7 Faedah Blogging dan Cara Mencapainya pada tahun 2016

Pada bulan April 2015, Heather Armstrong, AKA blogger “Dooce,” salah seorang pemimpin awal blogging, mengumumkan dia tidak akan menulis blog lagi. Catatan tersebut mencetuskan banyak perdebatan mengenai masa depan blog dan menimbulkan persoalan: Adakah blog sudah mati?


Dari perspektif saya, jawapannya adalah “tidak!” blogging dapat membantu anda mencapai banyak tujuan anda dalam kehidupan dan perniagaan. Mari kita lihat bagaimana blog masih dapat membantu anda pada tahun 2016 dan seterusnya.

7 Faedah Blogging dan Cara Mencapainya

Faedah # 1: Belajar Kemahiran Percuma

Semasa anda memulakan blog anda, ada banyak perkara “mesti dilakukan” yang mungkin tidak anda ketahui: sumber kredit, penyuntingan, fotografi, pemasaran.

Bagaimana: 

 • Amalan Menjadi Sempurna
  Semakin banyak anda mengerjakan kerajinan anda, semakin banyak suara anda, pelajari apa yang “tidak” dilakukan, temukan apa yang berfungsi dan yang tidak. Baca karya anda dengan kuat – anda akan mendengar ralat. Ambil banyak gambar – anda akan belajar teknik.
 • Terima Maklum Balas Konstruktif
  Ada kalanya khalayak anda – atau kekurangannya – atau mentor dapat membantu anda memahami bahawa anda melakukan sesuatu yang salah. Perhatikan dan perhatikan nasihat mereka.
 • Blog Pekerjaan Impian Anda
  Tulis seolah-olah anda sudah bekerja. Sebagai contoh, saya ingin melatih ibu bapa untuk menyembuhkan anak mereka secara semula jadi jadi saya menulis mengenai makanan sebenar, detoksifikasi dan kesihatan semula jadi. Bagaimana tugas anda sesuai dengan topik blog?
 • Cari Sokongan
  Kumpulan blogger, ebook, kursus dalam talian dan webinar mengenai topik berkaitan adalah sumber percuma dan kos rendah yang harus anda gunakan untuk meningkatkan kemahiran anda. Mulakan dengan kumpulan sokongan dalam talian biasa atau komuniti blogger tempatan, dan daftar percuma dari pakar. Kemudian pertimbangkan jurulatih, dalang dan kerja kursus yang lengkap untuk apa yang anda perlu pelajari secara mendalam.

Faedah # 2: Menjadi Autoriti

Membuat blog yang baik membantu memfokuskan blog dan kepakaran anda dengan cepat. Berikut adalah beberapa strategi untuk menjadi pihak berkuasa.

Bagaimana:

 • Fokus Kandungan Anda
  Pilih topik yang berkaitan untuk memfokuskan tenaga anda termasuk apa sahaja yang anda sudah mahir jika sesuai. Selami mereka dengan mengikuti pemimpin dan berkongsi kandungan mereka. Saya kerap berkongsi karya Robyn O’Brien di halaman Facebook saya dan pembaca saya terlibat dengan perkara itu.
 • Cari Sumber yang Boleh Dipercayai, Berkhasiat
  Google membolehkan anda membuat penyelidikan segera di hujung jari anda, tetapi anda perlu belajar apa sumber yang boleh dipercayai untuk niche anda dan apa yang tidak. Sebagai contoh, Mayo Clinic dan CDC adalah sumber yang baik untuk maklumat kesihatan utama tetapi tidak untuk komuniti kesihatan alternatif. Kumpulan sokongan anda dapat membimbing anda.
 • Bekerja dengan Orang Lain
  Sama ada anda membuat catatan tetamu, mengambil pekerjaan blog berbayar pertama atau menulis untuk rakan, anda akan belajar kemahiran dengan bekerja untuk orang lain, seperti menyunting. Ini berkembang lebih cepat apabila anda mempunyai profesional lain yang menyunting karya anda.

Faedah # 3: Resume Masa Sebenar

Sekiranya anda mempunyai blog, bakal majikan dan perekrut akan mencarinya dan menyaring anda melaluinya. Anda mahu berhubung dan kelihatan baik kepada mereka.

Bagaimana:

 • Mempamerkan Karya Terbaik Anda
  Selagi suara anda sahih dan anda membuat catatan yang terbaik, anda akan mendapat perhatian dalam bidang anda. Adakah blog anda mempunyai kelucuan yang terlalu tinggi untuk pekerjaan profesional? Cari pekerjaan yang memerlukan humor. Lihat iklan untuk jurugambar? Hantarkan lebih banyak gambar anda untuk menunjukkan karya terbaik anda.
 • Prospek Sokongan
  Di media sosial, cari syarikat yang anda gemari dan mulailah berinteraksi dengan mereka dengan menyokong tujuan dan jenama mereka. Ini akan membuat anda menonjol, sama ada anda mahukan pekerjaan atau bekerja dengan mereka dalam kempen.
 • Carilah Mereka Keluar

Orang-orang ini juga boleh hadir di acara perniagaan dan persidangan tempatan, jadi kenali kakitangan mereka secara peribadi dan di media sosial apabila mungkin. Gunakan LinkedIn untuk berhubung dengan orang yang anda kenali di syarikat itu.

Faedah # 4: Inkubator Perniagaan

Perniagaan tradisional memerlukan ribuan dolar untuk dimulakan, tetapi blog adalah risiko rendah dan kos rendah. Blogging adalah kaedah yang menjimatkan untuk menguji perniagaan baru.

