Једноставни водич за приватност (и колачиће) за власнике веб локација

Брзи линк


Зарада прихода од блога много је лакши потхват од покретања традиционалног посла и не морате проверавати законе о зонирању или конкурисати за грађевинске дозволе.

Међутим, то не значи да не постоје законски захтеви којих се морате придржавати.

Један од најневидљивијих, али потребних законских захтева, јесте политика приватности и то се односи на све велике или мале веб странице. Ако сте мали посао или чак само блогер који не зарађује на свом вебсајту и нисте сигурни зашто вам је уопште потребна земља, можда ће вас изненадити.

Велике су шансе да можда јесте (чак и ако их заправо нисте свесни) – прикупљање различитих облика информација од посетилаца, праћење аналитике или приказивање огласа. За многе од ових активности велике су шансе да ћете морати да имате политику приватности.

Шта је политика приватности?

Политика приватности је документ који детаљно описује које личне податке прикупљате од својих корисника, како их користите и како их чувате приватним.

Тачан потребан садржај овисит ће о важећим законима или правилима. Такође, дефиниција шта представља „личне податке“ варира, али често укључује имена и адресе е-поште, а понекад и ИП адресе и колачиће претраживача.

Подаци = новац

У доба информација, подаци су нова валута. Приватне информације о појединцима веома су корисне за оглашиваче, компаније и владе.

Данас многе земље приватност сматрају основним људским правом и усвојиле су законодавство којим се појединци штите од прикупљања и коришћења њихових информација без њиховог знања. Закони о приватности података обично захтевају да свако ко прикупља личне податке путем своје веб странице мора имати изјаву о томе како и зашто то чини.

Према многим законима о приватности, можете бити кажњени или чак кривично гоњени ако прикупите личне податке без обавештавања својих корисника или ако прекршите сопствену политику приватности.

Закони о заштити приватности у различитим земљама

 • Аустралијски принципи приватности (АПП-ови) је збирка од 13 принципа који управљају личним подацима. Према тим принципима, морате личним подацима управљати на отворен и транспарентан начин.
 • Директива Европске уније о заштити података из 1998 каже да свако ко обрађује личне податке мора то учинити на поштен и законит начин. Да би се прикупљање података могло сматрати законитим, подаци се могу прикупљати само за одређене, изричите и законите сврхе.
 • Велика Британија Правилник о приватности и електронским комуникацијама из 2003 ограничава употребу колачића и сличних технологија на уређајима корисника осим ако корисници 1) нису јасни у сврху употребе колачића и 2) су дали своју сагласност.

Сајт: хттпс://ввв.иубенда.цом/

иубена помаже корисницима да генеришу политику приватности у три корака:

 1. Додајте име своје веб странице,
 2. Додајте услуге (тј. Гоогле Адсенсе) које користите и врсту података које прикупљате,
 3. Угради своју политику на веб локацију.

* Кликните на слику за увећање.

Генерисање смерница о приватности на осам различитих језика за веб локације и мобилне апликације помоћу Иубенде (погледајте демо).

Најбољи део иубенде – ваша политика приватности се налази на њиховим серверима. То значи да систем може аутоматски ажурирати правни текст када се закон промени.

Више од 600 услуга, укључујући Фацебоок Лике, Гоогле Адсенсе, Гоогле Аналитицс, дугме ЛинкедИн, Твиттер, Алека Метрицс, Амазон Ассоциатес; унапред конфигурисано у иубенда систему.

Да ли је Иубенда ГДПР спреман?

Кратак одговор – да. Иубенда пружа комплетно решење за усаглашавање са ГДПР-ом.

По цени од 39 долара по месецу (оуцх!), Систем ће помоћи:

 1. Створите праву политику приватности и колачића,
 2. Прикажите транспарент колачића и отпустите колачиће за профилирање само када је дата сагласност и
 3. Пратите, снимите и преузмите сагласност корисника помоћу алата Интернал Приваци Манагемент.

Сајт: ввв.схопифи.цом/тоолс/полици-генератор

Схопифи пружа једноставан алат на коме можете бесплатно генерисати политику поврата и услове услуге.

Такође – прочитајте нашу Схопифи рецензију.

Можете једноставно кликнути потврдни оквир „Скип Схопифи Триал“ и креирати политику приватности бесплатно.

Ставите своју политику приватности на место данас

Иако се може чинити гњаважа, одлагање овог важног аспекта вашег блога може резултирати проблемима. Стварно не желите да ризикујете да будете забрањени из придружених огласних мрежа или да вас тужи посетилац веб локације.

Заштитите се користећи један од горе наведених алата да креирате своју политику приватности и сада нећете морати да бринете! Процес ће вам такође помоћи да се упознате са корисним детаљима о приватности корисника.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map