Laman Web Hosting Percuma Terbaik (2020)

* Kemas kini: Senarai harga dan jadual perbandingan dikemas kini.


Kita semua menyukai freebies dan semestinya tidak mengejutkan bahawa walaupun di web hosting terdapat banyak freebies jika anda tahu di mana mencarinya. Tidak semua perkara adalah sama, dan kali ini saya akan melihat apa yang ditawarkan oleh beberapa hos web percuma (dan “hampir bebas”) ini.

15 Perkhidmatan Hosting Laman Web Percuma untuk dipertimbangkan

1. Hostinger

Hostinger berkongsi rancangan hosting - dan percumaPelan hosting bersama Hostinger bermula pada $ 0.99 / bln

Hostinger = Hosting laman web “hampir percuma” terbaik ($ 0,99 / bln)

Ulasan Jerry mengenai Hostinger mempersempitnya sebagai pilihan yang tepat untuk pengguna yang mahukan perkhidmatan hosting laman web yang sangat murah. Terutama jika mereka seorang pemula atau mempunyai anggaran yang ketat untuk bekerjasama.

Kami menyediakan laman web ujian di Hostinger dan starter mengesan kinerjanya sejak Mei 2018. Laman web ujian kami yang dihoskan di Hostinger telah mendapat markah melebihi 99.95% masa kerja secara berterusan dan dinilai sebagai “A” dalam kebanyakan ujian kelajuan.

Pilihan peningkatan

Hostinger Single Hosting tidak betul-betul percuma tetapi mereka menjual harga yang sangat murah ($ 0.99 / bln). Pengguna yang mahukan ciri yang lebih baik (seperti sandaran harian automatik, menghoskan lebih banyak domain, dan menjalankan pekerjaan cron tanpa had) boleh menaik taraf ke rancangan Premium mereka, yang berharga $ 2.89 / bln.

Apa tangkapan dengan rancangan Hostinger?

Tanda harga sangat murah Hostinger hadir dengan harga (pun dimaksudkan). Pelan hosting bersama tidak dilengkapi dengan SSL percuma atau sandaran harian. Juga, tawaran $ 0.99 / bln hanya tersedia jika anda mendaftar selama empat tahun, yang lebih lama daripada tempoh langganan yang disyorkan standard (tempoh 24 bulan).

Ketahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan hosting Hostinger dalam ulasan ini.

2. Weebly

Kaji dan bandingkan hos web percuma

Mudah digunakan tetapi dihoskan di subdomain Weebly.com sahaja

Jaminan kebolehpercayaan dan masa bekerja

Weebly disokong dengan baik melalui komuniti yang bersemangat dan anda juga dapat menghubungi mereka melalui e-mel atau sembang langsung.

Meningkatkan pilihan

Weebly berusaha keras untuk menjual pembangun kedai dalam taliannya, dan dengan itu cenderung memberi tumpuan kepada perkara utama transaksi. Pelan peningkatan meningkatkan ciri-ciri asas, tetapi kemuncaknya ialah berapa banyak produk yang anda boleh jual dalam satu masa. Sudah tentu, jika anda hanya mencari rancangan hosting, ia juga berfungsi. Harga bermula dari $ 12 sebulan hingga $ 25 sebulan.

Apa yang pasti dengan hosting percuma Weebly?

Weebly sangat bagus … baik, Weebly, dan tidak bermain dengan baik dengan yang lain. Sebagai contoh, ia tidak menyokong skrip sisi pelayan (seperti PHP), atau integrasi pangkalan data. Dan domain laman web percuma anda akan berbentuk subdomain Weebly.com. Benar, sangat berkuasa sendiri, tetapi ini juga bermaksud dari segi fleksibiliti, anda mungkin akan terjebak dengan Weebly sebaik sahaja anda mula menggunakannya.

Ketahui lebih lanjut mengenai Weebly dalam ulasan saya.

3. Wix

Kaji dan bandingkan hos web percuma

Penyunting web berkuasa tinggi tetapi dengan iklan

Jaminan kebolehpercayaan dan masa bekerja

Anda mendapat apa yang anda bayar, dan selain dari pangkalan pengetahuan yang luas, untuk akaun percuma, anda boleh menghantar e-mel kepada mereka dan mengambil peluang anda. Hanya akaun premium yang mendapat ‘respons yang lebih pantas untuk sebarang pertanyaan atau masalah yang mungkin mereka miliki.

Meningkatkan pilihan

Kerana rancangannya dirancang untuk meningkatkan fungsi ke laman web, Wix di peringkat yang lebih tinggi boleh menjadi mahal. Walau bagaimanapun, harga tersebut merangkumi fungsi seperti pembentuk borang, kempen e-mel dan juga tinjauan laman web oleh profesional. Pada tahap terendah ia mencecah $ 4,50 sebulan, naik hingga $ 24,50 sebulan.

