30 Kaedah Pakar untuk Mendapatkan Lebih Banyak Pengikut Twitter

Twitter boleh menjadi kaedah terbaik untuk menyebarkan kandungan kepada pengikut yang terlibat. Kami dapat terus berhubung dengan pembaca, bakal pelanggan dan mengarahkan lalu lintas ke laman web kami.


Cabaran di sini adalah bagaimana mendapatkan lebih banyak pengikut?

Sehingga Q1 2017, Twitter mempunyai sekitar 330 juta pengguna aktif, meningkat sekitar 10 juta dari Q4 2016 (sumber). Walaupun pertumbuhannya perlahan, kumpulan potensi pengguna ada di sana. Untuk memanfaatkan khalayak yang berpotensi besar, kita perlu membina aliran pengikut yang tetap.

Pengguna Aktif TwitterBilangan pengguna Twitter aktif bulanan di seluruh dunia

Seperti rangkaian sosial yang lain, ia memerlukan komitmen masa dan tenaga untuk berjaya di Twitter.

Mendapatkan ribuan pengikut tidak berlaku dalam sekelip mata. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana untuk memulakan di Twitter, saya telah mengumpulkan petua dari pakar mengenai topik kami:

“Bagaimana untuk mendapatkan lebih banyak pengikut Twitter?”

Inilah senarai rakan-rakan kami tanpa urutan khusus –

Gary Loper / Nicholas Scalice / Janice Wald / Aaron Lee / Adam Connell / John Paul Aguiar /
Tomas Laurinavicius / Alex Morrison / Patrick Coombe / Ivana Taylor / Allan Pollett / Bill Gassett /
Barry Sproston / Arman Assadi / Meghan Monaghan / Madeline Osman / Lilach Bullock / Jacob Cass /
Chris Carroll / Raul Tiru / Gail Gardner / Evan Carmichael / Susan Dolan / Daniel Scocco / Mitt Ray /
Ben Brausen / Harris Schachter / Ruben Gamez / Ann Tran

Mari mulakan semuanya!

TL; DR: Enam Jalan Ringkas

Topik pengikut Twitter yang semakin meningkat pastinya bukan perkara baru. Saya telah menghubungi pakar dari pelbagai latar belakang seperti blogger, pemasar, ejen harta tanah, pengarang, penceramah, usahawan, dan lain-lain untuk mendapatkan nasihat.

Berikut adalah perkara-perkara yang datang dari kebanyakannya.

 1. Bina khalayak yang disasarkan. Kualiti mengatasi kuantiti.
 2. Twitter adalah tempat yang bising. Siarkan kandungan berkualiti yang menarik minat khalayak anda.
 3. Berinteraksi dengan pengikut, balas Tweet dan sertai sembang Twitter.
 4. Sertakan akaun Twitter bersama kempen pemasaran lain.
 5. Gunakan alat, platform, dan perkhidmatan untuk mengurus akaun Twitter atau mencari kandungan.
 6. Kita tidak boleh mengabaikan asas-asasnya.

Penghargaan kepada semua rakan kami kerana meluangkan masa untuk menjawab topik kami mengenai bagaimana mendapatkan lebih banyak pengikut Twitter. Saya yakin petua ini menawarkan beberapa idea untuk menyelaraskan semula strategi pemasaran Twitter dan media sosial kami.

Sekiranya saya menawarkan tip # 30 untuk mula mengembangkan pengikut Twitter anda – Katakan “Hai” kepada orang di atas. Nikmati!

Sekiranya anda mempunyai sesuatu yang berbeza untuk ditambahkan, beritahu kami di Twitter atau Facebook.

Gary Loper

Laman web: Earnworthy

Scalice menunjukkan bahawa cara terbaik bagi kita untuk mendapatkan lebih banyak pengikut Twitter adalah dengan membuat kandungan berkualiti tinggi dan kerap membagikannya.

Twitter telah menjadi tempat yang bising. Oleh itu, untuk menonjol, anda perlu memberikan lebih banyak nilai daripada sebelumnya.

Scalice, perunding pemasaran pertumbuhan di Earnworthy, tidak mendorong pengguna hanya berkongsi kandungan berkualiti rendah.

