Bios Twitter Pandai Yang Akan Membuat Anda Go Oooh dan Aahh

Twitter mungkin merupakan salah satu platform media sosial paling kuat hari ini, tetapi kebetulan juga yang paling sukar digunakan. Mencuba dengan membawa mesej mendalam yang memberi kesan dalam 280 aksara (terima kasih atas peningkatan Twitter!) Tidak mudah bagi kebanyakan orang.


Lebih sering daripada tidak, anda akan mendapati penulis, pemasar sosial, dan guru digital, menghabiskan berjam-jam untuk mencuba tweet yang pendek, manis, dan langsung dan masih mempunyai cukup ruang untuk gambar, pautan, atau semua – hashtag penting.

Bio Twitter sama-sama mencabar, jika tidak lebih, memandangkan anda hanya mempunyai 160 watak untuk menjelaskan siapa anda, apa yang anda lakukan, dan mengapa Twitter anda patut diikuti.

Mempunyai bio Twitter yang baik mungkin tidak begitu penting, tetapi inilah masalahnya: Bio Twitter boleh menjadi salah satu sebab untuk mendorong orang mengikuti anda – suka atau tidak, mempunyai bio Twitter yang berdampak sama pentingnya.

Untuk memberi anda idea tentang bagaimana anda harus membuat bio Twitter anda, kami telah mengumpulkan beberapa bios paling pintar yang dapat kami temukan di Twittersphere. Lihatlah bios yang ditulis dengan luar biasa ini dan semoga anda mendapat inspirasi untuk menulisnya seperti mereka!

30 Contoh Bios pandai di Twitter

Mike Davidson

Bio Twitter boleh menjadi ruang yang bagus untuk memberikan resume ringkas atau sorotan kerjaya anda dan Mike Davidson, mantan VP Reka Bentuk di Twitter, tahu bagaimana memaksimumkan ruang kecil.

Davidson menyenaraikan tempat-tempat mengagumkan yang pernah dia kerjakan sebelumnya yang merangkumi NBCNews, Disney dan ESPN, tetapi yang menarik perhatian kami adalah bukti kelayakannya yang sekarang hanyalah “Chillin” “. Ini menunjukkan bahawa bahkan bekas VP Reka Bentuk di Twitter tahu bagaimana bersenang-senang dengan bios Twitter.

(@mikeindustries)

Carrie Brown

Sekiranya anda menggali petua di sini di Webhostingsecrevealed, maka kemungkinan anda adalah orang yang sombong. Dan di Twitterverse, menjadi geek adalah sesuatu yang boleh dibanggakan, seperti yang dilakukan Carrie Brown dengan bio Twitternya.

Brown dengan bangga menunjukkan sisi kutu buku dengan memanggil dirinya sebagai “Total geek komputer”, dan “Menikah dengan komputer” sambil menaikkan “Dua geeks komputer masa depan”.

(@ browns000)

Candice Walsh

Sukar bagi seorang penulis untuk menonjol di antara lautan calon penulis di Twitter tetapi Candice Walsh berjaya melakukannya dengan bio Twitternya. Walsh meletakkan dua perkara yang dia terkenal sebagai barisan pertama biografinya, yang menjadi gadis berambut perang dan pencinta buku yang hebat.

Sudah tentu, dia masih berjaya memasukkan pekerjaannya sebagai Koordinator Komunikasi untuk Fest Filem Wanita, bersama dengan pegangan Twitter mereka.

(@candicewalsh)

Katie Kendall

Pengurus Media Sosial Katie Kendall mengetahui pentingnya menggunakan hashtag di bios mereka dan cara menenunnya dengan lancar. Bio Twitternya memberikan penjelasan singkat tentang siapa dia dan minatnya (menjadi penikmat keju dan Pembuat Pinata) sambil tetap menambahkan hashtag untuk menjadi pencinta Tiki dan peminat DIY.

Dengan penggunaan hashtag, Kendall menjadikan bio-nya lebih menonjol, terutamanya ketika orang mencari hashtag tersebut di Twitter.

(@ItsKatieKendall)

Martin Bartels

Martin Bartels adalah penulis lain yang berjaya menonjolkan biografinya yang unik. Rupa-rupanya, Bartels adalah kelebihan dari semua perdagangan, dia telah mendefinisikan dirinya cukup lama untuk menjadi kamus sendiri (yang merupakan cara yang cukup hebat untuk menggambarkan dirinya).

Walaupun menjadi orang seni yang keren, Bartels tetap ramah kepada pengunjungnya dengan mendorong mereka untuk “mampir untuk berkunjung”.

