6 начина да останете у контакту са својим СЕО контактима могу вам помоћи да освојите дуготрајна партнерства

Да ли сте икада приметили сличност међу вашим СЕО контактима?


Заправо једноставна ствар.

Они су у вашој истој ниши или индустрији.

Није важно да ли сте блогер, агенција, власник предузећа или продавач садржаја – што и даље важи.

Партнерства су у срцу успешног Б2Б-а, то је готово дато.

Ко су ваши СЕО контакти?

Ваши СЕО контакти могу такође да укључују:

 • Колеге блогери из ваше нише који су вас споменули, промовисали или повезали
 • Пословни контакти који су вас спонзорисали на њиховој веб локацији захваљујући догађају или конференцији
 • Вебмастери који су помогли око СЕО аспеката ваше веб странице или блога

Зашто је одржавање везе важно

Ви СЕО контакти су живот и хлеб ваших маркетиншких напора. Без њих је теже извући реч о свом блогу или послу или добити било какве веб странице или друштвене мреже или саобраћај на претраживачима уопште..

У основи, ово је тимски рад.

Такмичари? Не, партнери

Знам да је лакше помислити на своје СЕО контакте као на конкуренцију – можда они добију више читалаца блогова, клијената или потенцијалних клијената него ви! Међутим, ваш однос са тим људима може се заправо претворити у плодно тло за дуготрајна партнерства.

Ако добро одиграте комуникацијску игру (и задржите је оригиналном са обе стране), веза може да доведе до сјајних прилика да помогнете једни другима у вашем брендирању и маркетингу, као и СЕО напорима..

6 начина да останете у контакту са својим СЕО контактима

1. Све се односи на изградњу односа

Без обзира на нишу или индустрију у којој блогирате или радите, нигде нећете ићи без чврстих односа.

Сваки успешни блогер или предузетник највише свог успеха дугује везама које је изградио с другим људима у својој ниши или индустрији и снажној мрежи коју је изградио око своје основне поруке која је на крају постала његова платформа.

Ово се посебно односи на партнерства, где ви и друга особа више нисте конкуренти, већ реципрочни помагачи (и једнаки).

Овако Цхристопхер Јан Бенитез из ЦхристопхерЈанБ.цом ради са СЕО контактима из своје базе података.

Реците да је специјалност СЕО контакта изградња линкова, па га сврставам у категорију линк буилдинга.

Такођер размислите о веб локацијама због којих сте били у контакту с особом, тј. Блог, друштвеним ознакама, интернетским групама / заједницом итд..

У коначници, крајња игра је искористити везу интервјуирањем особе или добивањем гостујућег поста објављеног на његовој веб страници. Такође, можете сарађивати на пројекту користећи обе услуге на клијенту да бисте побољшали свој радни однос. Много је важније да би веза требала бити ствар у току – увек будите у контакту са контактом објављивањем објављених порука, коментарисањем блогова, тражењем савета и савета итд..

Патрициа Вебер такође истиче важност неговања односа са вашим СЕО контактима:

У неким случајевима следбеници мог блога коментаришу и деле моје постове на блогу: купили су моју књигу, представили су ме као гостујућег блогера, интернетски разговор пребацили смо у Скипе, Гоогле Хангоутс или на телефон. У једном случају смо се због путовања успели лично упознати.

Најбоље што неко може учинити је да се прво усредсреди на другу особу и искрено жели да упозна другу особу и шта јој треба. Одувек сам био такав као интроверт јер је то једноставно.

Недавно ме је највидљивији интровертни аутор позвао да будем један од многих који помажу у креирању садржаја за њено ново представљање.

Главна ствар у активирању давања је да знате и шта желите да добијете од свог доприноса.

2. Заједништво Пре него конкуренција

СМКС Адванцед Сеаттле

„Заједништво“ је појам који означава „кооперативну конкуренцију“ и односи се на појединце, предузећа и организације који одлуче да сарађују са својим конкурентима уместо да покушавају да надмаше међусобни ранг у привреди..

Ово је стратегија заснована на теорији игара – не тражите само најбољи резултат за себе – тражите најбољи резултат за себе и своје пословне партнере.

Том Схиверс из Интернет Екплоит-а:

Данас у свету СЕО постоји толико различитих аспеката, тако да можете успоставити свој посао као лидера у само једном од њих. То не значи да не можете пружати друге СЕО услуге, али када разговарате са другим компанијама које такође пружају СЕО, водите својом снагом и научите како се понашају у тој области СЕО.

