CloudFlare Menawarkan Pendaftaran Domain Dengan Zero Markup

Cloudflare ingin bergerak ke pasar pendaftar domain ketika mereka mengumumkan perkhidmatan mereka yang baru dilancarkan untuk pendaftaran domain dengan Pendaftar Cloudflare. Syarikat prestasi dan keselamatan web membuat pengumuman baru-baru ini di blog mereka, yang memperincikan alasan mereka untuk perkhidmatan baru itu.


Tangkapan skrin tweet Cloudflare pada 27 September 2018.

Tetapi apa maksudnya bagi anda, pengguna biasa?

Sebenarnya, banyak perkara sebenarnya. Keputusan Cloudflare untuk melancarkan pendaftar domain mereka sendiri nampaknya menggegarkan industri kerana cara mereka mendekati perkhidmatan tersebut.

Semua TLD Dijamin Harga Borong

Dengan internet menjadi perkara biasa untuk perniagaan masa kini, pendaftaran nama domain adalah salah satu aspek asas dalam setiap pembuatan laman web. Sejak pertama kali diperkenalkan pada tahun 90an, pendaftaran nama domain telah bertambah baik dan merangkumi sejumlah peluasan domain yang luas (.org, .net., .Io, dll.).

Walaupun domain berpatutan untuk tahun pertama (anda boleh mendapatkan nama domain dengan harga serendah $ 0,99), harga cenderung berbeza antara pendaftar nama domain yang berbeza dan syarikat hosting penjual semula, dan akan sering meningkat dengan ketara apabila anda memperbaharui.

Selain itu, semua pendaftar domain akan menaikkan harga sebagai sebahagian daripada bayaran perkhidmatan mereka. Di sinilah perkhidmatan pendaftaran domain Cloudflare menonjol kerana mereka berjanji bahawa semua nama domain yang dibeli dari mereka akan berada pada harga borong.

Bayaran perkhidmatan nama domain Cloudflare (sumber: Cloudflare)

Matthew Prince, Ketua Pegawai Eksekutif Cloudflare, menulis –

Dari segi harga, lebih mudah lagi: kami berjanji untuk tidak akan mengenakan apa-apa lagi kepada anda daripada harga borong untuk setiap caj TLD. Itu benar tahun pertama dan benar setiap tahun berikutnya. Sekiranya anda mendaftarkan domain anda dengan Cloudflare Registrar, anda akan selalu membayar harga borong tanpa markup.

Menggegarkan landskap perniagaan domain

Ini pada dasarnya meletakkan Cloudflare sebagai salah satu tempat paling murah untuk pendaftaran domain kerana nilai perkhidmatan mereka yang tidak ada. Kecuali mereka menawarkan beberapa bentuk perkhidmatan tambah nilai atau sesuai dengan harga Cloudflare, sebenarnya tidak ada alasan untuk menggunakan pendaftar nama domain lain seperti GoDaddy, NameCheap, atau Domain.com.

Alasan di sebalik penanda sifar adalah kerana Cloudflare percaya bahawa tidak perlu ada caj tambahan ketika anda ingin mendaftarkan nama domain untuk laman web anda kerana ini adalah proses yang cukup mudah.

“Mendaftarkan domain adalah komoditi”, tulis Prince. “Tidak ada perbezaan yang bermakna antara salah satu pendaftar pasar massa yang ada. Setiap pendaftaran domain peringkat atas (TLD seperti .com, .org, .info, .io, dll) menetapkan harga borong untuk mendaftarkan domain di bawahnya. Harga ini diketahui dan kekal relatif dari masa ke masa. Semua pendaftar lakukan adalah merekodkan anda sebagai pemilik domain tertentu. Itu hanya melibatkan menghantar beberapa arahan ke API. Dengan kata lain, pendaftar domain menagih anda kerana menjadi orang tengah dan pada dasarnya tidak memberikan nilai untuk membenarkan penambahan mereka. “

Untuk lebih menjanjikan janji mereka untuk menyediakan perkhidmatan pendaftaran domain yang telus dan berpatutan, mereka secara terbuka telah memberikan teknik penjualan yang tinggi kepada perkhidmatan mereka. Cloudflare juga tidak akan menjalankan sebarang bentuk pasar nama domain atau lelong untuk mencegah spekulasi nama domain, yang boleh menyebabkan nama domain berharga tinggi.

Beefed Up Security Untuk Nama Domain

Walaupun mereka terkenal menawarkan sijil Let’s Encrypt SSL / TLS percuma, langkah keselamatan tinggi mereka melampaui perkhidmatan CDN atau SSL mereka. Mereka juga memiliki layanan Perlindungan Domain Khusus, yang merupakan bagian dari produk Pendaftar Perusahaan mereka bagi mereka yang menginginkan keamanan tingkat berikutnya.

Setiap pelanggan yang menggunakan Custom Domain Protection menentukan proses mereka sendiri untuk mengemas kini rekod. Sebagai contoh, jika pelanggan Perlindungan Domain Khusus mahu kami tidak mengubah rekod DNS mereka melainkan 6 individu yang berbeza menghubungi kami, dari satu set nombor telefon yang telah ditentukan, masing-masing membaca beberapa kod laluan unik, dan memberitahu kami rasa ais krim kegemaran mereka, pada hari Selasa yang juga bulan purnama, kami akan menegakkannya. Secara harfiah.

Memandangkan fakta bahawa perkhidmatan ini tidak dapat ditingkatkan, akan dikenakan biaya premium untuk mereka menawarkannya sebagai bagian dari layanan pendaftar nama domain mereka. Sebaliknya, Cloudflare akan menyertakan sejumlah perkhidmatan keselamatan dengan nama domain mereka yang masih membenarkan mereka untuk tidak mempunyai markup.

“Dari aspek keselamatan, kami berjanji akan mengizinkan anda mengaktifkan pengesahan dua faktor, kami akan mengunci pendaftaran domain anda secara lalai, dan secara automatik mengaktifkan perkhidmatan keselamatan amalan terbaik seperti DNSSEC.”

Beralih ke Cloudflare

Sekiranya anda ingin mendaftarkan nama domain baru dengan Cloudflare, anda tidak boleh. Sekurang-kurangnya belum. Perkhidmatan ini terhad kepada pengguna Cloudflare sedia ada yang ingin memindahkan domain yang ada ke platform mereka.

Mereka yang merupakan pelanggan semasa boleh mendaftar untuk Akses Awal untuk menerima jemputan untuk proses peralihan nama domain. Untuk pelanggan baru, mungkin beberapa saat sebelum anda dapat menggunakan perkhidmatan nama domain mereka kerana mereka mengutamakan pelanggan yang telah lama bersama mereka.

Mungkin ada masanya sebelum perkhidmatan nama domain Cloudflare dipublikasikan. Sementara itu, mengapa tidak melihat panduan kami untuk membeli nama domain yang menyenaraikan beberapa tempat termurah untuk membeli nama domain.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map