WordPress vs. DIY Website Builders: Care ar trebui să folosești?

Construirea unui site web este o muncă grea, dar nu trebuie să fie scump. Nu mai trebuie să plătiți o firmă de zeci de mii de dolari pentru a-și dezvolta codul personalizat și apoi să le plătiți cu alte mii în fiecare an pentru a menține acel site. Ei bine, nu oricum.


Opțiunile dvs.

Dacă doriți să difuzați un site ieftin, aveți două opțiuni largi – construirea unuia cu WordPress sau construirea unuia cu unul dintre mulți construitori de site-uri DIY drag and drop disponibile (Wix).

Ambele opțiuni oferă o structură puternică și flexibilă în care să vă construiți site-ul, precum și un sistem pentru gestionarea și publicarea conținutului dvs. online.

WordPress este liber de utilizat și poate fi instalat pe orice server care acceptă PHP și MySQL, pe care aproape toate serverele disponibile în comerț fac zilele acestea. Constructorii de site-uri vă vor costa de obicei o taxă lunară atât timp cât doriți să le utilizați.

Dar care ar trebui să folosești? Care este mai bun? Vom încerca să vă oferim un răspuns definit.

constructori v wpAveți nevoie de un nou blog sau site web? Imagini amabilitate de FastWebHost

Face Off: WordPress vs Website Builders

1- Flexibilitate

WordPress este puternic, dar are o curbă de învățare. Constructorii de site-uri web sunt mult mai puțin puternici, dar mult mai ușor de utilizat. Compatibilitatea arată cam așa:

website builder v wp faceoff

2- Ușor de utilizat

Constructorii de site-uri bune au editori de pagini vizuale care vă permit să trageți și să plasați elemente în jurul site-ului. WordPress nu are o interfață vizuală. În schimb, are un editor WYSIWYG (ceea ce vezi este ceea ce primești).

Este mai ușor să lucrați cu editorii de drag and drop, deoarece puteți vedea ce se întâmplă în timp real. Un editor WYSIWYG este mai dificil, deoarece trebuie să verificați cum arată fiecare bucată de cod scrisă cu ajutorul butonului de previzualizare.

Acum există anumite modalități de a obține un editor live în WordPress. Anumite biți de software pot adăuga această funcționalitate, dar am descoperit că nu este nicăieri la fel de intuitiv sau ușor de utilizat ca și constructorii de drag and drop care vin cu constructorii de site-uri DIY..

Captura de ecran a versiunii gratuite pentru editorul FastWebHostBuilder-ul gratuit de site-uri FastWebHost – vine cu fiecare pachet de găzduire.

3- Feluri de site-uri

WordPress poate alimenta orice – de la un blog personal la un site web universitar complet, până la un magazin online. Drept urmare, uneori se poate simți confuz și abstract – pentru că este proiectat pentru a putea face multe.

Constructorii de site-uri web sunt în general mult mai puțin flexibili. Sunt concepute pentru a alimenta site-uri web convenționale, cum ar fi întreprinderile mici și restaurantele. Majoritatea vor adăuga noi șabloane în fiecare zi, dar încă nu sunt la fel de flexibile precum crearea propriului dvs. cu WordPress.

Cu un constructor drag and drop, veți edita lucrurile în cadrul. Puteți personaliza totul în cadrul respectiv, dar aspectul de bază și fluxul site-ului tinde să fie același. Constructorii de site-uri web se mândresc cu faptul că au „cele mai bune” machete care respectă tradițiile onorate în timp. Nu va trebui să vă faceți griji dacă site-ul dvs. web este navigabil, dar nu veți câștiga premii pentru proiectarea site-ului.

Uitați-vă la Designer Gleb sau Duplos pentru a vedea ce ne referim.

proba de glCaptura de ecran a designerului Gleb.

WordPress, în schimb, este infinit de flexibil – cu condiția să știi cum să-l folosești.

