Cara Membina Pautan di Era Pasca Penguin

Pembuatan pautan dulu menjadi status quo untuk SEO – tetapi algoritma Google yang selalu berubah menjadikan pembinaan pautan menjadi permainan baru – terutama di dunia AP (After Penguin).


Dahulu, kami biasa dapat membeli pautan dari peniaga dan mendapatkan hasilnya, dengan mendapatkan SERP Google yang lebih tinggi. Sekarang, tidak begitu banyak.

Ini bukan lagi mengenai kuantiti, mengurangkan ROI pautan pembelian melalui pengedar tersebut – sebaliknya, ini mengenai kualiti. Kita perlu membina pautan dari domain yang dipercayai oleh Google… satu tugas yang nampaknya senang dan sebenarnya, adalah sesuatu yang mudah. Tetapi sekali lagi, apabila bermanfaat dan senang dilakukan pernah menjadi sinonim?

Dalam artikel ini, kami melihat tujuh teknik pembinaan pautan yang berfungsi pada era pasca Penguin.

1. Jejak Berita

Anda tahu apa yang mereka katakan: burung awal mendapat cacing. Dengan penyiaran berita, anda memanfaatkan idea itu, berebut menjadi antara yang pertama menyiarkan dan memberi komen mengenai berita terkini.

Skor kerja pertama ke tempat kejadian dengan Google, memberi anda peningkatan sementara dalam kedudukan carian Google.

Ideanya adalah bahawa jika anda termasuk yang pertama mengepos, anda adalah salah satu daripada beberapa sumber terhad yang tersedia untuk topik tertentu – kesegaran, digabungkan dengan sumber alternatif yang terhad, berfungsi untuk dua kali ganda untuk anda, bukan sahaja menjadikan anda kedudukan tinggi , tetapi juga menjadikan anda lebih cenderung untuk dihubungkan sebagai sumber.

Contoh kehidupan sebenar

Ini adalah skrin yang ditangkap dari BSN - laman berita popular untuk pemain. Perhatikan bahawa pengarang menghubungkan ke Game Spot sebagai sumber berita dan bukannya pelupusan Sony yang asliIni adalah skrin yang ditangkap dari BSN – laman berita popular untuk pemain. Perhatikan bahawa pengarang menghubungkan ke Game Spot sebagai sumber berita dan bukannya pelupusan Sony yang asli

2. Manfaatkan HARO

HARO – kependekan dari Help a Reporter Out adalah anak otak Peter Shankman. Awalnya dimulakan sebagai cara untuk menghubungkan wartawan dengan sumber, sumber percuma ini telah berkembang menjadi cara utama untuk memenangkan liputan. Sameep Shah mendapat pautan pertamanya dari Inc.com – penerbitan terkenal – melalui HARO dan terdapat banyak kemenangan lain di hampir setiap industri di bawah sinar matahari.

Lompat ke kereta untuk menerima amaran harian percuma dan permintaan wartawan dengan mengunjungi HARO. Tinjau senarai, kemudian hantar topik anda untuk topik dan permintaan yang berkaitan dengan kepakaran anda. Apabila anda mendapat tinta, anda mungkin akan mendapat pautan – dan dari banyak pub kelas atas Google yang disukai.

Contoh kehidupan sebenar

Pautan dari Inc ,? Manis!Pautan dari Inc ,? Manis!

3. Buat alat percuma

Orang sentiasa mencari cara untuk setiap topik di bawah tanda – menjadi sumber dan orang cenderung untuk berkongsi kandungan itu.

Ada sebab mengapa saya secara peribadi melaburkan banyak masa dan wang untuk membina WHSR Uptime Monitor: orang menginginkannya. Dengan membuat alat percuma ini dan menawarkannya kepada orang lain, saya meletakkan diri saya sebagai sumber yang berguna – dan, dengan berbuat demikian, telah memperoleh banyak pautan dari laman web lain yang menyebutkan sumber percuma saya. Caranya adalah berguna dan menawarkan sesuatu yang benar-benar memenuhi keperluan… dan, tentu saja, menjadikan sumber itu relevan dengan blog anda yang sebenarnya.

Contoh kehidupan sebenar

Monitor Masa Lalu WHSRMonitor Masa Lalu WHSR

4. Lakukan kiriman sumber orang ramai

Menawarkan pandangan mengenai topik menggunakan data asli adalah sumber yang tidak ternilai. Dan, apabila anda mengumumkan wawasan itu, orang lain dalam industri cenderung ingin memberikan perspektif mereka sendiri – dan, apabila mereka melakukannya, mereka cenderung untuk memautkan anda sebagai sumber data yang akan mereka sertakan.