Apa yang pasti dengan hosting domain percuma Wix?

Sekali lagi, Wix adalah enjin proprietari lain yang bermaksud ia akan terus bertahan dengan anda dengan cara yang mungkin. Berita baiknya ialah ia bermain lebih baik dengan alat lain berbanding dengan Weebly, jadi sesuai dengan beberapa alat seperti Caspio, platform pangkalan data percuma. Oh ya, dan Wix tidak bebas iklan. Sekiranya anda tidak menggunakan rancangan pembayaran, iklan Wix akan melekat di laman web anda dengan cepat.

Ketahui lebih lanjut mengenai Wix dalam ulasan saya.

4. 000Webhost

Kaji dan bandingkan hos web percuma

Sejak 2007, 000Webhost telah menawarkan perkhidmatan hosting web percuma yang tidak dibebani oleh keperluan iklan. Oleh kerana mereka juga menawarkan pilihan hosting berbayar, model perniagaan mereka berkisar tentang menawarkan perkhidmatan hosting percuma yang dibiayai oleh akhir berbayar perniagaan. Ini berfungsi untuk semua orang, kerana pengguna perkhidmatan hosting percuma juga memiliki pilihan untuk meningkatkan laman web mereka dengan menjadi pelanggan berbayar kapan saja mereka mahu.

ciri-ciri

 • Pembina laman web percuma
 • Pemasang Auto (WordPress, Joomla, dll)
 • Pengehosan tanpa iklan
 • PHP & Sokongan pangkalan data MySQL

Spesifikasi

 • Ruang Cakera: 1GB
 • Lebar jalur: 10GB
 • Pangkalan Data: 2 Pangkalan Data MySQL
 • Panel Kawalan: Cpanel

Storan hosting percuma yang baru tetapi besar

Jaminan kebolehpercayaan dan masa bekerja

Malangnya, tidak ada jaminan mengenai masa operasi yang dijumpai pada 5GB percuma, dan tidak ada maklumat yang tersedia mengenai kebolehpercayaan. Namun begitu banyak rahmat, kerana sekurang-kurangnya ada pilihan untuk membuat sandaran fail dan pangkalan data anda di bahagian belakang. Ini nampaknya sama untuk rancangan akaun Pro juga.

Meningkatkan pilihan

Dengan harga $ 2.95 sebulan, akaun Pro yang ditawarkan oleh tuan rumah adalah kotoran yang murah dan nampaknya menawarkan apa yang dimiliki oleh banyak web host yang sangat terkenal.

Apa yang pasti dengan hosting laman web percuma 5GB?

Walaupun spesifikasi asas akaun percuma kelihatan baik, percuma 5GB tidak menghantarkan e-mel untuk itu. Sekiranya anda ingin mempunyai akaun e-mel dengan domain anda, anda harus menaik taraf ke akaun Pro. Lebih membimbangkan adalah kekurangan dedikasi sepenuhnya terhadap sebarang bentuk Perjanjian Tahap Perkhidmatan. Daftar dengan risiko anda sendiri!

Baca terma dan syarat 5GB percuma di sini.

6. Ruang Anugerah

Kaji dan bandingkan hos web percuma

Menawarkan web hosting sejak 2004, Awardspace telah beberapa kali berada di blok dan masih berdiri. Lama kelamaan mereka mengubah tawaran hosting percuma mereka dan mengikuti persaingan (dan waktu). Tahun lalu mereka melancarkan laman web yang direka bentuk sepenuhnya dan memperkemas perkhidmatan mereka.

ciri-ciri

 • Perlindungan spam
 • Pemasang Auto (WordPress, Joomla, dll)
 • Pengehosan tanpa iklan
 • Pembina laman web percuma

Spesifikasi

 • Ruang Cakera: 1GB
 • Lebar jalur: 5GB
 • Pangkalan Data: 1 Pangkalan Data MySQL
 • Panel Kawalan: Panel Kawalan Lanjutan

Penyelesaian hosting VistaPanel percuma

Jaminan kebolehpercayaan dan masa bekerja

Sangat menarik untuk diperhatikan bahawa Byet Host menawarkan sokongan 24/7 bahkan untuk akaun percuma. Walaupun mereka meluangkan masa untuk mendapatkan tiket perkhidmatan, tidak jarang anda melihat hos percuma yang menawarkan sokongan sebenar. Sebilangan besar masa sama ada pangkalan pengetahuan digunakan, atau paling baik, forum pengguna di mana anda saling membantu.

Meningkatkan pilihan

Oleh kerana mereka menawarkan banyak akaun percuma, apa yang anda dapat daripada membayar hosting dengan Byet Host? Meningkatkan prestasi berdasarkan SSD, domain percuma dan cukup luar biasa – panel kawalan yang berbeza (cPanel). Harga bermula dari $ 4,99 sebulan hingga $ 7,99 sebulan.