4- Pluginuri și suplimente

Unul dintre punctele forte ale WordPress este marea sa comunitate. Această comunitate a creat mii de teme și pluginuri pentru WordPress. Acestea extind funcționalitatea site-ului dvs. web. Dacă aveți o idee despre ceva, puteți găsi probabil un plugin care vă permite să faceți acest lucru. Dar, deoarece aceste plugin-uri sunt concepute de diferite persoane, ele pot efectua în mod inconsistent. Este posibil ca un plugin să aibă nevoie de modificarea codului pentru tema dvs. sau dezactivarea unui alt plugin pentru a funcționa corect.

Constructorii de site-uri web nu au la fel de multe pluginuri sau teme ca WordPress. DAR, deoarece toate suplimentele lor sunt construite în casă, majoritatea vor funcționa bine, fără a fi nevoie să le reglați. Dezavantajul este, desigur, că nu veți găsi pluginuri pentru orice. Uneori este posibil să fii nevoit.

Celălalt mare avantaj pe care WordPress îl are sunt plugin-urile gratuite. Majoritatea pluginurilor sunt gratuite. Deși este necesar să plătiți pentru a obține pluginuri mai puternice sau unele caracteristici specifice, pluginurile gratuite sunt în general suficient de bune pentru toată lumea. Majoritatea pluginurilor de constructor de site-uri web sunt pe de altă parte plătite sau pe bază de abonament.

5- Cost

WordPress face ușor construirea site-urilor web, dar este nevoie de timp și de pricepere. Acesta este motivul pentru care angajarea unui dezvoltator poate fi costisitoare (deși mai puțin decât credeți). Un site web personalizat bun ar putea costa 800 $ + (pe capătul mic). Menținerea site-ului ar putea necesita în continuare un dezvoltator independent care vă poate ajuta, care suportă taxe suplimentare. Apoi, există și costurile pentru achiziționarea unui domeniu (de obicei de la 1,50 la 14 dolari pe an) și găzduirea (12 $ / an +) Cu toate acestea, majoritatea constructorilor de site-uri web încep cu mai puțin de 20 $ / lună. Vă puteți autentifica și schimba copierea, încărcarea de imagini sau adăugarea de noi pagini în câteva secunde. Va trebui să plătiți în continuare pentru propriul dvs. domeniu, dar găzduirea este inclusă.

Cu un dezvoltator, însă, costurile dvs. vor fi avansate. Un constructor de site-uri web ar putea încerca să vă păcălească cu prețuri introductive mici sau chiar cu un site „gratuit”. Dar după ce doriți să îl lansați, va trebui să plătiți. Acesta este motivul pentru care este foarte important să verificați prețurile înainte de a configura un site web cu acestea.

Iată o comparație rapidă a costurilor pentru diferiți constructori de site-uri:

Site BuilderPrice (pe lună)
Gazdă Web rapidăGratuit cu găzduire (începând de la 1 USD / lună)
 BoldGrid$ 4.19 / mo
 SiteBuilder$ 4,99 / mo
 Wix$ 9.25 / mo
 Doodlekit.com$ Ora 10.00 / mo
 Weebly.com$ La ora 12.00 / mo
 Squarespace$ Ora 18.00 / mo

6- Gazduire

Fiecare constructor de site-uri vine cu propriul său gazduire. Nu este necesară configurarea. Cumpărați un nume de domeniu și conectați-l la constructorul de site-uri web și sunteți bine să mergeți.

WordPress este cu totul altceva. Pentru a utiliza WordPress, trebuie să găsiți o gazdă web care să poată instala WordPress pe MySQL și cu suport PHP. De asemenea, poate fi necesar să înveți cum să folosești un ftp sau să găsești o altă modalitate de a încărca fișiere WordPress pe gazda ta.

Marele avantaj pentru WordPress este că îl poți muta întotdeauna într-o altă gazdă web care oferă o afacere mai bună sau un serviciu mai bun (sau ambele). Cu un constructor de site-uri web, sunteți în găzduirea lor pentru totdeauna.

Majoritatea gazdelor bune vă vor oferi, de asemenea, e-mailuri specifice domeniului, dar majoritatea constructorilor de site-uri web nu.