Једна од мојих предности је е-трговина СЕО и имам много клијената који одговарају мом идеалном профилу за клијента у тој области. Па кад сам саставио вебинар за нове изгледе, обратио сам се осталим СЕО професионалцима и замолио их да прегледају моје слајдове ради уноса. Многи од њих су и пружили добре савете како да побољшам своју презентацију. За неке сам у свом излагању навео извор савета или савета и постарао се да мој СЕО пријатељ то зна.

Када је дошло време да промовишем семинар, поново сам се обратио онима који су давали савете и питао их да ли ће помоћи да се он промовише. Добитна победа и за мене и за мој заједнички наступ.

3. Радите заједно на заједничком узроку

Да ли ви и ваши СЕО контакти дијелите интересовање за разлог, било да је то повезано са вашом нишом или образовне или хуманитарне природе?

Постоји пуно терена за заједнички рад на заједничкој ствари и изградњу партнерства које неће имати само користи за ваше предузеће или пројекте, већ ће вас и довести у дубљи однос на људском нивоу..

4. Делите одговарајуће пословне контакте једни са другима

Ако сте заједно са вашим СЕО контактима активни у истој ниши или индустрији, велике су шансе да ћете током година изградити јаку базу пословних контаката..

Нека имена у вашој бази података биће релевантнија за ваше СЕО контакте; други у њиховој бази података биће релевантнији за вас и ваше пословање.

Да бисте поделили релевантна имена предузећа, радите са најмоћнијим (и провереним) маркетиншким техникама свих времена – рефералима.

Обоје би требало да припазите на име контакта у порукама које шаљете особама са којима ћете ступити у контакт, као и да истакнете зашто је од обостране користи ако добијете прилику да сарађујете..

5. Обавестите своје партнере о веб локацијама

С времена на време ће вам се догодити да пронађете своје СЕО контакте који се спомињу у другим постовима на блогу и на друштвеним мрежама.

Кад год налетите на ове наводе, пошаљите своје СЕО контакте и обавестите их. Једноставна шаблона може бити следећа:

Здраво пуно име,

Управо смо вас споменули на блогу Греат Ницхе – ево УРЛ: хттп // урлхере.цом / пост /

Честитам!

Поздрави,

Твоје име

Можете поставити Гоогле Алерт или Ментион.нет обавештење е-поштом за сваки пут када се ваши СЕО контакти помињу на блогу, друштвеним медијима или другим мрежним публикацијама.

6. Не заборавите своју људску страну

Нигде не идете у партнерским односима ако заборавите своју људску страну.

Ваши СЕО контакти, баш као и читаоци вашег блога или клијенти, много су више од имена предузећа. Они су људска бића попут вас, са потребама, осећањима, емоцијама и породицом која их чека на крају дана.

Будите ту за њих кад им треба додир људске доброте. Можда неће одмах донети више промета, новца или успеха за ваш сто, али може ојачати партнерство и нарочито поверење једно у друго.

Савет о бонусу: Увек тражите међусобне користи

Слиједите раније споменуту стратегију теорије игара. Тражите погодности за обоје, посебно узајамне користи.

Цормац из Ми Онлине Маркетер-а дели своје искуство као везиста који је потражио помоћ и партнерство других СЕО компанија:

Ја градим пуно веза, у ствари чак овде нудимо услугу изградње линкова. Као што сви знамо, то може бити дуготрајан и скуп посао.

Често се дешава да и друге компаније које нуде сличне услуге ступе у контакт са тим делом свог процеса.

Поента је у томе што сам изградио бројне дугогодишње везе са другим СЕО бизнисима или градиоцима линкова који ће можда желети везу заузврат за другу у каснијој фази на другој веб локацији.

Делује добро за обе стране.

Уз то, постоји низ сајтова на којима сам годинама посетио госте. Узимајући времена да то учините добро, резултира вашим постављањем на њиховој веб локацији и новим садржајем који ствара њихове дељење и линкове.

Завршна реч опреза

Може бити примамљиво третирати партнере као имовину за једнократну употребу када сте усредсређени на бенефиције које ћете дугорочно добити. На крају, једном када партнер не донесе више новца, промета или успеха, можда ће се осећати као да је право време да напусти партнера.

Међутим, као неко ко не занемарује људску етику у пословном окружењу, препоручио бих да се супротстави таквој пракси. То не би само узроковало непотребан стрес вама и вашим партнерима (или у најгорем случају драме), већ би могло да омета било које будуће могућности за изградњу партнерства са другим предузећима. Негативна искуства лако прелазе у вирус и можда ћете негде завршити на „зиду срамоте партнерства“.

Није мудра идеја, ако вам је стало до ваше репутације.

Ако сазнате да вам партнер не доноси више користи, јавите се и разговарајте о томе. Можете наћи решење заједно. Ако ништа не успе, онда се можете раздвојити под добрим условима, а да не повриједите углед једних других.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map