6 Komadi softvera za blogovanje o kojima niste čuli

Blogosfera je preplavljena sa više ili manje sofisticiranim časopisima, manje-više profesionalnim i konkurentnim, više nego manje identičnim u strukturi i funkcionnosti.


Žinokite, ką norite padaryti, jei norite, kad jūsų korporacija nepatektų į viršų, – „WordPress“, „žodynas“, taip pat „Joomla“! i „Drupal koji su drugi“ i treći prema nedavni izvještaj ar W3Techs-a istraživanju.

Da, žiniatinklio programa „WordPressa“, „Joomlasa i Drupala“. Ali, da li je tome kraj? Ško akko je sve što je potrebno jednostavnije rješenje za bloganje, ono koje neće zauzeti previše resursų za hosting, ali će vam i dalje garantijos pozadane alate?

Postoje i druga (manja) rješenja za blogiranje tamo

Mnogi nisu samo poznati kao gore pomenuti trijulė, bilo zato što nikada nisu imali dovoljno promocije, iliuzija zato što im nedostaje neka funkcionalnost ili nisu fleksibilni. Međutim, rešenje za blogove je izbor da se napravi na osnovu vaše potrebe, a populiarus CMS-a.

Šta je sa nekoliko imena?

Postoje 6 malna poznata rješenja za bloganje koja su besplatna, prilagodljiva i otvorenog koda. Ima ih još, ali ova šestoro djece je dovoljno lako da započnete bez problem – i dolaze s lijepim čistim dizajnom.

Evo ih:

 1. „FanUpdate“
 2. Chirpas
 3. „OpenBlog“
 4. taškelis
 5. „PivotX“
 6. Mielos naujienos

Osjećate se kao da eksperimentirate ovim platformama? Nastavite čitati. Ovdje sam da napravim uvod. ;)

1. „FanUpdate“

„FanUpdate“ yra originalus „Jenny Ferenc“ internetinis tinklapis Prism-Perfect.net, taip pat žinomas kaip pagrindinis projekto atnaujinimo variantas, o ne naujausias scenarijus, bet ir atnaujinta programa, sukurta įmonės „Nepwork.com“ programoje. nastavila da razvija FanUpdate (sada na trećem izdanju). „Fanupdate“ siūlo platinti GPL licenciją.

„FanUpdate“ informacijos suvestinė

zahtjevi

 • PHP
 • „MySQL“

Demonstracija: Netaikoma

„Web stranica dobavljača“: http://www.jemjabella.co.uk/scripts/fanupdate/ („jedina verzija koja je i dalje dostupna nakon što je„ FanUpdate.net isključen “)

profesionali

„FanUpdate“ yra naujausios versijos, tačiau nenaudojamos HTML žiniatinklio versijos, kuri nėra įtraukta į internetinę svetainę. Posjetitelji mogu lako komentirati vaše unose i imati vlastite avatare kroz Gravatar integration. Šlamšto filtrai i sistemi za ocenjivanje komentara pomažu da zaštitite vaš sajt od zloupotrebe. 3-ioji veržlė – takođe popravljena prethodna sigurnosna greška.

„Du FanUpdate“ pateikia internetinius puslapius, „nemokamus internetinius puslapius“ .PHP duomenų bazę „ekstenzijų jer je to jezik koji će tumač kodo trebati za prikazivanje svojih blogova na početnoj stranici“..

Ispod je uobičajeni isječak koda FanUpdate koji će se postaviti tamo gdje želite da se prikaže vaš blog – uglavnom, in index.php file:

<? PHP

// „FanUpdate XY0“ tinklaraštis
// predmet: svi postovi

$ main_limit = 5;

Requ_once (‘/ namai / vartotojo vardas / public_html / fanupdate / show-blog.php’);

?>

„Gornji snimak“ patinka „snūdljen“ ir „jedne“ į internetinę svetainę „Storica koja koristi“ „FanUpdate“.

robijaša

„Jedan od najvećih nedostataka korištenja“ „FanUpdate“ siūlo anti-spam sistemą. Skripta môže da otkrije najčešće oblike komentara O neželjenom sadržaju – CAK i zahvaljujući ÓÐÉÓËÁ reči i fraza Koje možete crniti na panelu opcije – Ali primedbe SA sneakrijim neželjenom poštom obično će biti odobrene, CAK i bez slanja zahteva ZA umerivanje na Vasu e-adresu. Pridėti „FanUpdate“ sąrašą, atnaujinti sąrašą, atnaujindama sąrašą, laukdama, kol bus atnaujintas sąrašas, o ne „jer je vaš sistem“, o ne naujienų komentarai, o ne naujienų sąrašai, o ne šlamštas, o „Spam“.

Žinok, kas yra „nemokama“, „gerbiama“, „FanUpdate-a“, „Visos kitos“. Negalima versti nėščiosios, o ne stambiai įdiegti. „FanUpdate“ yra naujausia internetinė svetainė, skirta internetinėms svetainėms, kurių reklama internete yra sudėtinga, ir prieglobos paketai.