Bagaimana:

 • Cetuskan Idea Anda
  Fikirkan di luar kotak dan “lakukan” pekerjaan yang anda mahukan dalam talian. Anda boleh membuat rancangan bual bicara, membuat bengkel dalam talian, atau membuat video video kreatif. Sebagai contoh, untuk menumbuhkan minat saya untuk menolong ibu bapa, rakan sekerja telah mengesyorkan agar saya membuat webinar dan segera menawarkan bimbingan secara langsung.
 • Membeli belah
  Siapa pesaing dan rakan sekerja anda? Apa yang mereka jual? Bagaimana mereka menawarkan produk? Idea ini berjaya untuk mereka – apa yang sesuai untuk mereka yang anda kenal? Cari idea yang membuat anda berfikir, “Saya belum pernah melihatnya sebelumnya!” dan terjemahkan ke perniagaan anda.
 • Dapatkan Maklum Balas Konstruktif
  Tanyakan kepada blogger yang dipercayai mengenai pendapat mereka mengenai produk atau idea anda. Saya mendapat maklum balas mengenai blog saya sebagai sesuatu yang sangat diperlukan, yang membawa kepada idea perniagaan saya untuk melatih ibu bapa.

Manfaat # 5: Kongsi Kehendak Baik

Salah satu pemberian blog yang hebat adalah dengan berkongsi apa yang anda tahu, anda dapat membantu orang lain dan “membayarnya ke hadapan.”

Bagaimana:

 • Tawaran Bantuan
  Mulakan dengan menjawab soalan, menawarkan bantuan, membuat tutorial, dan lain-lain di sekitar bidang dan kepakaran anda. Anda boleh mengemukakan soalan di media sosial – ini berfungsi dengan baik di hadapan perkongsian. Dari sana, gariskan kalendar editorial dengan kepakaran anda. Ketika Twitter adalah saluran media sosial utama saya, saya akan mengemukakan soalan dengan hashtag yang sesuai, seperti: “Bagaimana saya dapat menolong anda hari ini? #melancarkan #autisme. “

 • Dengan begitu banyak pilihan penstriman langsung yang tersedia, anda tidak perlu berfikir tentang kepakaran anda. Matlamat saya pada tahun ini adalah merangkumi nasihat harian mengenai keibubapaan anak-anak yang berkeperluan khas, dan Menyatakan cara memasak dengan dan untuk mereka.

Manfaat # 6: Penyembuhan

Blogging adalah kaedah terbaik untuk memulakan proses penyembuhan peristiwa hidup yang menyakitkan. Bagi sesetengah orang, ia telah membawa kepada perniagaan penuh.

Bagaimana:

 • Kongsi Kisah Anda
  Orang lain telah melalui apa yang telah anda lalui dan mereka memerlukan harapan dan dorongan untuk mencapainya. Ini juga cara yang baik untuk menjadi sahih, tetapi sebelum berkongsi, pastikan anda membuat batasan untuk melindungi orang yang anda sayangi. Selama bertahun-tahun, saya menggunakan blog sebagai jalan untuk menyembuhkan keperitan atas ketidakupayaan anak-anak saya.
 • Ikuti Komuniti Anda
  Cari orang lain yang berjalan di kasut anda dalam kumpulan Facebook, komuniti sokongan langsung, ruang sembang, persidangan, dan lain-lain. Rangkaian di tempat anda untuk membina pembaca dan memperkukuhkan perspektif unik anda. Saya aktif dalam beberapa kumpulan yang mempromosikan makanan organik, hidup bebas toksik, dan kesihatan semula jadi. Ketahui bagaimana kebaikan sosial dapat membantu perniagaan anda.

Faedah # 7: Pendapatan Tambahan

Blogging dapat menghasilkan wang dengan banyak cara dan menyebarkan kemahiran anda ke profesi lain.

Bagaimana:

 • Catatan yang Ditaja & Saham Sosial Berbayar
  Ini dapat diperoleh dengan menaikkan jenama atau dengan bergabung dengan kumpulan perwakilan blogger, seperti Social Fabric atau Influence Central. Saya menjana pendapatan yang baik untuk membuat 1-3 jawatan yang ditaja setiap bulan dan beberapa saham yang ditaja.
 • Pendapatan Iklan
  Anda boleh menjual tempat di blog anda jika anda mempunyai sekurang-kurangnya 5000 PV sebulan. Jual ruang iklan dengan harga serendah $ 5 sebulan untuk iklan 125 × 125. Atau, sertai program afiliasi, seperti Kongsi Jualan untuk mencari ini daripada memancing seseorang secara peribadi. Saya telah melakukan kedua-duanya, tetapi iklan premade lebih mudah diuruskan.
 • Bekerja untuk Sewa
  Blogger boleh menjual kemahiran mereka dalam penulisan dalam talian, fotografi, perkhidmatan media sosial dan bekerja sebagai pembantu maya. Apa yang terbaik untuk anda? Saya memulakan kerjaya sebagai blogger profesional dengan bekerja dengan rakan-rakan yang memerlukan – dengan bayaran.
 • Jual Produk Anda
  Terdapat banyak produk hebat yang dapat anda jual menggunakan blog anda untuk bootstrap dan memasarkan penjualan dan acara tersebut. Contohnya, blogger fesyen boleh menjual barang kemas.
 • Pemasaran Gabungan
  Ini berfungsi paling baik apabila anda mengesyorkan produk dalam artikel. Sebagai contoh, panduan keibubapaan boleh diisi dengan buku yang membantu ibu bapa menguruskan disiplin, seperti yang saya lakukan di halaman kaya kata kunci mengenai autisme.

Blogging TIDAK mati, tetapi kita perlu melihat secara kreatif peluang yang dapat diberikan untuk pertumbuhan profesional dan peribadi dalam cahaya baru.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me