“Daripada mengulangi kandungan yang sama berulang-ulang kali, atau sekadar berkongsi kandungan dari sumber pihak ketiga, lebih baik meletakkan diri anda sebagai pihak berkuasa dalam bidang anda dan kerap berkongsi kepakaran anda. Tetapi, berhati-hatilah agar tidak terdengar berulang-ulang! ”

Janice Wald

Laman web: Askaaronlee

Menurut Aaron Lee, mendapatkan pengikut lebih sukar dibandingkan dengan beberapa tahun yang lalu. “Pada masa itu, Twitter mempunyai sedikit kebisingan, interaksi yang lebih baik dan kurang spam. Oleh itu, lebih mudah jika anda mengikuti sesiapa sahaja secara rawak. Orang ramai juga dapat menemui anda. “

Hari ini, untuk mendapatkan lebih banyak pengikut Twitter dengan cepat, Lee mengesyorkan menggunakan alat seperti Social Quant untuk mengautomasikan proses mencari dan mengikuti orang di Twitter.

Social Quant [mempunyai] algoritma yang dapat mencari orang yang relevan dan menarik yang cenderung mengikuti anda kembali. Kaedah ini lebih baik dibandingkan dengan mengikuti orang secara manual secara membuta tuli yang memakan masa dan tidak cekap, dan anda akan mengikuti bot spam dan individu yang tidak disasarkan dalam industri anda.

Lee, pengurus negara di Agorapulse, menambah “Sudah tentu, pastikan akaun anda tetap aktif dengan berkongsi kandungan yang menambah nilai dan juga catatan peribadi. Melakukannya akan membantu menjaga akaun anda peribadi dan memisahkan anda dari kelihatan seperti bot. “

Adam Connell

Laman web: JohnPaulAguiar

Cara utama John Paul Aguiar mengembangkan pengikut Twitternya turun ke beberapa langkah. Langkah-langkah ini perlu dilakukan bersama dan dilakukan setiap hari.

 1. Berkongsi kualiti, kandungan yang disasarkan dari anda atau orang lain, dan yang pengikut anda akan dapat membantu.
 2.  Kongsi kandungan itu secara konsisten, aktif SETIAP HARI.
 3. Sedia ada semasa tweet anda keluar, balas komen, menjawab soalan, dll …
 4. Aktifkan ikuti anda, pelajari untuk mengikuti orang dan dapatkan pengikut baru yang disasarkan setiap hari, minggu dan bulan.

“Anda melakukan semua ini sehingga anda menjadi sumber yang dikunjungi orang setiap hari kerana mereka tahu anda berkongsi kandungan bermanfaat yang dapat mereka pelajari dan juga retweet kepada khalayak mereka,” katanya. “Semakin banyak orang yang melihat anda sebagai sumber, semakin banyak orang yang akan mengikuti anda.”

Tomas Laurinavicius

Laman web: Malamax

Salah satu cara yang digunakan oleh Alex Morrison untuk meningkatkan pengikut Twitternya adalah dengan membuat dan mengeluarkan kandungannya sendiri. Dia berpendapat bahawa Twitter boleh menjadi sumber yang sangat besar bagi blogger untuk mendapatkan pengikut dan juga mendapat perhatian baru mengenai kandungan.

Morrison, pakar pemasaran kandungan, berkongsi dengan kami strategi yang berjaya untuknya:

 • Buat jadual dan patuhi. Saya mengeluarkan catatan blog mingguan, jadi saya mempunyai aliran kandungan yang tetap untuk dikongsi. Saya menggunakan Social Jukebox untuk mendapatkan gelaran berterusan dari kandungan terbaik saya.
 • Anda perlu menggunakan gambar yang menarik, dan Tweet 10-15 kali setiap hari. Gunakan 1 atau 2 hashtag yang berkaitan dengan setiap siaran.
 • Bila boleh, sertakan hashtag #BloggersBlast. Akaun ini mempunyai lebih daripada 30 ribu pengikut dan hashtag tersebut akan membolehkan mereka meng-tweet semula catatan anda.
 • Cari orang yang relevan, ikuti mereka, dan lihat apakah mereka mengikuti kembali. Ini adalah penghisap masa yang besar dan saya mula menggunakan Social Quant untuk melakukan ini untuk saya.
 • Gunakan profil sosial anda yang lain untuk mempromosikan silang. Biarkan pengikut anda di Facebook dan Instagram mengetahui cara berhubung dengan anda di Twitter.
 • Kongsi kandungan orang lain, terima kasih kepada orang yang berkongsi kandungan anda, dan balas sebutan secara terbuka. Orang suka ini dan mendorong mereka untuk berkongsi lebih banyak barang anda. Anda boleh mengautomasikan banyak perkara, tetapi anda tidak dapat mengotomatisasi pertunangan anda.

