Mai greșite greșeli de proiectare web: 10 exemple de site-uri web proaste

Fie că ai luat cursuri la colegiul comunității locale, creezi site-uri web de ani buni, fie că înveți un amator pe măsură ce mergi, există anumite lucruri pe care fiecare designer web ar trebui să le evite dacă vrea ca vizitatorii să se bucure de petrecerea timpului pe site-ul său..


Probabil că ați auzit termenul „lipicios” cu referire la un site web.

Acest lucru înseamnă pur și simplu un site în care vizitatorul vrea să rămână în jur – un site care rămâne cu browserul și pe care îl marchează și le frecventează. Există atât de multe elemente care intră în crearea unui site lipicios încât este cu totul alt subiect.

Cu toate acestea, există cu siguranță unele greșeli de design web care pot face un site de care vizitatorii vor să fugă. Iată design-ul nu-nu pe care ar trebui să-l evitați.

Greseala nr. 1: Jarring Colors

Culorile care sunt atât de strălucitoare îți rănesc ochii sau culorile care se ciocnesc între ele pot face ca vizitatorul unui site să vrea să fugă de pe o pagină web.

Când planificați tema site-ului dvs. web, încercați să alegeți culori care se completează reciproc. Galbenul funcționează rar ca culoare principală, deși poate arăta bine ca accent. Folosirea fiecărei culori a curcubeului este rar o idee bună.

Exemplu de site-uri web releite: Moradito

Exemple de proiectare proastă Acest site folosește aproape fiecare culoare imaginabilă într-un model tip puzzle. Singura modalitate de a-l descrie este urât.

Greșeala 2: Prea multe grafice

Dacă vă aglomerați pagina web cu o grafică, apar două lucruri diferite.

În primul rând, pagina devine atât de aglomerată încât vizitatorii pot fi siguri unde să facă clic sau ce vor să privească la început.

În al doilea rând, dacă un utilizator are o conexiune la Internet mai lentă, pagina poate dura prea mult timp la încărcare. După 30 de secunde, majoritatea oamenilor vor pleca și vor trece pe un alt site. Trăim într-o epocă în care totul este imediat. Dacă nu primiți atenția clientului în primele secunde, riscați să o pierdeți cu totul.

Exemplu de site-uri web releite: Pine-Sol

Exemple de proiectare proastă Acest site are atât de multe elemente grafice, încât pare înghesuit. În partea de sus a numeroaselor imagini grafice, imaginile se deplasează pe toată pagina, așa că, chiar dacă vizitatorul ar dori să facă clic pe una dintre imagini, va trebui să le alunge cu mouse-ul.

Greșeala nr. 3: timp de încărcare lent

Site-ul dvs. se încarcă atât de încet încât vizitatorul are timp să meargă la o ceașcă de cafea și o gogoașă înainte de a se întoarce?

Adăugarea prea multor elemente, cum ar fi bliț, sunet, tone de grafică de înaltă rezoluție sau scripturi java, poate face ca un site să se încarce mai încet și mai lent. Rețineți că, deși majoritatea vizitatorilor dvs. vor avea viteză mare, există încă clienți din mediul rural care vor fi conectat și nu vor putea accesa site-ul dvs. dacă se încarcă prea lent.

Bacsis: Utilizați instrumentele gratuite de editare a imaginilor online: Canva, Pic Monkey

Exemplu de site-uri web releite: Autobuzele lui Peter

Exemple de proiectare proastă Graficele de pe această pagină sunt mai multe probleme. În primul rând, există autobuzul cu un fundal alb în loc de fundal transparent, care este doar scufundat pe pagină și pare amator. Cele două fotografii din dreapta sunt, de asemenea, problematice, deoarece au fost întinse și redimensionate, fără a se menține raporturi. Fotografiile se uită și oamenii din cea din dreapta apar atât de întinși încât ar putea fi uriași în țara Lilliput.

