10 reguli esențiale pentru un marketing efectiv pe Instagram

2020 este anul Instagram. Platforma se află printre primele 6 rețele sociale de top din întreaga lume, conform Statista, cu 1 miliard de conturi lunare active. Bloggerii din diverse nișe au folosit-o pentru a ajunge la mii de urmăritori și pentru a stimula interacțiunile atât pe canalele lor, cât și pe blogurile lor.


Indiferent dacă decideți să faceți ca Instagram să fie unul dintre principalele dvs. canale de marketing pe rețeaua de socializare sau doar o platformă minoră de generare a traficului, învățarea cum să o utilizați va funcționa doar în avantajul dvs..

Am intervievat câțiva bloggeri care au folosit Instagram cu succes pentru a-și crește publicul și am întrebat cum au făcut-o. În această postare, veți afla despre felul în care au făcut ca Instagram să funcționeze pentru eforturile lor de marketing.

1. Începeți cu elementele de bază

Sheila Flores, utilizatorul de putere Instagram @sheilaflores__ cu peste 20 de adepți, vă oferă câteva sfaturi brutale pentru a începe cu un pumn:

Sfaturi de la Pro: Mark Verkhovski

Instagram este o platformă unică, cu un accent major pe oferirea întreprinderilor de oportunități pentru povești bogate, vizuale. Mulți profesioniști de pe web nu își dau seama că Instagram nu este doar pentru tineri, ci este o platformă excelentă de marketing care utilizează imagini vizuale. Deci nu prea acordă atenție acestei rețele sociale.

Folosim o strategie de postare de imagini antreprenoriale, cu numele și sigla site-ului nostru. Acest lucru rezonează bine cu tinerii, deoarece mulți dintre ei sunt proprietari de site-uri web și webmasteri. O singură imagine Instagram virală vă poate oferi mii de urmăritori și potențiali clienți.

Strategia noastră de Instagram [implică]:

1. Să înțelegem cine este publicul nostru țintă de pe Instagram
2. Proiectarea vizualurilor într-un mod care să rezoneze cu adevărat publicului nostru
3. Îmbunătățirea postărilor noastre cu un anunț pentru vizibilitatea mărcii
4. Monitorizarea, măsurarea și ajustarea campaniei noastre sociale
5. Creșterea listei noastre de adepți și abonați de e-mail.

Înțelegerea publicului dvs. este vitală pentru campaniile și vizibilitatea dvs. și este singura modalitate de a face toată munca dvs. de la numărul 1 în valoare de efort.

Tanya de Kruijff, blogger și artist creativ la TwinklyTanya.com și proprietar al contului de Instagram @twinklytanya, subliniază coerența ca trăsătură esențială a feedului tău:

Sfaturi de la Pro: Minuca Elena

Minuca ElenaMinuca Elena

Fiecare rețea socială atrage un tip diferit de public. Platforme precum Instagram și Pinterest sunt potrivite pentru bloggerii care se bazează foarte mult pe conținut vizual. Site-uri din nișe precum moda, călătorii, decor pentru casă, grădinărit, mâncare, fotografie atrag mult trafic către blogul lor.

Fii atent la bio-ul tău pe Instagram. Scrieți-vă declarația de misiune (nișa dvs. în care faceți bloguri, ce tip de cititori doriți să vă ajutați și de ce sau cum). Puteți potrivi toate acestea doar în câteva propoziții clare. De asemenea, nu uitați să includeți un link către blogul dvs. în bio.

Puteți adăuga câteva imagini personale pentru a vă lega cu cititorii dvs. (cum ar fi fotografii în care utilizați anumite produse pe care le promovați, imagini din conferințe de bloguri din nișa dvs. sau doar selfie-uri prietenoase din când în când).

Aveți grijă să nu exagerați. Ai nevoie de urmăritori care sunt atrași de subiectul pe care îl blogești.

Tanya de Kruijff oferă, de asemenea, sfaturi specifice despre cum să gestionați link-ul live înapoi la blog-ul dvs. în bio – și păstrarea la fel în același timp nu este întotdeauna calea corectă de urmat:

Asigurați-vă că acesta nu este un link generic către pagina de pornire a blogului dvs. În primul rând, publicul dvs. nu ar avea un motiv să facă clic pe linkul respectiv. În al doilea rând, ar trebui să își găsească propriul drum odată ce au fost pe blogul tău. Intervalul de atenție al oamenilor pe Internet nu este grozav, așa că ar trebui să le facem cât mai ușor pentru ele.