2. Chirpas

Chyrp ar minimali CMS leidžia jums pasirinkti „WordPressu“ alternatyvą. Alexas Suraci ir početku je razvio Chyrp kao projekat hobista u 2004-u, kasnije ga je kupio Arian Xhezairi u 2010-u, koji je nastavio razvoj. Najnovije verzije dolaze sa obimnom dokumentacijom i zajednicom za podršku.

čirpas

zahtjevi

 • PHP 5.2 +
 • „MySQL 4.1 + ili SQLite 3 +“ (per ZOP)

demonstracija: https://www.softaculous.com/softaculous/demos/Chyrp

„Web stranica dobavljača“: https://github.com/chyrp/chyrp

profesionali

„Lako se instalira“, „lijepo dizajniran i lagan“, „Chyrp je sigurnija“ ir „funkcionaliosios alternatyvos“ „FanUpdate“. „Chyrp se može proširiti pomoću Modula i Prijevoda tako da je vrlo prilagodljiv i“, „znate malo templates in i PHP program“, može se priešvoriti and fleksibilan alat. Dokumentacija će vam pružiti jasan i razumljiv vodič za ubrzavanje procesas.

Jedna zanimljiva vrsta produžetka za Chyrp je Plunksnos. Perje integrišu osnovnu platformu za dodavanje složenijih funkcija. Primjer je članak, pero za članke koji vam omogućavaju dodavanje naslova i linije za svoje postove.

robijaša

Tekstovni urednik je dobro, samo tekstovni redaktorius. „WYSIWYG“ funkcionalumas nėra „Chyrp-om“. Međutim, može se isporučiti putem module for Urednik.

3. „OpenBlog“

„OpenBlog“ yra patogi naudoti „Blogove“ versiją „CodeIgniter PHP“. „Jednostavno je i neće preopteretiti vaše servere“, taip pat kaip „WordPress-a i Chyrp-a“, „potpomognuta je produktivnom zajednicom koja nudi teme“, „dodatke i proširenja“. „OpenBlog“ siūlo nemokamą „GPL v3“ licenciją.

„OpenBlog“ informacijos suvestinė

zahtjevi

 • PHP
 • „MySQL“

Demonstracija: Netaikoma

„Web stranica dobavljača“: http://open-blog.org

profesionali

„OpenBlog“ yra „WordPress“ programa, taip pat pateikiama „WordPress“, taip pat pateikiama kaip „WordPress“, o „podrednako naprednom korisniku“. Instalacija je automatizirana, predlošci su prilagodljivi – zajednica ionako pruža dovoljno izbora za predloške.

Jedna zanimljiva značajka na upravljačkoj ploči je sigurnosna kopija baze podataka: gumb se čita na bočnoj traci vaše ploče, a kada ga ga kliknete dobijete trenutnu. ZIP datoteku sigurnosne kopije namo želite preuzeti. To je tako jednostavno.

URL-ovi su prijateljski pretraživačima i platforma podržava stranice, RSS i WYSIWYG editor. Plugins „vam omogućavaju da proširite svoju platforma i to prilično„ WordPress-u “,„ tako da ništa nije složeno tamo “.

„Ako tek započinjete“ yra „WordPress“, „OpenBlog“ alternatyvių versijų sąrašas.

robijaša

Žiniatinklio „WordPress-a“, „OpenBlog“ nėra įtrauktų į „Administratoriaus“ skiltį. Morat ćete primijeniti promjene ručno, zatim ponovno učitati datoteke putem FTP-a.

4. Pixie

„Scott Evans“ programos internetinių puslapių kūrimas, „Pixie“ ar „CMS“ programos – iliustracijų programos pristatymas, "Malis, jednostavni, sajt proizvođač". „Pixie je prenosiva“, „podržava više jezika and objavljuje se pod“ GPL v3 licence.

„Pixie“ pagrindinis puslapis

zahtjevi

 • PHP
 • „MySQL“

Demonstracija: http://demo.getpixie.co.uk/

„Web stranica dobavljača“: http://www.getpixie.co.uk

profesionali

„Po poezija“, „2,22 MB“ vidutinio dydžio programinė įranga, „Pixie čini jednim od najlakših CMS“ – ​​„trenutno dostupnih“.

Zanimljivo je da Pixie podržava XFN-ovi mikroformati. Ovo je korisno da sve veze na vašem blogu budu semantički relevantne za pretraživače i za ljudska bića (tj. Ako netko zapravo provjeri izvorni kôd stranice i otkrije koji ste atribut koristili – "supružnik", "prijatelj", itd.).

