Cara Menggunakan Persidangan Telefon Percuma untuk Membina Rakan Kongsi Dalam Talian Anda

Telekonferensi telah berlangsung selama bertahun-tahun. Sejak lebih dari satu orang boleh berhubung, orang telah menggunakan telefon untuk mengadakan pertemuan antara satu sama lain. Untuk tujuan membina pembaca dalam talian, telekonferensi dapat digunakan untuk menarik pendengar, menonjolkan pakar dan meletakkan jenama anda di hadapan orang yang mungkin tidak pernah mendengar perniagaan anda.


Kami telah banyak membincangkan mengenai cara menarik pembaca ke laman web anda, termasuk menggunakan sembang Twitter dan kumpulan promosi. Teleconference sedikit berbeza daripada webinar, kerana anda tidak mempunyai elemen visual yang anda miliki dengan webinar, yang lebih merupakan persidangan video.

Persidangan telefon boleh digunakan dalam beberapa cara untuk menghubungi pembaca anda:

 • Sembang kumpulan kecil dengan pakar di kawasan khusus anda. Rakam perbualan dan tawarkan kepada pelawat laman web semasa mereka mendaftar ke buletin anda.
 • Ganjaran perujuk teratas dengan sembang kumpulan di mana anda menjawab semua soalan mereka dalam bidang kepakaran anda.
 • Lakukan temu ramah dan hantar dalam talian. Saya kadang-kadang melakukan ini di Coffee with Authors, menggunakan Blog Talk Radio. Pada masa lalu, saya telah menggunakan panggilan persidangan, merakam sesi, dan menyatukan wawancara dengan beberapa pengarang.
 • Panggilan bimbingan satu lawan satu.

Perkhidmatan untuk Digunakan

Panggilan Persidangan Percuma

FreeConferenceCall.com adalah perkhidmatan yang sering saya gunakan. Mereka mempunyai panggilan 100% percuma. Anda boleh merakam panggilan tersebut dan memuat turunnya kemudian. Ciri-ciri lain termasuk:

 • Ucapan khas yang boleh anda rakam untuk mengalu-alukan orang ke persidangan anda
 • Pilih muzik untuk didengar orang semasa ditangguhkan
 • Sekiranya anda memerlukan perkhidmatan berkongsi skrin, syarikat ini menyediakannya sehingga 25 orang secara percuma dan lebih banyak dengan bayaran.
 • Anda boleh menstrimkan persidangan secara langsung, serupa dengan siaran radio.

Saya secara peribadi mendapati perkhidmatan ini sangat boleh dipercayai dan bebas statik, walaupun saya terpaksa menggunakan telefon bimbit, yang dianggap tidak penting untuk moderator.

Sertai saya

Join.me adalah pilihan lain untuk telekonferens. Anda boleh mendapatkan persidangan audio tanpa had dengan sistem ini. Mereka hanya memanggil nombor yang anda berikan dan memasukkan ID 9 digit. Ini juga merupakan kaedah yang baik untuk mengehadkan bilangan orang yang boleh menyertai persidangan anda. Anda hanya memberikan kad pengenalan kepada mereka yang ingin anda sertai.

 • Tiada muat turun perisian
 • Anda boleh menghantar jemputan secara dalam talian dan memulakan panggilan dari papan pemuka penjadual anda.
 • Anda juga boleh menggunakan telefon pintar atau iPad untuk mengadakan persidangan mudah alih.

Seperti kebanyakan sistem panggilan persidangan ini, struktur harga berada pada skala yang merosot semakin banyak peserta terlibat. Untuk persidangan audio, anda memerlukan akaun Pro, yang bermula pada $ 20 / bulan dan naik dari sana.

Persidangan Uber

UberConference menawarkan beberapa ciri yang sangat kemas yang membantu anda kelihatan seperti profesional anda. Dengan menggunakan komputer dan telefon anda, anda dapat membisukan pemanggil yang bising dengan mudah (anda tahu, yang dengan anjing itu melolong di latar belakang), atau menambahkan orang lain, seperti tetamu.

Anda boleh mengubahnya menjadi webinar dengan berkongsi skrin anda juga, jika itu adalah keinginan anda. UberConference juga menawarkan kemampuan untuk melihat siapa yang bercakap daripada harus bertanya atau bersikeras pada kod pin individu.

Sekiranya anda mengehadkan panggilan ke 10, anda boleh menggunakan perkhidmatan ini secara percuma. Jika tidak, ia adalah $ 10 / bulan untuk sehingga 100 peserta pada satu masa.

Panggilan Persidangan Sepenuhnya Percuma

Panggilan Persidangan Secara Percuma mempunyai beberapa ciri menarik. Panggilan persidangan adalah percuma sehingga 250 peserta, yang merupakan sebilangan besar perkhidmatan panggilan. Anda boleh membayar sehingga 10,000 dengan sekali panggilan, tetapi mungkin yang terbaik adalah hanya mengehadkan jumlahnya dan menjimatkan beberapa dolar (lihat di bawah). Anda juga akan mendapat:

 • Nombor telefon dan pin yang boleh digunakan untuk setiap panggilan persidangan. Ini bagus apabila anda mempunyai peserta yang sama bergabung dengan anda dan juga senang anda ingat.
 • Terdapat laporan terperinci mengenai panggilan, jadi anda dapat melihat di mana penambahbaikan mungkin dilakukan pada persidangan yang akan datang.
 • Mulakan dan hentikan rakaman dari papan pemuka moderator.

