Гоогле СЕО и случај МиБлогГуест – време је да вратите улоге!

Инспирација за 50-годишњицу Гоогле Лего-а


Они који ме познају такође знају да сам недавно развио снажно стајалиште против Гооглеовог покушаја да изврши полицију на мрежи.

Да га „очистимо“, како они то кажу.

Вебмастери и блогери морају се суочити са намерно нејасним објашњењима Матт Цутта готово сваке недеље као и последицама „култних“ људи и понизних СЕО-ова који су изграђени око Гооглеа и његових смерница за квалитет..

Али чињеница да је Гоогле велика компанија са великим подацима у рукама не чини оно што пише (и чини) тачно. Они промовишу властите „смернице квалитета“ као да су грађански или верски закони, а то није у реду. У реду је, пословно гледано, нудити смернице за укључивање у претраживач, и сви ће се сложити да Гоогле мора своје услуге пласирати на неки начин – али Гоогле који познајемо од 2011. до данас сачињен је од другачијих ствари од „ До Но Евил “лепо друштво из ‘ере’ пре 2011.

Ево Гоогле-а који постаје агресиван у погледу својих циљева.

Гоогле-ова забрана није крај света

Сваког дана излажете ризику да унесете једну или више казни, а знам да се плашите следећег потеза Гооглеа, када изгледа да гигант претраживања напада чак и закониту праксу блогања гостију. Међутим – и без обзира колико то скандалозно могло звучати – забрањивање Гоогле-ових резултата претраге није крај света.

Много се може научити из недавног искуства Анн Смарти са МиБлогГуест.цом. Молим вас, читајте даље.

Гоогле-ова казна поседује МиБлогГуест

маттцутт

Као члан МиБлогГуест заједнице, био сам шокиран када сам сазнао да је Гоогле применио казну на целој локацији на најозлоглашнији напор МиБлогГуест, концентрисан на садржај, гурнувши га заосталом у СЕРП-овима. У посљедње двије седмице написано је на десетине чланака о случају МБГ-а, а Анн и чланови МБГ-а активни су на Твиттеру како би подржали своју мрежу против Гоогле-ове упитне акције вебспам-а..

На личном нивоу, сматрам да је казна потпуно неутемељена и прекомерна у поређењу са оптуженима – ако су неки блогови који користе платформу били нежељени, снижавање броја СЕРП-ова за њихове странице било би довољно само као јавни пример, зар не?

Чини се да није за Гоогле.

27. марта, Анн Смарти је твеетала:

аннсмарти

Узнемиравање ствари, јер чак и Гоогле аналитички блог објављује постове гостију (без атрибута рел = нофоллов).

Како СЕО Тад кухар поставља на Поситионли.цом,

„Објављивање госта за СЕО дебакл управо показује како Гоогле све више мрзи правилне хипервезе које су отвореног кода и које Гоогле ефикасно не контролише. Истински гостујући блогери сада ће се морати повриједити у претраживању додавањем атрибута осакаћеног нофоллова својим постовима “; тако да за Гоогле, „када неко користи ваше инфографике и кредитира вашу веб локацију као извор, он вас не подржава активно, већ једноставно манипулише Гооглеом у складу са последњим Гооглеовим ажурирањима о прихватљивој изградњи веза.“

Можда Гоогле не разуме да ће ова ФУД кампања дугорочно наштетити њиховим резултатима претраге, јер све више и више неповезаних веза (или их нема у њима) значи мање чворова на веб графикону да Гооглебот прими на знање и индексира.

ИЛИ – Гоогле би могао бити само усмерен на елитистичнију врсту резултата претраживања.

Али о томе више у следећем одељку чланка – сада, са правим комадом торте. ;)

К&А са Анн Смарти, оснивачицом МиБлогГуест-а

Као симпатична чланица МиБлогГуест заједнице, одлучила сам да поставим Анн Смарти неколико питања путем е-маила, на шта је она одмах одговорила и поделила пуно добрих савета..

Ево интервјуа.

