Cara Menjana Wang Secara Pasif Dengan Autoresponden E-mel

Ada sebab mengapa begitu banyak blogger mengatakan “wang itu ada dalam senarai.”


Sebilangan besar pelawat laman web anda tidak akan langsung menjadi peminat setia. Mereka mungkin memeriksa berpuluh-puluh, bahkan ratusan laman web minggu ini, dan malangnya mudah untuk melupakan laman web anda setelah mereka mengklik – kecuali jika anda terus menghubungi mereka.

Anda mungkin berfikir bahawa media sosial adalah cara yang ideal untuk memastikan pengunjung anda berminat. Dan media sosial memang mempunyai kegunaannya, tetapi ketika membina khalayak setia anda dan mengewangkan blog anda, media tidak dapat bersaing dengan e-mel.

E-mel mungkin merupakan teknologi kuno berbanding dengan media sosial, tetapi masih lebih baik untuk mendengar mesej anda. Di media sosial, mesej tidak jelas dan sering tenggelam dalam semua kebisingan. Sebaliknya, e-mel akan terus berada di peti masuk khalayak anda dan tidak akan hilang jika diabaikan.

Dan dengan e-mel, anda tidak perlu menangani kekangan watak, spesifikasi gambar, jangkauan berbayar, atau syarat penggunaan yang berliku.

Itulah sebabnya wang itu ada dalam senarai. Inilah cara agar senarai anda berfungsi untuk anda.

Cara Membina Senarai E-mel Anda?

Jelas sekali, untuk menjana wang dari autoresponder e-mel anda, anda memerlukan pelanggan terlebih dahulu.

Tetapi bukan hanya pelanggan – anda hanya mahukan pelanggan yang berminat dengan apa yang anda tawarkan. Penting untuk memfokuskan usaha anda dalam membina senarai kualiti yang terdiri daripada khalayak sasaran ideal anda.

1- Borang Pengambilan E-mel

Sekiranya mendapatkan pelanggan e-mel adalah matlamat utama blog anda, anda perlu menjadikannya sebagai tumpuan laman web anda. Borang pilihan anda mesti menonjol dari kandungan anda. Sekiranya laman web anda berantakan, tidak ada yang akan melihat borang pilihan anda. Hapus gangguan yang tidak perlu dan pastikan borang pilihan anda jelas kelihatan.

Pertimbangkan untuk menggunakan borang pop timbul yang tidak menjengkelkan dan mesra pengguna untuk mendapatkan lebih banyak pelanggan. Di WHSR, kami menggunakan Ninja Popups. Anda boleh membeli Ninja Popups di CodeCanyon. Kami juga mengesyorkan OptinMonster, plugin WordPress yang dapat membuat reka bentuk borang pilihan yang indah.

2- Peningkatan Freebies dan Kandungan

Kaedah yang popular untuk mendapatkan lebih banyak pelanggan e-mel adalah dengan menawarkan percuma, seperti e-book atau kursus e-mel, kepada pelanggan baru..

Kaedah pembuatan senarai lain yang berkesan yang menjadi popular baru-baru ini ialah peningkatan kandungan, di mana blogger menawarkan percuma untuk melengkapkan (“naik taraf”) catatan individu, yang hanya tersedia untuk pelanggan e-mel.

Walaupun menawarkan percuma memerlukan pelaburan masa depan, banyak blogger berpendapat bahawa ia membantu melonjak pertumbuhan senarai e-mel mereka.

Walau bagaimanapun, pastikan anda ingat bahawa anda tidak hanya mahukan lebih banyak pelanggan – anda memerlukannya betul pelanggan.

Freebie anda semestinya sesuai dengan yang ingin dimuat turun oleh khalayak sasaran anda. Sekiranya freebie anda menarik khalayak yang salah, itu akan menghasilkan kadar langganan yang tinggi. Pertimbangkan untuk menggunakan tinjauan pembaca untuk mengetahui dengan tepat apa yang menarik untuk khalayak unik anda.

Cara Mengewangkan Autoresponder Anda

Pat Flynn dari Smart Passive Income memperoleh sebahagian besar pendapatannya dengan mempromosikan Bluehost dan LeadPages.Pat Flynn dari Smart Passive Income memperoleh sebahagian besar pendapatannya dengan mempromosikan Bluehost dan LeadPages.

Untuk mengewangkan autoresponder e-mel anda, anda memerlukan sesuatu untuk dijual.

