Tinjauan: 26 Pakar Berpadu mengenai Alat Blogging Terbaik

Sangat mudah tersesat di lautan alat blog yang disediakan untuk anda. Hasilnya, anda mungkin menggunakan segelintir alat untuk membantu anda menyelesaikan kerja blog.


Walaupun begitu, selalu ada satu alat yang mungkin dirasakan oleh beberapa blogger yang hilang.

Jangan salah sangka – kemahiran blog sebenar mengalahkan semua alat yang anda dapati. Alat ini hanya akan berfungsi dengan baik bergantung pada prestasi anda sebagai blogger. Dengan kata lain, mereka melengkapkan kemahiran menulis blog anda yang ada dan membantu mempermudah pekerjaan anda.

Walaupun begitu, yang penting dengan alat blog adalah kemudahan yang mereka berikan.

Daripada berjam-jam menyemak kerja anda untuk memastikan bahawa jawatan anda berada dalam keadaan teratas, anda boleh menyelesaikannya dalam beberapa saat lagi! Perkara yang sama berlaku untuk meneliti topik yang hendak ditulis, mempromosikannya kepada khalayak sasaran anda dan banyak lagi.

Sekiranya anda tidak pasti alat blog mana yang sesuai untuk anda, maka anda perlu mengambil perhatian daripada beberapa blogger dan pencipta kandungan terbaik dan paling berpengaruh yang mengambil bahagian dalam kiriman tinjauan ini.

Inilah persoalannya:

Soalan: Apakah alat yang mesti anda gunakan untuk membantu anda membuat kandungan blog yang lebih baik?

Jawapan di bawah sangat berbeza. Terdapat alat yang mungkin pernah anda dengar, tetapi ada alat baru yang menjawab keperluan blog anda. Ini menunjukkan betapa luasnya pilihan anda untuk alat blog di luar sana. Ini juga merupakan bukti pekerjaan yang mesti dilakukan oleh blogger untuk menerbitkan versi terbaik dari catatan.

Berikut adalah gambaran umum ringkas mengenai alat yang dipilih oleh senarai blogger terhormat di atas:

Grammarly, Ahrefs, Evernote, dan Canva adalah antara nama yang disebut dalam tinjauan ini.

Dengan itu, di bawah ini adalah alat blog yang tidak dapat dilakukan oleh blogger terbaik tanpa:

1 – Adam Connell

Klik di sini untuk tweet jawapan Adam!

2 – Chirag Kulkarni

Klik di sini untuk tweet jawapan Chirag!

3 – Justin Morgan

Klik di sini untuk tweet jawapan Justin!

4 – Ryan Biddulph

Klik di sini untuk tweet jawapan Ryan!

5 – Minuca Elena

Klik di sini untuk tweet jawapan Minuca!

6 – David Hartshorne

Klik di sini untuk tweet jawapan David!

7 – Dmitri Kara

Klik di sini untuk tweet jawapan Dmitri!

8 – Vishwajeet Kumar

Klik di sini untuk tweet jawapan Vishwajeet!

9 – Raelyn Tan

Klik di sini untuk tweet jawapan Raelyn!

10 – Ashley Faulkes

Klik di sini untuk tweet jawapan Ashley!

11 – Zac Johnson

Klik di sini untuk tweet jawapan Zac!

12 – Jason Brooks

Klik di sini untuk tweet jawapan Jason!

13 – Luis Correia

Klik di sini untuk tweet jawapan Luis!

14 – Gail Gardner

Klik di sini untuk tweet jawapan Gail!

15 – Srish Agrawal

Klik di sini untuk tweet jawapan Srish!

16 – Tim Bourquin

Klik di sini untuk tweet jawapan Tim!

17 – Kristel Staci

Klik di sini untuk tweet jawapan Kristel!

18 – Montgomery Peterson

Klik di sini untuk tweet jawapan Montgomery!

19 – Joe Daley

Klik di sini untuk tweet jawapan Joe!

20 – Ana Hoffman

Klik di sini untuk tweet jawapan Ana!

21 – Daniela Uslan

Klik di sini untuk tweet jawapan Daniela!

22 – Mike Allton

Klik di sini untuk tweet jawapan Mike!

23 – Russell Lobo

Klik di sini untuk tweet jawapan Russell!

24 – Akan Tumpul

Klik di sini untuk tweet jawapan Will!

25 – Ron Sela

Klik di sini untuk tweet jawapan Ron!

26 – Deepak Sharma

Kesimpulannya

Inti penulisan blog adalah keupayaan untuk menyampaikan idea dan pemikiran anda dengan jelas dan ringkas. Oleh itu, tidak hairanlah Grammarly dipilih oleh banyak orang sebagai alat pilihan blog mereka. Alat ini sangat berguna untuk penulis bahasa Inggeris bukan asli untuk memastikan bahawa kandungan blog mereka cukup difahami oleh khalayak mereka.

Bagi sebilangan blogger, mereka lebih suka pendekatan yang lebih analitis yang menjamin kandungannya lebih baik daripada pesaing mereka. Sekiranya anda mencari alat seperti itu, maka Ahrefs adalah sesuatu yang harus anda pertimbangkan dengan serius. Selain menolong anda mengintip kandungan pesaing anda, alat ini juga bertujuan untuk meningkatkan prestasi SEO laman web anda sehingga anda dapat memperoleh peringkat lebih tinggi untuk kata kunci sasaran anda.

Sekiranya anda ingin mendekati blog anda dengan cara yang lebih teratur maka anda perlu menggunakan Evernote. Sekiranya inspirasi masuk atau sesuatu yang anda lihat di luar tempat kerja dapat digunakan sebagai kandungan blog, tidak menjadi masalah jika anda jauh dari komputer. Yang perlu anda lakukan ialah menangkapnya menggunakan Evernote di telefon atau tablet anda, yang diselaraskan dengan lancar dengan aplikasi desktop anda. Dari sana, anda boleh mengembangkan idea anda menjadi catatan pembunuh.

Sudah tentu, blog boleh menjadi lebih daripada sekadar kata-kata. Kadang kala, kaedah terbaik untuk menyampaikan mesej anda adalah melalui gambar dan foto. Mereka juga dapat melengkapkan penulisan anda sehingga anda dapat menyusun sepenuhnya pemikiran anda kepada pembaca anda. Untuk itu, anda mungkin memerlukan alat seperti Canva. Ini membantu anda membuat kandungan visual yang berbeza untuk blog anda sehingga anda dapat menyampaikan pandangan anda dengan cara yang menarik.

Alat blog di atas mendapat lebih daripada satu undi daripada yang lain. Namun, itu tidak bermaksud bahawa alat yang disarankan oleh orang lain pucat dibandingkan. Sebenarnya, mereka sama baiknya dan, dalam beberapa kes, lebih baik. Itu hanya bergantung pada objektif anda dan apa yang anda ingin capai dari blog. Dari sana, CoSchedule Headline Analyzer, Flypchart, atau Feedly adalah pilihan yang sah sebagai alat untuk keperluan blog anda.

Dari tinjauan di atas, satu perkara jelas – anda memerlukan alat blog untuk berjaya.

Mereka tidak penting dalam erti kata yang ketat, tetapi tetap ada yang perlu supaya anda dapat melakukan lebih banyak perkara dengan blog anda. Memutuskan mana yang harus dipermudah dengan cadangan yang dibuat oleh blogger terbaik di atas. Sekarang semuanya perlu dilakukan dengan menggunakan alat-alat untuk blog anda dan menjadikannya berfungsi. Semoga berjaya!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me