8 Perkara yang Perlu Diketahui dalam Blogging Mentor

Sekiranya anda peminat filem dari tahun 1980-an, anda mungkin menonton Wall Street klasik.


Perubahan ini menceritakan kenaikan dan kejatuhan broker saham muda di New York City dalam tempoh pertumbuhan kewangan yang besar

Salah satu watak utama dalam filem – Gordon Gekko – mengatakan:

Komoditi paling berharga yang saya tahu adalah maklumat.

Malangnya, Encik Gekko merujuk kepada perdagangan orang dalam yang tidak sah, yang akhirnya dia masuk penjara.

Tetapi sebagai blogger pemula atau bergelut, petikan ini adalah alasan tepat mengapa anda perlu menyewa jurulatih blog atau sekurang-kurangnya mengikuti 1 atau 2 mentor blog yang dihormati dari ceruk anda. Komoditi yang paling berharga sebenarnya adalah maklumat untuk celup bulu, blogger Young Turk atau blogger yang berjuang, kecewa, hilang.

Mengikuti nasihat ikon seperti Zac Johnson benar-benar mengambil masa kurva pembelajaran saya selama bertahun-tahun, menghapus perjuangan saya dan mempercepat kejayaan saya secara eksponensial.

Mentor yang berpengalaman dan berkemahiran menawarkan maklumat berharga yang dapat membantu anda:

 • meningkatkan trafik blog anda
 • tingkatkan keuntungan blog anda
 • jalankan impian anda melalui blog
 • kenal pasti kesilapan yang mungkin anda lakukan
 • ketahui sebab-sebab mengapa anda membuat blog untuk membantu anda mengatasi halangan

Sebagai perunding blog saya sendiri, saya telah membantu klien mendapatkan kejelasan, menyelesaikan halangan dan mengembangkan blog mereka dengan stabil.

Saya telah berada di kedua-dua belah pagar. Sebagai seseorang yang telah belajar dari mentor dan telah melakukan mentoring dengan adil, saya ingin membantu anda mencari mentor blog yang sesuai untuk anda.

Nantikan 8 perkara ini dalam mentor blog.

Catatan: untuk tujuan catatan ini, mentor boleh menjadi perunding atau jurulatih yang menawarkan perkhidmatan premium atau blogger yang membantu anda melalui kandungan dan nasihat percuma mereka.

1: Blog yang Diisi Dengan Baik

Mentor blog terbaik cenderung menjalankan blog yang lengkap dengan pengetahuan percuma, mudah diakses dan digunakan.

Darren Rowse di Pro Blogger adalah contoh baik blogger yang menerbitkan sumber yang kaya.

Jerry Low dari blog ini adalah contoh lain dari seseorang yang telah membantu membuat blog kandungan percuma yang sangat mendalam dan mendalam.

Blogger yang murah hati biasanya merupakan mentor yang baik, bijaksana, pemurah.

Banyak nugget di blog Darren.

2: Kursus

Memilih mentor yang telah membuat 1 atau lebih kursus dalam talian.

Saya membuat 3 kursus secara solo dan kursus ke-4 bersama isteri saya Kelli untuk membantu pembaca sambil menunjukkan pengetahuan saya.

Fikirkan kursus sebagai percubaan untuk mentor yang berpotensi. Sekiranya seseorang membeli salah satu kursus saya, mereka dapat melihat seberapa banyak yang saya tahu mengenai blogging dan bagaimana saya dapat membantu mereka mengatasi masalah blog mereka dalam persembahan yang diformat dengan betul.

3: e-buku

Saya telah menulis dan menerbitkan 126 eBook bersaiz gigitan sendiri untuk:

 • memberikan perkhidmatan yang berguna kepada pembaca
 • memberi inspirasi kepada orang ramai untuk menguji had mereka
 • melayan pembaca
 • tegakkan kewibawaan saya
 • buka aliran pendapatan pasif

Pelatih yang baik harus mempunyai sekurang-kurangnya 1 eBook di perpustakaan blog mereka untuk menunjukkan bahawa mereka mempunyai pengetahuan yang cukup mengenai disiplin mereka untuk menulis eBook.

Sekiranya blogger menukar e-book menjadi buku audio dan paperback, itu menunjukkan tanda yang baik bahawa mereka berada dalam bola, menjangkau calon pembaca melalui rangkaian saluran dalam talian dan luar talian yang lebih luas.

Ebook saiz gigitan saya di Amazon.

4: Sambungan

Tatal ke bar sisi blog saya. Anda akan dengan cepat melihat saya telah dipaparkan di:

 • Blog Perawan Richard Branson
 • Forbes
 • Usahawan
 • Fox News

Oleh kerana laman web yang terkenal dan dihormati di dunia ini hanya mempunyai pemimpin yang sangat baik, saya mungkin mengetahui perkara blog saya.

Mentor blog yang berkebolehan adalah blogger yang terhubung, muncul di laman web berprofil tinggi dan popular di tempat mereka.

Mentor yang terhubung dapat mengajar anda seni kritis membina persahabatan untuk mempercepat kejayaan blog anda.

