Cara Menggunakan Tingkatan Harga untuk Mengenakan Lebih Banyak Kursus Dalam Talian Anda

Dengan berkembangnya Internet, banyak peluang perniagaan muncul bagi individu yang ingin menggunakan pengetahuan, bakat dan kemahiran mereka untuk menjana wang.


Salah satu kaedah terbaik untuk menjana wang dalam talian adalah dengan membuat dan menjual kursus dalam talian dalam bidang subjek yang anda mahir atau minat. Dengan menjual kursus, anda dapat menghasilkan aliran pendapatan pasif yang bagus sambil mengajar sesuatu yang anda sukai kepada orang lain.

Contoh: Kursus menyelam percuma di Teachable (sumber).Contoh: Kursus Blacksmithing oleh Alec Steele (sumber).Contoh: Kursus melukis cat air (sumber).

Sekiranya anda berminat untuk membuat dan menjual kursus dalam talian, siaran ini akan menunjukkan dengan tepat cara meningkatkan pendapatan anda dengan menggunakan sistem harga bertingkat yang akan membolehkan pelajar anda membayar lebih banyak untuk bonus dan tambahan kursus.

Berikut adalah lima strategi mudah yang boleh anda gunakan untuk menambah nilai kursus anda dan meningkatkan pelajar anda:

1. Buat Peningkatan Kandungan

Apabila pelajar anda membayar harga asas kursus anda, mereka harus mendapat akses ke semua bahan yang anda buat untuk kursus tersebut. Ini tidak berarti, bagaimanapun, bahawa anda tidak dapat membuat konten tambahan dan menawarkannya sebagai peningkatan dengan bayaran tambahan.

Salah satu kaedah terbaik untuk menawarkan peningkatan kandungan adalah dengan membuat lembaran kerja atau buku kerja yang akan menyertai kursus anda dan membiarkan pelajar mempraktikkan apa yang mereka pelajari.

Katakan, sebagai contoh, anda mengajar kursus dalam bahasa asing. Anda mungkin membuat buku latihan kosa kata dan tatabahasa yang akan memberi peluang kepada pelajar untuk meletakkan apa yang mereka pelajari untuk digunakan semasa mereka mengikuti kursus anda. Kerja latihan seperti ini biasanya akan menambah $ 25-50 untuk nilai kursus dalam talian anda.

Sekiranya anda merancang untuk mengajar dalam talian, cara lain untuk melakukan peningkatan kandungan adalah dengan membina set kuliah lanjutan yang melebihi kursus biasa. Pendekatan kelas master semacam ini boleh menjadi kaedah yang baik untuk mengekalkan pelajar setelah mereka menyelesaikan kursus pengenalan anda. Oleh kerana kandungannya akan lebih maju, anda juga perlu mengenakan bayaran yang lebih tinggi. Satu set kelas masterclass yang dibina dengan baik dapat menambahkan $ 100 atau lebih pada harga kursus anda.

2. Hos Q secara langsung&Sebagai

Apabila orang mengikuti kursus dalam talian, mereka pasti mempunyai soalan mengenai bahan tersebut. Kaedah terbaik untuk menjana wang tambahan adalah dengan mengadakan sesi soal jawab secara langsung untuk menjawab soalan-soalan ini. Pelajar kemudian dapat memperoleh akses ke kepakaran anda dan mendapatkan jawapan yang diperibadikan untuk soalan yang mereka fikirkan. Anda harus kerap mengadakan sesi ini agar pelajar lebih mudah menyesuaikan diri dengan jadual mereka.

Sekiranya anda menjadi tuan rumah Q yang panjang&Sesi berkala dan tanpa had berapa banyak pelajar boleh masuk, anda boleh mengenakan bayaran sehingga beberapa ratus dolar tambahan untuk bantuan peribadi seperti ini. Sekiranya anda hanya perlu melakukannya sekali-sekala, anda harus menilai peningkatan ini dengan lebih sederhana.

3. Tawaran Perundingan

Bergantung pada apa yang anda rancangkan untuk mengajar secara dalam talian, sebilangan pelajar anda mungkin bersedia membayar sejumlah wang untuk mengadakan sesi perundingan satu lawan satu dengan anda. Sesi ini boleh menjadi waktu latihan yang diperibadikan, atau dapat digunakan oleh anda untuk menilai bagaimana prestasi pelajar anda dan merancang rancangan pembelajaran khusus untuk mereka laksanakan pada minggu atau bulan berikutnya.