7- Limitări

Majoritatea constructorilor de site-uri web vor avea anumite limitări, cum ar fi o cantitate maximă de trafic (lățime de bandă), chiar și cu cele mai scumpe opțiuni. Unii pot chiar să își afișeze anunțurile pe site-ul dvs. cu un plan cu costuri reduse.

Cu WordPress, sunteți limitat doar de viteză de către gazda pe care o alegeți. S-ar putea să atingeți unele limite, dar există întotdeauna unele versiuni undeva pe care le puteți lua pentru a reveni la performanțe complete.

8- Popularitate

Constructorii de site-uri de bricolaj sunt oarecum noi. Au început să devină populare în ultimii ani, în special odată cu creșterea Shopify – un constructor de site-uri de bricolaj special pentru startup-urile mici de comerț electronic..

Pe de altă parte, WordPress este de aproximativ 14 ani. Este folosit în peste 27,5% din primele 10 milioane de site-uri web și aproape 60% din toate site-urile web.

Utilizarea sistemelor de gestionare a conținutului / a constructorilor de site-uri web (începând cu 2 octombrie 2017).

Popularitatea contează pentru că afectează cât de ușor este de utilizat ceva. Dacă vă confruntați cu WordPress, puteți Google să găsiți cu ușurință un răspuns. Cu un constructor de site-uri, cea mai bună speranță a ta este că compania are un ghid decent sau pagini de ajutor.

Acoperire: WordPress sau Website Builder?

Am promis că vă vom oferi un răspuns definit și vom face acest lucru. Dar mai întâi vom rezuma doar atunci când are sens să le utilizăm pe fiecare.

Când să folosiți WordPress

WordPress are sens dacă:

 • Pot aștepta cel puțin câteva zile pentru a merge live
 • Trebuie să faceți un site web complex, pe scară largă
 • Ar cheltui timp și / sau bani pentru a obține ceva extrem de personalizabil
 • Doriți mai mult control asupra aspectului final și a setului de funcții al site-ului dvs. web
 • Aveți nevoie de ceva pentru care un constructor de site nu are șablonul
 • Nu aveți nevoie de funcționalitate pe care un constructor de site-uri nu le poate oferi
 • Așteptați-vă mult la trafic
 • Doriți control asupra găzduirii
 • Aveți nevoie de adrese de e-mail (de la gazduire)

Deci, ce credem??

De fapt, suntem mari fani ai WordPress. Dacă veți face ceva, ar trebui să o faceți corect și credem că investirea timpului în WP merită.

Probabil sunteți îngrijorat de costuri. Nu fi. Din cauza dimensiunii comunității WordPress și a popularității sale, dezvoltatorii sunt acum mult mai ieftini decât au fost. Puteți găsi o mulțime de dezvoltatori independenți dacă priviți în jur. Vă putem recomanda și unele, dacă aveți un pachet de găzduire cu noi.

Ați putea fi, de asemenea, îngrijorat de întreținere și asistență. Din nou, nu va fi. O mulțime de gazde (inclusiv noi) oferă servicii WordPress gestionate. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la actualizări, copii de rezervă sau securitate.

În sfârșit, însă, nu lăsați paralizia decizională să vă ajungă – uneori trebuie doar să vă murdăriți și să încercați ceva. Vă recomandăm să selectați cea mai bună gazdă web care oferă suport WordPress și un constructor de site-uri gratuit. Dacă constructorul de site-uri face treaba pentru dvs., felicitări grozave. Dacă nu, atunci aveți o găzduire pe care puteți instala cu ușurință WordPress cu un singur clic.

Despre autor: Rupi Azrot

Rupi S. Azrot este CEO-ul FastWebHost – o companie de gazduire web la prețuri accesibile. În ultimii 17 ani, FastWebHost a găzduit peste 200.000 de domenii în 6 centre de date din întreaga lume. Rupi a fondat FastWebHost după ce și-a încheiat Masteratul de la Universitatea de Stat din California. Dacă plănuiți un nou proiect web, este cu plăcere să vă ajute.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map