Pautan afiliasi adalah kaedah popular untuk menjana wang dengan autoresponden e-mel. Anda dapat menggunakan laman web seperti Share A Sale untuk mencari peluang perkongsian afiliasi, atau bekerjasama dengan jenama yang sudah Anda gunakan yang mempunyai program afiliasi, seperti syarikat hosting web anda.

Anda juga boleh mendapatkan wang dengan menjual produk dan perkhidmatan anda sendiri. Produk digital, seperti kursus dan ebook, adalah cara biasa untuk memperoleh pendapatan pasif. Walaupun mereka memerlukan pelaburan awal untuk membuat produk, mereka dapat terus menjana pendapatan pasif setelah autoresponder anda selesai, tanpa memerlukan pekerjaan lebih lanjut dari pihak anda.

Gali lebih dalam

  • 4 contoh surat untuk mengubah pelanggan senarai mel menjadi pelanggan

Petua

Tidak semua e-mel harus laku keras, atau anda akan menghadapi banyak langganan.

Walau bagaimanapun, anda harus membiarkan pintu terbuka untuk penjualan dengan setiap e-mel. Malah e-mel maklumat anda boleh menghubungkan kembali ke laman web anda, di mana pelawat dapat mencari pautan untuk membeli produk anda atau mengklik pautan afiliasi anda.

Dengan e-mel awal anda, anda harus membina kepercayaan dengan khalayak anda. Sekiranya anda baru memulakan dan senarai anda masih kecil, jangan takut untuk menjemput pelanggan untuk membalas dan menghubungi anda secara langsung.

Untuk potensi pendapatan yang paling banyak, tawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan dengan harga yang berbeza sepanjang siri autoresponder anda. Hanya kerana e-mel anda yang menjual kursus $ 500 tidak berfungsi, itu tidak bermakna anda harus menyerah kepada pelanggan tersebut. Cuba lanjutkan siri autoresponder anda untuk menawarkan kursus mini $ 50 juga.

Alat Autoresponder

1- Hubungan Tetap

Di antara sebilangan besar alat pemasaran e-mel lain, ConstantContact adalah nama yang selalu muncul (tidak ada maksudnya). Selain dari kecekapan utamanya dalam pemasaran e-mel, laman web ini juga telah berkembang untuk merangkumi perkhidmatan berkaitan pemasaran lain yang merupakan kelebihan. Lihat ulasan Tim’s Constant Contact untuk mengetahui lebih lanjut.

2- GetResponse

GetResponse adalah alat pemasaran e-mel yang disyorkan kami dengan tumpuan yang besar pada autoresponders. Mereka telah wujud lebih dari 15 tahun. Kami menggunakannya untuk merancang, menghantar, dan melacak buletin e-mel kepada pelanggan kami dengan harga yang sangat berpatutan. Lihat tinjauan Jerry’s GetResponse untuk mengetahui lebih lanjut.

3- AWeber

AWeber adalah alat senarai e-mel yang popular yang merangkumi ciri autoresponder. Mereka juga menawarkan alat RSS-to-email sehingga pelanggan anda dapat memperoleh catatan blog terbaru anda secara automatik, menjadikan buletin anda sepenuhnya pasif.

4- MailChimp

MailChimp adalah alat senarai e-mel yang terkenal dengan kemudahan penggunaan dan templat yang cantik (belum lagi maskot monyet mereka yang comel). MailChimp menawarkan alat autoresponder dengan akaun berbayar mereka sahaja. Dengan alat automasi mereka, anda dapat dengan mudah mengatur satu siri e-mel untuk pelanggan baru, atau bahkan menetapkan e-mel untuk dihantar setelah peristiwa pencetus tertentu (seperti mengirim kupon setelah pelanggan membeli produk).

Mula Membina Senarai Anda Hari Ini

Sekiranya anda ingin menjana blog, anda perlu membina senarai e-mel.

Berita baiknya, tidak pernah terlambat! Mulakan dengan mendaftar alat pilihan e-mel anda dan meletakkan beberapa borang pilihan di laman web anda. Setelah anda mengetahui apa keperluan audiens anda, anda boleh membuat produk yang mereka gemari.

Walaupun penjawab automatik e-mel yang menghasilkan wang memerlukan masa untuk disiapkan, setelah mereka berada, mereka boleh menjadi sumber pendapatan yang sangat menguntungkan bagi blogger dan perniagaan dalam talian.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map