7 Pelajaran yang Saya Belajar Semasa Tahun Pertama saya dalam Blogging

Tahun pertama saya menulis blog seperti menggergaji.


Saya naik.

Saya turun.

Ini adalah pengalaman biasa bagi banyak blogger baru.

Keseronokan membawa kepada ketakutan.

Keseronokan membawa kepada kemurungan.

Keuntungan yang berpotensi membawa kepada telur angsa.

Saya telah belajar beberapa pelajaran berharga sejak awal dalam karier blog saya yang dapat melancarkan perjalanan blog anda jika anda seorang blogger baru atau berjuang.

1: Promosikan Blogger Lain untuk Meningkatkan Trafik Anda Dengan Cepat

Saya terkejut melihat betapa mudahnya saya menjana lalu lintas – walaupun dicelup di bulu, blogger pemula – dengan mempromosikan blogger lain.

Kembangkan:

 • penulisan
 • membuat video
 • salinan
 • rangkaian

kemahiran.

Mengembangkan kemahiran ini membantu meletakkan asas untuk kerjaya blogging yang makmur.

4: Bayar untuk Main

Anda perlu membayar untuk bermain.

Sebagai blogger pemula saya secara beransur-ansur belajar bagaimana menjatuhkan $ 3 sebulan di blog saya tidak akan mengurangkannya. Saya berpegang pada hosting murah, tema percuma yang kelihatan buruk dan tidak mempunyai CDN pada masa itu.

Saya menjadi sedar bahawa blogger profesional yang mapan membayar wang untuk hosting premium, tema premium atau pesanan khusus, VPN dan pelbagai loceng dan wisel lain untuk bergerak dalam kalangan blogging.

Beberapa blogger memandang serius saya dan blog saya pada tahun pertama saya. Sekali pandang blog saya menjerit “jam amatur.” Sekiranya blog saya benar-benar berjalan dan berjalan.

Sebagai blogger baru ini bermaksud:

 • menyenaraikan hasrat anda, seperti minat menulis, atau membuat video, atau merancang infografik
 • memilih beberapa aliran pendapatan yang sesuai dengan bakat tersebut; sebagai contoh, jika anda gemar menulis, pertimbangkan menulis bebas, menulis dan menerbitkan sendiri eBook dan membuat kursus dalam talian berasaskan teks
 • menambah 1 aliran pendapatan ke blog anda setiap 3-6 bulan

6: Ikuti Blogger Terbaik

Saya mengikuti blogger dawg besar seperti Darren Rowse di Pro Blogger dan Brian Clark di Copy Blogger lebih awal semasa kerjaya blog saya untuk terus lurus dan sempit.

Walaupun saya berjuang selama beberapa tahun pertama dalam karier blog saya, saya mencukur masa belajar saya dengan mengikuti nasihat profesional.

Kelebihan tahu membina blog yang berjaya. Berhenti mencuba kaedah blog yang tidak terbukti sekiranya anda seorang blogger baru. Ikuti blogger terbaik di tempat anda untuk belajar dan mempraktikkan asas blogging.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map