Cum mamele pot câștiga bani care vând produse pe blogurile lor

Blogurile de părinți pot fi o afacere mare, dar numai dacă aveți o sursă sigură de venit. Cea mai bună sursă de monetizare pentru orice proprietar de blog este de a avea un produs pentru a vinde. În timp ce alte forme sunt în regulă, să înțelegem de ce sunt mai puțin fiabile.


Forme nesigure de monetizare

Postări sponsorizate

Postările sponsorizate sunt minunate pentru a învăța cum să lucreze și să reprezinte un brand, dar clienții potențiali nu doresc să vadă prea multe dintre acestea pe blogul dvs. (20% sponsorizați până la 80% nepondenți sunt considerați „buni”) și nici nu vor pentru a vedea postările concurentului. Postările sponsorizate s-ar putea să nu aducă un randament mare investiției dvs. de timp. Dacă un client vă plătește 100 de dolari și petreceți cinci ore lucrând la acel proiect, de la achiziționarea de produse până la postarea editată, vă plătiți doar 20 de dolari pe oră. Efortul poate să nu merite plata.

Link-uri afiliate și reclame

Acestea par a fi un venit pasiv ușor, dar regulile pot schimba motoarele de căutare, social media / video, cerințele FTC, e-mail marketing și organizația dvs. afiliată pot fi dificile. Trebuie să ții pasul cu acestea și să ții cont atunci când linkurile tale expiră. Și amintiți-vă, că vizitatorii și mărcile consideră acest lucru drept sponsorizare. De asemenea, în general, este nevoie de un public foarte mare (100.000 de vizualizări de pagini) pentru a câștiga mai mult de câțiva dolari pe post.

Cu spațiul publicitar, este dificil să atrageți clienți potențiali pentru publicitate din cutie, în special atunci când publicitatea afiliată este disponibilă pentru mărci mai mari. În cele din urmă, rețineți că blogul dvs. în sine este vulnerabil. Chiar dacă aveți venituri bune din anunțuri, un dezastru neașteptat vă poate împiedica să câștigați.

Freelance Blogging

Vă recomand să faceți acest lucru, dacă doriți să fiți scriitor. Cu toate acestea, aceste proiecte pot dura mult timp și vă pot scurge. Personal, nu rezerv mai mult de 8 dintre acestea pe lună, deoarece este foarte dificil să producă conținut de calitate dacă am prea multe proiecte de scriere.

De ce produsele sunt tendința nouă

În timp ce nu trebuie să renunți la proiecte ca acestea, vânzarea propriilor produse va oferi o sursă de venit mai bună. Iată care sunt avantajele:

# 1: Produsele durează mult

Odată ce ați creat un produs, îl puteți vinde pentru totdeauna dacă este conținut permanent. Un curs pe bloguri sau pe rețelele de socializare se va schimba în timp, cu toate acestea, cărțile despre părinții sau cărțile de bucate pot dura mult timp cu mici sau deloc actualizări.

# 2: Aveți un control complet

Produsul dvs. poate fi atât de lung sau de cât aveți nevoie, poate avea detalii extrem de frumoase, poate fi actualizat după cum considerați potrivit sau puteți crea versiuni complet noi bazate pe feedback-ul publicului. Și în funcție de modul în care vă livrați produsul, veți avea control asupra prețurilor și veți păstra majoritatea sau întregul profit.

# 3: Produsele sunt portabile și mai sigure

Puteți să vă vindeți produsul oriunde și oricum, așa că nu trebuie să vă faceți griji dacă blogul dvs. se prăbușește, rezervoarele dvs. de e-mail sau pagina dvs. Facebook dispar în mod misterios. Posibilitatea de a vinde în diferite locuri îți menține veniturile intacte.

# 4: Venit pasiv

Toată lumea vrea să obțină venituri în timp ce dorm. Deși anunțurile vă pot ajuta în acest sens, produsele sunt mai profitabile, nu expiră și vânzările pot fi automatizate, oferindu-vă un mod ușor de a vinde.

Produse pe care le puteți vinde

Experiența dvs. vă poate configura foarte bine pentru a vinde anumite tipuri de articole. Va trebui să vă concentrați pe o zonă în care aveți experiență și să vă construiți un produs în jurul abilităților și nișei dvs.: parenting, gătit, școlarizare etc..

Ideea produsului nr. 1: cărți electronice / cărți

Ebook-urile sunt minunate pentru că sunt rapide și ușoare și pot duce la lucruri precum o carieră vorbitoare sau oferte posibile pentru a fi publicate. Cu toate acestea, sunteți pe cont propriu de la început până la sfârșit, așa că asigurați-vă că angajați ajutor pentru proiectare, editare și verificare. De asemenea, va trebui să decideți dacă se auto-publică sau nu. Este posibil să fie nevoie să mențineți punctul de preț scăzut. În plus, este posibil să doriți un format care nu este transmis cu ușurință altora, cum ar fi un PDF. Puteți utiliza conținutul cărții ca un magnet de plumb gratuit pentru a atrage abonații.

