Најбоље праксе блогања за непрофитне блогове

Блог је више од само начина за објављивање статистика и саопштења за јавност о вашој компанији. У ствари, ако се правилно користите, блогање за непрофитну организацију може бити неопходан алат за даље јачање бренда вашег пословања и уношење мало човечанства..


Ако желите да се опробате у добротворне сврхе, тада треба да усвојите неколико поступака како би био најбољи блог који може бити.

Не би требало да буде изненађење да су многе идеје о непрофитном блогу сличне блоговима уопште. То је зато што, на крају, без обзира да ли покушавате да будете један од непрофитних блогова или не, све је у стварању садржаја који одјекује са читаоцима.

Дакле, започнимо!

7 најбољих пракси блогања за непрофитне примјере

1. Комуникација са вашим корисницима

Највећа блогерска грешка коју већина људи ради непрофитне организације је што не сарађује са својом публиком / корисницима. Блог није само место за постављање чланака о вашем добротворном нагону и достигнућима компаније, већ може бити и место за директну комуникацију са вашом публиком..

Када поставите блог или чланак, питајте своју публику шта они мисле о томе. Ако то учините, не само да ћете започети дијалог између вас и ваших корисника, већ ће и хуманизовати вашу организацију. Ако блогујете за добротворне сврхе, давање гласа вашем запосленику помаже подсетити кориснике да су људи који воде вашу организацију или посао прави људи, а не само нека корпоративна машина.

Примери из стварног живота

НонПрофит Про додаје слику у све постове на блогу како би показао своје ауторе.

Непрофитна организација је одличан извор за непрофитне професионалце, али они истичу своје сараднике одличан је пример за представљање ваших аутора. Чим учитате њихову страницу блога, видећете ауторову слику заједно са чланком. Померите се доле видећете целокупну слику блогера особља на коју можете кликнути да бисте видели више информација.

Чак и ако блогујете за добротворне сврхе, ако ваши читаоци не виде људе који чине вашу непрофитну организацију, биће им тешко да се повежу са безличном организацијом.

4. Делите Привлачне приче

Ако желите да се ваши постови на блогу повежу са вашим читаоцима, они морају бити у стању да се позивају на снажне емоције. Најбољи начин да то учините је да делите личне и упечатљиве приче о својој непрофитној организацији.

Причање ових прича путем видео или визуелног садржаја такође је одличан начин за надахнуће и информисање публике.

Примери из стварног живота

ПАВС славе своје волонтере тако што су им посветили страницу.

ПАВС је одличан пример како представити и истакнути своје волонтере. Они не само да наводе ко су њихови волонтери године, већ одржавају и Волонтерско признање за прославу својих волонтера.

Не морате ићи на догађај да бисте прославили своје волонтере. Једноставна објава на блогу или чак и видеозапис (попут овог удружења кућних љубимаца из Великог Орланда) који захваљује и признаје своје волонтере више је него довољан.

6. Поновна употреба и преуређивање садржаја

Када блогирате за добротворне сврхе, постоји велика вероватноћа да ћете наићи на број најчешће постављаних питања посетилаца. Већину времена та питања вероватно имају одговоре на залихе, али ваша публика не зна где да их пронађе.

Овде преправљање и поновна употреба старог садржаја као нових блогова може помоћи у решавању ових проблема. Иако је страница са ФАК-ом корисна за ове прилике, стварање блога омогућава вам да одговорите на одређена питања или теме и прођете у више детаља.

Питања попут “Како да узгајам свој непрофитни блог?” или, „Које стратегије писања треба да знам као прикупљање средстава?“ су непрофитне идеје блога које можете истражити. Можете чак и писати чланке који детаљно говоре о вашој индустрији објашњавањем терминологија, навођења ресурса или чак истицањем стручњака или блогера.

Ове зимзелене теме је релативно лако написати и заувек могу постојати на вашем блогу. Осим тога, ако сте га оптимизовали за претраживаче, корисницима ће бити лакше да пронађу информације када их траже..

7. Не заборавите да одаберете доброг веб домаћина

Иако ваш непрофитни блог може садржавати уверљив садржај и пружати публици мноштво информација, све је бесмислено ако не можете стално да одржавате свој блог (и веб локацију) на мрежи..

Једна од највећих грешака које често раде непрофитни блогови јесте што веб хостинг не представља приоритет при првом покретању. То доводи до много главобоља низ линију када хостинг провајдер није способан да поднесе повећање промета и / или опада често због ужасних перформанси сервера.

Увек је добра идеја да истражите које су најбоље хостинг компаније за вас пре него што покренете свој непрофитни блог.

Неки од кључних састојака доброг веб домаћина укључују константне стопе продуженог рада (99,95% и више), препуне функција (ССД складиште, инсталација у 1 клику итд.), Пријатељско корисничко сучеље, угледна компанија и приступачне цене..

Као непрофитна организација вероватно сте зависни од донација које ће вам помоћи да покренете веб локацију, али то не значи да би требало да одаберете најјефтинији домаћин около. Уложите у квалитетног пружатеља услуга хостинга тако да не морате бринути да ли ће ваш непрофитни блог бити ван мреже.

Укратко

Вођење блога у добротворне сврхе племенит је случај, али биће боље ако блог можете и да постигнете успех. Прочитајте и следите најбоље праксе блогања које смо навели горе, сигурно ћете свој непрофитни блог превести из правог у покрет.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map