Ја: Гоогле је забранио МБГ у потпуности из њиховог индекса претраживања, радњу коју обично изводе на веб локацијама означеним као ‘чиста нежељена пошта’. Како сте схватили ову врсту ручне акције заједно са коментарима Матт Цуттс-а на Твиттеру који се односе на њу?

Анн: Па, да будем потпуно искрен … некада смо били индексирани након пенала, али тада сам веб локацију уклонио из Гоогле индекса користећи Гоогле Вебмастер Тоолс и блокирао Гоогле користећи Роботс.ткт, тако да нисам баш сигуран шта је тачно допринело чињеници да нестали смо из индекса. Што се тиче саме казне и Матт-ових твитова, добро, пусти их да играју :) Не одустајемо!

„Вебмастер“ или Гоогле „Вебславес“?

Ја: Блогери и вебмастери уопште се све више плаше Гооглеовог следећег потеза и чини се да више нису у могућности да сами бирају када је у питању управљање њиховим садржајем и везама (нема више вебМАСТЕРС-а, у начин, али вебСЛАВЕС). Имате ли савет да поделите да помогнете вебмастерима кроз ово тешко време?

Анн: Мој савет је увек исти: заборавите на Гоогле. Да, друге врсте саобраћаја (друштвени, друштвени, усмени, локални маркетинг, итд.) Одузимају више времена и вероватно ћете напорно радити на постизању резултата, али дугорочно гледано, то ће имати сигурнију будућност! Ако имате много извора саобраћаја и изгубите га, добро је да је усисава, али још увек можете да преживите (то се догодило са МиБлогГуест). Суочавање и прихватање чињенице – „нико није сигуран“ – лакше је од тога да се стално плашимо.

Гоогле: „Радите као што кажемо, а не као ми“

Ја: Чини се да Гоогле прихвата постове гостију (без атрибута рел = нофоллов) на свом блогу Гоогле Аналитицс. Шта мислите о овоме у поређењу са стресом који сте имали и остали чланови МБГ-а у последње време?

Анн: У претраживачкој индустрији сам већ 8 година. Више ме ништа не изненађује. Гоогле-ова политика је увек била „Ради како кажемо, НЕ као и ми.”То и доказују изнова и изнова. Већи проблем је што када су у питању гости који стварају доприносе и ауторизација власници веб страница немају јасне смернице од Гоогле-а. Са плаћеним везама увијек је било јасно: Можете продавати везе, али их немојте пратити. Шта кажете на гостујуће постове који се крећу напред? Само велика деца могу да позивају госте? Шта је стварно правило? Мислим да је Гоогле заправо врло изгубљен и очајан. Матт Цуттс покушава поправити непоправљив: стари застарјели алгоритам. Жао ми га!

Прављење успешне странице без Гоогле-а

Ја: Волио бих када бисте могли подијелити неколико савјета како помоћи веб локацији да изгради промет без Гооглеа. Имати алтернативе помаже. :)

Анн: Све почиње са основама: Израдите неки садржај на који можете да слепите саобраћај својим вишеструким напорима. Сада, када се то заврши, ствари постају много лакше.

 • Ево неких техника поновног пакирања како би се осигурало да ваш садржај може достићи више различитих канала
 • Испробајте ВиралЦонтентБузз да ставите свој садржај испред жељних утицаја изван ваше мреже (и на тај начин обоје добијате промет И повећавате мрежу)
 • Док генеришете саобраћај кроз тактику дељења и умрежавања, направите своју следећу и листу е-поште (овде је добар чланак о томе) – ОВО ће бити темељ тог промета да постане стабилан и да НЕ буде толико овисно о вашој тренутној активности.

Ја: Ово последње питање више говори о перцепцији мојег Гоогле-овог понашања према Вебу уопште: Чини се да Гоогле води своју мисију ‘чишћења Веба’ ограничавањем сопствених СЕРП-ова на елиту веб локација које сматрају корисним и ‘ праведни “(као у,” они слиједе наше смјернице и буду у току с нама “). Да ли сте имали и ви такву перцепцију? Да јесте, и на основу вашег искуства као СЕО, мислите да би такав ограничени модел претраживања функционисао?

