Interviu de expert: Debbie Bookstaber despre modul în care socialul ajută bloggerii

„Bunul social” nu este doar un trend buzzword în media socială. Potrivit unui articol din 2013 în Market Tech Blog, „83% dintre americani doresc ca mărcile să sprijine cauzele, iar 41% dintre oameni au cumpărat un produs de la o companie pentru că știau că compania este asociată cu o cauză”.


Asta înseamnă că influențarii își pot folosi blogurile și rețelele de socializare pentru a ajuta nu numai să promoveze o cauză excelentă, ci și să creeze recunoașterea mărcii.

Am vorbit cu Debbie Bookstaber pentru a afla mai multe despre binele social în blogosferă. În calitate de co-fondator al Bloganthropy, a cărei misiune este să conecteze companii și bloggeri pentru a face lumea un loc mai bun, ea este o expertă în modul în care binele social ajută brandurile și bloggerii.

Debbie este, de asemenea, președinte al Element Associates, director al Social Media pentru Comunicarea Jocului Copiilor și a fost numit dintre „Top 25 Părinți bloggeri care schimbă lumea” la Babble.com.

Debbie, ne puteți da o definiție clară a „binelui social”, în ceea ce privește rețelele de socializare și blogurile?

debbie bookstaberDebbie Bookstaber, co-fondator al Blogantropiei

Deoarece bloggerii influențează blogurile și rețelele de socializare, oamenii se uită la ei pentru sfaturi și sfaturi, cum ar fi sfaturi pentru părinți, soluții de modă, recomandări de produse în nișa lor, etc. Ei pot folosi social media pentru a face bine social, în special pentru non-locali -profiturile sau cele care sunt potrivite pentru publicul lor. Există multe modalități prin care își pot folosi influența pentru a sprijini ceea ce le pasă cu adevărat.

Sunt de acord! Consider că acest lucru funcționează cel mai bine atunci când fac bine social, care se potrivește chiar în brandul meu. Se simte fără probleme, iar cititorii mei îi apreciază. Sunt sigur că mai mulți bloggeri sunt interesați de parteneriat pentru binele social. Cum lucrează brandurile cu bloggerii pentru a promova binele social?

Bloggerii ar trebui să înțeleagă că există două tipuri de promovare. Un tip este marketingul cauzelor, care este atunci când mărcile își folosesc influența pentru a susține o cauză demnă. De exemplu, s-ar putea să vedeți un brand care donează o parte din vânzările lor pentru o cauză, cum ar fi un remediu pentru cancerul de sân sau o campanie care spune, „clicul dvs. pe acest link alimentează un copil flămând”. Cauza de marketing se întâmplă atunci când mărcile se conectează cu o cauză non-profit pentru promovarea acesteia și, în mod natural, care le promovează ca o companie care face bine social.

Apoi, există campanii care nu au recompense financiare tradiționale pentru o afacere. De exemplu, Consiliul publicitar a derulat recent un program de siguranță a scaunului pentru copii cu NHTSA pentru a-i învăța pe părinți cum să instaleze corect scaunul pentru copii. Această campanie nu a avut un motiv financiar, a fost doar un anunț de serviciu public.

Bloggerii trebuie să fie conștienți de această diferență, deoarece mărcile sunt în măsură să plătească bloggerii în timpul unei campanii de marketing cauză – și de multe ori o fac – în timp ce un PSA pur nu va fi plătit. Este pur și simplu o oportunitate de a răspândi cuvântul despre siguranță și alte probleme publice.

Acestea fiind spuse, linia poate fi traversată. De exemplu, non-profit Keep America Beautiful a făcut un PSA pentru educarea consumatorilor despre reciclare în ziua Pământului. Johnson & Johnson a susținut acel efort cu o campanie plătită care a recrutat bloggeri.

Cum altfel sunt ajutați bloggerii și influențarii prin colaborarea cu mărci pentru aceste cauze?

Campaniile sponsorizate de marketing tind să obțină o implicare mai mare decât postările sponsorizate convenționale, ceea ce este bun atât pentru bloggeri cât și pentru mărci. De exemplu, campania Red Nose a lui Walgreen este un bun exemplu de marketing de cauze. Pentru brand, a strâns fonduri și le-a oferit publicitate semnificativă; pentru blogger, le-a oferit un subiect mai interesant despre care au scris despre postarea tipică a Walgreenului și vizionări mai bune pe pagini.

În ceea ce privește campaniile nonprofit, acestea pot beneficia de un blogger, fiind utile pentru publicul țintă, dar se pot clasifica bine și pentru SEO dacă sunt programate cu evenimente conexe, cum ar fi campania Keep America Beautiful’s Earth Day. Ele sunt, de asemenea, o modalitate bună de a obține un blogger pentru a obține conținut care poate fi pre-scris și bogat în SEO pentru a-și echilibra conținutul sponsorizat. (Bloggerii trebuie să-și urmărească raportul de sponsorizare la posturi nesponsorizate.)