(@MartinABartels)

Sixthformpoet

Humor boleh menambahkan keperibadian di bio Twitter anda dan pengarang Penyair Tingkatan Enam penggunaan humor yang merendahkan diri adalah contoh yang sangat baik untuk menambahkan ketawa sambil tetap mempromosikan siapa anda.

Walaupun tweet dan biografinya mungkin menyedihkan, akaun Twitternya hanyalah menyedihkan yang mempunyai lebih daripada 100,000 pengikut.

(@sixthformpoet)

John Cleese

Menurut laman webnya, John Cleese adalah seorang penulis, pelakon, dan nampaknya, orang yang sangat tinggi. Sudah tentu, kebanyakan orang mengenalnya sebagai pelawak dan bio Twitternya menunjukkan humornya dengan kenyataan bahawa dia masih hidup, bertentangan dengan khabar angin.

Dia bahkan berjaya memberi tahu tentang aplikasi “berjalan kaki konyol” dan jika anda peminat Monty Python, ia pasti patut dimuat turun!

(@JohnCleese)

UberFacts

Adakah anda tahu bahawa llamas boleh menderita sindrom Berserk llama, suatu keadaan di mana seorang llama percaya bahawa pemiliknya juga llama, menyebabkan mereka menjadi agresif?

Anda mesti belajar lebih banyak mengenai fakta-fakta ini dan “perkara paling tidak penting yang tidak perlu anda ketahui” di Uberfacts.

(@UberFacts)

Adakah Arnett

Will Arnett adalah pelakon terkenal yang terkenal dengan suara kasar dan penggambaran Batman dalam filem Lego: Batman yang berjaya. Tetapi yang paling penting, dia terkenal dengan persahabatan yang rapat dengan rakan pelakon Jason Bateman dan nampaknya sebagai penaja.

Ini adalah panggilan balik yang baik bagi persahabatan mereka yang terkenal yang bermula ketika mereka berdua bekerja dalam siri komedi terkenal, Arrested Development.

(@arnettwill)

Jason Bateman

Untuk tidak dikalahkan oleh sahabatnya, Jason Bateman juga menyebut Arnett di bio Twitternya dengan menulis bahawa dia adalah “Teman Will Arnett’s”.

Ini adalah garis mudah yang mengeratkan lagi persahabatan mereka sambil tetap memamerkan komedi komedi. Sekarang, yang kami perlukan hanyalah Joe Biden dan Barack Obama melakukan perkara yang sama untuk menunjukkan persahabatan mereka yang rapat!

(@batemanjason)

Alison Leiby

Sama seperti Bateman dan Arnett, penulis dan pelawak Alison Leiby memainkan persahabatan rapatnya dengan pelawak Alyssa Wolff di bio Twitternya dengan tidak hanya menyebutkannya tetapi juga mendakwa bahawa dia akan membawa makanan ringan pada pertemuan biasa mereka..

Dia juga tidak lupa memasukkan e-melnya juga, sekiranya anda perlu bertanya kepadanya jenis makanan ringan apa yang akan mereka makan.

(@AlisonLeiby)

Alyssa Wolff

Anggukan Alyssa Wolff kepada perjanjian BFFnya dengan Alison Leiby jauh lebih pendek dan terus terang. Dia menyebut Leiby di biografinya sebagai teman minumnya, yang dia minum sekarang. Wolff dan Leiby adalah tujuan persahabatan untuk kita semua di Twitter!

(@alyssawolff)

Tim Siedell

Bio Twitter Tim Siedell adalah apa yang diharapkan oleh kita semua, iaitu menyerahkan segalanya dan menjalani kehidupan kita sebagai jutawan yang tampan (atau cantik). Malangnya, kebanyakan kita bukan jutawan dan / atau tampan.

Kami tidak pasti sama ada Siedell boleh melakukan kedua-duanya, tetapi kami pasti tahu bahawa dia mempunyai selera humor yang hebat.

(@badbanana)

Damon Lindelof

Pencipta siri yang sangat terkenal HILANG tahu bagaimana menulis bio ringkas yang merangkumi peranannya sebagai salah satu pencipta rancangan itu dan bagaimana dia tidak memahaminya, sama seperti kita semua.

Damon Lindelof menyedari bahawa kebanyakan peminatnya sering bertanya kepadanya tentang plot rancangan dan jalan cerita dan mengejek dirinya sendiri dengan mengatakan bahawa dia juga tidak tahu kisahnya, walaupun menjadi penciptanya.

(@DamonLindelof)

Kesakitan Dunia Pertama

Dalam masyarakat hari ini, “masalah dunia pertama” adalah kegusaran yang berterusan dan akaun Twitter ini mengasyikkan semua perkara kecil yang sering dikeluhkan orang: memilih filem mana yang akan disewa, memesan minuman yang salah, atau menulis bio Twitter.

