Како се користе бесплатне телефонске конференције за изградњу вашег мрежног читања

Телеконференције постоје већ дужи низ година. Откако је више људи на линији, људи су користили телефоне како би имали састанке једни с другима. За потребе изградње читаоца на мрежи, телеконференције се могу користити за привлачење слушалаца, истакнути стручњаке и ставити ваш бренд пред људе који иначе можда нису чули за ваш посао.


У прошлости смо пуно разговарали о различитим начинима привлачења читалаца на вашу веб страницу, укључујући коришћење Твиттер четова и промотивних група. Телеконференција је мало другачија од вебинара, јер немате визуелне елементе које бисте имали са вебинром, што је више видео конференција.

Телефонска конференција може се користити на више начина да приђете својим читаоцима:

 • Мала групна ћаскања са стручњацима из ваше области ниша. Снимите разговор и понудите га посетиоцима сајта када се пријаве на ваш билтен.
 • Наградите најактивније групе са групним ћаскањем где одговарате на сва њихова питања из ваше стручне области.
 • Водите интервјуе и објавите их на мрежи. Ја то врло често радим на кафи с ауторима, користећи Блог Талк Радио. У прошлости сам користио конференцијске позиве, снимао седнице и зачинио интервјуе са неколико аутора.
 • Тренерски позиви један на један.

Услуге које треба користити

Бесплатан конференцијски позив

ФрееЦонференцеЦалл.цом је услуга коју често користим. Имају 100% бесплатне позиве. Те позиве можете снимити и преузети касније. Остале карактеристике укључују:

 • Прилагођени поздрав који можете снимити да бисте поздравили људе на вашој конференцији
 • Изаберите музику коју ће људи слушати док су на чекању
 • Ако вам требају услуге дељења екрана, ова компанија пружа и до 25 људи бесплатно и више уз накнаду.
 • Конференцију можете преносити уживо уживо, слично радио емисији.

Лично сам сматрао да је овај сервис веома поуздан и статичан, чак и када сам приморан да користим мобилни телефон, што се за модератора сматра великим не-не..

Придружи ми се

Јоин.ме је друга опција за телеконференције. Са овим системом можете добити неограничене аудио конференције. Они само позову број који им дате и унесете деветоцифрени ИД. Ово је такође одличан начин да ограничите број људи који се могу придружити вашој конференцији. ИД издајете само онима који желите да учествујете.

 • Нема преузимања софтвера
 • Можете да пошаљете позивнице путем интернета и започнете позив са контролне табеле вашег распореда.
 • Такође можете користити паметни телефон или иПад за домаћин мобилне конференције.

Као и већина ових система конференцијских позива, структура цена је на скали која помиче више што је више учесника укључено. За аудио конференцију, требаће вам Про рачун, који почиње са 20 УСД месечно и креће се одатле.

УберЦонференце

УберЦонференце нуди неке заиста уредне функције које вам помажу да изгледате као професионалац. Коришћењем рачунара и телефона лако можете искључити бучне позиватеље (знате, онај са псом који вика у позадини) или додати другу особу, попут госта.

Можете га претворити у вебинар дељењем екрана, такође, ако је то ваша жеља. УберЦонференце такође нуди могућност уочавања ко говори, уместо да мора тражити или инсистирати на појединачним пин кодовима.

Ако ограничите своје позиве на 10, онда можете да користите ову услугу бесплатно. Иначе је то 10 УСД месечно за до 100 учесника одједном.

Потпуно бесплатни конференцијски позиви

Потпуно бесплатни конференцијски позиви имају неке занимљиве карактеристике. Конференцијски позиви су бесплатни за до 250 учесника, што је већина свих услуга позивања. Можете платити до 10.000 на једном позиву, али вероватно је најбоље да ограничите број и уштедите неколико долара (погледајте доле). Такође ћете добити:

 • Телефонски број и пин који се могу користити за сваки конференцијски позив. Ово је лепо кад вам се придруже исти учесници и лако вам је то упамтити.
 • Постоје детаљни извештаји о позивима, тако да можете видети где би се могла побољшати будућа конференција.
 • Покрените и зауставите снимање са надзорне плоче модератора.