Contohnya, tidak lama dahulu, saya meninjau blogger mengenai kesilapan blog mereka sendiri. Dari data bersumber itu, saya membuat catatan asal yang menawarkan pandangan dan perspektif yang unik dan asli mengenai topik yang relevan dengan ribuan. Catatan itu menerima ratusan perkongsian media sosial dan juga beberapa pautan masuk semula jadi. Keindahannya adalah bahawa, pos itu bukan sahaja mendapat perkongsian kerana menarik dan berguna untuk khalayak media sosial saya – tetapi blogger yang disebut ingin berkongsi dengan khalayak mereka sendiri (dan dengan berbuat demikian, dihubungkan kembali ke catatan saya dari blog mereka).

Seperti apa-apa, ada perkara seperti terlalu banyak perkara baik. Berhati-hatilah untuk tidak menggunakan taktik ini secara berlebihan, kerana anda berisiko kehilangan suara anda sendiri di blog anda. Seperti yang mereka katakan, semua perkara secara sederhana …

5. Dapatkan visual

Infografis sangat marah, dan untuk alasan yang baik: mereka membolehkan anda mendapatkan titik dengan cepat dan dinamis dengan cara yang menarik dan mudah dicerna. Infografik dan GIF adalah dua cara yang bagus untuk membuat sesuatu menjadi visual – dan untuk mendapatkan hasil yang dapat dihubungkan dan dapat dihubungkan. Contohnya, ambil catatan ini yang memperoleh lebih daripada 60 pautan – tanpa meminta mereka. Ianya berfungsi!

Contoh kehidupan sebenar

infografik baik hingga hebatPosting Infografik, 7 Mesti Mempunyai Elemen dari Blog yang Hebat, telah memperoleh lebih dari 72 pautan balik menurut SEO Majestic pada saat penulisan.

6. Tulis artikel yang berguna dan berguna

Jadilah sumber dan anda akan mendapati diri anda disebut (dan dihubungkan kembali) dari blog lain dan penerbitan dalam talian. Tulis kajian kes terperinci, senarai 101 unik, temu ramah eksklusif lengkap, dan sebagainya. Tetapi jangan biarkan hanya menulis dan menerbitkannya, menunggu mereka ditemui.

Lakukan langkah seterusnya dan menuju ke promosi, memasukkan bahagian anda melalui media sosial. Selain itu, hubungi (bijak) kepada blogger lain untuk melihat apakah itu sesuatu yang mungkin diminati oleh pembaca mereka sendiri. Jangkauan dan promosi proaktif ini menjadikan semua perbezaan di dunia.

7. Blog tetamu

Baiklah, jadi blog tamu dalam bentuk atau bentuk apa pun tidak akan berfungsi – sebenarnya, Google secara terbuka menyerang catatan tetamu yang ditulis semata-mata untuk tujuan pembinaan pautan.

Walau bagaimanapun, catatan tetamu masih merupakan kaedah terbaik dan berjaya untuk membina pembaca blog dan pautan yang sah ke blog anda.

Sekali lagi, ini adalah untuk mengetahui bagaimana cara melakukannya. Perkaitannya sangat besar di dunia AP. jadi anda perlu sangat memilih blog yang anda hantar. Untuk satu, anda perlu memastikan bahawa blog mempunyai kaitan dengan blog, kepakaran, dan penonton anda sendiri. Kedua, anda perlu mengesahkan bahawa blog tersebut mempunyai pengikut yang mantap. Ketiga, anda perlu menulis catatan yang sangat baik dan berkualiti – sesuatu yang ditulis dengan baik, asli dan berwawasan.

Contoh kehidupan sebenar

Untuk rujukan anda, berikut adalah beberapa catatan tetamu yang saya lakukan dalam 6 bulan terakhir untuk WHSR.

 • Keseluruhan kebenaran di sebalik hosting tanpa had – Catatan tetamu di Blogging Wizard pada Februari 2014.
 • 8 cara untuk menjadikan blog anda menjadi hebat – Catatan tetamu di Problogger.net pada bulan Disember 2014.
 • Bagaimana berkembang seolah-olah Google tidak pernah wujud – Catatan tetamu di Firepole Marketing pada bulan Julai 2014.

Sekarang, Main!

Sekarang anda mempunyai tujuh petua peribadi saya dalam membina pautan. Masa untuk membina beberapa pautan dan mendapatkan trafik baru!

Kaveat

Oleh kerana fokus utama kami dalam artikel ini adalah SEO, kami akan membincangkan bagaimana pembinaan pautan harus dilakukan untuk memaksimumkan usaha SEO anda.

Namun, perhatikan bahawa pembinaan pautan yang dilakukan secara eksklusif untuk tujuan pemeringkatan mesin pencari bukanlah idea perniagaan yang baik. Sebagai salah seorang blogger WHSR yang mengatakannya pada masa lalu –

Link Building Adalah Pemasaran yang Murni, Sederhana dan Cantik – Luana Spinetti, 14 Sebab Link Building Milik Pemasaran

Terdapat banyak peluang perniagaan yang lebih hebat di atas trafik carian di bangunan pautan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map