusjonstråden her.

Hva bør du gjøre videre

Google Google Google

Så den lenge ventede Penguin 2.0-oppdateringen er endelig ute, hva nå? Hva bør du gjøre foruten å lese på nettet?

Personlig skal jeg ta helgen før jeg starter min egen analyse. For at det vil være nok å studere og fordøye seg i, men det er ingen hast med dette (i hvert fall i dette øyeblikket). Fra det jeg ser, endrer resultatene seg fortsatt, og det er fortsatt ganske mye fluks i SERP nå. Så hvorfor ikke la støvet legge seg før vi øser på litt ekte svette?

Hvis du ble såret av Penguin og ønsker å starte analysen med en gang, er mitt første forslag for deg å se på de store spillerne. Noen av de viktigste merkene i din bransje ble filtrert eller straffet i denne oppdateringen? Gå og sjekk lenkeprofilen deres og se hva som skjer. Spesielt må du undersøke 301-tallet, koblingshastighet, søkeord-forhold mellom penger og forholdet mellom koblinger som ikke er klarerte-ikke-klarerte. Det er de negative signalene vi kan bruke som referanse i fremtiden. Vi visste at Google strammer knotten og gir mindre toleranse mot koblings spam. det vi vil vite nå er hvor tett knotten er og hvor mye plass som er igjen.

Neste, jeg ville se på nettsteder som fikk mye på første side. Spesielt vil jeg se nærmere på spammy-nettsteder som spretter ut av intet. Hva er koblingene disse nettstedene får; og hva er koblingsforholdet og ankertekstforholdet de har.

Unngå å lese over på nettet – ja, du hørte meg, mens dette innlegget handler om å gi tips for deg til å lese mer på nettet. Jeg foreslår ikke at du leser for mye på nettet (motsier, ikke sant?).

Hvis du synes det er noen nyheter eller artikler som er verdt å lese, og som du mener at jeg burde ta det med her i denne artikkelen, kan du legge igjen en kommentar her.

Jeg håper at artikkelen min er nyttig for deg. Takk for at du leste og har en flott helg fremover!

Skål, Jerry Low

Bildekilde: Legokunstverk av Sean Kenney

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map