9 Moduri în care un blogger personal se poate transforma într-un blogger de nișă

Cine este bloggerul personal?


Visător, ar spune cineva. O persoană cu prea mult timp liber, altcineva s-ar plânge.

Nu una, nici alta, zic eu.

Sunt blogger personal.

Dar sunt și un blogger de nișă.

Jerry Low mă are ca colaborator la WHSR. Lucrez și ca scriitor freelance, blogger și copywriter și pentru alți clienți. Rulez bloguri de nișă și mă ocup de o copie „serioasă” toată săptămâna.

De ce încă un blogger personal atunci?

Este simplu: nu crești niciodată din blogurile personale.

Uită-te la cum am prezentat această postare pe blog – L-am făcut personal. Am lăsat adevăratul meu sine să vorbească. Poate mai târziu, în această postare, voi adăuga o anecdotă sau două unde văd de cuviință.

Darren Rowse de la Problogger.net a început și ca blogger personal. Postările sale vorbesc cu propria sa voce. Îl poți simți pe Darren chiar acolo, de parcă ar vorbi cu tine, față în față.

Nu încetați să fiți blogger personal atunci când treceți la bloguri de nișă. Capacitatea de a scrie cu inima și de a face scrisul dvs. să se simtă ca „voi” este un atu care nu vă poate avantaja decât pe termen lung. Cititorilor adoră povești credibile, pline de inimă și – cred sau nu – povestirea este câștigătoare în scrierea copiilor, mai ales atunci când declanșează emoții reale la oameni.

De asemenea, puteți continua să rulați un blog personal împreună cu blogul dvs. de nișă. Nimeni nu a spus că trebuie să opriți blogurile pentru distracție, nu? ;)

Scrii ca un blogger personal?

Semnul de bun venit al unui blogger personal

Dacă vă întrebați, aceasta este o întrebare serioasă, așa că întrebați-o singură și răspundeți cinstit înainte de a citi mai departe.

Scrieți ca un blogger personal dacă:

 • Vorbești liber despre ceea ce îți place cel mai mult
 • Mergi adânc în interesele tale
 • Returnați comentarii și interacționați cu cititorii
 • Ești ușor de conectat
 • Scrii bine și des

Ești un tip de scriitor prietenos, comunicativ? da?

Apoi aveți tot ce trebuie pentru a începe cu niște bloguri de nișă.

9 modalități prin care puteți trece la niște bloguri de niște bloguri personale

1. Extrage mai multe nișe pe blog despre

Sunt sigur că Arhivele dvs. sunt pline cu postări pe blog despre cel puțin două sau trei subiecte de nișă între poveștile despre câini și ultimul film pe care l-ați vizionat.

Căutați modele: ce anume faceți blogul despre cel mai mult? Despre ce te simți cu adevărat determinat să scrii atât de des? Aceste subiecte (sau subtopice) din blogul personal pot fi grupate pentru a forma materialul de lansare pentru noul dvs. blog de nișă.

Un exemplu: spuneți că 70% din postările personale sunt despre modă – puteți utiliza aceste postări ca bază pentru a lansa blogul dvs. profesional de modă și stil..

2. Abonați-vă abilitățile de cercetare

Le ai deja! Reamintiți-vă ultima dată când ați citit și notat părerea despre un cărucior pentru copii pe care l-ați cumpărat și ați postat o postare cercetată pe blogul dvs.; sau un film pe care l-ai vizionat sau o carte pe care ai citit-o. Procesul de a căuta informații, recenzii, studii de caz și cărți albe sau de a ieși din zona de confort pentru a trimite persoane relevante către mesajul dvs. de blog este o cercetare.

Bloggerii sunt atrași în general de informații, așa că este puțin probabil ca cei mai experimentați să scrie doar despre opinii generice, neinformate. Nu trebuie decât să rafinați aceste abilități de cercetare și să învățați un pic de jurnalism (adică raportare, interviuri). Dacă vă este teamă să începeți, scriitoarea freelance Carol Tice are o postare excelentă la Make A Living Writing pentru a vă începe să nu vă stresați.

Schiță, cercetează, apoi scrie!

3. Implicați-vă cu cititorii

Acesta este un lucru la care sunteți blogger personal. Blogurile personale prosperă în relații strânse cu cititorii, persoanele care ar putea să se transforme în prietenii tăi și care te-ar putea răni cu simpla mențiune de a fi offline pentru totdeauna (a fost acolo, a făcut asta).