Patrick Coombe

Laman web: DiyMarketers

Ivana Taylor berpendapat bahawa mengadakan perbualan dengan orang yang tepat adalah penting di Twitter. “Saya tidak pasti bahawa ada cara baru dan lebih baik untuk mendapatkan lebih banyak pengikut pada tahun 2017.” Dia mencadangkan kepada kami ”

Saya akan mengatakan bahawa pada tahun 2017, ini bukan mengenai lebih banyak pengikut, tetapi termasuk dalam perbualan yang betul dengan orang yang tepat. Semakin besar Twitter, dan semakin banyak orang yang mencemarkan Twitter dengan mesej dan pautan penjualan spam, semakin banyak tenaga yang anda perlukan untuk mewujudkan komuniti di dalam bidang kepakaran anda.

Taylor, tuan rumah untuk #BizapaloozaChat di Twitter percaya bahawa kaedah terbaik untuk mengembangkan pengikut Twitter adalah mencari dan mengambil bahagian dalam Sembang Twitter.

Dia berkata, “Saya baru sahaja menemui alat hebat yang melakukan yang terbaik untuk mendokumentasikan sebanyak mungkin Tweet Chat dan berkongsi data mengenai mereka – Iconhash.” Taylor, seorang penggiat perniagaan kecil, menambah bahawa: “Sekarang, ia percuma dan anda dapat dengan mudah melihat apakah itu besar atau kecil dan siapa peserta yang paling berpengaruh. Sebagai seseorang yang menjadi tuan rumah #BizapaloozaChat – percayalah – mereka mahukan anda di sana.

“Gunakan senarai Twitter untuk mengelompokkan dan menguruskan hubungan penting ini dan percayalah bahawa anda tidak hanya akan menjadi pengikut, anda juga akan menjalin hubungan yang berpengaruh.”

Artikel berkaitan: Panduan Lengkap untuk Sembang Twitter Untuk Pemilik Perniagaan Kecil.

Allan Pollett

Laman web: MaxRealEstateExposure

Bill Gassett merasakan bahawa cara terbaik untuk mengembangkan pengikut di mana-mana saluran media sosial dan terutama Twitter adalah membalas apabila seseorang berkongsi kandungan anda.

Men-tweet semula seseorang yang telah meluangkan masa untuk berkongsi kandungan anda sangat membantu. Kita semua mahu melihat nama kita menjadi tumpuan. Kandungan RE-tweet adalah kaedah terbaik untuk mengucapkan terima kasih. Cari tweet terbaik orang itu dan kongsi dengan rangkaian anda. Anda akan memperoleh lebih banyak pengikut secara semula jadi dengan cara lain daripada yang lain.

Gassett, ejen RE / Max, mencadangkan alat yang berfungsi berdasarkan timbal balik dan akan membantu meningkatkan pengikut.

Dia menasihati bahawa ada cara yang baik untuk meningkatkan pengikut dengan cepat dengan menyertai perkhidmatan yang disebut Co-promosi. “Promosi bersama berfungsi berdasarkan prinsip timbal balik. Setiap kali anda berkongsi kandungan seseorang, anda memperoleh mata. Titik tersebut kemudiannya dapat ditunaikan untuk berkongsi kandungan anda. Terdapat pilihan percuma dan berbayar. Versi percuma bagus, tetapi pilihan berbayar akan meletakkan tweet anda pada steroid! “

“Ini adalah bagaimana saya mengembangkan pengikut saya untuk kandungan yang saya kongsi dari blog harta tanah saya”

Barry Sproston

Laman web: ArmanAssadi

Assadi Assadi, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Superhuman Labs, menasihatkan bahawa kita harus berinteraksi dan berinteraksi dengan orang-orang di dalam bidang kita. Dia mencadangkan menjauhkan diri dari taktik jangka pendek yang tidak banyak melakukan pertunangan.

“90 +% orang melihat; untuk mengembangkan pengikut Twitter mereka menggunakan taktik jangka pendek, automatik, jangka pendek. Ini mengakibatkan lonjakan jumlah pengikut, tetapi sedikit penglibatan. Apa gunanya jumlah pengikut dangkal tanpa pertunangan? “

Twitter memerlukan jangkauan dan interaksi yang mendalam dan diperibadikan.