Ово изгледа добро што треба проверити.

Учините конференцију успешном

У чланку о ЦИО од Естхер Сцхиндлер, менаџер за развој веб Герри Манн предложио је унапред планирање технолошких проблема са којима ћете се ви и ваши позиви сусрести током конференцијских позива или виртуалних састанака.

„Пошаљите предмете на преглед и унапред.“

Ако ћете уложити време за планирање, промовисање и одржавање конференцијског позива, желеће вам да извучете максимално од њега. Осим што ћете унапред имати информације које треба преиспитати, морат ћете да поставите неколико заштитних мера.

 • Нека ко-модератор може ступити и наставити састанак у случају да вас неко одбаци са линије. Ко-модератор би требао имати вашу скрипту и биљешке и пуни приступ софтверу за састанке како би она могла утишати бучне позиватеље и обавити посао који бисте радили да сте били тамо. Очигледно да ће ово требати неко коме у потпуности верујете.
 • Ако искључите скрипту, то вам даје тренутни транскрипт конференције. Употријебите комаде и комаде да бисте их промовирали на друштвеним мрежама. Ако сте поставили питање, поставите исто питање на Твиттер-у, а затим пратите и реците следбеницима да одговор могу добити преузимањем бесплатног снимања ваше телеконференције.
 • Пратите судионике вашег догађаја и питајте постоје ли питања на која нису сматрали да су у потпуности добили одговоре. Одговорите на та питања у посту на блогу или другој телеконференцији.
 • Прикупљајте информације од оних који присуствују како бисте их могли претворити у редовне купце. Охрабрите их да се пријаве за ваш билтен како би сазнали о будућим конференцијским позивима.

Неколико заштитних мера

Желите да ставите неколико заштитних мера како бисте били сигурни да се конференција не би претворила у ноћну мору за вас.

 • Или искључите коментаре или примите само онолико људи колико можете истовремено да разговарате. Ако вас уплаши више питања, тражите од људи да их пошаљу унапред и онда их сами прочитајте.
 • Проверите да учесници разумеју да су одговорни за накнаде на велике даљине. Истакните да број није број 1-800. Ако се ради о броју од 1-800, будите веома опрезни јер ћете можда наплатити сваку особу која је позвала.
 • Обавестите људе да ћете дати све од себе да снимите конференцију, али нема гаранција. Снимање може бити неисправно. Или, будући да сте нови у конференцијским позивима, можете случајно забрљати први снимак или два.
 • Вежбајте испред времена. Окупите свог ко-модератора и заједно прођите кроз скрипту.
 • Увјерите се да су гостујући говорници у стању да се пробију кроз линију. Одредите време и за вежбање са њима и побрините се да потпуно разумеју целокупни процес.
 • Имајте резервни план за случај да вам телефонске линије и / или интернет пропадну. Једном сам морао да користим свој мобилни телефон, сећаш се? То је зато што је моја снага нестала. Учинио сам оно што сам морао. Није било идеално, али успјело је.

Лично бих у потпуности избегао сваки план који би захтевао да платим за сваког позиваоца и минуте које користе.

Сваки би позивалац требао бити одговоран за властите накнаде на даљину. Ово је заиста најбоље у доба у којем већина људи има барем неке велике даљине које може искористити на својим мобилним телефонима. У супротном, ако платите за 800 услугу, можете завршити плаћање за сваку особу која се јави и која заиста може јести у ваш укупни промотивни буџет.

Још једна авенија за промоцију

Постоје неки људи који не сматрају да су конференцијски позиви веома успешни.

Као и код већине врста промоције, неке ствари добро функционишу и за неке, а за друге не. Мој циљ је да вам представим различите, исплативе идеје које можете испробати. Многе од њих сам тестирао и имао бар успех и позитивне повратне информације. Иначе, могу бити и други који су то успешно испробали. Паметно је ограничити новчана улагања док не видите колико добро одређена промоција функционише за вас и ваш бренд. Међутим, нудећи конференцију када ваша конкуренција не може само да вас постави испред њих скоковима и преласком.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map