Ghid pentru începători pentru Personas

Probabil ați auzit despre persoanele cumpărătorilor sau despre cititor, și știți că sunt un instrument important de marketing pentru construirea unui blog sau a unei afaceri.


Dar ce sunt exact persoanele? Cum arată și cum le folosești?

Personas este un instrument de marketing puternic și o cheie pentru implicarea și loialitatea utilizatorilor. Prin faptul că vă ajută să înțelegeți publicul țintă, persoanele pot face fiecare pas din strategia dvs. de marketing mai rapid, mai ușor și mai eficient.

Această postare vă va explica exact care sunt persoanele, de ce sunt un instrument atât de puternic și cum le puteți folosi pentru a vă dezvolta blogul sau afacerea..

Ce sunt Persoanele cumpărătorului?

Pe scurt, o persoană de cumpărător (numită și „cititor persoană” sau „profil de cititor” pentru bloggeri) este o descriere fictivă, dar bazată pe date, a unei persoane care reprezintă publicul tău ideal sau vizat. O persona poate fi orice lungime de la o biografie scurtă a câtorva propoziții până la pagini de descriere și detalii.

Potrivit cumpărătorului expert în dezvoltare personală Tony Zambito,

„Persoanele cumpărătorului sunt reprezentări arhetipale (modelate) bazate pe cercetare OMS cumpărătorii sunt, ce ei încearcă să realizeze, ce goluri conduce-le comportamentul, cum ele gândi, cum ei Cumpără, și De ce ei iau decizii de cumpărare. “

De ce sunt importante Personas?

O persoană este un instrument crucial pentru definirea, înțelegerea și atingerea publicului țintă.

Imaginați-vă că încercați să veniți cu idei de postare pe blog pentru noua dvs. pornire.

Știți că, cu cât vă restrângeți audiența, cu atât va fi mai ușor brainstorming-ul. Dacă publicul țintă este „toată lumea”, va trebui să vină cu subiecte care să atragă toată lumea. Imposibil, nu?

Spuneți că startup-ul dvs. este o suită de instrumente de marketing bazate pe abonamente concepute special pentru comerțul electronic. Știți că publicul dvs. țintă este companiile de comerț electronic, astfel încât puteți acum să aveți la dispoziție o listă de idei de postare pe blog la care ar putea interesa întreprinderile de comerț electronic.

Dar aceasta este încă o țintă destul de largă.

Vă vizați proprietarul unei mici afaceri de comerț electronic sau un manager de marketing al unei companii mai mari? Nevoile și provocările lor specifice vor fi foarte diferite. O postare pe blog utilă pentru un proprietar de întreprinderi mici poate fi prea generică sau simplistă pentru un manager de marketing.

Acesta este un motiv pentru care persoanele cumpărătorului sunt atât de puternice: cu cât publicul țintă este mai mic, cu atât marketingul dvs. este mai concentrat. O persoană de cumpărător vă permite să vă orientați cu laser de marketing nu doar o industrie generală sau demografică, ci o persoană specifică.

Ce date ar trebui să includă o persoană?

O persoană de cumpărător poate include lucruri precum:

 • Demografii precum vârsta, sexul, naționalitatea etc. (dacă este relevant)
 • Industria, titlul postului și responsabilitățile
 • Nivel de experiență, expertiză tehnică
 • Metoda sau stilul de comunicare preferat
 • Rețelele de socializare preferate, blogurile și alte surse de informații
 • Formate de conținut preferate (postări de blog, podcast-uri, infografii, diapozitive etc.)
 • Ce întrebări pun, provocări cu care se confruntă, obiecții comune, călătoria tipică a cumpărătorului

… Dar nu simți că trebuie să incluzi totul. Poate fi ușor să te încurci în detalii irelevante. Nu vă faceți griji pentru câți copii sau animale de companie are persoana dvs., fie că bea ceai sau cafea (dacă nu are de-a face cu afacerea dvs.) sau dacă ar trebui să-l dubiți pe Jane sau Joan. Vă faceți griji numai pentru detaliile care provin din date reale și afectează modul în care vă desfășurați activitatea de informare.

Concentrați-vă asupra informațiilor relevante și acționale pe care le veți putea utiliza în marketing, cum ar fi sursele de informație de încredere ale clienților dvs., ce subiecte și formate preferă și ce provocări se confruntă..

Cum să aduni date pentru persoanele tale

Deși persoanele cumpărătorului sunt fictive, acestea ar trebui să se bazeze în continuare pe date reale.

O persoană de cumpărător care a fost aruncată în aer sau imaginația ta nu va fi foarte utilă pentru a viza un public real și specific. Pentru ca persoanele cumpărătorului dvs. să fie utile, acestea trebuie să reflecte cu exactitate audiența dvs. reală.

Cum adunați aceste date? Poti:

 • Săpați în analizele voastre. Indiferent dacă utilizați Google Analytics sau un alt serviciu, veți avea acces la demografiile publicului general care vă pot pune pe calea cea bună pentru crearea unei persoane precise.
 • Trimiteți un sondaj. Fie pe lista de e-mail, clienți sau clienți, puteți trimite un sondaj pentru a aduna datele de care aveți nevoie.
 • Intervievează-ți clienții. (Acest proces este foarte bun pentru crearea studiilor de caz ale clienților sau a poveștilor de succes pe care le puteți folosi și pe site-ul dvs. web.)

Din datele pe care le adunați, puteți găsi caracteristici comune și puteți utiliza aceste informații pentru a pune laolaltă o persoană de cumpărător adevărată bazată pe date.

