Bagaimana Anda Boleh Menggunakan Kehidupan Kedua untuk Mempromosikan Laman Web Anda

Sekiranya anda belum pernah mendengar Kehidupan Kedua, ini hanyalah dunia 3D dalam talian, di mana anda memilih avatar, buat peluang pertemuan dalam talian dan berinteraksi dengan orang lain. Fikirkan The Sims sepenuhnya dalam talian dan steroid. Garis tanda mereka di halaman depan berbunyi, “Dunia 3D terbesar yang pernah dibuat oleh pengguna.”


Kehidupan kedua mempunyai lebih daripada 20 juta pengguna berdaftar dan pengguna tersebut berasal dari seluruh pelosok dunia. Ini memberi anda khalayak yang luas. Engadget melaporkan jumlah ini setinggi 36 juta pada tahun 2013, jadi 20 juta adalah nombor konservatif kerana pendaftaran dapat dan berubah-ubah dari masa ke masa.

Jelas, tidak ada yang mengatakan bahawa anda akan menjangkau semua pengguna yang didaftarkan hanya dengan mengadakan acara. Walaupun dari hampir 1 juta pengguna aktif sebulan (masih banyak orang), anda tidak akan menjangkau mereka semua. Walau bagaimanapun, anda masih mempunyai khalayak yang luas dan yang berminat akan hadir.

Ya, anda perlu meluangkan masa dalam usaha itu, tetapi jika anda mempunyai anggaran dan / atau anda mencari cara baru dan kreatif untuk mempromosikan, ini semestinya kelihatan kedua dan ketiga. Malah selusin petunjuk baru boleh bernilai masa dan usaha anda.

Sediakan Akaun Anda

Akaun disediakan secara percuma. Cukup klik pada butang “Play for Free” berwarna jingga seperti yang dilihat pada gambar di atas. Kemudian, pilih avatar anda. Sekarang, sebagai profesional perniagaan cuba ingat bahawa mungkin yang terbaik adalah dengan tokoh yang bersifat perniagaan dan generik. Contohnya, Second Life mempunyai avatar vampir. Kecuali anda menjalankan laman web produk Halloween, itu bukan pilihan terbaik untuk tujuan promosi.

pilih avatar

Namakan Watak Anda

Langkah seterusnya setelah anda mengklik “Pilih Avatar Ini” adalah untuk menamakan watak anda. Perlu diingat bahawa anda mahu nama avatar anda melakukan beberapa perkara:

 • Menjadi kenangan
 • Jadilah profesional
 • Berhubung dengan khalayak dan imej perniagaan anda

Anda pasti boleh menggunakan nama sebenarnya, tetapi ingat bahawa anda akan meletakkan sesuatu di forum awam, jadi anda pasti ingin mengekalkan profesionalisme setiap masa. Sebagai alternatif, anda boleh membuat watak untuk mewakili jenama anda. Fikirkan watak ini sebagai maskot anda. Contohnya, 17 tahun yang lalu ketika saya mula-mula memulakan laman web kecil yang dipanggil Word Museum, saya mencipta watak pemandu pelancong.

Perwatakan saya adalah Amelia dan peranannya adalah untuk membimbing pengunjung melalui pelbagai kawasan di laman web ini. Saya tahu itu mungkin kelihatan agak muda hari ini, tetapi pada masa itu ia lebih hebat daripada sekarang.

Nama hanya boleh mengandungi huruf dan angka. Tiada ruang atau watak khas yang dibenarkan. Jadi, jika saya mahu menggunakan nama saya, saya akan mencipta watak bernama LoriSoard (tanpa ruang).

kehidupan kedua mencipta nama

Sistem akan memberitahu anda sama ada nama anda ada. Sekiranya demikian, klik “Langkah Seterusnya.”

Anda kemudian akan mengisi beberapa maklumat tambahan, seperti:

 • Emel anda
 • Tarikh lahir
 • pilih kata laluan
 • Sediakan kawalan keselamatan

Anda juga boleh berhubung dengan Facebook jika anda mahu.

Pilih Akaun

Akaun asas adalah percuma dan merupakan tempat yang baik untuk memulakan. Sekiranya anda ingin menyediakan tempat pertemuan Second Life, anda memerlukan akaun Premium, yang akan menelan belanja kira-kira $ 6 / bulan.

Anda akan diminta memuat turun dan memasang Second Life. Jangan risau. Ia tidak memerlukan banyak ruang.

Untuk mula bergerak di Second Life, anda pasti ingin mengunjungi Learning Island, yang akan menerangkan semua yang perlu anda ketahui mengenai menavigasi dunia Kehidupan Kedua, berinteraksi dengan orang lain, dan bahkan membuat pangkalan dan acara kediaman anda sendiri.

Bagaimana Anda Boleh Mempromosikan Diri Anda dalam Kehidupan Kedua

Terdapat banyak cara untuk menggunakan Second Life untuk mempromosikan diri anda, tetapi seperti kebanyakan laman sosial, anda tidak mahu menjadi spam secara terang-terangan. Sebaliknya, fikirkan tentang apa yang dapat anda tawarkan kepada orang lain yang bernilai.