Distribuie linkul la cea mai recentă postare pe blog. Cu bit.ly puteți reduce această adresă URL și veți putea vedea câte persoane au dat clic pe linkul dvs. Apoi, asigurați-vă că aveți mai multe apeluri la acțiune pentru a face clic pe link. Cel mai evident [loc] este profilul dvs. – spuneți ceva de genul: „faceți clic mai jos pentru a primi un planificator de imprimare gratuit” – dar menționați și linkul dvs. din imaginile pe care le împărtășiți.

De exemplu, dacă ați împărtășit o poză cu o plăcintă cu dovleac superb, ar putea scrie: „Ți-ar plăcea o bucată din această plăcintă? Apoi urmați linkul din profilul meu. ”

Cu această metodă, va trebui să schimbi mult legătura din bio, dar va merita atât de mult. Oamenii vor urma de fapt linkul [și chiar] persoanele care te urmăresc de ceva vreme vor avea un motiv să continue să facă clic pe linkurile tale.

În 2016, Instagram și-a actualizat algoritmul pentru a afișa doar fotografiile pe care le consideră mai interesante în newsfeed, în general cele care au obținut cea mai rapid implicare (like-uri, comentarii, vizualizări), iar în nișa sau genul utilizatorii se angajează mai ales.

Acest lucru se deschide către strategii de marketing interesante pentru a încerca pe Instagram:

 • Încercă videoclipuri Boomerang (videoclipuri care se redau înapoi după ce se joacă normal timp de câteva secunde, o funcție distractivă de Instagram pe care utilizatorii le plac)
 • Programează-ți postări pentru a merge live la orele zilei, publicul tău este cel mai receptiv
 • Postați conținut de nișă despre care știți că le va atrage atenția
 • Răspundeți rapid la comentarii sau cel puțin „le place” cu „inimă”

De asemenea, treceți la un cont Business dacă nu ați făcut-o deja, astfel încât să puteți verifica mai multe statistici și să aveți mai bune date de marketing mai bune.

Instagram Stories, aplicația care permite utilizatorilor să posteze fotografii, videoclipuri și evenimente live streaming care expiră după 24 de ore, a la Snapchat, a suferit o creștere amețitoare în ultimul an. Instagram Stories a bătut Snapchat în 2017, cu un boom de 300 de milioane de utilizatori activi zilnici și caracteristicile sale interactive, precum un sondaj și o opțiune Swipe Up pentru a vizita link-uri (dacă aveți 10k + de urmăritori) facilitează interacțiunea utilizatorilor cu brandurile. În plus, utilizatorii Instagram pot răspunde întotdeauna la Povești prin Direct (propriul sistem de mesagerie Instagram).

Cea mai bună modalitate de a folosi Instagram Stories pentru brandul tău este să o folosești pentru sondaje rapide, oferte sensibile la timp și știri pe care vrei să le citească adepții tăi în următoarele 24 de ore și sesiuni de transmisie de evenimente de marcă precum Q&A, discursuri și întâlniri și chiar organizați webinarii cu alți experți.

Poveștile sunt, de asemenea, vitale pentru frecvența actualizărilor dvs. în newsfe-urile următorilor dvs.: cu cât utilizatorii răspund la poveștile dvs. sau interacționează (de exemplu, votați în sondaj), cu atât mai multe dintre postările dvs. le vor vedea în feed-ul lor.

4. Construiți relații cu alți Instagrammers

Alți utilizatori de Instagram pot fi sau nu concurența dvs., dar nu puteți greși niciodată construind relații – fie că duc la noi adepți (și cititori de blog) sau parteneriate.

Sheila Flores vă recomandă să găsiți conturi care au aceleași interese de nișă și să dedicați timp comentării vizuale lor:

După ce sunteți mulțumit de aspectul profilului dvs., este timpul să începeți să creșteți [un public]. Sugestia mea este să vă angajați: găsiți conturi cu [aceleași] interese ca și dvs., cum ar fi pozele lor, comentați cât mai multe poze puteți.

Conturile mai mici sunt mai susceptibile să vă urmărească dacă manifestați interes pentru postările lor, dar este important să comentați și conturi mai mari. Acest lucru se datorează faptului că aceste profiluri au o mulțime de vizualizări în fiecare minut și, dacă acei oameni văd comentariul, probabil că veți primi și vizite de la ei..