Анн: Па, покушајте на то гледати из другачије перспективе: Зашто би то урадили? Рангирање марки на веће не значи више прихода за њих (брендови заправо могу уложити више у огласе од нас, мали људи).

Једини разлог због чега постоји толико казни је то што је Гоогле алгоритам покварен и Маттов тим, који НИЈЕ развио сам алгоритам, само се труди и бори се да постигне добре резултате.

Да, ова стратегија је осуђена на пропаст. Да, пуно малих предузећа пати од Гоогле-овог недостатка. Али ако су заправо зли или једноставно очајни – то је нешто упитно.

Гоогле је довољно велик да постоји чак и са поквареним алгоритмом. Колико дуго? Па, и други Гоогле одељења су довољно паметни да брину о будућности: Андроид, Гоогле Гласс, чак и Гоогле Цхроме и многи, многи други производи су усмерени ка Гоогле-овој будућности..

Што се тиче потраге, умире. Људи прелазе на апликације. Мобилна и локална претрага добијају на снази. Гоогле-ова веб претрага умреће пре или касније. Дакле, само се морамо прилагодити будућности и размишљати о Гоогле-овом веб саобраћају као „Било је забавно док је трајало; САДА, идемо даље! “

Хвала Анн! :)

Да ли је Гоогле-ов монопол погодан за елитистичку веб претрагу?

Протекле недеље МБГ није био једина веб локација која је од Гоогле-а добила ручну казну за нежељену пошту. Блог о ауторском копирању Доца Схелдона такође је кажњен због објављивања гостујућег постова о латиноамеричким друштвеним мрежама. Рап Гениус је пре свог случаја добио казну за промоцију веза без атрибута рел = нофоллов, али веб странице Анн и Доц су увек промовирале оригиналан садржај и линкове, тако да казне немају смисла..

Заправо, нема смисла, осим ако Гоогле не смисли нешто друго. Знате, скривена сврха.

Иако је овај део чланка у великој мери заснован на спекулацијама, јер у вези с тим није било званичних најава од Гооглеа, ипак вас позивам да прочитате – као што је одраз велике слике недавних догађаја.

Елитна интернетска претрага помогла би Гооглеу да се ослободи свих осредњих у дискретним резултатима и задржи само најбоље резултате. „Најбоље“ по Гоогле-овом мишљењу је веб локација која се придржава Гоогле-ових смерница и прати алгоритамске и ручне промене гиганта за претрагу.

Како Рае Хоффман каже на Сугаррае.цом, „Гоогле се понаша као да су они нека врста заштитника – и одлучују – шта је добро, а шта зло на вебу.“ Ако Гоогле заиста тежи елитистичкој врсти веб претраживања, можда ће доћи дан када се не исплати улагати у Гоогле маркетинг, јер они ће бити ти који ће бити задужени за одабир ко ће га уврстити у индекс, а ко не, нема шансе за жалбу.

Међутим, питам се да ли веб кориснику заиста треба такав претраживач.

Шта се догађа ако подразумевано не следимо било какве одлазне везе изван Гоогле ФУД-а

Искључен

Ецонсултанци.цом је то управо учинио за линкове за блогање гостију. Ко је следећи?

Знате шта значи ФУД (страх, несигурност и сумња) и последице тога – вебмастери се све више плаше повезивања ‘природно’ због Гооглеових недавних акција против блога Доц Схелдон и заједнице Анн Смарти, а до сада ништа добро није дошло изван тог осећања. Ако се зауставите код округлог стола са претраживачима и прегледате одељак коментара објава о овим вестима, прочитаћете многе вебмастере како кажу да су потпуно затворили врата за гостујуће писце, док су други прешли на политику неповезаних веза за излазне везе.

Звучи застрашујуће, зар не? Ипак, то се догађа.