Kajian Kes: Karen Kay

Novelist Karen Kay menggunakan Second Life sebagai alat promosi beberapa tahun yang lalu. Dia menawarkan ceramah di platform dan mengundang pembacanya untuk hadir. Pada “kuliah” sebenarnya, Karen membincangkan penulisan dan perniagaan menjadi penulis.

“Ia sangat menarik dan pada awalnya agak sukar bagi saya,” kata Karen.

Dia menambah bahawa sangat sukar untuk mengetahui avatar dan bagaimana dia ingin memakainya dan mengubah penampilannya.

Anda dapat melihat dari tangkapan skrin Karen di bawah bahawa dia mendirikan bilik yang pada dasarnya kelihatan seperti mempunyai panggung dan kemudian kerusi untuk penonton duduk. Ini adalah cara yang menyeronokkan untuk menarik pelanggan baru, atau dalam kes pembaca, anda mungkin tidak sebaliknya menarik.

karen kay memberi kuliah mengenai kehidupan keduaTangkapan skrin kuliah Karen Kay mengenai Kehidupan Kedua

Kajian Kes: Mempromosikan Kesihatan

Untuk mempromosikan kesihatan secara dalam talian, naluri pertama anda mungkin bukan melihat platform media sosial / dunia maya seperti Second Life, tetapi itulah yang dilakukan para penyelidik untuk melihat seberapa berkesan mempromosikan kesihatan di platform ini.

Tujuannya adalah untuk mendorong orang membuat pilihan gaya hidup yang lebih sihat. Para penyelidik kemudian menyoal para peserta untuk mengetahui seberapa besar kesan mesej ketika disampaikan di platform dunia maya.

Eksperimen ini dijalankan di kawasan umum untuk universiti yang disebut amfiteater. 25 wanita dan 15 lelaki mengambil bahagian.

Keputusan? Peserta merasa terlibat dan menyerap maklumat dengan lebih baik daripada yang mungkin mereka miliki. Apa yang dapat anda pelajari dari eksperimen ini adalah bahawa orang-orang sangat memerlukan maklumat.

amfiteater pendidikan kesihatanTangkapan skrin seminar pendidikan kesihatan mengenai Kehidupan Kedua (gambar dari abstrak Isnin Pertama)

Idea yang Boleh Anda Laksanakan

Sekiranya anda ingin mencuba eksperimen anda sendiri dengan Second Life dan menghubungi media sosial dan rangkaian dunia maya 3-D yang lain, terdapat beberapa idea yang dapat anda laksanakan hari ini yang akan membantu anda memanfaatkan sepenuhnya pengalaman.

 • Jemput pelanggan semasa dan pelanggan buletin anda untuk melihat ruang Kehidupan Kedua anda.
 • Luangkan masa untuk menubuhkan forum yang sesuai untuk perniagaan anda. Bagi Karen Kay, bilik yang indah seperti yang mungkin anda lihat di set rancangan bual bicara. Untuk forum kesihatan, amfiteater gaya luaran untuk pengalaman seperti konsert. Sekiranya anda bekerja secara individu sebagai pelatih kehidupan, ruang tamu yang selesa dengan beberapa kerusi mungkin berfungsi lebih baik. Anda harus menentukan jenis format yang ingin anda buat dan pergi dari sana.
 • Matlamat utama adalah untuk menyediakan kandungan segar dan menarik yang akan membantu anda berinteraksi dengan penduduk Second Life. Ada banyak cara untuk mempromosikan aktiviti ini, seperti melalui pemberitahuan acara, atau dengan mengeluarkan iklan dalam buletin yang berkaitan dengan Second Life.
 • Tawarkan contoh percuma untuk diberikan. Kuncinya adalah memastikan ia entah bagaimana berkaitan dengan perniagaan dunia nyata anda dan akan membuat penduduk menginginkan lebih banyak daripada anda.
 • Beli ruang iklan di Second Life untuk mempromosikan perniagaan anda secara langsung. Ia boleh disesuaikan sepenuhnya. Anda boleh memilih jangka masa kempen, dll.
 • Sediakan stor utama ruang pejabat. Anda boleh menyewa ruang ini, tetapi lebih bijak memiliki lokasi. Jangan risau. Tidak perlu banyak kos untuk disiapkan, walaupun kosnya mungkin berbeza-beza. Apabila anda menjual sesuatu, sertakan mercu tanda dengannya. Ini akan membantu pelanggan menemui anda semula dan anda akan mendapat ikutan yang setia.

Second Life menawarkan banyak idea tambahan untuk iklan percuma dan murah di dunia maya mereka. Dengan harga di bawah $ 100 setahun, anda dapat memperoleh banyak daya tarikan promosi di laman web ini. Tidak ketinggalan, sebahagian besar persaingan anda mungkin tidak menggunakan laman web ini untuk mempromosikan kepada bakal pelanggan.

Hati-hati, walaupun. Sangat mudah tersesat di dunia maya ini dan melupakan kerja di dunia nyata yang perlu anda selesaikan untuk berjaya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map