Hati-hati dengan mana-mana mentor blog yang berpotensi muncul di blog mereka. Serigala tunggal ini tidak terbukti, blogger yang diuji, kurang memeriksa dari blogger terkenal di laman web pihak berkuasa.

5: Bukti Sosial

Pembaca yang mengimbas borang bar pilihan saya dapat melihat bahawa saya kini mempunyai 60,000 ahli komuniti Blogging From Paradise melalui saya:

 • Twitter mengikuti
 • Rangkaian rakan Facebook
 • Rangkaian ahli bulatan G Plus
 • senarai e-mel

Sekiranya seorang blogger telah mendapat banyak pengikut melalui media sosial dan senarai e-mel mereka, mereka mungkin guru yang mahir dan berpengalaman. Ia memerlukan masa, kesabaran, dan kesetiaan kepada kerajinan anda untuk membina 10,000 anggota atau lebih komuniti.

6: Kepesatan Profesional

Kecuali saya terbang dari New York City ke Bali atau Bangkok dengan salah satu penerbangan di seluruh dunia, saya akan menjawab setiap permintaan e-mel dalam masa 24 jam.

Menjadi profesional dan cepat responsif membantu saya berhubung dengan lebih ramai pembaca yang menganggap saya sebagai mentor mereka.

Sekiranya blogger terkenal di luar talian atau mungkin terkenal di internet, anda mungkin akan menerima respons e-mel dalam masa 2-3 hari, seminggu atau mungkin tidak sama sekali. Tim Ferriss menerima 1000 e-mel setiap hari. Dia dan pegawainya memilih dan memilih siapa yang hendak dibalas. Tetapi jika blogger yang tidak dikenali tidak membalas e-mel dalam masa 1-2 hari, silalah melampirkannya dari senarai mentor berpotensi anda.

Berpegang kepada blogger yang responsif. Sekiranya mereka menjawab tepat pada masanya, mereka mungkin blogger profesional dan bijaksana yang ingin anda tambahkan ke senarai tontonan mentor anda.

7: Rasa Komuniti

Bergerak ke arah mentor blog yang telah membina komuniti yang setia dan berkembang maju.

Individu-individu ini pada amnya mempunyai rasa belas kasihan dan empati untuk menjadi pembimbing yang penyayang dan berhati.

Saya benar-benar menjaga setiap pembaca, komen, pelanggan e-mel, pelanggan dan pelanggan saya. Setiap individu ini membantu membina Blogging From Paradise satu bata siber pada satu masa. Mengetahui hal ini, saya mengucapkan terima kasih dengan memberikan perkhidmatan yang paling berguna melalui penawaran kandungan percuma dan premium saya.

Sekiranya anda melihat bahagian komen aktif di blog mentor dan penglibatan tinggi di profil media sosial mereka, anda mungkin mempunyai pemenang.

8: Keputusan Di Luar Hasil Anda

Cari mentor yang telah mencapai hasil melebihi hasil anda untuk mencari blogger berpengalaman yang dapat menyusun kerangka kerjaya blog anda.

Pilih pakar yang dihormati di bidang anda untuk menerima pandangan tentang bagaimana mewujudkan impian blog anda menjadi kenyataan.

Pelanggan saya umumnya ingin membina pendapatan sepenuh masa melalui blog. Sejak bertahun-tahun saya menjadi blogger pro saya dapat menunjukkan kepada mereka bagaimana untuk menjadi blogger pro sepenuh masa.

Mungkin anda ingin meningkatkan penglibatan di blog anda. Pilih jurulatih blog yang mempunyai rekod prestasi yang terbukti dalam menerima banyak komen yang membina dan mendalam dari masyarakat.

Satu Pengecualian

Saya selalu senang berkongsi rahsia ini dengan pelanggan, pembaca dan pelanggan: mentor anda hanya perlu selangkah lebih awal dari anda untuk mengajar anda bagaimana mengambil 1 langkah itu.

Pelanggan salah percaya bahawa semua mentor memerlukan pengalaman bernilai tahun, nama terkenal di dunia dan pencapaian yang menarik untuk menjadi mentor yang mahir, berkebolehan, dan sesuai. Mentor blog anda hanya perlu mempunyai pengetahuan dan pengalaman melebihi tahap pengetahuan dan pengalaman semasa anda di bidang di mana anda memerlukan bimbingan atau bimbingan.

Contoh; jika anda hanya ingin mengetahui cara membuat blog WordPress dari awal dan menerbitkan catatan pertama anda, blogger berteknologi pemula mungkin dapat membantu anda dalam tugas ini.

Kesimpulannya

Memilih mentor untuk memimpin anda boleh menjadi pengalaman yang membingungkan tetapi mencukur tahun dari kurva pembelajaran anda adalah wajar.

Anda tidak perlu memeriksa semua perkara ini sebelum memilih mentor blog. Pastikan anda melihat sekurang-kurangnya 1 atau 2 prasyarat ini sebelum memilih mentor untuk membantu anda mengembangkan blog yang berjaya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map