Apa tangkapannya?

Walaupun Byet Host kedengarannya terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, mungkin ada baiknya jika anda meluangkan masa untuk memeriksa apa yang mereka tawarkan secara terperinci. Saya dapati bahawa banyak istilah dan perkhidmatan diuraikan menjadi sedikit teduh dan terbuka untuk ditafsirkan dalam pelbagai cara.

Maklumat lanjut mengenai terma dan syarat Byet Host.

8- Dreamnix

Kaji dan bandingkan hos web percuma

Daripada perkhidmatan percuma, saya menganggap Dreamnix sebagai “hampir percuma”, kerana mereka menawarkan ciri teratas dengan had tajam dalam produk percuma mereka. Ini sesuai dengan konsep mereka “cuba sebelum anda membeli”.

ciri-ciri

 • Pelayan berkuasa SSD
 • Pemasang Auto (WordPress)
 • Pengehosan tanpa iklan
 • PHP & Sokongan pangkalan data MySQL

Spesifikasi

 • Ruang Cakera: 1GB
 • Lebar jalur: 1GB
 • Pangkalan Data: 1 Pangkalan Data MySQL
 • Panel Kawalan: Cpanel

Perkhidmatan hosting percuma tanpa iklan

Jaminan kebolehpercayaan dan masa bekerja

Waktu penggunaan untuk hos percuma disebut 99.9%, yang biasanya merupakan petunjuk bahawa rancangan berbayar meningkatkan kebolehpercayaan. Malangnya, Freehostia tidak menunjukkan masa penggunaan untuk rancangan berbayar, jadi ini agak sukar.

Meningkatkan pilihan

Freehostia menawarkan pelbagai rancangan peningkatan kapasiti. Perkara penting di sini nampaknya terdapat banyak tumpuan pada jumlah simpanan yang diberikan; pelik, kerana penyimpanan cukup banyak kotoran pada masa kini dan kebanyakan web host praktikal memberikannya. Harga bermula dari $ 14 sebulan hingga $ 65 sebulan untuk rancangan mereka yang ditingkatkan.

Apa tangkapannya?

Ruang penyimpanan, ruang penyimpanan dan ruang simpanan, Freehostia nampaknya bermaksud melumpuhkan pengguna melalui ini sahaja. 250MB untuk hos web (malah yang percuma) hari ini nampaknya tidak masuk akal. Juga, terdapat begitu banyak rancangan yang tersedia hanya melihat-lihat sahaja sudah cukup untuk mengelirukan anda.

Baca Freehostia ToS.

10. FreeHosting.com

Kaji dan bandingkan hos web percuma

Perkara pertama yang anda perhatikan semasa anda melayari laman web ini adalah bahawa ia dilekatkan di seluruh perkataan dengan perkataan “Percuma”. Hebat, kerana itulah yang anda harapkan bukan? Tidak begitu banyak apabila anda menyedari bahawa senarai panjang ciri yang ditawarkan diselingi dengan barang-barang yang tidak bebas dengan licik sehingga kelihatan lebih lama.

ciri-ciri

 • Pembina laman web percuma
 • Pemasang Auto (WordPress, Joomla, dll)
 • Pengehosan tanpa iklan
 • PHP & Sokongan pangkalan data MySQL

Spesifikasi

 • Ruang Cakera: 10GB
 • Lebar jalur: Tidak terhad
 • Pangkalan Data: 1 Pangkalan Data MySQL
 • Panel Kawalan: Cpanel

Pengehosan $ 0 tanpa iklan

Jaminan kebolehpercayaan dan masa bekerja

Semua rancangan di Freehosting EU dilengkapi dengan Pemantauan Pelayan 24/7 dan jaminan uptime 99.8%. Sejauh host web pergi, itu berada di sisi rendah. Saya rasa untuk ketenangan hati, mereka menawarkan jaminan yang sama untuk akaun percuma.

Meningkatkan pilihan

FreehostingEU hadir dalam tiga perisa, percuma, TERBAIK dan PRO. Kedua-dua rancangan yang dibayar masing-masing berharga $ 6.95 dan $ 11.95 dan disertakan dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Mereka menawarkan diskaun untuk pendaftaran kali pertama.

Apa yang pasti dengan EU Hosting Percuma?

Sekali lagi, semuanya dalam cetakan kecil dan dalam kes FreeHostingEU, anda akan pergi ‘WOW!’ – jika anda tidak merobek rambut terlebih dahulu. Pematuhan diharapkan di banyak kawasan yang agak tidak biasa kerana, siapa yang memikirkan beberapa perkara ini? Sebagai contoh, anda mesti bersetuju untuk menghadkan ruang anda yang terdiri daripada hanya 10% fail gambar, 10% arkib, dan lain-lain. Oleh itu, pada hakikatnya, anda mendapat hos web yang boleh anda buang … 20 MB gambar di.

