Bagaimana Blog Seperti Harta Tanah Harta Tanah pada tahun 2015

Harta tanah web serupa dengan harta tanah harta tanah kerana seseorang memilikinya. Apabila berkaitan dengan harta tanah web, itu jelas merupakan kandungan dan reka bentuk yang dibuat oleh seseorang atau syarikat di domain, di media sosial dan di dunia dalam talian awam.


Sama seperti harta benda nyata, blog harus bertambah nilainya dari masa ke masa, sama ada dalam jumlah orang yang dicapai setiap hari atau jumlah pendapatan yang dibawanya. Di dunia yang sempurna, ia dapat mencapai tujuan lalu lintas dan pendapatan.

Pertikaian Mengenai Harta Internet

Memutuskan siapa yang memiliki harta dalam talian biasanya sangat mudah. Seseorang melakukan pendaftaran nama domain dan membayar yuran hosting. Namun, ada beberapa kes pengadilan yang memperlihatkan bahawa pemilik laman web perlu sangat berhati-hati untuk membangun dan mempertahankan pemilikan mereka terhadap blog dan laman media sosial yang terikat dengan blog tersebut.

telefon bimbit

PhoneDog berbanding Kravitz

Adalah biasa bagi majikan untuk melantik seseorang di syarikat itu untuk membuat dan menyelenggara akaun media sosial. Walau bagaimanapun, dalam kes PhoneDog, pekerja tersebut membuat akaun dan kemudian menyimpannya setelah pekerjaannya diberhentikan.

PhoneDog berpendapat bahawa akaun media sosial adalah harta tidak ketara syarikat itu sementara Kravitz berpendapat bahawa dia membuat dan membina laman media sosial di Twitter dan oleh itu ia adalah miliknya.

Apa yang anda dapat pelajari dari ini?

 • Walaupun anda boleh melantik pekerja untuk mengekalkan halaman media sosial anda, adalah bijak untuk membuat akaun awal sendiri untuk mengekalkan pemilikan.
 • Jangan mengikat nama pekerja ke halaman media sosial anda. Dalam kes ini, akaun yang dimaksud disebut @PhoneDog_Noah. Sekiranya syarikat itu hanya berkeras untuk @PhoneDog, kes itu mungkin dapat diputuskan dengan lebih cepat.

helang vs morganEagle lawan Morgan

Dalam kes lain yang menarik, sebuah syarikat membeli seorang wanita dengan nama Eagle dan mempekerjakannya untuk beberapa waktu. Akaun LinkedIn yang digunakan Eagle terikat dengan kepentingan syarikat dan peribadinya.

Ketika kedua-dua pihak mengakhiri hubungan mereka, Morgan merampas kawalan akaun LinkedIn dan enggan membiarkan Eagle mengendalikannya, dengan menyatakan bahawa ia adalah sebahagian daripada harta syarikat dan dengan itu dijual dalam penjualan.

Keputusan dalam kes ini menarik, kerana mahkamah mendapati bahawa Eagle memang memiliki akaun LinkedInnya. Namun, mereka tidak memberikan ganti rugi kerana mustahil untuk membuktikan kehilangan hasil kerana penyitaan akaun tersebut.

Kesalahan terbesar Eagle adalah melepaskan kawalan akaunnya dengan berkongsi kata laluannya dengan pekerja lain yang membantunya menerima permintaan sambungan dan mengekalkan akaun.

Apa yang anda dapat pelajari dari ini?

 • Jangan memberi sesiapa akses ke akaun peribadi atau perniagaan anda. Sekiranya anda memerlukan pertolongan, ubah kata laluan anda sebelum anda menghentikan pekerjaan mereka. Sekiranya anda adalah pekerja, tolak dengan sopan untuk berkongsi maklumat ini.
 • Walaupun mahkamah menjumpai Eagle, dia kehilangan beberapa bulan hubungan dan potensi pendapatan kerana terkunci dari akaunnya.
 • Pastikan akaun perniagaan dan peribadi terpisah, terutamanya jika anda bekerja untuk orang lain.

Seberapa Berharga Adalah Harta Laman Web Anda?

Walaupun kehilangan akaun media sosial anda mengecewakan, nilai sebenar harta tanah dalam talian anda mungkin tidak dapat diukur. Beberapa laman web termahal di dunia bernilai berjuta-juta.

Namun, jika tidak ada yang sanggup membayar berjuta-juta untuk membeli laman web tersebut, maka penilaian itu tidak menguntungkan pemiliknya. Beberapa laman web telah dijual dengan harga yang berharga.

 • SEO.com – Dibeli dengan harga $ 5 juta.
 • Toys.com – ToysRU membayar lebih $ 5 juta untuk domain ini pada tahun 2009.
 • Hotels.com – Domain ini menghasilkan sekitar $ 11 juta pada tahun 2001.
 • VacationRentals.com – Pengasas HomeAway membeli domain tersebut dengan harga $ 35 juta hanya untuk menjauhkannya dari pesaing Expedia.

Walaupun nama domain itu sendiri mungkin bernilai sedikit, yang lebih sukar untuk diukur adalah nilai pelawat yang datang ke laman web itu dan potensi untuk mengubahnya menjadi pelanggan.

Meningkatkan Nilai Blog Anda

menulis blogSama seperti dalam harta tanah, penilaian mungkin berbeza bagi setiap orang. Cara anda mengukur nilai blog anda bergantung pada tujuan anda untuk blog anda. Dalam harta tanah, nilai rumah diukur oleh orang yang ingin membeli harta itu.