Assadi menghuraikan lebih lanjut, “Tweet pada orang-orang di dalam niche anda, ikuti mereka, hantar pesanan mereka, dan tawarkan untuk membantu. Ini adalah orang yang benar-benar akan mengikuti anda, menambahkan anda ke senarai, mengawasi Tweet anda, berinteraksi dengan anda, dan bahkan mengklik pautan anda. Pemalsu akan terus diabaikan dan yang komited akan terus berkembang. “

Meghan Monaghan

Laman web: The-Blogsmith

Madeline Osman sebenarnya mempunyai beberapa petua cepat untuk kami mengembangkan pengikut Twitter kami.

Cara termudah untuk mendapatkan lebih banyak pengikut Twitter adalah dengan kehadiran aktif di platform. Tetapi anda juga harus menggunakan isyarat tertentu yang menunjukkan bahawa anda adalah orang yang patut diikuti. Beberapa petua cepat:

 • Optimumkan bio anda, termasuk pautan yang dapat diklik (Profil LinkedIn anda berfungsi jika anda tidak mempunyai laman web).
 • [Tambahkan] kandungan berkali-kali / hari, termasuk gabungan tweet asli, dan item berita yang berkaitan. Buffer adalah alat yang hebat untuk membantu merancang kandungan lebih awal.
 • Sertailah dan ambil bahagian secara aktif dalam sembang Twitter industri untuk meningkatkan kehadiran anda secara organik dengan pengikut yang berkaitan.
 • Gunakan automasi media sosial di platform seperti IFTTT atau Archie untuk melipatgandakan usaha anda, tetapi JANGAN sekali-kali membalas automatik atau menghantar mesej langsung secara automatik kepada pengguna lain – mudah dilihat melalui.

Osman, seorang SEO Copywriter dan pemasar digital, percaya bahawa “Dengan membuat strategi serampang seperti ini, mustahil untuk gagal dalam usaha anda untuk mendapatkan lebih banyak pengikut.”

Lilach Bullock

Laman web: JustCreative

Ketika mendapat pengikut Twitter baru, Jacob Cass berpendapat promosi silang adalah kuncinya.

Promosi silang adalah kunci untuk mendapatkan pengikut Twitter baru, atau platform apa pun dalam hal ini.

Cass, seorang pereka web dan blogger, mencadangkan, “Bagikan dan pautkan profil anda di halaman, laman web, dan profil sosial anda yang lain untuk pendedahan maksimum!”

Dia memberikan contoh, “Sebagai contoh, di halaman kenalan saya dan di semua laman web saya mempunyai pautan ke profil media sosial saya. Dalam bahagian Facebook saya, saya memaut ke profil sosial saya yang lain. Di Twitter, saya boleh berkongsi profil FB saya dan sebaliknya! “

“Ini bagus untuk membangun khalayak di platform baru!”

Chris Carroll

Laman web: RaulTiru

Raul Tiru telah mengumpulkan banyak petua, alat dan sumber pemasaran dalam talian untuk membantu mengembangkan permulaan

Tiru berharap dapat meningkatkan pengikut Twitternya hingga 50 ribu pada tahun 2017. Dia akan mencuba sesuatu yang baru.

Jelas sekali tweet, menambahkan hashtag dan gambar yang betul dan memberi tag orang akan banyak membantu dan saya akan terus melakukannya, tetapi saya juga ingin tahu berapa banyak pengikut yang boleh saya peroleh melalui blog saya. Dalam beberapa bulan akan datang, saya akan bereksperimen dengan mengembangkan Twitter saya dengan bantuan Smart Bar SumoMe.

Mungkin kita boleh cuba mengikuti kaedah yang digunakan oleh Tiru.

Gail Gardner

Laman web: EvanCarmichael

Evan Carmichael, seorang pengarang dan usahawan, menasihatkan bahawa menawarkan lebih banyak nilai adalah cara untuk mendapatkan lebih banyak pengikut Twitter. Dia berkata, “Berhenti hanya menghantar mesej promosi. Lebih peduli. Sama seperti yang lain, semakin banyak yang anda masukkan, semakin banyak anda akan keluar. “

Carmichael menambah untuk tidak mengharapkan hasil yang luar biasa jika anda tidak berusaha keras.

Buat tweet yang ingin anda tunjukkan kepada anak-anak cucu anda suatu hari nanti. Kirimkan hanya kandungan yang anda banggakan. Adakah anda mencipta pada tahap itu? Itulah sebabnya anda tidak mempunyai pengikut Twitter yang anda mahukan. Jumlah pengikut anda betul-betul layak untuk anda miliki. Tindakan anda telah membawa anda ke tahap ini.