Ideea produsului # 2: Webinarii / Cursuri online

Cursurile și seminarii web vă permit să percepeți mai mulți bani. Cel mai simplu mod de a configura unul este de a oferi un program de formare prin e-mail, care livrează module săptămânal. Dacă aveți suficient conținut pe blogul dvs., puteți să luați cea mai mare parte din conținut. Webinariile live sunt foarte bune, dar sunt mult mai dificile și consumă mult timp, dar puteți oferi instruire gratuită pentru a-ți pune pe piață întregul curs. Nu uitați că va trebui să vă susțineți elevii dacă au întrebări sau probleme.

Ideea produsului nr. 3: Coaching / Consultanță

Acesta este un instrument excelent pentru cineva care are o abilitate foarte specifică și instruibilă (de exemplu, prepararea fără gluten sau părinții fără stres) și o mulțime de pregătire pentru antrenori disponibile pentru a investi. De asemenea, trebuie să fiți o persoană. și programează sesiuni care au sens pentru disponibilitatea ta și pentru ceea ce încarci. Cunoașteți subiectul în profunzime și așteptați-vă să aveți începători absoluti care să lupte cu ceea ce credeți că este de bază.

Ideea produsului nr. 4: Arta făcută manual & Meşteşuguri

Am mai mulți prieteni care vând articole realizate manual, prin Etsy, de la genți până la mobilă. Va trebui să luați în considerare costurile de livrare, precum și timpul pentru producție și modul în care vă veți comercializa produsele.

Ideea produsului # 5: Grafică ambalată & Articole de design web

Mulți bloggeri învață că au o dragoste să tincă cu codul sau să proiecteze grafică. Puteți oferi pachete precum teme WordPress, seturi de pictograme sau întreținere blog. Dacă sunteți priceput, puteți lua în considerare construcțiile de la zero sau designul logo-ului. Aceste opțiuni necesită un nivel ridicat de abilități, deci instruiți-vă cât puteți și utilizați software-ul profesional odată ce vă puteți permite.

Ideea produsului # 6: Fotografie

Acesta este un alt domeniu pe care mulți bloggeri îl introduc pentru profit. Nu aș merge pe această rută, dacă nu ai cel puțin o cameră DSLR cu lentile achiziționate separat și știu cu adevărat elementele de bază ale fotografiei, cum ar fi cum să luminezi o persoană și să îți reglezi treimii. Puteți să vă trimiteți fotografia și să o vindeți și prin unele case mari.

Vânzarea produsului tău

După ce ai ales produsul ideal pentru nișa ta și setul tău de abilități, va trebui să îți dai seama cum vei vinde produsul tău.

Prețuri

Dacă nu știți de unde să începeți, faceți niște cercetări. Găsiți antreprenori care vând produse similare și vedeți ce percep. Rețineți că, pentru coaching și servicii, experiența va juca un rol important în determinarea tarifelor pe oră. Cu toate acestea, nu vă oferi serviciile gratuit pentru a construi experiență. Aceasta creează o așteptare, atât din partea clientului, cât și din interiorul tău, că orice ai putea percepe este prea mare. Cei care percep mai mult sunt considerați mai profesioniști decât cei care oferă servicii sau costuri reduse. Puteți face, totuși, o consultație gratuită pentru a vedea dacă sunteți potrivit pentru viitorul dvs. client.

Parteneriate

Parteneriatele sunt o modalitate excelentă de a aduce cuvântul la un public mai mare și de a oferi mai multe opțiuni. Unele idei de parteneriat includ un designer web care lucrează cu un grafician, un blogger profesionist care lucrează cu un manager de social media sau un antrenor de sănătate care lucrează cu cineva care vinde suplimente pentru sănătate. De asemenea, vă puteți comercializa produsul prin intermediul bloggerilor mai mari, prin crearea unui program de afiliere care să le ofere un procent din vânzări ca stimulent.

Marketing

Aceleași tehnici de marketing se aplică ca și în blogging: găsiți-vă piața-țintă, creați un magnet și o pagină de destinație și construiți-vă lista de e-mailuri. Blogul tău devine instant un instrument de marketing, dar păstrează-ți vocea și nișa la fel, ținând în același timp produsul în conținutul tău.

Câștigarea de bani prin vânzarea de produse este o cale mai rapidă către un venit constant și fiabil. Rețineți că blogul dvs. existent este deja pregătit pentru a vinde orice este direcționat laser pentru publicul dvs. actual. Acest lucru vă va ajuta să luați în considerare și să creați produse care pot chiar să vă depășească blogul.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map