Када подразумевано не пратите све излазне везе …

 • … ваша веб локација више не подржава те везе – са алгоритмичког становишта прелазите на неутралан глас о свему и свима о којима разговарате и цитирате
 • … ваша веб локација не ствара више везе са другим веб локацијама путем линкова, што доводи до мање шансе да садржај за који повежете буде пронађен од других посетилаца, јер се ваши ‘гласови’ не рачунају
 • … Доприносите томе да Веб граф постане поремећен графикон када чворови (странице) постају све изолиранији
 • … можда ћете добити плаћање истим новчићем и престати зарађивати “природне” (дофоллов) улазне везе (ако не “природно” не повежете са другима, зашто би други повезали “природно” с вама?)

До крајњег екстремитета, ситуација у којој већина Веба није праћена постаје опасна за СЕРП-ове сваког претраживача који примењује следеће веб странице за изузеће – па чак и ако се Гоогле (како се претпоставља) заиста тежи ка елитистичком типу веба. претражите тамо где само неколико преживљава, други претраживачи би били у проблемима – и њихови корисници с њима.

Нема следећих веза и Гоогле АдВордс огласа

Гоогле инсистира на томе да АдВордс линкови не прелазе ПагеРанк и слични су непостојећим везама, тако да су у складу са смерницама Гоогле претраживача.

Међутим, размислите о томе – зашто би АдВордс везе чак требале да пређу ПагеРанк када такви плаћени огласи већ доминирају у СЕРП-овима?

Гоогле их поставља изнад органских резултата, тако да су им већ додељени сви могући Гооглеови потицаји, сматрајући ПагеРанк бескорисним.

Контрадикција? Плаћате да бисте искористили овај имплицитни ПагеРанк, тачно док Гоогле инсистира на томе да не треба да плаћате везе које вам помажу да доминирате над СЕРП-овима.

Како, дакле, могу да изградим веб предузеће без Гоогле-а?

Могу да те чујем. Већ је довољно тврд да бих могао водити посао или чак мали блог у ниши са Гооглеовим непрестаним мењаним алгоритмима и казнама, како могу то икада направити без Гоогле-а?

Верујте ми – можете.

Компаније које се баве Интернетом некада су успевале много пре него што је Гоогле уопште мислио на своје осниваче, тако да овде нема ништа ново. То је само ствар поновног откривања старих и зимзелених пословних стратегија и навођење на њих да раде заједно са каналима друштвених медија (не само мрежа).

Ево неколико савета:

 • Односи са клијентима – Када водите рачуна о својим купцима, већ сте на путу ка успеху без Гооглеа. Задовољни купци воле да шире реч са пријатељима и члановима породице, а можда ће вас подржати и на њиховим профилима на друштвеним медијима, блоговима и форумима. Будите отворени за њихове повратне информације и помозите им да реше своје проблеме.
 • Досег друштвених медија – Креирајте Фацебоок, Твиттер и Пинтерест профиле. Чак и Гоогле+ налог, ако желите. Затим обратите се и купцима и именима у вашој ниши – укључите се у разговор, будите корисни и затражите помоћ када вам то треба – купци уживају у враћању, било да се ради путем анкета или писменог мишљења, а вероватно ће други власници предузећа умрежи се с ‘колегом’ који зна како пружити вриједност и иновацију.
 • Блоггер Оутреацх – Покушајте да успоставите везу са другим блогерима који ће вас вероватно повезати или промовисати на друге начине. Понудите бесплатне банере блогерима који воле видгет да би повезали вашу веб страницу.
 • Форуми за индустрију – Учествујте у форумима у вашој индустрији. Да би вам помогло, помаже и чини добро средство за улазни маркетинг.
 • Огласи директорија – И даље раде, поготово ако су директори ниша са великим бројем жртава.
 • Поруке гостију и разговори о гостима – Гост пишу (да! Без обзира на то што Гоогле каже) за блогове и публикације у вашој индустрији, делите драгоцене савете и будите тамо када ваши читаоци оставе коментаре (одговорите на њих!). Говорни разговори нуде још веће шансе за брендирање и зујање јер сте физички ту за свакога ко има питања за вас. Не заборавите да се топло насмејете!
 • Интервју – Будите отворени за интернетске, телефонске и личне разговоре и користите их не само за постизање публицитета за вас и ваше пословање, већ чак и као шансе да своје знање ставите на услуге оних који ће читати или слушати интервју.
 • Спонзорства – Као предузеће можете да спонзоришете догађај, добротворну организацију или образовну установу и изградите углед кроз њега. Не ограничавајте своје присуство пуком везом на страници или гомилу брошура – учините то датим да присуствујете догађају, посетите добротворну организацију или образовну установу за време спонзорства и останите у контакту након тога можете.
 • Партнерства – Сурађујте са другим предузећима, како би они могли да помажу и спонзоришу и помажу једни другима да напредују. Прошле године сам понудио да цртам бесплатне илустрације клијентима и колегама који су ми тако љубазно оставили ЛинкедИн изјаву; Па, ни од кога се није требало повезати са мном, али један од њих је ипак извршио и унео неки релевантни саобраћај.

