Bagaimana Ibu Mendapat Produk Jual Wang di Blog Mereka

Blog keibubapaan boleh menjadi perniagaan besar tetapi hanya jika anda mempunyai sumber pendapatan yang boleh dipercayai. Sumber pengewangan terbaik bagi mana-mana pemilik blog adalah memiliki produk untuk dijual. Walaupun bentuk lain baik, mari kita fahami mengapa ia kurang dipercayai.


Bentuk Pengewangan yang Tidak Boleh Dipercayai

Catatan yang Ditaja

Catatan yang ditaja sangat bagus untuk belajar bagaimana bekerjasama dan mewakili jenama, tetapi calon pelanggan tidak mahu melihat terlalu banyak di blog anda (20% ditaja hingga 80% tidak disokong dianggap “baik”), dan mereka juga tidak mahu untuk melihat jawatan pesaing. Catatan yang ditaja juga mungkin tidak memberikan pulangan yang besar untuk pelaburan masa anda. Sekiranya pelanggan membayar anda $ 100, dan anda menghabiskan lima jam untuk mengerjakan projek itu, dari pembelian produk hingga pos yang dapat disunting, anda hanya memperoleh $ 20 sejam. Usaha itu mungkin tidak setimpal dengan pembayaran.

Pautan dan Iklan Gabungan

Ini kelihatan seperti pendapatan pasif yang mudah, tetapi peraturannya boleh berubah untuk enjin carian, media sosial / video, keperluan FTC, pemasaran e-mel dan organisasi afiliasi anda mungkin mencabar. Anda perlu mengikuti mereka dan ingat semasa pautan anda tamat. Dan ingat, bahawa pelawat dan jenama menganggap ini sebagai penajaan. Secara amnya, penonton yang sangat besar (100,000 halaman dilihat) memperoleh lebih dari beberapa dolar setiap pos.

Dengan ruang iklan, sukar untuk menarik calon pelanggan untuk beriklan di luar kotak, terutamanya apabila iklan afiliasi tersedia untuk jenama yang lebih besar. Akhir sekali, ingat bahawa blog anda sendiri terdedah. Walaupun anda mempunyai pendapatan iklan yang baik, bencana yang tidak dijangka dapat mengelakkan anda memperoleh pendapatan.

Blogging Bebas

Saya cadangkan anda melakukan ini, jika anda ingin menjadi penulis. Walau bagaimanapun, projek-projek ini boleh memakan masa dan dapat menguras anda. Secara peribadi, saya tidak menempah lebih daripada 8 buku ini setiap bulan kerana sangat sukar untuk menghasilkan kandungan berkualiti sekiranya saya mempunyai terlalu banyak projek penulisan.

Mengapa Produk Menjadi Trend Baru Terhangat

Walaupun anda tidak perlu melepaskan projek seperti ini, menjual produk anda sendiri akan memberikan sumber pendapatan yang lebih baik. Inilah faedahnya:

# 1: Produk Tahan Lama

Sebaik sahaja anda membuat produk, anda boleh menjualnya selama-lamanya jika ia mengandungi kandungan hijau. Kursus blogging atau media sosial akan berubah dari masa ke masa, namun, buku mengenai keibubapaan atau buku masakan dapat bertahan lama dengan sedikit atau tanpa kemas kini.

# 2: Anda Mempunyai Kawalan Lengkap

Produk anda boleh panjang atau sesingkat yang anda perlukan, boleh mempunyai perincian yang sangat baik, dapat dikemas kini mengikut kehendak anda, atau anda boleh membuat versi baru berdasarkan maklum balas khalayak. Dan bergantung kepada cara anda menghantar produk anda, anda akan dapat mengawal harga dan mengekalkan sebahagian besar atau keseluruhan keuntungan.

# 3: Produk Mudah Alih dan Lebih Selamat

Anda boleh menjual produk anda di mana sahaja, bagaimanapun, jadi anda tidak perlu risau sekiranya blog anda hancur, tangki penyedia e-mel anda atau halaman Facebook anda hilang secara misteri. Keupayaan untuk menjual di tempat yang berbeza menjadikan pendapatan anda tetap terjaga.

# 4: Pendapatan Pasif

Semua orang mahu menjana pendapatan semasa mereka tidur. Walaupun iklan dapat membantu anda melakukannya, produk lebih menguntungkan, tidak habis masa berlakunya dan penjualan dapat dilakukan secara automatik, memberikan anda cara menjual yang mudah.

Produk Yang Boleh Anda Jual

Kepakaran anda dapat menyediakan anda dengan baik untuk menjual jenis barang tertentu. Anda perlu memberi tumpuan kepada bidang di mana anda mempunyai pengalaman dan membina produk berdasarkan kemahiran dan niche anda: keibubapaan, memasak, homeschooling, dll..

Idea Produk # 1: Ebook / Buku

Ebook hebat kerana cepat dan mudah, dan boleh menyebabkan perkara seperti kerjaya bercakap atau tawaran yang mungkin untuk diterbitkan. Walau bagaimanapun, anda sendiri dari awal hingga akhir, jadi pastikan anda mendapatkan bantuan untuk reka bentuk, penyuntingan dan pemeriksaan. Anda juga perlu memutuskan untuk menerbitkan sendiri atau tidak. Anda mungkin perlu memastikan harga tetap rendah. Selain itu, anda mungkin mahu format yang tidak mudah disampaikan kepada orang lain, seperti PDF. Anda boleh menggunakan kandungan buku sebagai magnet utama untuk menarik pelanggan.