Menulis bio Twitter boleh menjadi kesakitan (kesakitan dunia pertama jika anda mahu), dan bukannya memukul kepala mereka untuk memikirkan cara menulis bio yang benar-benar baik, mereka hanya pergi dengan kebenaran dan mengakui bahawa mereka boleh ‘ t memikirkan apa sahaja.

(@FirstWorldPains)

Komedi Pusat

Serahkan kepada Comedy Central, rangkaian yang berkaitan dengan komedi, untuk membuat tuntutan berani membawa Comedy ke Twitter. Ringkas, ringkas, dan tepat. Selari dengan jenama mereka sambil bersikap kelucuan.

(@ComedyCentral)

Tyler Clark

Mirip dengan Comedy Central, Tyler Clark tahu siapa dia dan tidak takut untuk menggambarkan dirinya dengan jujur. Dia menyedari bahawa dia “tidak pintar” tetapi hanya “memakai kacamata”, tetapi yang paling penting, dia “tetap positif”.

Sekiranya anda tidak dapat memikirkan cara untuk menulis bio yang komprehensif, kadang-kadang hanya beberapa kata kunci mengenai diri anda yang mencukupi.

(@TylerLClark)

Kek Cawan Johnny

Johnny Cupcakes adalah jenama pakaian yang berpusat di Boston dan bukan kedai roti cupcake, walaupun namanya. Dengan nama seperti Johnny Cupcakes, anda boleh mengharapkan akaun Twitter mereka dipenuhi dengan tweet aneh yang berkaitan dengan pakaian dan gaya mereka.

Bio Twitter mereka adalah contoh sempurna gaya humor cendekiawan jenama ini, yang memberi mereka pengikut yang hebat dan aktif.

(@JohnnyCupcakes)

Skittles

Skittles tahu siapa khalayak sasaran mereka (pelajar sekolah menengah atau orang yang suka dengan gula-gula berwarna terang), dan tidak takut menggunakan kata-kata seperti “kehebatan” untuk menggambarkan bio Twitter mereka.

Walaupun Skittles adalah jenama yang besar, mereka berjaya memasukkan sedikit keperibadian dalam tulisan mereka yang sesuai dengan gambar mereka yang terang dan berwarna-warni.

(@Skittles)

Elon Musk

Elon Musk adalah banyak perkara bagi banyak orang, seorang inovator, seorang visioner, seorang jutawan yang hebat, tetapi bagi dirinya dan di bio Twitternya, dia hanya “Hat Salesman”.

Sudah tentu, dia lebih dari itu. Sebaliknya, Musk kini sedang mengerjakan projek baru yang memperkenalkan terowong berkelajuan tinggi ke bandar bandar dan salah satu tujuan projek adalah menjual topi untuk meningkatkan kesedaran. Ini cara yang bijak untuk memasarkan projeknya sambil tetap lucu.

(@elonmusk)

Rahsia Victoria

Victoria’s Secret tahu siapa mereka dan apa yang diharapkan oleh penonton daripada mereka. Itulah sebabnya mengapa biografi Twitter mereka menyatakan bahawa ia adalah tempat di mana “Angels, Bombshells & pengikut paling seksi ”boleh mendapatkan semua keseksian harian mereka dari syarikat pakaian dalam.

(@Rahsia Victoria)

Ellen DeGeneres

Sama ada di televisyen, kehidupan nyata, atau media sosial, Ellen DeGeneres hanya lucu. Oleh itu, anda boleh menjangkakan bahawa bio Twitternya akan sama lucu dan lucu. Ternyata, selain menjadi pelawak dan tuan rumah The Ellen Show, dia juga kebetulan menjadi pengangkut jalan es.

Kami tidak betul atau tidak, satu perkara pasti, tweetnya pasti nyata dan benar-benar hebat.

(@TheEllenShow)

Tom Hanks

Tom Hanks pasti pelakon “setiap orang”. Daripada menulis dirinya sebagai bio Twitter glamor, Hanks secara komik jujur ​​dengan kenyataan bahawa kadang-kadang dia dalam keadaan baik dan kadang-kadang dia tidak.

Sama ada dia dalam keadaan hebat atau tidak, kami masih menyukai Tom Hanks sebagai salah satu pelakon terbaik di sekitar dan kerana mempunyai akaun Twitter yang cukup baik.

(@tomhanks)

Shonda Rhimes

Shonda Rhimes adalah penulis untuk drama bersiri Grey’s Anatomy yang sudah lama berjalan dan seperti Lindelof, dia juga mengetahui kegilaan yang disertakan dengan rancangan televisyen.