Тржиш своју веб локацију као да Гоогле не постоји

нема Гооглеа

Линн Терри на Цлицкневз.цом саветује пословање засновано на интернету да настави са оптимизацијом својих веб локација иако се неће фокусирати искључиво на Гоогле.

То је тачно – било би глупо (и непристојно) у потпуности избегавати СЕО праксе, посебно СЕО странице јер постоје и други претраживачи који воле да приказују доступне, оптимизоване, корисне резултате, а не само Гоогле. Иако се нећете фокусирати на Гоогле саобраћај, ипак бисте имали користи од саобраћаја који генеришу други претраживачи. Такође, СЕО на страници у комбинацији са мало УКС-а дефинитивно помаже корисницима да се фокусирају на садржај и олакшају им читање вашег садржаја.

Само пазите да не упаднете у замку да следите Гооглеове смернице реч по реч, или ћете се вратити на корак – пронаћи начин да се ослободите Гооглеовог великог утицаја на ваше пословање, а самим тим и у вашем животу..

Усредсредите се на основни СЕО који ће сваког претраживача учинити срећним. Остатак дела оставите испод вашег „мастер“ дела речи „вебмастер“.

Основна порука овог члана

Храна за размишљање, то је одобрено, али написала сам и ово да вас питам, колеге власнике веб локација, блогере и трговце садржајем, молим вас –

Помозите да повезивање и стварање садржаја вратите у руке стварним „мајсторима“ – вебмастерима!

Ово је основна потрага тренутног света у коме доминира Гоогле, где се блогери и власници веб локација савијају над „богом“ мисијом Гооглеа да „очисти веб“.

Били бисмо у реду и срећни када би Гоогле говорио само о својим правилима претраживања као правилима услуге – сви се слажемо да свака компанија има правила за коришћење свог сервиса. Али Гоогле није престао да говори “овако то ради за моју услугу” – не, Гоогле је своја правила унео у ‘етику’, њихови чланци говоре о ‘казнама’ и ‘лову’, а Вебспам тим говори о ‘чишћењу Веб од нежељене поште “(а НЕ само чишћење резултата претраживања!).

Гоогле-ова манија величина је опасна и активно се бори против сваког облика слободе говора и изражавања на Интернету. Опасно је јер је животу дало култ.

Ако вам се свиђају Гоогле и његове смернице, свакако их следите. Али немојте претварати Гоогле у бога и његове смернице у заповести. Не градите религију око компаније!

Култ изграђен око Гооглеа и оног што његови портпароли кажу данас је права куга, много више од самих Гоогле-ових смерница.

Не свиђа вам се Гоогле? Добродошли у клуб. Да се ​​ставим са Линн Терри,

„Тржирајте своју веб локацију и предузеће као да је то 1997. године. (…) Претварајте се да је Гоогле већ казнио или де-индексирао. Зауставите се на тренутак и запитајте се шта бисте урадили да бисте наставили водити успешан мрежни посао. А сад … иди то. “.

Ох, и када то учините, можда нећете пратити Гоогле и рећи „Не подржавам Гоогле!“ наглас. ;)

Запамтите, Гоогле је толико моћан колико и ми – корисници и вебмастери – чине.

Кредитна слика: Антонио Манфредонио & Кипп Бакер

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map