Cara Menggunakan Peraturan 7 Untuk Mendapatkan Pelanggan Baru

Sekiranya anda pernah mengikuti kursus pemasaran atau bekerja dengan firma PR, anda mungkin pernah mendengar tentang “Peraturan 7”. Ini hanyalah peraturan praktis bahawa pengguna mesti melihat atau mendengar tentang produk atau perkhidmatan anda rata-rata 7 kali sebelum dia bertindak dan membeli. Walaupun pada masa ini terdapat beberapa perdebatan mengenai apakah 7 masih merupakan nombor ajaib, terutama dalam suasana dalam talian, konsep keseluruhan menjangkau orang melalui medium yang berbeza pada masa yang berlainan masih berlaku dan dapat membantu anda mendapatkan pelanggan baru yang mungkin tidak anda jangkau. Statistik ini disokong oleh penyelidikan. Menurut Ro7.com:


80% jualan dibuat pada kenalan ke-5 – ke-12

Mengapa 7?

Perunding eksekutif Dori Thompson bercakap tentang berapa banyak tayangan iklan yang dilihat oleh rata-rata orang dalam sehari dalam dunia kita yang terlalu banyak media. Dia membuang sejumlah 3.000.

Ini termasuk pengiklanan dari semua medium:

 • Televisyen
 • Majalah
 • Radio
 • Iklan dalam talian
 • Spam
 • Penyemakan imbas mudah alih
 • Papan iklan
 • Mel sampah
 • Surat khabar
 • E-mel

Tidak hairanlah bahawa perniagaan kecil harus bekerja lebih keras dan keras untuk menjangkau pelanggan dan memperoleh bahagian pasaran. Tambahkan ke iklan ini yang membebankan fakta bahawa kebanyakan orang mempunyai jangkauan perhatian pendek dan seratus perkara lain yang bersaing untuk mendapatkan perhatian itu dan anda harus menarik perhatian mereka, menariknya dengan pantas dan membuat kesan. Anda mesti mencapainya dalam lebih dari satu cara, berkali-kali dan anda mesti menggunakan strategi penjenamaan yang menyimpan nama syarikat anda dalam fikiran mereka.

Suka atau benci mereka, kempen iklan baru K-mart adalah contoh sempurna bagaimana memberi kesan, menjadikannya cepat dan menjangkau pelanggan baru. Walaupun iklan tidak tersedia di televisyen, iklan itu sangat lucu sehingga banyak menjangkau pelanggan dengan pelbagai cara dalam talian.

Kmart’s Brilliance Times 7

Ramai rakan saya benar-benar membenci iklan terbaru Kmart dan anda mungkin salah satu daripada mereka, tetapi mari kita mempelajarinya sebagai contoh mengenai bagaimana mencapai peraturan 7 dengan cara menghiburkan yang menjangkau pelanggan baru.

Hantar Seluar Saya

Iklan ini dilancarkan dalam talian dan cepat menjadi viral. Walaupun Kmart mengeluarkannya secara dalam talian di satu lokasi, iklan itu membuat orang tertawa kerana bermain kata-kata dan mereka mula menyiarkannya di Facebook, tweet mengenainya di Twitter, mengirimnya melalui e-mel dan menulis tentangnya dalam artikel di seluruh web . Ini bermaksud bahawa orang-orang melihat iklan itu berulang-ulang kali, atau melihat penyebutan iklan itu berulang-ulang kali. Ini juga menjadi topik popular di laman web ini kerana popularitinya secara tiba-tiba. Ia mempunyai lebih daripada 18 juta tontonan di YouTube sahaja. Jangkauan yang cukup baik untuk iklan selama 30 saat.

Walaupun pada masa ini tidak jelas apakah iklan akan membantu atau menyakiti dasar Kmart, kerana sebilangan orang menganggap iklan itu menyinggung perasaan, kemampuan untuk membuat satu iklan yang kemudian dipromosikan oleh pengguna dalam talian untuk anda tidak boleh diabaikan. Saya mengesyaki mereka melihat beberapa kejayaan kerana mereka baru-baru ini merilis iklan baru bernama “Big Gas Savings” dengan permainan serupa pada kata-kata.

Bolehkah Anda Mencapai Mereka dalam 5? 3? Atau, walaupun 1?

Iklan Pemasaran Internet

Adakah benar memerlukan tujuh pertemuan dengan maklumat mengenai produk anda sebelum orang itu mempertimbangkan untuk membelinya? Itu boleh diperdebatkan. Beberapa orang akan melihat satu iklan sepanduk, mengkliknya dan membeli produk anda. Sudah tentu bahawa semakin tinggi kos produk, semakin banyak kepercayaan yang anda harus bangun dengan pembeli. Sekiranya pelanggan tidak pernah mendengar tentang syarikat anda, dia tidak mungkin membeli kapal layar mewah dari anda kerana dia melihat iklan sepanduk di laman web. Sebaliknya, jika anda menawarkan majalah dengan harga di bawah $ 10 dan dia melihat iklan, dia boleh membelinya dengan segera.

Oleh kerana apa yang dianggap sebagai titik harga “tinggi” dapat berbeza bagi setiap orang, sebaiknya coba menjangkau pelanggan anda dengan sebanyak mungkin cara. Berikut adalah beberapa langkah untuk membantu anda mengetahui cara mencapainya. Sebilangan besar perniagaan tidak dapat membayar iklan televisyen atau radio ketika pertama kali bermula, jadi kami akan menumpukan pada pilihan yang lebih murah.

