Triberr Marketing: Petua Dalam dari 25 Pakar + Temu Bual Eksklusif

Adakah anda menggunakan Tribber? Anda mungkin kehilangan banyak peluang pemasaran jika belum – menurut Abrar Mohi Shafee, pemilik Blogging Spell. Memetik kata-kata Abrar –


Pemasaran Influencer adalah langkah besar seterusnya dalam pemasaran digital. Nilainya semakin tinggi dari hari ke hari kerana pemasar mencari pendekatan yang lebih pintar untuk dilihat.

Dan di sinilah Triberr, rangkaian sosial khusus untuk blogger, muncul dalam gambar.

Berdasarkan cogan kata “anda berkongsi milik saya dan saya akan berkongsi milik anda”, blogger di Triberr membina “Tribe” dan berkongsi “Jangkauan” mereka dengan anggota suku dengan saling mempromosikan posting di Twitter, Facebook, dan LinkedIn. Dengan 20 daripada 50 Pengaruh Teratas Forbes kini berada di dalam pesawat, Triberr adalah kekuatan media sosial baru yang tidak lagi dapat diabaikan oleh blogger.

Petua Pemasaran Triberr dari 25 orang yang berpengaruh

Sekiranya anda baru memulakan perjalanan di Triberr – hari ini adalah hari bertuah anda.

Abrar telah mewawancarai 25 orang yang berpengaruh di Triberr (masing-masing dengan ratusan juta jangkauan!) Untuk mendapatkan petua pemasaran Triberr mereka. Anda boleh menyemak catatan penuh di sini atau mengambil perkara penting dengan cepat dari infografik di bawah.

Lebih-lebih lagi, saya melakukan wawancara ringkas dan eksklusif dengan Abrar untuk mengumpulkan lebih banyak maklumat dan petua dalam. Lihatlah!

Temu ramah eksklusif dengan Abrar Mohi Shafee (pencetus infografik)

Hai Abrar, terima kasih kerana berkongsi artikel dan infografik anda dengan kami. Artikel ini adalah karya hebat dan sangat berharga bagi blogger yang ingin memperluas jangkauan mereka. Beritahu kami apa yang membawa anda kepada idea untuk membuat posting orang ramai di Triberr di tempat pertama?

Kemungkinan besar adalah Januari tahun ini ketika saya bergabung dengan Triberr dan mula menggali ciri mereka. Saya kagum dengan sistem “Jangkauan” mereka. Ia tidak seperti platform lain di mana anda mempunyai bilangan pengikut “x” dan kemas kini anda berpotensi mencapai jumlah maksimum.

Di Triberr, ia bertambah apabila anda memasuki Tribes baru (kumpulan bloggers khusus) sebagai ahli. Dan sistem mereka secara automatik akan menarik kandungan dari blog anda dan menyebarkan di hadapan jumlah penonton. Jadi itu adalah perkara pertama yang bermain di fikiran saya.

Setelah mendaftar ke Triberr, saya perhatikan ketika saya membuat entri baru di blog saya, Triberr mendorong trafik dan perkongsian sosial (terutama tweet) yang signifikan sehingga 4-5 hari berikutnya, walaupun mempunyai bilangan sambungan yang rendah. Itu menguntungkan dan membuat saya sedar bahawa ia boleh berubah menjadi alat penyusunan kandungan yang sangat berkesan menggunakan amalan kita.

Oleh itu, inilah yang memberi inspirasi kepada saya untuk membuat catatan sumber untuk Triberr dan menyerahkan beberapa petua dari influencer Triberr untuk memastikan faedah maksimum dari platform ini.

Seperti yang saya katakan – jawatan itu sangat berharga. Tetapi pada masa yang sama saya percaya bahawa sangat sukar untuk dihasilkan (~ 5,000 perkataan, 25 blogger!). Berapa lama anda menghabiskan masa untuk siaran ini? Tolong beritahu kami lebih lanjut mengenai penyediaan jawatan ini.

Sejujurnya, saya memerlukan sebulan penuh untuk menyatukan semua perkara. Saya tahu itu banyak masa tetapi saya ingin memastikan semua orang mendapat masa yang cukup untuk memberi respons. Oleh kerana saya sudah mengambil keputusan untuk mengumpulkan petua, saya tidak perlu memikirkan apa yang harus saya tanyakan.

Untuk meletakkannya dalam baris, saya pertama kali membuat senarai 35 pengguna teratas Triberr bersama dengan e-mel mereka walaupun saya hanya memerlukan 25 (saya tahu tidak semua mereka akan membuatnya kerana kekangan masa), membuat templat jangkauan e-mel yang diperibadikan , menghantar e-mel kepada mereka dengan stabil, menukar teks e-mel setiap 3-4 3-4 e-mel untuk mengelakkan masuk ke spam, memberi mereka lebih daripada cukup masa untuk bertindak balas (15 hari) menyatakan tarikh akhir dan itu sahaja.

Begitulah cara saya menjangkau mereka dan menyiapkan catatan bulat saya. Walaupun begitu, saya mempunyai rancangan untuk menulis catatan terperinci kemudian mengenai bagaimana saya melakukan pembundaran ini (kerana saya sudah menyimpan data) dan mendapat hasil.

Ini adalah barang yang bagus, saya sangat mengagumi dan menghargai kerja keras anda dalam hal ini. Sebelum kita mengakhiri ini – Sekiranya anda hanya dapat memberi kami tiga perkara penting dari catatan ini, apakah itu?

Ketiga-tiga itu adalah:

  1. Sertailah lebih banyak suku di ceruk anda dan buatlah beberapa suku anda sendiri untuk menjemput orang lain.
  2. Jadikan tajuk catatan anda tidak dapat ditahan dan begitu juga kandungan anda untuk meyakinkan bahagian tambahan.
  3. Kongsi isi orang lain dan anda berpeluang untuk dikongsi bersama mereka untuk Algoritma Afinitas Triberr.

[Infografik] Bagaimana untuk berjaya di Triberr

infografik pakar triberr

Catatan dari Jerry Low: Anda boleh mendaftar dan memulakan suku Triberr anda di sini. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me