Ini adalah satu yang kelihatan baik untuk diperiksa.

Jadikan Persidangan Berjaya

Dalam artikel mengenai CIO oleh Esther Schindler, pengurus pembangunan web Gerry Mann mencadangkan merancang terlebih dahulu untuk masalah teknologi yang mungkin anda dan pemanggil anda hadapi semasa panggilan persidangan atau mesyuarat maya.

“Hantarkan item untuk disemak terlebih dahulu.”

Sekiranya anda ingin meluangkan masa untuk merancang, mempromosikan dan mengadakan panggilan persidangan, anda pasti ingin memanfaatkan sepenuhnya daripadanya. Selain mempunyai maklumat untuk disemak lebih awal, anda juga perlu meletakkan beberapa perlindungan.

 • Mempunyai rakan sekerja yang boleh melangkah dan meneruskan mesyuarat sekiranya anda tersingkir. Moderator bersama harus mempunyai skrip dan nota anda serta akses penuh ke perisian mesyuarat anda supaya dia dapat mematikan pemanggil yang bising dan melakukan kerja yang akan anda lakukan sekiranya anda berada di sana. Sudah tentu, ini mesti menjadi seseorang yang anda percayai sepenuhnya.
 • Sekiranya anda menggunakan skrip, ini memberi anda transkrip persidangan segera. Gunakan potongan-potongan untuk mempromosikannya di media sosial. Sekiranya anda mengemukakan soalan, ajukan soalan yang sama di Twitter dan kemudian ikuti dan beri tahu pengikut anda bahawa mereka boleh mendapatkan jawapannya dengan memuat turun rakaman telekonferensi percuma anda..
 • Tindak lanjuti dengan peserta acara anda dan tanyakan apakah ada pertanyaan yang mereka rasa tidak dijawab sepenuhnya. Jawab soalan-soalan tersebut dalam catatan blog atau telekonferensi kedua.
 • Kumpulkan maklumat dari mereka yang hadir sehingga anda dapat mengubahnya menjadi pelanggan tetap. Galakkan mereka untuk mendaftar buletin anda untuk mengetahui tentang panggilan persidangan yang akan datang.

Beberapa Perlindungan

Anda ingin meletakkan beberapa perlindungan untuk memastikan persidangan itu tidak menjadi mimpi buruk bagi anda.

 • Diamkan komen atau hanya menerima seberapa banyak orang yang anda boleh bercakap dalam satu masa. Sekiranya banyak soalan menakutkan anda, minta orang menghantarnya lebih awal dan kemudian membacanya sendiri.
 • Pastikan peserta memahami bahawa mereka bertanggungjawab untuk bayaran jarak jauh. Tunjukkan bahawa nombor itu bukan nombor 1-800. Sekiranya nombor 1-800, berhati-hatilah kerana anda mungkin dikenakan bayaran untuk setiap orang yang menelefon.
 • Biarkan orang tahu bahawa anda akan melakukan yang terbaik untuk merakam persidangan, tetapi tidak ada jaminan. Rakaman boleh menjadi salah. Atau, sebagai yang baru dalam panggilan persidangan, anda mungkin secara tidak sengaja mengacaukan satu atau dua rakaman pertama.
 • Berlatih lebih awal. Kumpulkan moderator bersama anda dan jalankan skrip bersama-sama.
 • Pastikan penceramah tetamu dapat melalui talian. Tetapkan masa untuk berlatih dengan mereka juga dan pastikan mereka benar-benar memahami keseluruhan proses.
 • Mempunyai rancangan cadangan sekiranya talian telefon dan / atau Internet anda tidak berfungsi. Saya pernah menggunakan telefon bimbit saya, ingat? Ini kerana kuasa saya padam. Saya melakukan apa yang harus saya lakukan. Ia tidak ideal, tetapi berjaya.

Secara peribadi, saya akan mengelakkan sebarang rancangan yang memerlukan saya membayar untuk setiap pemanggil dan minit yang mereka gunakan.

Setiap pemanggil harus bertanggungjawab atas kos jarak jauhnya sendiri. Ini benar-benar terbaik pada zaman di mana kebanyakan orang mempunyai jarak jauh yang dapat mereka gunakan di telefon bimbit mereka. Jika tidak, jika anda membayar untuk perkhidmatan 800, anda boleh membayar setiap orang yang memanggil dan yang benar-benar dapat memenuhi anggaran promosi anda secara keseluruhan.

Jalan lain untuk Promosi

Terdapat sebilangan orang yang tidak merasakan bahawa panggilan persidangan sangat berjaya.

Seperti kebanyakan jenis promosi, beberapa perkara berfungsi dengan baik untuk beberapa dan bukan yang lain. Tujuan saya adalah untuk mengemukakan idea yang berbeza dan kos efektif yang boleh anda cuba. Kebanyakan mereka telah menguji diri saya dan sekurang-kurangnya mendapat kejayaan dan maklum balas positif. Jika tidak, mungkin ada orang lain yang berjaya mencubanya. Adalah bijak untuk mengehadkan pelaburan wang sehingga anda melihat sejauh mana promosi tertentu berfungsi untuk anda dan jenama anda. Walau bagaimanapun, menawarkan persidangan ketika persaingan anda tidak boleh meletakkan anda di depan mereka dengan pesat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me