Ingat Pasar Tempatan

Walaupun produk anda mungkin merupakan produk global yang menarik bagi orang-orang dari seluruh dunia, jangan mengabaikan usaha pemasaran tempatan anda. Hubungi syarikat tempatan yang mungkin mempunyai alasan untuk menggunakan produk atau perkhidmatan anda. Hantarkan siaran akhbar ke surat khabar tempatan anda dan mereka mungkin menulis cerita mengenai anda (iklan percuma). Keluarkan iklan papan iklan atau siarkan iklan di teater tempatan anda. Letakkan risalah di kotak surat khabar jiran anda. Beri ucapan kepada organisasi tempatan dan sertai beberapa kumpulan rangkaian. Dapatkan maklumat mengenai perniagaan anda dan apa yang anda tawarkan.

Tukaran Iklan

Menukar iklan dengan orang perniagaan yang mempunyai perniagaan percuma tetapi tidak kompetitif dengan perniagaan anda adalah cara percuma dan mudah untuk mendapatkan nama anda di hadapan pelanggan baru untuk pertama kalinya. Anda mungkin memilih untuk menukar iklan dengan mereka dalam kumpulan rangkaian tempatan anda yang mempunyai buletin dalam talian, misalnya. Sambungan terbaik anda mungkin berasal dari rakan dalam talian. Sertailah dalam kumpulan, berbual di papan tulis, mengenali orang dan melihat buletin mana yang sesuai dengan falsafah perniagaan anda sendiri. Apabila anda mempunyai senarai tiga atau empat, hubungi pemilik perniagaan tersebut dan tawarkan untuk menukar iklan buletin. Berhati-hati di sini. Hanya jalani perniagaan yang anda selesa mempromosikan dan mengesyorkan kepada pelanggan anda sendiri.

Iklan Sepanduk

Iklan sepanduk berbayar adalah cara lain untuk menyampaikan berita mengenai produk anda dan mendapatkan kesan lain di hadapan pelanggan tersebut. Cari laman web yang memenuhi jenis pelanggan yang ingin anda jangkau. Sekiranya laman web ini mempunyai demografi pelanggan wanita kelas menengah berusia 18-24 tahun dan anda ingin menjangkau 40-an, maka itu bukan laman web terbaik untuk anda mengambil iklan sepanduk di. Namun, jika anda ingin menjangkau kanak-kanak berumur 22 tahun, maka anda berada di lokasi yang betul. Ingat bahawa anda ingin memberikan kesan sekurang-kurangnya 7 kali pada setiap pelanggan. Dengan ini, cuba bincangkan pemilik laman web untuk memberi anda dua bulan untuk harga satu atau potongan jika anda mengeluarkan iklan sepanduk tiga bulan. Pelawat laman web harus melihat sepanduk anda setiap kali mereka berkunjung.

Blogging Tetamu

Adakah laman web yang sama mempunyai blog? Tawaran untuk menulis catatan tetamu. Ini akan sampai kepada pengguna pada masa yang lain. Jadi, dia mungkin membaca tentang anda di buletin laman web (1 tera), melihat iklan sepanduk anda tiga kali berbeza (3 tera lagi) dan kemudian melihat catatan tetamu anda (1 tera lagi). Anda berada lebih kurang dari setengah untuk menjual barang anda dan menjadikannya sebagai pelanggan. Siapa tahu, mungkin dia lebih merupakan Peraturan 5 jenis gadis dan anda sudah memenangkannya sebagai pelanggan sepanjang hayat.

Forum

Apakah laman web yang Anda iklankan memiliki forum atau tempat untuk mengiklankan komentar? Melibatkan diri. Berhati-hati di sini, walaupun. Posting spam benar-benar disukai. Sekiranya anda tidak mempunyai sesuatu yang sah untuk ditambahkan pada perbualan, lebih baik tidak memberi komen. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai sesuatu yang cerdas untuk dinyatakan, teruskan dan hantar. Jangan iklankan produk anda. Tidak apa-apa menandatanganinya seperti John Doe, Ketua Pegawai Eksekutif Apa pun Syarikat. Walau bagaimanapun, tidak wajar menulis sesuatu seperti ini: “Jika anda menyukai catatan saya, sila lihat alat gizmo saya di www.gizmogadget.com.” Apa-apa sahaja yang berkaitan dengan perkara itu adalah perkara yang tidak penting dalam hal netiquite forum. Orang di Internet mencari nilai maklumat. Sekiranya anda mengingatinya, anda akan baik-baik saja.

7 BUKAN Nombor Ajaib

Mungkin semuanya terdengar sangat sederhana, tetapi 7 bukan nombor ajaib.

Anda dapat menjangkau pelanggan satu juta kali dan jika anda tidak mempunyai pesanan pemasaran yang kuat, dia hanya akan bosan melihat nama syarikat anda. Sebelum anda mencuba menghubungi pelanggan sebanyak 7 kali, anda harus mempunyai rancangan yang tegas untuk mesej yang ingin anda sampaikan kepada pengguna. Ingat:

 • Anda mahu dia memahami mengapa dia memerlukan produk ini.
 • Anda mahu dia melihat bahawa produk anda lebih baik daripada yang lain di luar sana.
 • Anda ingin menunjukkan mengapa anda menawarkan nilai untuk wangnya.
 • Anda ingin menunjukkan apa yang unik mengenai syarikat anda daripada pesaing di luar sana.

Sekiranya anda dapat melakukan perkara ini dan menjangkau pengguna berkali-kali, anda akan menjangkau lebih banyak pelanggan baru daripada yang anda jangkakan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me