Orang sering mengemukakan pendapat mereka kepadanya mengenai plotline siri ini, yang boleh menjengkelkan. Dia menghentikan semua itu dengan menambahkan petikan bagus di biografinya: “Tidak nyata, oke?”. Itu pasti akan menutup kritikan!

(@shondarhimes)

Rempah lama

Terkenal dengan iklan mereka yang tidak sopan dengan pelakon / pelawak Terry Crews, bio Twitter Old Spice mempunyai semua perolehan akaun media sosial yang tahu bagaimana lucu dan masih setia pada jenama mereka.

Bio tidak semestinya menjadi gambaran panjang lebar mengenai diri anda. Kadang-kadang, semua yang anda perlukan hanyalah beberapa kata kunci untuk memberi idea kepada orang lain tentang apa yang anda mahukan dan untuk Old Spice, semuanya berkaitan dengan “MUSCLES, SMELLS, LASERS, COUPONS, GIFS”.

(@Rempah lama)

Melyssa Griffin

Sekiranya anda tidak dapat menarik perhatian penonton di baris pertama biografi anda, maka anda tidak melakukannya dengan betul. Bio Twitter Melyssa Griffin adalah contoh hebat bagaimana baris pertama di bio anda dapat digunakan untuk menarik perhatian orang.

Dengan menawarkan bengkel percuma kepada pengguna, Griffin berjaya memberitahu orang-orang tentang kerjanya sebagai pemasar digital dan pada masa yang sama menyertakan pautan ke kursus dalam taliannya. Sekarang itulah pemasaran pintar di sana!

(@melyssa_griffin)

Nathan Latka

Podcaster dan guru digital Nathan Latka terkenal dengan etika rajinnya, jadi tidak mengejutkan bagi kita untuk mengetahui bahawa dia menggunakan Nuclear Power.

Latka dengan bijak menambah aspek penting dalam kariernya (Ketua Pegawai Eksekutif TheTopInbox.com dan podcast dengan lebih daripada 4.5 juta muat turun) dan pautan ke karyanya supaya penonton dapat mengaksesnya dengan segera.

(@NathanLatka)

Aaron Lee

Pakar media sosial Aaron Lee biasa dengan seni membuat bio Twitter yang sempurna. Dia menyoroti semua perkara penting mengenai siapa dia di biografinya, yang merupakan pengurus serantau semasa di AgoraPulse, dia belajar seni cappuccino, dan hakikat bahawa dia seorang introvert dengan rambut yang mengagumkan.

Nah Aaron, kami pasti bersetuju bahawa anda mempunyai rambut yang hebat untuk seorang introvert!

(@AskAaronLee)

Max Seddon

Wartawan dan wartawan asing Buzzfeed Max Seddon tahu bahawa humor adalah bahagian yang tidak terpisahkan dari bio Twitter. Penghormatan Seddon kepada pelawak Yakov Smirnoff melakukan tugas yang baik untuk menambah lega pekerjaannya sebagai wartawan yang berpusat di Rusia, sementara masih menyinggung bahaya yang menimpanya.

Mudah-mudahan, Seddon tidak mendapat laporan mengenai berita dan tweet Twitternya yang lucu.

(@maxseddon)

Air Terjun Jason

Banyak orang cenderung mempunyai keperibadian atau keperibadian “dalam talian” ketika membuat akaun media sosial, itulah sebabnya menyegarkan apabila mempunyai orang seperti Jason Falls yang menambah sentuhan kemanusiaan di akaun media sosial dan bio Twitternya.

Menjadi “ayah, pengarang, penceramah”, Falls menulis biografinya sebagaimana adanya, tanpa berpura-pura menjadi orang lain melainkan dirinya sendiri. Sikap down-to-earth itulah yang menjadikan bio Twitter unik.

(@JasonFalls)

Kat Chow

Serahkan kepada Kat Chow untuk menulis Twitter yang tidak hanya merangkumi pencapaiannya, kerjaya profesionalnya, dan maklumat hubungannya, dia juga berjaya mengikuti troll dalam talian yang sering mengolok-olok namanya.

Ini menunjukkan bahawa anda masih boleh memasarkan jenama anda dan siapa anda di media sosial sambil menurunkan pembenci.

(@katchow)

Mencari Humor Dalam Anda (dan Bio Twitter Anda)

Terdapat tema umum di kebanyakan bio yang kami senaraikan di atas dan hakikatnya banyak dari mereka lucu. Sama ada anda seorang blogger pelancongan atau guru pemasaran dalam talian, mempunyai rasa humor tentang diri anda dapat menambahkan sentuhan manusia pada jenama anda dan menjadikan anda lebih sesuai dengan khalayak anda.

Perlukan bantuan untuk memperbaiki penulisan anda? Lihat panduan kami untuk membantu meningkatkan kemampuan anda menulis sebagai blogger!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map