Puteți utiliza un șablon de la Hubspot sau Buffer pentru a începe și modifica, extinde sau simplifica pentru a se potrivi nevoilor dvs..

Persoanele sunt cu adevărat necesare?

Șablonul de personalitate HubspotHubspot are un ghid și un șablon pe care îl puteți folosi ca punct de plecare.

Nu există răspunsuri unice pentru toate dimensiunile în marketing și puteți avea succes fără a utiliza persoane. Acestea fiind spuse, personas sunt un instrument de marketing excelent, cu multe avantaje:

 • Personas vă ajută să vă orientați conținutul cu ajutorul unui laser. Vorbiți unu-la-unu în loc să încercați să strigați într-o mulțime.
 • Nu numai că știți ce conținut de atracție se bucură de clienții și cititorii dvs., dar de unde să găsiți acești utilizatori. În cercetarea personală, veți descoperi cele mai bune site-uri web și platforme de social media și locuri unde se află clienții dvs. ideali, astfel încât să știți exact unde să comercializați.
 • Personas poate fi, de asemenea, utilizat pentru a segmenta audiența dvs. și pentru a crea conținut personalizat pentru fiecare segment. Dacă vizați câteva tipuri diferite de clienți ideali, puteți crea o persoană detaliată pentru fiecare grup, apoi puteți crea mai ușor conținut care vizează fiecare grup sau segment specific.

Și personas nu sunt doar pentru companii; sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a construi orice public de blog. Cu o persoană ideală de cititor în minte, este mult mai ușor să vină cu subiecte specifice postării pe blog pe care cititorul tău le va plăcea. De asemenea, vă va oferi idei cu privire la alte conținuturi de produs, strategii de monetizare care vor funcționa și cum să vă comercializați blogul și să vă construiți cititorii.

Care este dezavantajul?

Multe persoane nu folosesc persoane și există motive valide pentru asta.

Probabil că primul motiv este că persoanele pot necesita foarte mult timp și costisitoare. Dacă doriți persoane precise, bazate pe date, va trebui să petreceți timp pentru a face cercetarea. Indiferent dacă pregătiți un sondaj, strângeți și selectați datele analitice sau aveți timp pentru a intervieva personal clienții, este o investiție.

Unii marketeri subliniază, de asemenea, că poate fi dificil și chiar dăunător pentru întreprinderi să încerce să pună laolaltă persoanele cumpărătorilor în fazele incipiente ale activității lor de marketing și conținut.

După cum scrie Marcus Sheridan,

Până când nu ați fost în afaceri de ceva timp și ați avut șansa de a lucra cu o varietate de clienți, este imposibil să știți cine sunt persoanele dvs. ideale.

Și până când nu ați avut șansa să produceți conținut (deveniți un profesor excelent) și să urmăriți ce obține rezultate și ce nu (în timp ce ascultați audiența dvs. tot timpul), nu este imposibil să știți cine sunt persoanele dvs. cumpărătoare.

Oh, și un ultim punct: Deoarece afacerea dvs. evoluează mereu, la fel sunt și persoanele cumpărătorului.

El subliniază, de asemenea, că procesele implicate, complicate pentru crearea persoanelor cumpărătorului, pot duce la „paralizie de analiză” și să amâne orice marketing real.

Deci, cum poți evita aceste probleme și să obții beneficiile persoanelor cumpărătorilor?

Puteți beneficia, probabil, de o persoană de cumpărător detaliată dacă:

 • Aveți o idee generală bună despre publicul specific pe care încercați să îl vizați.
 • Blogul sau afacerea dvs. a fost în jur de ceva timp și aveți destui clienți sau cititori pentru a colecta date reale.

Pe de altă parte, dacă …

 • Tocmai începeți și nu aveți încă o bază de clienți sau un public
 • Nu sunteți sigur pe cine vizați în mod special

… atunci o persoană mai de bază poate fi utilă pentru tine, dar o persoană detaliată bazată pe date este probabil lipsită de imagine.

Cum să utilizați Personas în crearea de conținut

După ce ai creat persoanele tale, le poți ajuta ca ajutor în:

 • Brainstorming subiecte postare blog. Data viitoare când te gândești la idei de postare pe blog, scoate-ți persoanele din cumpărător pentru inspirație. Dacă ați intervievat clienții cu privire la provocările și întrebările lor, ar trebui să aveți o mulțime de materiale pentru postările pe blog.
 • Scrierea postărilor pe blog. Când îți scrii postările, ține cont de persoana ta. Gândiți-vă să scrieți o postare pe blog ca să discutați sau să scrieți o scrisoare către o anumită persoană.
 • Scrierea conținutului web. Când scrieți pagina dvs. de pornire, despre pagină, pagina de contact, întrebări frecvente, etc., gândiți-vă ce vor să vă vedeți persoana dvs. și cum puteți răspunde la întrebările lor și să începeți să construiți o relație cu conținutul dvs..
 • Brainstorming conținut suplimentar. Preferă publicul tău să asculte un podcast, să vadă o infografie sau să descarce un ebook? Ce subiecte ar considera cele mai utile și relevante? Persoana ta te va ajuta să afli.
 • Construirea publicului dvs. de blog. Cu persoana dvs., aveți o sursă pe care rețelele de socializare ar trebui să vă aflați, ce bloguri urmează pe care le puteți posta pe oaspeți și ce surse de informații au încredere acolo unde puteți comercializa.

În toate strategiile dvs. de marketing, începând cu persoanele dvs. în minte vă va ajuta să vă orientați către publicul ideal și să obțineți rezultate mai bune.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me