Flores explică importanța comentariilor în continuare și de ce sunt cel mai bun pariu pentru construirea de relații autentice și trafic de calitate:

A plăcea și a comenta postările altor persoane este cea mai bună modalitate de a interacționa și de a crea relații. Arată interes real, nu doar comentarii cu un singur cuvânt. Dacă sunt într-adevăr interesați să se angajeze cu tine, te vor reveni. Asigurați-vă că răspundeți la toate comentariile din imaginile dvs. Arătați-vă că sunteți activ și interesat de urmașii dvs..

Un alt sfat este să puneți întrebări în postarea dvs. În acest fel, veți încuraja oamenii să comenteze fotografiile dvs..

Și din nou: rămâi în nișa ta. Este important să vă angajați cu persoane interesate de ceea ce postați. Asta te va face să obții adepți fideli care să placă ceea ce faci. Definirea sectorului dvs. vă va include, de asemenea, ca utilizator sugerat să urmați acele instagramme care încep un cont în aceeași nișă ca a dvs..

Tanya de Kruijff împărtășește strategia de plăcere și comentarii care a funcționat cel mai bine pentru ea și greșelile de la care a aflat. Ea spune:

Reacționează întotdeauna la persoanele care au comentat imaginea ta. Căutați activ persoanele din nișa dvs. răsfoind hashtag-urile relevante și doriți și comentați imaginile lor. [Iată ce] Am aflat că funcționează cel mai bine:

1. Nu-i place doar o poză.

Accesați profilul lor și ca cel puțin trei dintre fotografiile lor. Abia atunci veți ieși în evidență între toți ceilalți care le plac ultima fotografie.

2. Comentariile funcționează mai bine decât le place.

Încerc mereu să comentez cel puțin o poză. Nu este nevoie de prea mult timp și este probabil să primiți o replică.

3. Faceți întotdeauna comentariile personale.

M-am gândit că mă descurc excelent comentând chestii de genul: „Oh, este atât de drăguț!” Sau: „Uau, este adorabil!” Nu știam prea puțin că comentariile mele pot fi ușor confundate cu roboții. Din păcate, Instagram este plin de roboți. Acestea sunt conturi care folosesc comentarii generice și le trimit la fiecare imagine cu un anumit hashtag.

Ei spun chestii de genul: „Drum frumos! / Misto! ? / Asta-i grozav!” sau doar comentează cu un zâmbet. Chestia este că am comentat adesea și cu un zâmbet! N-am avut niciun indiciu că oamenii ar putea greși comentariul meu pentru un bot. Atunci, ce ar trebui să comentezi? Ei bine, orice detaliu de obicei funcționează. De exemplu: „Îmi plac foarte mult dungi pe fusta!” Sau: „Întotdeauna am vrut să vizitez Praga, sper să-ți urmezi pașii într-o zi!”

4. Puneți întrebări.

Comentariul, în general, este foarte valoros, dar dacă doriți cu adevărat să vă conectați, puneți o întrebare precedată de un compliment, [dacă este posibil]. Oamenilor le place când manifestați interes pentru munca lor, iar cei mai mulți dintre ei sunt fericiți să răspundă la orice întrebare despre postarea lor. [Comentarii] sunt inițiatori de conversație valoroși.

5. Folosiți grupurile Facebook pentru a vă promova (într-un mod autentic).

Există grupuri de Facebook care există pentru a vă promova blogul / Instagramul.

Asigurați-vă că nu renunțați doar la linkul dvs.! Implicați-vă cu ceilalți membri. De asemenea, asigurați-vă că sunteți activ în alte grupuri din nișa dvs. Îmi postez întotdeauna pozele pe Instagram în grupuri de doodle sau planificatoare. Când o fac, mă asigur mereu că îmi pun mânerul de Instagram în colțul imaginii. Acest lucru îi împiedică pe oameni să-mi fure munca, dar îmi imprimă și mânerul în mintea oamenilor din nișa mea. Dacă le place imaginea dvs., vă vor vizita Instagramul pentru mai multe.

Dacă faceți toate acestea, veți descoperi anumite relații foarte frumoase și valoroase cu alți bloggeri. Poate părea o muncă grea, dar chiar nu trebuie să îți ocupi prea mult din timp, iar la final merită totul.

În plus față de instagrammeri cu gânduri similare în nișa dvs., accesați influența de nișă sau industria. Dacă faceți blog despre aceleași subiecte și vă arătați valoarea, ar putea dori să vă sprijine și să vă ofere expunere.