Sebagai contoh, satu keluarga mungkin lebih peduli bahawa terdapat sekolah-sekolah yang baik di kawasan ini sementara yang lain mencari sejumlah bilik mandi. Contohnya, adakah anda hanya ingin menjangkau pembaca? Kemudian, pengukuran anda mungkin terdapat pada berapa banyak pembaca yang membaca dan bertindak balas terhadap siaran. Berikut adalah beberapa cara untuk mengukur nilai blog anda:

 • Jumlah pelawat
 • Kedudukan enjin carian
 • Bilangan catatan blog
 • Bilangan pautan balik

Setelah anda memahami ukuran yang anda hargai blog anda, anda akan dapat meningkatkan nilai tersebut.

 • Tingkatkan Pengunjung: Mengarahkan lalu lintas ke blog anda lebih mudah diucapkan daripada dilakukan dan sering kali disebabkan oleh beberapa faktor yang berbeza. Satu perkara yang anda ingin lakukan adalah meningkatkan mulut ke mulut. Beritahu keluarga dan rakan mengenai blog anda. Hantarkan pautan ke media sosial. Anda juga ingin membaca catatan Vishnu Supreet di Plugin SEO yang Disyorkan Untuk Laman WordPress Anda pada tahun 2015 untuk mendapatkan beberapa idea tambahan.
 • Tingkatkan Penukaran Jualan: Mendapatkan pelawat ke blog anda hanyalah separuh pertempuran. Sekiranya anda ingin mengewangkan blog anda, anda perlu meminta pembaca untuk mengklik pautan langganan buletin atau membeli produk. Baca panduan Luana Spinetti yang sangat terperinci mengenai membina penukaran dan kesetiaan yang bertajuk 37 Elemen Penglibatan Pengguna – UX, Penukaran, Kesetiaan untuk idea mengenai aspek blog ini.
 • Meningkatkan Kedudukan: Halaman carian depan di mana-mana rentetan carian Google boleh disebut harta tanah utama. Sekiranya laman web anda tidak berada di kedudukan lima atau enam laman web teratas di kawasan khusus anda, maka anda mungkin tidak akan mendapat banyak lalu lintas dari Google. Meningkatkan kedudukan mesin pencari anda adalah tugas yang sukar. Google mengubah apa yang mereka mahukan hampir setiap hari. Satu perkara yang berfungsi sekarang dan mungkin akan berfungsi pada masa akan datang adalah dengan menulis kandungan yang sangat baik.
 • Tingkatkan Pautan Balik: Sekiranya anda tidak mahu bergantung pada Google atau mesin carian lain untuk semua lalu lintas anda, maka meluangkan masa untuk membina pautan balik adalah bijak. Beberapa cara untuk meningkatkan pautan balik termasuk memberi komen di blog lain (pastikan komen anda berguna dan bukan spam), berfungsi sebagai blogger tetamu, dan pautan perdagangan dengan orang lain. Pastikan laman web yang menghubungkan anda juga merupakan laman web yang berkualiti.

Tingkatkan Kitaran

Dalam harta tanah, ada peraturan lima tahun yang menyatakan bahawa anda harus menjual rumah anda dan menaik tarafnya menjadi yang lebih mahal setiap lima tahun atau lebih. Tingkap ini membolehkan anda menjana keuntungan paling banyak dari rumah anda dan menaik taraf ke yang lebih besar dengan lebih sedikit wang. Dari masa ke masa, dan setelah beberapa peningkatan, anda akan berada di rumah yang lebih besar dengan kos yang sama, dengan andaian anda melancarkan ekuiti anda setiap kali.

Anda juga boleh menggunakan kitaran peningkatan ke laman web anda, tetapi ingat bahawa Internet bergerak dengan kelajuan yang lebih pantas daripada kehidupan sebenar. Mungkin terbaik untuk menaik taraf blog anda setiap enam bulan hingga setahun untuk pertumbuhan maksimum.

 • Analisis halaman anda. Mana yang mendapat trafik paling banyak? Mana yang mendapat sedikit? Sekiranya ada yang ditingkatkan, dirombak, atau dihapuskan?
 • Tambah sesuatu yang baru. Salah satu perkara hebat untuk membeli rumah baru ialah mendapatkan tab mandi spa yang hebat atau kolam renang dalam tanah. Bagaimana anda boleh menambahkan kolam dalam-maya ke laman web anda? Apa yang baru dan canggih yang boleh anda tambahkan yang belum dilakukan oleh orang lain?
 • Tambahkan ke “keluarga” anda. Salah satu kelebihan menaik taraf rumah yang lebih besar adalah kemampuan untuk menumbuhkan ukuran keluarga anda, mempunyai bayi lagi, atau berpindah ke ibu bapa yang sudah tua. Bagaimana anda boleh menambah keluarga perniagaan maya anda? Sekiranya anda mengupah penulis sehingga anda boleh membuat 10 catatan blog seminggu dan bukannya 5? Mungkin anda memerlukan pakar PR untuk membantu anda mempromosikan laman web anda? Cari cara untuk menambah keluarga anda.

Dalam banyak cara, blog seperti harta tanah. Ini adalah sesuatu yang anda laburkan dan belajarlah untuk mencintai dari masa ke masa. Dengan mengikuti peraturan mudah ini, anda akan berjaya dengan blog anda dan, dalam beberapa cara, ia mungkin menjadi lebih berharga bagi anda daripada rumah anda sendiri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me