Ca blogger personal, te distrezi conversații lungi cu cititorii tăi, îi pasă de ce cred ei, te enervezi dacă spun lucruri negative despre o poveste de care te interesează, te întrebi de ce un cititor nu mai comentează și îți este dor de ea. Ca blogger de nișă, această interacțiune este vitală: nu veți prospera fără cititori și abonați și nu există îmbunătățiri fără feedback.

Cu cât interacționezi mai mult cu cititorii, cu atât îl vei înțelege mai mult. Nu uitați: blogul dvs. de nișă este media dvs., iar cititorul este publicul dvs..

4. Faceți personalitate cu cititorii

Blogurile s-au născut ca jurnale. Erau – și sunt încă – o alternativă online la jurnalul de hârtie pe care îl țineai sub pernă pentru a scrie mai departe la culcare.

Cu toate că un jurnal de hârtie este strict pentru ochii tăi, cu toate acestea, un jurnal online este deschis publicului, deci ai … cititori. Am scris deja despre importanța interacțiunii cu cititorii tăi în Calea nr. 3, dar voi reitera aici că cititorii se pot dovedi a fi cei mai buni dintre prietenii tăi dacă asculți ce spun ei și devii responsabil cu ei.

Prin „persoană” mă refer la …

 • Ascultați cu atenție nevoile lor
 • Răspundeți la comentariile lor
 • Vă veți contacta prin e-mail dacă un cititor sugerează un feedback mai privat
 • Puteți menționa cititorii dvs. cei mai de ajutor din postările de pe blog

De asemenea, bloggerii personali își trimit adesea cititorii. Ei devin prieteni. În calitate de blogger de nișă, faceți același lucru prin crearea unui buletin informativ pentru cititorii dvs.: veți construi încredere și loialitate și, desigur, e-mailurile vă facilitează construirea de prietenii reale, autentice. A fi „serios” în ceea ce privește nișa ta nu înseamnă că ar trebui să fii rece și să vorbești de afaceri toată ziua!

5. Păstrează-ți ideea bine întotdeauna plină

Ca blogger personal, ideea ta este bine întotdeauna plină. O zi nu trece fără să se întâmple ceva care să ofere un material bun pentru o postare: absolvirea fiului tău, dansul tău de sfârșit de an, o carte pe care ți-a plăcut cu adevărat, anumite gânduri pe care le-ai avut despre scrierea personală, noile proiecte de scrapbooking , etc.

Ideile nu cunosc limite!

Și asta este o binecuvântare pentru următorul tău pas în blogging-ul de nișă, pentru că cu cât mai multe idei poți colecta – chiar mai mult decât poți folosi de fapt – cu atât vei fi mai bine echipat atunci când muza va rămâne și tot ce vei rămâne este o pagină goală pentru privește pe ecran.

Un exemplu din viața mea – acum câteva luni, am stat până la miezul nopții pentru a vorbi cu câțiva prieteni care locuiesc pe un etaj sub mine. Chat-ul nostru se referă la Google SEO și cum să prospere în aceste momente grele. Până la urmă, le-am oferit prietenilor mei o adevărată consultație gratuită! Și acel chat s-a transformat într-o postare pentru WHSR, care sper să fie publicată în câteva săptămâni. ;-)

Ușor, corect?

6. Nu încetați niciodată să vă distrați pe bloguri!

Ai început bloggingul pentru tine, pentru că ți s-a părut distractiv, interesant și scutitor de stress. Bine, atunci, cine a spus că blogurile de nișă trebuie să fie stresante cu orice preț?

Sigur, scriind pentru o nișă – și pentru cititorii înfometați – cere mai multă muncă pentru ca blogul dvs. să fie o resursă accesibilă în domeniul dvs., dar, în orice caz, distrați-vă, scrieți-vă în conținutul inimii și bucurați-vă de meseria de parcă ar fi fost cea mai relaxantă activitate de pe Pământ.

Endorfinele contează când vine vorba de succes în viața adultă!

Un sfat personal: uneori, când sunt dimineață lent, fac treburile casnice sau ies mai întâi cu un prieten, apoi mă scufund în muncă pentru a mă relaxa. Sunt o persoană liniștită, așa că, după o activitate fizică obositoare, abia aștept să mă așez la biroul meu și să fac niște activități intelectuale. Eu folosesc această caracteristică a psihicului meu pentru a fi mai productiv.

De asemenea, vă ajută să schimbați îndatoririle între corp și minte – după ce v-ați obosit corpul, mintea dvs. este mai ușoară la o sesiune de lucru intensă și profundă.

