Интервју стручњака: Како изградити локални блог са Јеннифер Ауер

Данас делим свој интервју са пријатељицом и колегом блогерицом, Јеннифер Ауер која води Јерсеи Фамили Фун. Покренут 2010. године, Јерсеи Фамили Фун сада има преко 100.000 месечних прегледа страница и више од 10.000 Фацебоок фанова. Разговарао сам са Јеннифер да бих научио тајне успеха њеног блога и шта блогери могу научити о изградњи хиперлокалног блога.


Интервју са успешном блогерком Јеннифер Ауер

П: Како сте започели са Јерсеи Фамили Фун и како сте га поставили као извор за породице из Њу Јерсеија?

Пре пет година тражио сам активности са својом децом, али открио сам да је тешко наћи списак активности све на једном месту. На пример, знали бисте да само ако је Хоме Депот био домаћин дечије радионице, ако сте били у продавници. Желео сам списак на једном месту, па сам га и направио. Почео сам с навођењем догађаја на Фацебооку, али то је збунило моју публику јер су мислили да сам ја домаћин догађаја. А пошто Фацебоок нема функцију календара, било је тешко управљати, па сам створио блог. У почетку је то био обичан мамин блог са наведеним календарским догађајима, али потом је прешао на ресурс који покрива породичне догађаје широм Њу Џерсија.

П: Да ли сте свој блог поставили за локалну претрагу? Ако не, како сте развили свој блог са СЕО?

Не нисам. Одређени постови прошли су врло добро и појавили се у претраживачима – попут великих празничних догађаја: Ноћ вјештица трик или лијечење времена, пописи за лов на Ускршња јаја. Посетиоци су такође сазнали шта раде са својом децом у суботу ујутро. Понављао сам се са постовима – мислим да то помаже – попут годишњег државног пописа ватрометских догађаја за 4. јули, а које је пописано по граду. Нисам заиста ништа посебно урадио са оптимизацијом претраживача; само је органски расло.

П: Које сте кључне задатке или промене направили да бисте заиста повећали свој локални промет?

Највећа промена био је редизајн који смо направили прошле године како би сајт постао мобилнији. Пре тога посетиоци су морали да зумирају своје паметне телефоне како би видели спискове догађаја и описе догађаја. Сада се дизајн прилагођава уређају и то нам је била од велике помоћи, јер много нашег промета долази из паметних телефона. Од те промене удвостручио је или удвостручио наш саобраћај.

П: Да ли је постојао кључни „аха“ тренутак који је учинио ваш хиперлокални блог потпуним успехом?

Нема никога “аха” тренутка. Морате бити у стању да растете и прилагођавате се успут, попут учења ствари како би олакшали наш рад. Стварање тима мама с којима ће радити била је велика помоћ, али углавном је страница користила од покушаја малих ситница и сталног учења. Видите побољшање током дугог временског периода, а не одмах. Неке кључне промене, попут тестирања различитог софтвера за календаре, олакшале су целокупну веб локацију. На пример, дозвољавамо организацијама да уђу у сопствене догађаје и одобравају их, што је увелико смањило наше радно оптерећење. Улаз у сва догађања сам трајао је веома дуготрајно, али сада имамо ефикаснију [методу] која нам омогућава да изнесемо више информација и ресурса.

П: Видим да на вашем блогу имате пуно ресурса који детаљно описују локалне догађаје, све од Дана са попустом до када деца могу бесплатно да једу. Како управљате свим тим информацијама?

Свако ко води блог попут овог треба тим јер не можете сами ићи на сваки догађај или подручје. Овим писцима је дата шанса да посете места која иначе не би могла. Моја прва идеја је била мама да покрива сваку жупанију, али то је 21 писац и тешко је управљати и плаћати. Највећи тим који сам имао био је 13 или 14 писаца и у тој величини уђете у политику као ко жели шта да ради. Такође морам да уравнотежим величину тима са аспектима монетизације како бих могао да платим својим ауторима.

