Sekiranya Anda Dapatkan Domain Anda dari Namecheap atau GoDaddy?

Sebilangan besar daripada kita tidak memikirkan mengenai siapa pendaftar domain kita, kerana kita hanya membungkusnya dengan mana-mana host web yang kita rancangkan.


Namun, tahukah anda bahawa kebanyakan web host hanyalah penjual semula untuk pendaftar nama domain khusus?

Pendaftar nama domain sendiri adalah yang diakreditasi oleh Internet Corporation untuk Nama dan Nombor yang Ditugaskan (ICANN). ICANN adalah badan utama yang menguruskan keseluruhan Sistem Nama Domain global. Walaupun begitu, membeli nama domain hari ini adalah pantas dan mudah.

Jadi, adakah perbezaan dari siapa anda membeli nama domain anda? Sudah tentu! Apabila anda membeli kereta dari pengedar, peniaga bebas untuk melakukan promosi, memberi percuma dan berunding – dengan alasan yang munasabah. Nama domain mengalami proses yang serupa dan ada kalanya beberapa promosi atau yang lain bahkan membolehkan anda mendapatkannya dengan harga serendah 99 sen!

Juga, setiap tempat yang anda pertimbangkan untuk membeli borang nama domain anda juga mempunyai kebiasaan tersendiri. Mari kita panggil mereka pro dan kontra. Mencari yang sesuai untuk anda dari segi harga dan ciri-ciri lain semudah memilih syarikat hosting web anda (yang telah dibuat oleh WHSR untuk anda – lihat senarai hos web teratas kami).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me