Crede-mă – am scris proiectul pentru această postare pe canapeaua dintre mini-naps. ;-)

7. Nu renunța niciodată la niciunul dintre interesele tale

Blogging-ul nu trebuie să mănânce tot timpul. Dacă nu faci niciodată ceva interesant, cum poți scrie ceva interesant pentru cititorii tăi? Ai renunța la blogging imediat ce te-ai uscat (vezi # 5) și ai face altceva.

Gestionează-ți bine timpul și asigură-te că timpul de scriere nu este deranjat pentru una sau două ore pe zi. Restul este viața și ideile culese pentru următoarele postări!

Celelalte interese vă adaugă și lucruri mai bune, cum ar fi blogurile de oaspeți de nișă și alte bloguri. Dacă luați în considerare mai multe bloguri, poate doriți să citiți cealaltă postare aici, la WHSR, despre rularea mai multor bloguri în mod eficient și fără stres.

8. Anecdotele personale ajută cititorul să se conecteze

Sunt sigur că ai observat cât de personal am primit în această postare: am adăugat anecdote din viața mea, sfaturi din experiența mea, lucruri pe care le-am învățat.

Eu catre Tine.

Cititorii de bloguri nu sunt ca cititorii de ziare sau eseuri academice: caută povești care să le surprindă, se pot lega și, în cele din urmă, sunt distractive și rapid de citit.

Anecdotele ajută o postare să funcționeze lin pe ochiul cititorului! Și adaugă credibilitate, pentru că cititorul poate vedea că există o persoană reală cu sentimente reale și experiențe de viață în spatele acestei postări, ceea ce face dovada reală a ceea ce spui că nu este o înșelăciune bine pregătită.

Iată ce spune Sophie Lizard din Be A Freelance Blogger într-un interviu acordat lui Raubi Marie Perilli la CopyPress.com:

Îmi place natura sa informală, unde argoul este acceptabil și vorbirea simplă este obligatorie. Este o combinație eficientă de anecdote personale și referințe la alte resurse online, care sunt utile cititorilor și este tipul meu preferat de scriere. – Sophie Lizard la CopyPress.com

9. Puneți grijă suplimentară și specială în realizarea postărilor de pe blog

Faceți asta deja cu postările personale, dar așa cum am menționat în calea nr. 6, postările de nișă necesită mai multă muncă.

Știu că asta te-ar putea speria să încerci, dar te rog – păstrează-ți calmul și citește mai departe. Tot ce ai nevoie este să pui la dispoziție câteva îngrijiri speciale, în plus, în următoarele domenii:

 • Gramatică
 • Jargon de nișă
 • Verificarea faptelor (material de cercetare)
 • Prezentare la interviu / conferință.

Acesta din urmă nu se referă la scriere, ci la materialul de colectat pentru postările tale. Cititorii de nișă adoră interviurile și rapoartele conferinței!

Până la urmă, totul se reduce la a fi util publicului tău.

Personal și nișă?!

Blogging ... pe hârtie?De Paul Jacobson prin Compfight (CC)

Da, puteți avea ambele. Uimit?

Gândiți-vă la toți bloggerii mămici de acolo – ei rulează bloguri despre copiii și familiile lor despre nișa parentală..

Gândiți-vă la Matt Cutts de la Google, al cărui blog este despre viața lui și lucrurile sale la Google.

Cel mai bine este să aveți două bloguri separate, așa că nu luați blogul lui Cutts pentru un exemplu bun.

Am ales aceste exemple care vă spun cum puteți păstra blogurile atât pentru dvs. cât și într-o nișă fără a fi necesar să renunțați la blogul dvs. personal.

Doar un cuvânt de prudență …

Nu lăsați blogul personal să vă strice reputația de nișă.

Obținerea personală nu înseamnă să scrii flăcări, să trolliți, să discriminați, să violați dreptul altor persoane la viață privată sau să nu folosiți un limbaj slab.

Gândiți-vă la ce ar putea crede un potențial cititor al blogului dvs. de nișă atunci când va găsi blogul personal – nu doriți ca ea să vă cunoască mai bine, dar să vedeți totuși onestitate și respect în modul în care vă adresați cititorilor dvs. de bloguri personale?

De asemenea, s-ar putea să-ți fie greu să găsești timp pentru blogul tău personal odată ce începi blogul de nișă. Cu toate acestea, cu timpul veți învăța să vă gestionați mai bine sarcinile și chiar să lucrați la mai multe postări în același timp.

Ultimul meu sfat pentru acest post este să fie mereu începe ziua cu un pic de scris personal– te va încălzi pentru bloguri de nișă.

Pentru succesul tău! :-)

Credit imagine (comic): Verónica Bautista 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map