Cu toate acestea, rețineți că influențarii cu mii de adepți ar putea să nu interacționeze deloc cu dvs., cel puțin nu la început și nu dacă nu sunteți în aceeași rețea. În schimb, s-ar putea să aveți șanse mai bune cu conturi mici. În cuvintele lui Tanya de Kruijff:

Implicați-vă cu conturi mici sau conturi cu un următor egal / număr următor. Instagrammerele cu adepți de 15K pot răspunde la comentariul tău, dar nu este probabil să-ți viziteze contul, cu atât mai puțin să te urmeze.

Pur și simplu primesc prea multă atenție pentru a putea ține pasul cu toate acestea. Conturile mai mici primesc mai puține mesaje, așa că este mai probabil să vă observe. De asemenea, este mai probabil să te vadă ca un exemplu [de urmat] și, prin urmare, să înceapă să te urmărească.

5. Fără legături live nu înseamnă nicio promoție

Întrucât Instagram nu permite link-uri în postări, adăugarea de link-uri și CTA-uri la grafică (stil infografic) este esențială. De exemplu:

Postul de Instagram al twittercounterSursa: Twitter CounterPostul de Instagram al rtrentthompsonSursa: rtrent Thompson

Sheila Flores, precum Tanya de Kruijff, sugerează să folosești legătura live din bio și să îți direcționezi postările către aceasta:

Cred că [adăugarea de link-uri live] ar fi o actualizare excelentă, dar, deoarece acest lucru nu este posibil chiar acum, aș sugera să introduceți [noua dvs. postare pe blog] link-ul dvs. bio.

Apoi, postează o poză și explică în legendă ce pot găsi [conținut] oamenii pe blogul tău. Am pus „Link in Bio” și numele meu de utilizator imediat după asta (exemplu: @name). Este o modalitate de a facilita oamenilor să se întoarcă la bio și să facă clic pe link.

De asemenea, profitați de celelalte canale sociale pentru a împărtăși și repopula imaginile și videoclipurile dvs. Instagram. Veți putea adăuga linkuri live pe celelalte canale, sporind astfel vizibilitatea dvs. și obținând mai multe conversii pentru conținutul dvs. special.

6. Marcați-vă imaginile și videoclipurile

Deoarece Instagram este o platformă orientată vizual și nu puteți adăuga link-uri live la conținutul blogului dvs., este vital ca imaginile pe care le adăugați la postările dvs. să fie puternic marcate pentru a fi eficiente.

Vedeți acest exemplu din McDonald’s:

Postarea de Instagram a brandului McDonald'sSursa: McDonalds

Folosirea culorilor, a fonturilor și a prezentării sunt inconfundabil de McDonald’s, iar utilizatorii vor aminti acest videoclip pentru a fi despre un produs McDonald’s.

7. Folosiți Hashtags în avantajul dvs.

Utilizarea hashtag-urilor în postările de pe Instagram este modul în care te găsești și creezi conexiuni, dar va funcționa și mai bine dacă interacționezi cu alți instagrammeri folosind același hashtag înainte de a-l posta pe al tău..

Cu toate acestea, veți dori să evitați hashtag-urile aglomerate, la fel cum doriți să evitați cuvintele cheie de înaltă concurență atunci când optimizați postările dvs. de blog pentru motoarele de căutare.

Tanya de Kruijff împărtășește o strategie de a alege hashtag-urile potrivite pentru conținutul tău:

Dacă doriți ca oamenii să vă observe pe Instagram, nu puteți merge fără [hashtags]. Dar nu numai că trebuie să le folosești, trebuie să le folosești corect. Doar adăugarea hashtag-urilor generice precum #travel, #food sau #cats nu vă va face nimic bun. Aceste hashtag-uri sunt folosite atât de des, încât postarea dvs. va dispărea în profunzimea Instagramului în câteva secunde.

Ar trebui să cercetați care hashtag-urile funcționează bine în nișa dvs. Puteți face acest lucru introducând pur și simplu un hashtag în bara de căutare Instagram.

De exemplu, împărtășesc o mulțime de doodle în hrana mea. Dacă tastez #doodle în bara de căutare, arată că acest hashtag are peste 13 milioane de postări. Complet inutil.

Dar arată și o mulțime de alte hashtag-uri începând cu cuvântul doodle. #doodledrawing, de exemplu, care are 9.457 de postări. Este perfect! Dacă începeți cu contul dvs., aș sfătui că aproximativ jumătate din hashtag-urile dvs. au între 1.000 și 10.000 de postări, iar cealaltă jumătate între 10.000 și 100.000.

