Kisah Hosting Saya: Ulasan Host Pusat Bandar

Saya telah merancang laman web selama hampir 15 tahun sekarang, pertama untuk kesenangan saya sendiri dan kemudian untuk yang lain sebagai pereka web berbayar.


Dalam satu setengah dekad itu, saya telah mencuba beberapa hos yang berbeza. Pada masa ini saya menggunakan tiga hos yang berbeza untuk pelbagai laman web saya, kerana ciri-ciri yang berbeza dan seumpamanya, tetapi Downtown Host dengan cepat menjadi hos web kegemaran saya dan yang paling banyak saya gunakan untuk mengekalkan laman web saya. Mereka didirikan pada tahun 2001, jadi sudah lebih dari 10 tahun.

Masalah Hosting Web

Sekiranya anda berada dalam perniagaan reka bentuk web lebih dari tiga saat, anda mungkin menghadapi masalah dengan satu atau dua host. Terdapat beberapa perkara yang lebih menjengkelkan daripada menjadikan laman web anda dipindahkan ke pelayan baru, menganggapnya sesuai dan kemudian menghadapi masalah yang tidak dapat diselesaikan.

Isu-isu ini boleh merangkumi perkara seperti:

 • Masa beban yang perlahan
 • Terlalu banyak masa rehat
 • Kemas kini yang hilang – anda mengemas kini dan tidak diperlukan
 • Penggodam masuk ke laman web anda dari bahagian belakang
 • Kekurangan perkhidmatan pelanggan
 • Sambutan perlahan dari perkhidmatan pelanggan
 • Kesalahan pengebilan
 • Sokongan teknikal yang lemah
 • Sokongan teknikal oleh seseorang di negara lain dan anda tidak dapat memahami apa yang dia katakan kerana loghat yang tebal
 • Batasan yang tidak anda jangkakan sejauh lebar jalur atau bilangan domain yang dapat anda tambahkan

Dari semua masalah ini, saya harus mengatakan bahawa perkhidmatan pelanggan yang lambat atau buruk adalah yang terburuk. Saya dapat mengatasi kehilangan satu atau dua ciri, jika saya dapat mengatasinya. Saya dapat mengatasi kesilapan penagihan sekali-sekala. Perkhidmatan pelanggan yang lemah adalah salah satu perkara yang paling sukar untuk ditangani, kerana tidak memungkinkan untuk menyelesaikan masalah yang mungkin anda hadapi. Perkara seterusnya yang menyebabkan masalah paling banyak adalah waktu muat perlahan atau waktu henti. Pelawat anda akan kecewa dengan perkara ini dan anda akan kehilangan perniagaan.

Pada masa lalu, saya pernah mempunyai beberapa kisah seram yang benar mengenai laman web yang akan turun dan perlu dibina semula (yang akan mengajar anda dengan cepat untuk sentiasa membuat sandaran laman web anda). Di samping itu, saya mempunyai hos yang cuba membayar terlalu banyak dengan penagihan terlalu cepat, menukar tarikh pengebilan, mengenakan dua kali ganda untuk perkhidmatan yang sama dan sebagainya. Kemudian, ada masanya semua laman web saya dimatikan tanpa sebab yang jelas dan tuan rumah cuba memberitahu saya bahawa laman web ini mesti berada di hujung saya. Pelik, kerana ia sama di setiap komputer saya mencuba dan untuk semua komputer saya meminta untuk mencuba mengakses laman web saya pada akhirnya. Anda boleh bayangkan bahawa saya agak berminat dengan syarikat hosting web dan kejujuran dan perkhidmatan pelanggan adalah dua kualiti yang paling penting bagi saya.

Pengalaman Saya dengan Host Downtown

Laman Web Hosting Pusat Bandar

Saya beralih ke Downtown Host untuk sebahagian besar akaun saya pada bulan September 2007.

Saya telah bersama mereka hampir lima tahun, yang paling lama saya tinggal dengan syarikat hosting tunggal. Hampir seketika, saya melihat perbezaan dalam perkhidmatan pelanggan. Saya tidak perlu bertanya sama ada mereka menawarkan pindah laman web saya sebagai penghargaan, mereka menawarkan.

Beberapa kali saya menghadapi masalah dengan sesuatu, mereka telah membalas e-mel saya dalam beberapa minit, bukan beberapa hari atau beberapa jam. Suatu ketika, mereka memerlukan beberapa hari untuk mengetahui masalah backend, tetapi mereka terus menghubungi dan membuat saya terus mengetahui perkembangannya. Saya harus mengatakan bahawa orang sokongan teknikal di Downtown Host berpengetahuan dan menyenangkan.