Idea Produk # 2: Webinar / Kursus Dalam Talian

Kursus dan webinar membolehkan anda mengenakan lebih banyak wang. Cara termudah untuk mengaturnya adalah dengan menawarkan program latihan e-mel, menyampaikan modul setiap minggu. Sekiranya anda mempunyai cukup kandungan di blog anda, anda mungkin dapat mengambil sebahagian besar kandungan daripadanya. Webinar langsung hebat tetapi jauh lebih sukar dan memakan masa tetapi anda boleh menawarkan latihan percuma untuk memasarkan kursus anda sepenuhnya. Ingatlah bahawa anda perlu menyokong pelajar anda sekiranya mereka mempunyai pertanyaan atau masalah.

Idea Produk # 3: Coaching / Consulting

Ini adalah alat yang bagus untuk seseorang yang mempunyai kemahiran yang sangat spesifik dan dapat dilatih (misalnya, memasak ibu bapa tanpa gluten atau bebas tekanan) dan banyak latihan jurulatih yang tersedia untuk anda laburkan. Anda juga harus menjadi orang yang sama, dan menjadualkan sesi yang sesuai untuk ketersediaan anda dan apa yang anda kenakan. Ketahui subjek anda dengan mendalam dan harapkan untuk mempunyai pemula mutlak yang akan berjuang dengan apa yang anda fikir adalah asas.

Idea Produk # 4: Seni Buatan Tangan & Pertukangan

Saya mempunyai beberapa rakan yang menjual barang buatan tangan satu-satunya-jenis melalui Etsy, dari beg hingga perabot. Anda perlu mempertimbangkan kos penghantaran serta masa pengeluaran dan bagaimana anda akan memasarkan produk anda.

Idea Produk # 5: Grafik Pakej & Item Reka Bentuk Web

Ramai blogger mengetahui bahawa mereka suka bermain-main dengan kod atau merancang grafik. Anda boleh menawarkan pakej seperti tema WordPress, set ikon atau penyelenggaraan blog. Sekiranya anda arif, anda boleh mempertimbangkan untuk membina laman web dari awal atau reka bentuk logo. Pilihan ini memerlukan kemahiran yang tinggi, jadi latihlah seberapa banyak yang anda boleh dan gunakan perisian profesional sebaik sahaja anda mampu.

Idea Produk # 6: Fotografi

Ini adalah satu lagi bidang yang dimasuki oleh banyak blogger untuk mendapatkan keuntungan. Saya tidak akan melalui laluan ini melainkan jika anda mempunyai sekurang-kurangnya kamera DSLR dengan lensa yang dibeli secara berasingan, dan benar-benar mengetahui asas fotografi, seperti cara menerangi seseorang dan peraturan pertiga. Anda boleh menghantar fotografi anda dan menjualnya melalui beberapa rumah stok besar juga.

Menjual Produk Anda

Sebaik sahaja anda memilih produk yang sesuai untuk niche dan kemahiran anda, anda perlu mengetahui bagaimana anda akan menjual produk anda.

Harga

Sekiranya anda tidak tahu di mana hendak bermula, buatlah penyelidikan. Cari usahawan yang menjual produk serupa dan lihat apa yang mereka harapkan. Perlu diingat bahawa untuk bimbingan dan perkhidmatan, pengalaman akan berperanan dalam menentukan harga setiap jam anda. Namun, jangan berikan perkhidmatan anda secara percuma untuk membina pengalaman. Ini menetapkan jangkaan, baik dari pelanggan anda dan dalam diri anda, bahawa apa-apa yang mungkin anda kenakan terlalu tinggi. Mereka yang mengenakan bayaran lebih banyak dianggap lebih profesional daripada mereka yang menawarkan kos atau perkhidmatan yang rendah. Anda boleh melakukan konsultasi percuma, bagaimanapun, untuk melihat apakah anda sesuai untuk calon pelanggan anda.

Perkongsian

Perkongsian adalah kaedah terbaik untuk menyampaikan berita kepada khalayak yang lebih besar dan menawarkan lebih banyak pilihan. Beberapa idea perkongsian termasuk pereka web yang bekerja dengan artis grafik, blogger profesional yang bekerja dengan pengurus media sosial, atau jurulatih kesihatan yang bekerja dengan seseorang yang menjual makanan tambahan kesihatan. Anda juga dapat memasarkan produk anda melalui blogger yang lebih besar dengan membuat program afiliasi yang memberi mereka peratusan penjualan sebagai insentif.

Pemasaran

Teknik pemasaran yang sama berlaku seperti dalam blog: cari pasaran sasaran anda, buat magnet utama dan halaman arahan dan bina senarai e-mel anda. Blog anda dengan serta-merta menjadi alat pemasaran tetapi tetap menjaga suara dan niche anda sama, sambil menganyam produk anda ke dalam kandungan anda.

Mendapatkan wang dengan menjual produk adalah jalan yang lebih cepat ke pendapatan yang stabil dan boleh dipercayai. Perlu diingat bahawa blog anda yang ada sudah sedia menjual apa sahaja yang disasarkan dengan laser kepada khalayak anda sekarang. Ini akan membantu anda mempertimbangkan dan membuat produk yang boleh melebihi blog anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me