“Sekiranya anda menginginkan lebih banyak, anda perlu menyesuaikan tindakan anda untuk memberikan lebih banyak nilai kepada khalayak anda. Beri mereka alasan sebenar untuk menjaga. “

Susan Dolan

Laman web: Petua DailyWriting

Daniel Scocco, pengasas laman web, berkongsi 4 kaedahnya untuk mengembangkan akaun Twitternya:

 1. Promosikan akaun Twitter anda di laman web anda, termasuk bahagian lencana “Ikuti Kami” di suatu tempat.
 2. Promosikan akaun Twitter anda di akaun sosial anda yang lain (mis., Facebook, Instagram).
 3. Terbitkan pelbagai perkara hebat sehingga anda mendapat banyak retweet dan perkongsian.
 4. Cari orang yang mempunyai akaun Twitter (cari di Twitter untuk hashtag yang berkaitan) pada cadangan yang sama dan tukar cadangan untuk mengikuti satu sama lain.

Laman web ini mempunyai lebih dari 75 ribu pengikut Twitter – saya yakin Scocco telah berusaha keras.

Mitt Ray

Laman web: BenBrausen

“Bermula di Twitter dapat menjadi tantangan.” Ben Brausen sebenarnya berpendapat bahawa walaupun dengan kandungan yang hebat, sukar untuk mendapatkan pengikut di Twitter jika tidak ada yang tahu bahawa kita ada.

Untuk mengatasi cabaran itu dan mengembangkan pengikut anda, anda harus memberitahu mereka bahawa anda berada di sana.

Brausen, seorang wartawan dan pendidik, menasihatkan bahawa proses itu boleh dibahagikan kepada 3 frasa. Fasa pertama adalah menyelesaikan asas-asasnya.

“Sebelum anda memberitahu orang lain mengenai akaun baru anda yang hebat (dan membuat mereka mengikutinya), anda perlu membuatnya sesuai. Siapkan sepenuhnya semua aspek profil anda, seperti gambar profil, gambar tajuk, bio, laman web, dan semua bidang lain. Kemudian, anda perlu mula berkongsi kandungan hebat. “

Ungkapan kedua adalah menjabarkan kandungan anda kepada pengikut yang berpotensi.

“Walaupun kelihatan konyol untuk berkongsi barang hebat ketika tidak ada yang mengikuti, tidak ada yang mahu mengikuti seseorang yang tidak berkongsi sesuatu yang menarik atau bermanfaat. Mengisi garis masa anda dengan sekurang-kurangnya 20-50 tweet berkualiti (pastikan untuk menyertakan gambar dan pautan tetapi pastikan untuk tidak mula menjual) bermaksud bakal pengikut akan mempunyai sesuatu yang mesti dilihat mengapa mereka mesti mengikuti. “

Ungkapan ketiga adalah konsisten.

“Sekarang setelah anda mendapat akaun hebat, inilah masanya untuk memberitahukannya. Cara terbaik untuk melakukan ini adalah dengan mula mengikuti mereka yang ingin anda ikuti. Setiap hari, ikuti 20-50 akaun yang ingin anda ikuti. Ini akan memberitahu mereka tentang keberadaan anda, membuat mereka memeriksa anda, dan semoga menghasilkan pertumbuhan pengikut yang cepat untuk akaun baru anda. “

Harris Schachter

Laman web: Bidsketch

Ruben Gamez berkongsi salah satu strategi yang paling berkesan untuk mendapatkan pengikut Twitter, “Dengan menyarankan mereka mengikuti Twitter melalui e-mel pemasaran kami.”

Pada tahun 2017, mereka menggandakan strategi ini di halaman terima kasih.

“Ini bermaksud, setiap halaman terima kasih adalah kesempatan untuk menyarankan tindakan. Dan, setiap tindakan yang dilakukan membawa ke laman terima kasih yang lain. Begitulah cara kami menggunakan halaman terima kasih kerana memberi galakan di Twitter. “

Gamez menunjukkan kepada kita beberapa contoh bagaimana dia menggunakan strategi.

Contohnya, setelah seseorang memilih untuk menerima magnet utama, halaman terima kasih / pengesahan mungkin meminta mereka melakukan dua perkara (di halaman itu) untuk membuka latihan video bonus. Perkara # 1 adalah menjawab soalan (seperti, “Apa cabaran # 1 Anda sekarang?”). Perkara # 2 akan diikuti di Twitter.

Ann Tran

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me