Semasa laman web saya diserang oleh penggodam, mereka membantu saya mencari cara untuk mendapatkannya kembali ke tempatnya dan memberi saya beberapa maklumat untuk mengamankannya. Ini adalah masalah yang tidak perlu mereka bantu, kerana penggodaman tidak berkaitan dengan pelayan mereka, namun mereka meluangkan masa untuk membantu saya kerana mereka mempunyai pengetahuan dan dapat.

Tidak ada syarikat hosting yang sempurna 100% sepanjang masa. Saya ingin bersikap tidak berat sebelah dalam ulasan ini dan melaporkan masalah, tetapi saya tidak mempunyai banyak masalah. Saya tidak berafiliasi dengan Downtown Host, selain menghoskan laman web saya dengan mereka, dan saya tidak dibayar oleh mereka untuk menulis ulasan ini. Saya hanya melaporkan pengalaman peribadi saya sebagai salah seorang pelanggan mereka. Adakah terdapat kesesakan di sana sini?

Sudah tentu. Apa yang membezakan di Downtown Host ialah mereka menjawab masalah tersebut dengan cepat, profesional dan memuaskan saya. Itulah yang membuat saya menjadi hos di pelayan mereka selama bertahun-tahun.

Jenis Hosting

Laman Web Hosting Pusat Bandar

Downtown Host menawarkan hosting bersama, hosting asas dan akaun hosting penjual semula. Sekiranya anda memerlukan perkhidmatan yang lebih khusus, mereka mempunyai beberapa pilihan, seperti pelayan peribadi separa khusus, khusus, atau maya.

Walaupun kosnya berbeza-beza, jika anda hanya memerlukan hosting asas untuk satu laman web, anda boleh mendapatkan ruang 10 GB dan lebar jalur 200 GB dengan hanya $ 4,95 sebulan jika anda mendaftar untuk rancangan terpanjang dan membayar terlebih dahulu. Anda juga boleh membayar setiap bulan jika anda tidak mahu melakukan pelaburan jangka panjang.

Sekiranya anda mahu menjadi tuan rumah berbilang domain, anda memerlukan lebih banyak ruang. Akaun “Shared Gold” mereka menawarkan ruang cakera 20 GB dan kemampuan untuk menambah domain tanpa had dengan harga sekitar $ 25.95 sebulan. Anda akan menjimatkan lebih banyak jika anda membayar selama beberapa bulan hingga tiga tahun lebih awal.

Ciri Hosting

Ciri-ciri yang ditawarkan oleh Downtown Host sangat baik untuk kebanyakan laman web. Terdapat demo langsung panel kawalan mereka di laman web mereka, jadi anda boleh memberikannya. Panel ini membolehkan anda mengakses semua yang ditawarkan oleh pelayan mereka. Ia termasuk Fantastico, yang membolehkan anda memasang WordPress, PHPList dan banyak program sumber terbuka yang lain dengan mudah. Ini akan memasang program dan membuat pangkalan data SQL anda secara automatik, menjadikannya sempurna untuk pemilik laman web bukan teknikal. Keupayaan merangkumi:

 • Sambungan Halaman Depan
 • Ruby
 • Fantastico
 • Penyihir SQL
 • Pembunuh Spam
 • Kulit RV
 • Statistik Laman Web
 • Tempat Letak Domain Tanpa Had
 • Menyokong Media Penstriman
 • CGI-Bin
 • Bahagian Pelayan Termasuk

Spesifikasi Teknikal

Spesifikasi untuk hosting berbeza-beza, tetapi pakej hosting bersama yang akan dipilih oleh kebanyakan orang, jadi kami akan melihatnya di sini.

 • Pelayan Dwi Quad Core – 8
 • RAM minimum 12000mb
 • CentOS Linux
 • Garis Sambungan berlebihan
 • Sandaran Kuasa berlebihan
 • Pelayan Web Litespeed
 • Sandaran Laman Web Harian

Sokongan

Laman Web Hosting Pusat Bandar

Downtown Host mempunyai sokongan langsung 24/7. Sokongan teknikal dapat dicapai dengan memasukkan tiket di situs web, dukungan teknis e-mail, atau dengan melakukan panggilan telepon. Seperti yang saya nyatakan sebelumnya, masa tindak balas sangat cepat bagi saya. Ulasan bebas di pelbagai blog peribadi semuanya kelihatan positif.

Pelanggan di laman web ini memberikan testimoni tentang mengapa mereka menyukai Downtown Host. Mereka juga menawarkan Jaminan Pulangan Wang selama 30 hari.

Diskaun Terkini

Laman Web Hosting Pusat Bandar

Tatal ke bawah halaman “Laman Utama” untuk mengetahui tawaran istimewa apa yang ada saat ini (di bawah bahagian “Promosi Semasa”) untuk membantu menjimatkan sedikit wang tambahan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me