И даље покушавам да нађем равнотежу тима одговарајуће величине, али сада имам мање писаца који покривају теме које се допадају у више округа, на пример, националне паркове. Такође управљамо нашим билтенима тако да се [корисници] могу пријавити за постове специфичне за своју жупанију. Пошто покривам велико подручје, важно је на овај начин циљати своје читаоце.

П: Који софтвер и услуге су вам потребни да бисте одржали своју веб локацију?

Техничка подршка и веб хостинг:

Ако сте успешни, мораћете да уложите новац и запослите помоћ – не само писце! За мене је било пресудно ангажовати особу за техничку подршку којој бих могао веровати, тако да нисам морао да бринем о техничким проблемима веб локације. Поред тога, велика веб локација не може да користи 5 долара месечно хостинг. Када бирате веб домаћина, важно је разговарати са њима о будућем расту ваше веб локације и њиховој корисничкој услузи. Више волим ливе, 24/7 услугу. У једном тренутку користио сам компанију која није имала услугу уживо и моја веб локација је радила две недеље на Ноћ вештица једну годину – што, можете замислити, за мене је сезона високог промета. Не желите да направите такву грешку.

Поред тога, неке компаније за хостинг нејасно су вам говориле шта вам треба за одржавање све већег веб сајта. А ако ваш домаћин не може да задржи тај раст, ваша веб локација ће се срушити. То значи да треба да уновчите јер што више ваше веб странице расте, више ћете требати да улажете у подршку и хостинг. Не желите да наставите да мењате веб хостове, као што сам то чинио у почетку. Требали бисте запослити компанију која може расти с вама. У основи, добијате оно што плаћате – можете отићи тако далеко само ако имате све бесплатно.

Софтвер за календар:

Јерсеи Породична забава прилично је брзо преплављена захтевима е-поште са места која су желела да се нађу њихови догађаји, па нам је била потребна флексибилна апликација за календар која би омогућила местима да изнесу своје догађаје. Тренутно користимо програмски додатак Тиме.ли, који ме шаље е-поштом када се дода [догађај] како бих га могао одобрити или одбити. Веома је СЕО пријатељски и такође вам омогућава да лако креирате поновљене догађаје и оставите дане, на пример, ако имате догађај сваког четвртка, али желите да изоставите Дан захвалности. Проналажење праве апликације за календар важно је за све који наводе догађаје.

П: Који савет бисте дали блогерима који су заинтересовани за креирање хиперлокалног блога?

Прво истражите – погледајте шта друге хиперлокалне локације покривају и шта недостају. Такође размислите колико велико подручје желите да покријете. Да сам размотрио већину информација о томе, почео бих с мањом регијом Нев Јерсеија, попут округа, а не цијелом државом. Вјерујем да постоји више потенцијала за приходе за хиперлокалне блогове који покривају мање подручје јер можете добити рекламе од локалних предузећа, што није опција за ресурс широм државе. Такође је тешко уновчити Јерсеи Породичну забаву са великим предузећима која имају домет у целој држави јер је њихов процес оглашавања за нас превише сложен. Продаја и огласи нису добро функционисали на сајту, упркос величини.

Такође вам препоручујем да поставите смернице за своје догађаје. Имали смо локалне продавце на догађајима који нису породични или који коштају више од 5 долара, што је наша граница. Потребан вам је поуздан веб хостинг, али што сте локалнији и више смерница имате, мање меморије ће вам требати за складиштење догађаја. А ако се фино заклоните, то ће вам помоћи да направите релевантније теме на блогу.

На крају, увек размислите о свом распореду. Покретање странице попут Јерсеи Фамили Фун укључује велику временску посвећеност и ја то не бих могао учинити без помоћи. Пре него што започнете, размислите у шта сте спремни да уложите време, помоћ и новац уколико се веб локација покрене.

Хвала, Јеннифер, што си поделила са нама свој увид у то како изградити хиперлокални блог! Постоји много различитих начина на које можете покрити локалне проблеме на свом блогу. Ово је један успешан пример који можете градити на основу својих интереса и потреба своје заједнице.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me