Jumlah yang dapat anda kenakan untuk konsultasi semacam ini sangat bergantung pada berapa lama dan seberapa kerap sesi akan berlangsung. Namun, perlu diingat bahawa anda akan memperuntukkan masa untuk mendapatkan wang semasa anda berunding, jadi pastikan bahawa bayaran tambahan yang anda kenakan untuk berunding dalam struktur harga berjenama kursus anda akan memberi anda kadar setiap jam yang anda fikir masa anda bernilai.

Dalam beberapa kes, perundingan secara langsung dapat menambahkan beberapa ratus dolar pada harga asas kursus.

4. Buat Komuniti Swasta

Salah satu kaedah terbaik untuk pelajar anda belajar dan berkembang dengan kursus anda adalah dengan dapat berinteraksi bukan sahaja dengan anda, tetapi juga antara satu sama lain. Anda boleh memudahkan interaksi seperti ini dengan membuat komuniti dalam talian khusus untuk orang yang mendaftar dalam kursus anda dan yang telah membayar caj peningkatan untuk mendapatkan akses ke dalamnya.

Banyak pencipta kursus memilih untuk menggunakan kumpulan Facebook tertutup atau rahsia, kerana mereka dapat dengan mudah mengawal siapa yang masuk dan mengambil bahagian dalam interaksi pelajar. Pencipta lain akan memilih untuk menjadi tuan rumah forum peribadi.

Sekiranya anda merancang untuk menaikkan taraf pelajar anda dengan komuniti persendirian, penting untuk anda aktif secara peribadi dalam komuniti tersebut. Log masuk, jawab soalan dan berikan nasihat atau maklumat berguna sekerap yang anda boleh, kerana aktiviti ini akan meningkatkan nilai kumpulan.

Secara amnya, akses ke komuniti swasta boleh menambah $ 50-100 pada harga asas kursus anda. Namun, berita baiknya adalah bahawa sangat mudah untuk menubuhkan komuniti seperti itu, dan peningkatan keahlian tidak akan meningkatkan jumlah masa yang anda habiskan untuk berinteraksi dengan komuniti terlalu banyak. Dalam pengertian ini, menambahkan kumpulan upell adalah kaedah yang sangat sesuai untuk menjana wang tambahan dari kursus anda.

5. Sediakan Waktu Pejabat Mingguan

Idea yang boleh anda pasangkan dengan Q langsung anda&Sesi dan kumpulan peribadi anda adalah menjadualkan waktu pejabat mingguan di mana pelajar tahu bahawa anda akan berada dalam talian dalam kumpulan anda untuk menjawab soalan mereka. Walaupun format seperti ini tidak kondusif untuk memberikan jawapan yang panjang dan terperinci untuk soalan yang rumit, ini adalah cara yang baik untuk anda memberi pelajar dan bimbingan dan nasihat tambahan.

Sekiranya anda menambahkan waktu pejabat mingguan seperti itu untuk kursus anda, anda boleh mengenakan lebih kurang $ 100 lebih banyak daripada yang anda mahukan untuk bahan kursus itu sendiri.

Giliran awak

Sekiranya anda ingin mengajar secara dalam talian, anda dapat menambahkan pendapatan dengan mudah dengan membuat model harga bertingkat yang menawarkan setiap ciri tambahan ini secara individu. Sekiranya anda suka, anda juga boleh membuat pakej all-inclusive yang menawarkan semua peningkatan pada harga potongan, yang merupakan kaedah terbaik untuk memberi nilai yang lebih baik kepada pelajar anda untuk menghabiskan sejumlah besar wang dengan anda.

Apa sahaja yang anda lakukan, pastikan anda memulakan kursus yang hebat dan memberikan nilai sebenar dengan peningkatan tambahan anda. Sekiranya anda melakukannya, anda akan mendapati bahawa pelajar akan lebih cenderung untuk mengkaji kursus anda secara positif, yang seterusnya dapat membantu anda membuat lebih banyak penjualan dengan memberikan bukti sosial untuk bahan pendidikan anda.

Mengenai Pengarang: Eduardo Yi

Eduardo Yi adalah pemasar kandungan utama di Teachable, platform pengajaran dalam talian terkemuka yang membolehkan semua orang, dari individu kreatif hingga organisasi mapan, membuat, menjual, dan menguruskan kursus dalam talian profesional mereka dengan mudah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me