Ceea ce face ca un blogger să fie o alegere bună pentru aceste campanii sau cele mai multe mărci vor lucra cu orice blogger?

În timp ce PSA-urile pur non-profit caută să răspândească cuvântul peste tot, adevărul este că a fi o potrivire bună fie pentru un PSA, fie pentru o campanie de marketing pentru cauze este important să genereze interes real pentru o cauză. Bloggerii afectați personal de aceste probleme vor fi mai eficienți. În plus, dacă PSA sunt promovate de bloggeri cu experiență în zona respectivă, din această interacțiune pot apărea angajamente pe termen mai lung și o implicare mai serioasă.

Da, cu cât se potrivește mai bine, cu atât este mai reușit postarea – ca în orice campanie sponsorizată! Care sunt elementele unei campanii de succes pentru binele social?

Depinde de mesajul pe care brandul sau nonprofit încearcă să îl transmită. Campaniile de succes vor avea un puternic apel la acțiune. De asemenea, vor avea parte de o poveste bună și, așa cum am menționat, este cel mai bine dacă bloggerul a avut o anumită implicare personală cu subiectul sau cauza. În plus, elementele ușor de digerat pentru cititor sunt de mare ajutor. Ready.gov a derulat recent o campanie PSA privind pregătirea pentru dezastre. Concentra lor a fost pe oamenii care au creat un plan și au creat instrumente pentru asta. De asemenea, au avut videoclipuri PSA scurte (acestea sunt, de obicei, lucrări pro bono realizate de companiile video), care au o durată de 30-120 de secunde pentru cititorii înfometați de timp.

Multe campanii facilitează bloggerii, oferind Tweet-uri, infografii și alte instrumente de socializare cu un singur clic. Element Associates creează piese scrise personalizate pentru bloggerii cu HTML pentru a le încorpora. Aceasta a creat, de asemenea, o optimizare mai puternică a motorului de căutare.

Îmi plac tweet-urile gata pentru binele social! Iar conținutul pre-elaborat este întotdeauna util. Există un punct de tranziție în care influențarii trec de la voluntariat la muncă pentru salariu sau există campanii de influencer plătite?

Da! Trish Adkins a fost un blogger care a fost voluntar timp de mai mulți ani cu Fundația lui Alex Lemonade Stand pentru cancer în copilărie. Fiica ei este supraviețuitoare de cancer, așa că aceasta a fost o caritate importantă pentru ea. După mulți ani de voluntariat și angajamentul ei îndelungat cu cauza, a fost o alegere firească pentru o funcție. Este important ca bloggerii să știe că voluntarii de vârf, cu o implicare personală în cauză, îi pot face să fie o potrivire perfectă pentru întreaga perioadă de timp plătită sau pentru a consulta proiecte sau pentru campanii susținute. Neprofiturile ar trebui să invite acești bloggeri să aplice [pentru] aceste poziții.

Personal, am lucrat cu nonprofit mulți ani, pro bono, așa că sunt chemat adesea să lucrez profesional cu companiile pe care le-am ajutat. Dacă doresc să lucreze pentru un non-profit, bloggerii ar trebui să aibă un angajament față de aceștia; acesta este primul loc în care se uită să se angajeze.

Am constatat că acest lucru este adevărat. Unul dintre concertele mele obișnuite de blogging a fost un rezultat direct al scrisului pentru binele social, fără sponsorizare și se potrivește și în nișa mea. Care sunt principalele cauze ale binelui social pe care ne putem aștepta să vedem mai multe?

În ceea ce privește ce se întâmplă în acest moment, Ellen Gerstein, de la Salvați Copiii, lucrează la criza refugiaților din Siria. În afară de asta, orice aspect legat de sănătate este un domeniu important pentru nonprofit și implicarea în marketing, cum ar fi efortul Missy Ward cu Avon’s Walk pentru cancerul de sân, Alex Lemonade Stand și St. Jude’s Hospital. Educația este mare și acum, deoarece părinții sunt cei mai buni susținători pentru copiii lor în domeniul cancerului și bolilor din copilărie. Alte subiecte populare includ mediul, cum ar fi campaniile PSA pentru eficiența apei pentru combaterea crizei actuale de secetă din California.

Alte campanii vitale includ combaterea foamei cu Feeding America și Împărtășește-ți forța și organizații de caritate animale, precum Shelter Pets, pe măsură ce ne îndreptăm spre iarnă. Cauzele Blogger sunt, de asemenea, importante. Katherine Stone a început acum succesul nonprofit Postpartum Progress în 2011 pentru a ajuta alte mămici care suferă de depresie postpartum, condiție pe care a avut-o pentru ca ajută alte mame să cucerească.

Mulțumesc, Debbie, pentru sfaturi și sfaturi! Sper ca bloggerii, după ce au citit acest lucru, să ia în considerare orice campanii sociale bune care le ies în cale, fie că sunt PSA-uri sau provoacă marketing cu mărci și să ia în considerare cauze care se potrivesc blogurilor și pasiunilor lor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me