Cum vă pune blogul în pericol (și cum să vă protejați confidențialitatea)

În epoca informațională de astăzi, datele sunt noua monedă.


Fiecare acțiune pe care o luăm online este colectată, analizată, cumpărată și exploatată în fiecare zi.

În timp ce marketerii care se joacă cu date mari ar putea părea că nu sunt o afacere atât de mare, aceste date pot fi folosite și ca armă împotriva ta.

Iar blogul tău îți deschide un risc mai mare decât un utilizator mediu de internet – motiv pentru care siguranța și confidențialitatea online ar trebui să fie o preocupare majoră.

Nu așteptați până nu este prea târziu: Iată cum să acționați pentru a vă proteja confidențialitatea astăzi.

Cum îți riscă blogurile pentru confidențialitatea și siguranța ta?

În timp ce toată lumea care face cumpărături online sau folosește rețelele de socializare își asumă un anumit risc, blogging-ul îți deschide anumite pericole specifice de care ar trebui să fii conștient.

Ca blogger, riscați:

1- Blogul tău

S-ar putea să credeți că blogul dvs. este o țintă improbabilă, dar luați în considerare următoarele motivații comune pentru atacatori:

  • Hacktivism: Dacă faceți un blog despre ceva controversat (religie, politică etc.), puteți fi vizați doar pentru asta.
  • Vandalism: Site-ul dvs. ar putea fi direcționat doar pentru distracția sau provocarea acestuia.
  • extorcare: Unii atacatori vor ține site-ul tău ostatic și promit să-l restaureze cu o taxă abruptă. De fapt, acest tip de atac, folosind software-ul numit „ransomware”, este în creștere.
  • Concurență: Un concurent ar putea decide să utilizeze tactici subordonate pentru a nivela terenul de joc.
  • Personal: Cineva din viața ta te poate viza din motive personale.

2- Finanțele dvs.

Hackerii care au acces la informațiile dvs. personale prin intermediul blogului dvs. pot fi capabili să utilizeze aceste date pentru a avea acces la conturile dvs. bancare.

Sau este posibil să aibă suficiente informații cu privire la identitatea dvs. pentru a deschide creditul pe numele dvs., maximizați-l și să vă lase să primiți succesul raportului dvs. de credit atunci când datoria va fi neplătită..

3- Reputația ta

Dacă faceți un blog în mod anonim, cineva vă poate împărtăși identitatea și ar putea să o folosească împotriva voastră.

Dacă menționați detalii despre locul de muncă, puteți fi în pericol pentru acțiuni disciplinare la locul de muncă. În funcție de industria în care lucrați, puteți face față chiar amenzilor grele – de exemplu, dacă lucrați în industria medicală din Statele Unite și se constată că au încălcat HIPAA (The Health Insurance Portability and Accountability Act din 1996) prin schimbul de informații la pacienții tăi, poți face față cu amenzi de până la 50.000 de dolari pe încălcare.

Cu toate că legile HIPAA s-ar putea să nu se aplice pentru dvs., multe țări și industrii au propriile legi cu privire la confidențialitate, astfel că menționarea detaliilor despre munca dvs. vă poate pune în dificultate.

4- Confidențialitatea și siguranța personală

Ca blogger, propria ta securitate personală este în pericol.

În primul rând, dacă numele și informațiile de contact sunt făcute publice prin intermediul blogului dvs. (ceea ce este mai ușor decât v-ați putea crede – a se vedea mai jos), marketerii fără scrupule vă pot inunda acum cu spam, mail junk și apeluri telemarketing.

La celălalt capăt al spectrului, siguranța personală – și chiar viața ta – ar putea fi în pericol.

Cyberbullying-ul nu se întâmplă doar copiilor – bloggerii adulți sunt adesea în pericol.

Hărțuirea, chiar dacă este conținută pe internet și nu „viață reală”, nu este o glumă și poate avea efecte emoționale și psihice grave asupra victimei.

Blogger, scriitor independent și asistent virtual Sheri Levenstein Conaway au fost acolo:

Credeți sau nu, am fost victima hărțuirii de către propria soră. Nu voi intra în detalii despre motivul pentru care a făcut-o, dar a avut prietenii săi dintr-o postare de la MS, comentarii cu adevărat groaznice pe blogul meu pentru că a fost supărată pe mine.

Setările mele au necesitat aprobarea mea înainte de a fi postate comentarii, dar cumva acești oameni au ocolit-o.

Blogging-ul vă pune în pericol împotriva hărțuitorilor care nu numai că vă vor strica experiența bloggingului, dar vă pot pune în pericol și siguranța..

În cazul lui Darren Rowse, al ProBlogger, un atacator chiar a început să-i amenințe siguranța fizică:

Postările negative scrise despre mine pe un alt blog] au fost suficiente pentru a declanșa unele procese de gândire extremă și obsesii la această persoană care au dus la un lanț de evenimente în ascensiune care au pornit de la ceea ce am considerat inițial un troll inofensiv de comentarii, la o cibernetică, pentru un producător de amenințări, ceea ce din nefericire a devenit o situație în care a avut loc un atac fizic asupra proprietății mele.

Cum datele pot cădea în mâinile greșite

1. Înregistrarea domeniului dvs.