Ketahui lebih lanjut dalam Syarat Perkhidmatan EU Hosting Percuma.

12. Hosting Percuma Tanpa Iklan

Kaji dan bandingkan hos web percuma

FreehostingNoAds telah wujud selama 18 tahun, saya tidak suka. Laman web ini sangat murah hati dari apa yang ditawarkannya, sebenarnya, lebih daripada apa yang diperlukan oleh beberapa akaun berbayar. Saya rasa sebahagian daripadanya adalah subsidi melalui pengiklanan, kerana mereka menampal iklan google di seluruh laman web mereka sendiri. Mereka berjanji tidak akan memaksa anda membawa iklan mereka sekalipun.

ciri-ciri

 • Pembina laman web percuma
 • Pemasang Auto (WordPress, Joomla, dll)
 • Pengehosan tanpa iklan
 • PHP & Sokongan pangkalan data MySQL

Spesifikasi

 • Ruang Cakera: 1GB
 • Lebar jalur: 5GB
 • Pangkalan Data: 3 Pangkalan Data MySQL
 • Panel Kawalan: tidak diketahui

Host web percuma dengan ruang simpanan terhad

Jaminan kebolehpercayaan dan masa bekerja

FreeVirtualServers menawarkan jaminan uptime 99.9% standard, dan semua akaun percuma disokong oleh asas pengetahuan dan Soalan Lazim. Terdapat juga beberapa video flash tutorial jika lebih banyak bantuan diperlukan. Sokongan dalam talian 24/7 disediakan untuk akaun berbayar sahaja.

Meningkatkan pilihan

Terdapat banyak pilihan peningkatan di sini, mulai dari hosting bersama standard hingga ke pelayan khusus. Harga bermula dari $ 6.45 sebulan hingga $ 155.20 sebulan (yang untuk pelayan khusus). Perlu diperhatikan bahawa ini adalah syarikat yang berpusat di UK dengan pelayan yang terletak di sana. Harga juga dikenakan dalam Pound Britain (ditukar menjadi US $ di sini untuk kemudahan anda).

Apa tangkapannya?

Tuan rumah ini nampaknya berada di atas papan sejauh yang dapat kita lihat, tanpa kejutan besar walaupun dalam Terma dan Syarat.

Lihat TOS Pelayan Maya Percuma di sini.

14. Kawasan Web Hosting Percuma

Kaji dan bandingkan hos web percuma

Syarikat lama lain di arena hosting web, Freewebhostingarea murah hati dari segi asasnya untuk akaun percuma. Ia juga menawarkan pilihan yang pelik antara dua panel kawalan yang berbeza, salah satunya kelihatan sangat ringan.

ciri-ciri

 • Pembina laman web percuma
 • Pemasang Auto (WordPress, Joomla, dll)
 • Pengehosan tanpa iklan bersyarat
 • PHP & Sokongan pangkalan data MySQL

Spesifikasi

 • Ruang Cakera: 1.5GB
 • Lebar jalur: Tidak terhad
 • Pangkalan Data: 1 Pangkalan Data MySQL
 • Panel Kawalan: Panel FreeWHA / Cpanel

Hosting percuma dengan kapasiti simpanan yang besar

Jaminan kebolehpercayaan dan masa bekerja

Terdapat jaminan 99.9% uptime standard bersama dengan komuniti pengguna yang agak aktif di forum. Sokongan teknikal disertakan, tetapi terbatas pada masalah segera yang berkaitan dengan perkhidmatan hosting.

Meningkatkan pilihan

Semua akaun percuma mempunyai akaun berbayar yang sesuai, yang pada dasarnya merupakan langkah dari apa yang ditawarkan oleh akaun percuma. Harga bermula dari $ 1 sebulan hingga $ 5 sebulan. InstaFree juga menawarkan perkhidmatan pemindahan laman web, walaupun untuk akaun percuma, dengan syarat anda menggunakan Cpanel.

Apa tangkapannya?

Terdapat beberapa kebiasaan di sini, seperti kenyataan bahawa InstaFree mempunyai senarai negara yang dilarangnya pengguna. Ini termasuk di antaranya negara-negara seperti China, Rusia dan Poland, tetapi juga (mengejutkan) Singapura.

Baca Terma dan Syarat Instafree di sini.

Bandingkan Platform Hosting Percuma

Mendapatkan Pendedahan

WHSR menerima bayaran rujukan dari beberapa syarikat yang disebut dalam artikel ini. Perlu banyak usaha dan wang untuk membuat kandungan berguna seperti ini – sokongan anda sangat dihargai.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map