Chatbot untuk Perniagaan Anda: Chatfuel, Verloop, Banyak Chat, dan Gupshup Dibandingkan

Terima kasih kepada nama-nama terkenal seperti SIRI dan Cortana, ramai di antara kita telah mengetahui bagaimana rasanya berinteraksi dengan mesin. Tahun kebelakangan ini muncul peningkatan Chatbot menjadi lebih terkenal. Chatbots adalah, sebahagian besarnya, skrip automatik yang bertindak balas terhadap pertanyaan.


Contohnya, Facebook Chatbot CNN.

Apabila anda menghantar mesej CNN di Facebook, anda akan disambut dengan skrip selamat datang yang mengundang anda untuk bertanya kepada Chatbot mengenai perkara yang sedang berlaku. Sebaik sahaja anda memasukkan sesuatu, Chatbot mengekstrak pautan berita yang berkaitan untuk topik yang diminta yang telah disiarkan di CNN.

Ini menambahkan dimensi baru pada kemampuan CNN di ruang media sosial, dari segi penggunaan, interaksi dan juga kepantasan.

CNN Chatbot beraksi.

Pada ketika ini anda mungkin sudah memikirkan sejuta dan satu kemungkinan yang mungkin terbuka untuk anda dan perniagaan anda. Respons pantas kepada pelanggan – ya; Prosedur automatik – semak; anda mungkin boleh mendapatkan Chatbot untuk membantu menjual produk anda – neraka, YEAH!

Tetapi sesaat sebelum anda lari dan mula memukul Google. Pertimbangkan ini terlebih dahulu:

Apakah objektif yang akan dimiliki oleh Chatbot anda?

Chatbots hari ini sangat serba boleh dan boleh melakukan apa sahaja. Sebenarnya, ada yang sangat bagus sehingga mereka dapat belajar sendiri dan meningkatkan kemampuan mereka dengan cepat. Namun dengan fungsi yang hebat timbul kesukaran yang lebih besar (dan selalunya tanda harga yang lebih tinggi).

Perlu diingat premis asas memiliki Chatbot, dan itu adalah bertindak sebagai unit sokongan untuk perniagaan anda. Chatbot ada untuk membantu pelanggan anda, dalam memberikan sokongan yang lebih cepat, penyesuaian yang lebih besar, atau dengan memperluas jangkauan anda.

Bahagian terbaik dari peranan pendukung ini adalah bahawa ia sangat meningkatkan perniagaan anda. Anda akan dapat membuat Chatbot bertindak balas kepada beberapa pelanggan secara serentak pada bila-bila masa sepanjang hari.

Setelah memikirkannya, mari kita teliti empat Chatbots yang popular dan penyedia mereka. Kami akan berkongsi dengan anda beberapa maklumat asas serta bidang mana yang digunakan oleh setiap Chatbots ini.

1. Chatfuel

Lihat Chatfuel dalam tindakan

Hit mesej di Laman Facebook Tech Crunch.

2. Verloop

Laman web: manychat.com / Harga: Freemium

ManyChat sangat serupa dengan Chatfuel, walaupun secara terperinci lebih sedikit. Ia dilengkapi dengan tutorial yang sangat asas yang membimbing anda untuk membuat pesanan selamat datang. Ia tersedia secara percuma tetapi mengehadkan jumlah fungsi tertentu kecuali ditingkatkan ke versi PRO. Harga kemudian meningkat mengikut jumlah pengguna aktif yang anda harapkan dapat dikendalikan sebulan, bermula dari US $ 5 sebulan untuk 500 pelanggan.

Bagaimana ia berfungsi

Fungsi bot asas di sini hampir sama dengan fungsi serupa yang lain di mana ia bergantung pada mesej yang telah anda tetapkan sebelumnya. Ini kemudian dipersembahkan kepada pengguna anda mengikut urutan yang telah ditentukan oleh anda. Perkara yang baik di sini ialah terdapat beberapa templat asas untuk mesej dan urutan untuk membimbing anda.

BanyakChatManyChat mempunyai antara muka yang bagus dan bersihBanyakChatIa juga mempunyai beberapa pesanan ringkas yang boleh anda gunakan sebagai panduan

Apa lagi yang boleh dilakukan oleh ManyChat?

Untuk kebanyakan halaman perniagaan, ini adalah kawasan di mana ManyChat mungkin akan bersinar. Sebagai alat sokongan perniagaan, ManyChat menawarkan alat pertumbuhan yang dapat membantu anda menjana dan menangkap petunjuk.

Daripada hanya bergantung pada mesej selamat datang biasa, anda boleh menggunakan alat ini untuk membagi pengguna anda dan menawarkan mereka maklumat yang lebih relevan sejak awal. Setiap alat pertumbuhan yang anda buat dan gunakan juga dapat dilacak secara terpisah untuk melihat bagaimana kinerja mereka.

Untuk perancangan lebih awal, bot ini juga dilengkapi dengan urutan pesanan. ManyChat mengambil langkah ini lebih jauh dengan membolehkan anda menghantar mesej secara automatik dari saluran lain termasuk YouTube dan Twitter.

Satu ciri menarik dari ManyChat adalah ‘Live Chat’ yang membolehkan anda melihat dengan tepat bagaimana audiens anda berinteraksi dengan pelbagai urutan yang telah anda siapkan. Ia juga menyediakan gambar profil dan beberapa maklumat lain yang disediakan oleh Facebook.

ManyChat adalah satu lagi Chatbot popular yang senang digunakan. Dengan cepat menyiapkan dan memautkan ke Halaman anda dan memberikan maklumat yang baik sehingga anda dapat mengoptimumkan bot anda dengan mudah.

Sokongan:

ManyChat berfungsi pada sistem asas pengetahuan standard sebagai barisan sokongan pertama. Sekiranya anda dapat menjumpai apa yang anda cari maka jatuh kembali pada sistem tiket yang anda gunakan untuk menghantar permintaan anda. Respons boleh memakan masa hingga 3 hari dan walaupun begitu, mungkin memerlukan sedikit masa untuk diselesaikan kerana mesej berulang-ulang.

 • Potensi baik untuk penghasilan plumbum
 • Pengekodan sifar diperlukan
 • Tidak ada potensi integrasi runcit
 • Tidak bermain dengan baik dengan Chrome

Lihat Banyak dalam tindakan

Hit mesej di Laman Facebook ManyChat.

4. Gupshup

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map