Dacă ți-ai înregistrat propriul domeniu pe blogul tău, informațiile tale personale sunt făcute publice pentru a vedea lumea. Numele, adresa, adresa de e-mail și numărul de telefon sunt publicate în Registrul Domeniului Public Whois pentru ca toată lumea să le poată vedea cu o căutare rapidă.

2. Buletinul dvs. de e-mail

Legea CAN-SPAM din SUA necesită să enumerați o adresă de corespondență valabilă în buletinul dvs. de e-mail. Dacă ați început un buletin de e-mail cu GetResponse sau cu un alt furnizor, acestea vor afișa adresa dvs. de poștă în subsolul fiecărui e-mail pe care îl trimiteți.

3. Parole nesigure / duplicate

În funcție de software-ul pe care îl utilizați pentru site-ul dvs. și de cât de sigure sunt parolele dvs., hackerii ar putea utiliza parola pentru a avea acces la conturile dvs. pe alte site-uri web. Dacă site-ul dvs. este hacked, puteți pierde accesul la toate conturile dvs. online, inclusiv la e-mail sau la conturile bancare.

4. Postările dvs. de blog

O persoană greșită ar putea citi între rândurile postărilor de pe blogul tău pentru a-ți da seama cine ești, unde locuiești sau unde lucrezi și să folosească aceste informații împotriva ta.

Șase modalități de securizare a datelor dvs. personale ca blogger

Din fericire, există modalități prin care vă puteți păstra informațiile în siguranță și vă puteți păstra în siguranță:

1- Obțineți o cutie PO

Dacă utilizați e-mail marketing, atunci este inteligent să aveți o adresă poștală separată de locul în care locuiți. Nu doriți ca adresa dvs. de origine să fie difuzată tuturor și celor care se abonează la newsletter-ul dvs. Consultați cu oficiul poștal local despre deschiderea unei căsuțe PO acolo sau utilizați un serviciu precum VirtualPostMail pentru a vă scana poșta pentru dvs..

2- Utilizați confidențialitatea domeniului

Când înregistrați un domeniu, este cel mai sigur să utilizați confidențialitatea domeniului. Majoritatea înregistrătorilor online oferă servicii de protecție a confidențialității domeniului pentru o taxă anuală suplimentară (de obicei undeva în jur de 10-12 USD USD). În loc să enumerați adresa personală și informațiile de contact din baza de date publică, informațiile gazdei dvs. vor fi listate.

3- Obțineți un număr Google Voice

Ca blogger, este posibil să aveți periodic necesitatea de a da numărul dvs. de telefon diferitelor servicii, aplicații sau chiar clienților cu care aveți de-a face. În loc să înmânați telefonul de domiciliu sau numărul de telefon mobil, obțineți un număr gratuit Google Voice pentru a le da în schimb. (Din păcate, Google Voice este disponibil numai în SUA. Cunoașteți vreo alternativă internațională? Vă rugăm să ne împărtășiți din comentarii!)

4- Securizați și faceți backup site-ului dvs. web

Pentru a vă proteja site-ul împotriva hackerilor și programelor malware, este inteligent să vă asigurați că este sigur și aveți o copie de rezervă recentă disponibilă pentru a restabili dacă ceva nu merge bine. Aici pe WebHostingSecretRevealed.net, folosim Securitatea iThemes și Blocăm interogările greșite (BBQ) pentru a ne menține în siguranță.

5- Folosiți parole unice și sigure pentru fiecare site

Dacă un hacker primește acces la parola dvs. WordPress, va avea acces la alte conturi? Rămâneți în siguranță folosind parole unice și sigure pentru fiecare cont. Un serviciu de administrare a parolelor precum KeePass vă ajută.

6- Aveți grijă la ce faceți blogul

Fiți foarte atenți la împărtășirea detaliilor de identificare în postările de pe blogul dvs., inclusiv programul specific, locația, numele sau detaliile despre familia și prietenii dvs., etc. Când împărtășiți povești, luați în considerare falsificarea detaliilor un pic – schimbați datele, numele, orele, locațiile, etc.

Linie de jos: păstrați siguranța în minte atunci când faceți bloguri!

Este adevărat că atunci când vine vorba de hărțuire, victima nu este niciodată de vină – dar există pași pe care îi puteți face pentru a atenua riscul de a face bloguri și pentru a vă proteja de cei cu intenții rele.

Sheri sfătuiește:

Hărțuirea sub orice formă este pur și simplu inacceptabilă, dar depinde de noi să oprim hărțuitorii. În caz contrar, doar o mențin și vor găsi și noi victime. Sunt persoane triste, rupte, care au nevoie disperată de atenție.

Cred că este important ca oamenii să realizeze că hărțuirea poate veni la fel de ușor de la oameni pe care îi cunoașteți bine, precum și de la străini. În ceea ce privește un sfat, aș spune să mențineți setările de confidențialitate strânse pe bloguri și site-uri web. Când vine vorba de social media, folosiți aceste setări de confidențialitate pentru a evita imediat hărțuirea. Dă-ți linia în nisip și nu tolerează nimeni care să treacă peste ea. Avem tot dreptul să ne stabilim limitele și să ne așteptăm să fie onorați.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me