Greșeala nr. 6: poate crea o vechime de trei ani

Dacă site-ul dvs. web pare că ați deschis Microsoft Word, ați creat o bucată de Word Art și ați aruncat site-ul pe Internet, atunci este posibil să doriți să vă regândiți elementele de design. În timp ce simplitatea este o ușurare binevenită de la unele dintre cele mai aglomerate site-uri, dacă mergeți prea simplu, riscați ca site-ul dvs. să pară juvenil și ieftin.

Exemplu de site-uri web releite: Cyber ​​D-Sign Clan

Exemple de proiectare proastă Designerul nu a schimbat nici măcar culorile cuvintelor de la designul standard MS începe. Acest design este atât de simplu, încât va putea fi recunoscut imediat ca fundal de bază pentru Microsoft și Word Art.Exemple de proiectare proastă În plus, o pagină pop-up încearcă să se încarce. Acest lucru ar putea fi trecut cu vederea dacă designul ar fi mai bun odată ce săriți informația și faceți clic pe pagina principală. Totuși, designul paginii legate (de mai jos) este la fel de dezamăgitor.

Greșeala nr. 7: navigație slabă

Chiar dacă un site web are un design atrăgător vizual, vizitatorii pot deveni frustrați și pot lăsa peste o navigare deficitară.

De exemplu, site-urile fără o legătură clară sau cu atât de multe articole încât este greu de decis unde să mergi. O problemă cu care se confruntă mulți proprietari de site-uri web este că un site mic devine din ce în ce mai mare. Navigarea funcționată când site-ul avea cinci pagini pur și simplu nu va funcționa atunci când site-ul are 500 de pagini. Uitați-vă la modul în care site-ul poate fi reelaborat și restructurat în categorii și subcategorii, astfel încât vizitatorii să înțeleagă exact unde să meargă pentru ceea ce doresc. De asemenea, este inteligent să adăugați o casetă de căutare.

Exemplu de site-uri web releITE: LawnSignDirectory.com

Exemple de proiectare proastă Vizitatorul se așteaptă la o direcție de căutare pentru zona lor, dar în schimb sunt zeci de link-uri listate în partea stângă a paginii, anunțuri din partea dreaptă și câteva firme prezentate. Acest site ar putea beneficia de o reînnoire a structurii organizaționale, astfel încât vizitatorii pot găsi cu ușurință resursele pe care le caută.

Greșeala nr. 8: Probleme de text

Designerii web care folosesc un fundal aglomerat și apoi aleg o culoare de text care nu oferă suficient contrast, fac ca paginile lor să nu poată fi citite. Dacă ochii unui vizitator doare după ce a citit un articol, de ce ar rămâne să citească mai multe pagini ale site-ului dvs.? Dacă trebuie să alegeți un fundal ocupat, așezați cel puțin o casetă, un strat sau un tabel de conținut cu un fundal solid și alegeți o culoare de text care este opusă. Încercați să evitați griul pe gri, dar alegeți alb pe roșu închis, negru pe roz deschis etc..

Cuvintele care se suprapun unul pe altul sunt, de asemenea, greu de citit, precum sunt paragrafe care se suprapun parțial grafică și parțial pe un fundal solid.

Exemplu de site-uri web releite: Triunghiul Bermudelor

Exemple de proiectare proastă Nu numai că există probleme de contrast pe acest site, dar textul se suprapune altor texte, ceea ce face aproape imposibil de citit.

Greșeala 9: Typos

Nimic nu țipă neprofesional mai mult decât tipuri clare și probleme gramaticale. Deși nimeni nu este perfect, puteți încerca să vă apropiați. Rugați prietenii și familia să se uite peste paginile dvs. și să vă ajute să găsiți aceste erori sau să angajați un editor profesionist care să vă dovedească paginile. Exemplul de mai jos este doar pentru distracție. Aceasta nu este o adevărată companie de web design, ci o privire cu limbă în obraz la aspectul neprofesional al unor companii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map