Pixie podržava CSS Teme i rezervne kopije baze podataka. Duomenų bazių rezervavimo kopijų tvarkymas DB, neatsiradę nustatymų -> Atsarginė kopija -> Atsarginė duomenų bazės versija: sisteminė žodynė. ZIP duomenų bazės serverio kodai, kuriuos reikia naudoti.

robijaša

Pixie nije toliko prilagođen korisniku kao što se može činiti. Tikrai nekelkite savo pozicijos po dienos, o ne su kiekvienu žmogumi, o ne su kiekvienu žmogumi, o su paskutiniais lapeliais – „Pixieu“, „sušvelninkite pogoditį“. „Kartica“ publikuokite „vam omogućiti samo da ih uredite“. Paskelbta „Negalima atspausdinti“ – „Komandos lentelė“, „Naujausios žinios“, „Ankstyvasis leidimas“, kurį aš spustelėjau „Dodaj novi unos u moj blog“ (gdje je „Moj blog“ naziv vašeg bloga).

5. „PivotX“

„PivotX je otvoreno rešenje za blogovanje koje je razvio tim dobrovoljaca i objavljen je pod licencomcom GPL“. Podržava više autora, ekstenzije i dodatke za dodatne funkcije.

„PivotX“ pagrindinis puslapis

zahtjevi

 • PHP
 • „MySQL ili ravne dataoteke“

Demonstracija: http://pivotx.net/page/screenshotspage

„Web stranica dobavljača“: http://pivotx.net

profesionali

To je instalacija 7 MB – nije perje, ali to je još uvijek prilično lagano za kanon. Dolazi s nadzornom pločom sličnom onoj u WordPressu, ali prilično je elegantiški.

Možete napisati svoje postove i stranice na stranicama unutar priloga i stranica, što je prilično detaljno na prvi pogled: pod naslovima i stranama imate svaki alat za kreiranje i održavanje vaših postova i stranica, pa čak i za umjereje komentare .

„Upravljanje medijima“ arba „WordPress“ „Media“, „Media i omogućuje vam otpremanje slika“, „data“ ir „obrazaca“. Možete urediti trenutne datoteke predloška u prikazu text.

Jedna stvar koju volv za PivotX je to što možete pokrenuti više weblogova i subweblogova i možete ih razlikovati dodjeljivanjem različitih kategorija i šablona za svaku.

„Pored toga“, „modifikuotas modifikavimas“, jei jūsų duomenų bazėje nėra duomenų apie „MySQL“ duomenų bazę. Međutim, ravne datoteke nisu toliko sigurne.

robijaša

Atsisiųsti „WordPress“, „jer je njegovo sučelje manje prilagođeno korisniku“, „ali to nije odvraćalo“, „jer je software“, prilično dobar. Najbolji način za početak je čitanje dokumentacija i upoznavanje s terminološkim and administrativnim odjeljcima nadzorne ploče koji se razlikuju for WordPress – a ill drugih CMS-ova.

6. Iškirpti pjūviai

Cutenews je mali skript za blogiranje koji je razvio tim CuteNews. Jei norite, kad „FanUpdate-a“ duomenų bazėje neliktų duomenų apie „BlogSup“ versiją, „MySQL“ bazinių duomenų bazę.

„CutePHP Početna stranica“

zahtjevi

 • PHP
 • ravne datoteke za skladištenje

Demonstracija: Netaikoma

„Web stranica dobavljača“: http://cutephp.com

profesionali

Najnovije verzije „Cutenews“ – tai „WordPress“ programa, kurią galite rasti naudodamiesi funkcionalumu. „Cutenews“ sukuria papildomus modulius, kuriuos gaminant galima naudoti papildomus priedus. Dolazi sa funkcijom pretraživanja, uploadom datoteka i mogućnošću rezervne kopije (i vraćanja) sačuvanih verzija. „Cutenews takođe podržava UTF-8 i IP“.

robijaša

„Kau platforma koja koristi ravne datoteke DB-ova za skladištenje“, Cutenews može dobiti sasvim dovoljno resurss pošto vaša veb stranica raste u porukama i komentarima.

Zašto ih ranije niste čuli

Kad si samo počevši sa blogovanjem, više želiš pratiti mase u strahu da se ne izgube. Čak aš kadaise prikabinau taškų CMS-a, naudok tik „WordPress“ įdiegtą versiją (iliustruoju „WordPress.com“ registraciją), jei norite, kad „koja“ būtų „kodo“, o priešingai – „naravljena“. „Ili možete instalirati Joomla“! ili Drupal, odaberite osnovnu kožu i počnite objavljivati ​​najosnovniji način, dok slijedite jedan od tisuću tutorijala dostupnih webu kako biste poboljšali izgled svog bloga.

S druge strane, upoznavanje s drugim rješenjima – i davanje sebi više mogućnosti – zahtijeva istraživanje, vrijeme i posvećenost. Pateikite aiškų dokumentą „Dobra Ideja“, nes jis nenažins „CMS-Ovima“, tačiau neabejotinai pakeis „CMS-ovima“.

Uvjeravam vas, zabavno je. ;)

„Stuart Miles“ / „FreeDigitalPhotos.net“ atvaizdas malonus

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map