Totuși, doar a găsi cantitatea potrivită de postări într-un hashtag nu este suficient. Trebuie să faceți clic pe hashtag pentru a vedea ce fel de imagini împărtășesc oamenii în cadrul acestui hashtag. Stilul tău se încadrează în acest hashtag? Unele rezultate vă pot surprinde. În cazul meu, #doodlesofig cu 43.643 postări pare perfect.

Dar când dau clic, văd că hashtagul este plin de … câini! Labradoodles să fie exact. Oamenilor care navighează în această categorie le-ar păsa mai puțin ca desenul meu să fie printre cățelușii blânzi.

Deci, asigurați-vă că hashtag-urile dvs. au între 1.000 și 100.000 de postări și că fotografiile dvs. se potrivesc conținutului și stilului lor. Oh, și aveți voie să utilizați până la 30 de hashtag-uri. Folosește-le pe toate!

Din 2017, hashtag-urile nu mai funcționează în comentarii pentru afișare în rezultatele căutării. Acestea trebuie să fie plasate în subtitlul postării pentru a putea fi căutate și urmărite (da, acum utilizatorii pot urmări hashtag-uri precum fac conturi!).

8. Faceți ușor pentru branduri (și pentru dvs.) să faceți publicitate pe Instagram

Poate doriți să câștigați bani cu Instagram, obținând branduri pentru a face publicitate pe canalul dvs. și, în același timp, poate doriți să ieșiți și să găsiți conturi Instagram pentru a face publicitate pentru a vă stimula traficul și pentru a vă intensifica eforturile de branding.

Ivan Kostadinov, șeful căutării plătite la Local Fame, vă sugerează că

Kostadinov explică:

Scopul nostru a fost să creăm o prezență mai bună pe Instagram și a trebuit să găsim un blogger alimentar care avea o cantitate considerabilă de adepți activi reali în această rețea de socializare. După cum puteți vedea @poppy_loves_london are 28k de adepți și mii de oameni le plac postările ei în mod regulat, ea este destul de activă, iar adepții ei îi plac postările și aprobă preferințele alimentare..

Am fost, de asemenea, destul de convingători când am ajuns la ea și, de fapt, nu am contactat alți bloggeri, deoarece era ea sau nimeni altcineva – contul ei de Instagram [este] atât de bun.

Așadar, dacă țintești să crești prezența pe Instagram, mergi la marketingul influencer, dar fă o cercetare excelentă, deoarece nu vrei doar un blogger / influencer, ai nevoie de cea potrivită.

Ca și Kostadinov, fii selectiv în căutarea contului tău Instagram potrivit pentru a face publicitate, deoarece cu cât îți vizează mai mult sensibilizarea, cu atât vei pierde mai mult timp, bani și resurse în campaniile promoționale care nu vor funcționa..

Dacă nu doriți să faceți o acțiune de informare direcționată manual, puteți să faceți publicitate în continuare în fluxul de știri al Instagram.

9. Fii activ pe comunitățile bloggerilor

Așa cum a explicat Tanya de Kruijff în interviul pentru Punctul # 4 și așa cum am menționat în metodele mele de trafic gratuit aici la WHSR, există grupuri de Facebook dedicate în întregime promovării Instagram.

Unul dintre cele mai mari și mai active grupuri în acest sens este Instagram Posse, o comunitate pentru instagrammeri care să se ajute reciproc să crească în logodnă și număr de adepți. Din septembrie 2016, numărul grupului este de peste 9.000 de membri în nișele Frumusețe, călătorii și părinți. Instagram Posse lucrează în avantajul utilizatorilor cu ajutorul comentariilor pentru a crea implicare, provocări de 30 de zile și critici de cont.

Grupul are propriile hashtag-uri pe Instagram pentru a stimula implicarea comunității. Într-adevăr, hashtag-urile fac și pentru comunități pe platformă și există o mulțime pentru bloggeri: #bloggerslife, #problogging, #businessbloggers, #bloggingbootcamp ș.a..

Fii atent la cerințele și regulile cu care vine fiecare comunitate. De exemplu, Instagram Posse are reguli împotriva autopromovării, cererilor „urmează-mă” și solicitărilor de afaceri. Alte comunități vor permite o anumită promovare de sine, dar va trebui totuși să urmați regulile gazdei.

Fii atent la concursurile și link-urile Instagram – sunt oportunități bune pentru crearea de rețele. Puteți crea singuri grupuri, concursuri și link-uri.

10. Folosiți căutarea Instagram în mod înțelept

Căutați hashtag-uri, influențatori (adesea, au o pictogramă verificată lângă numele lor, cum ar fi @businessinsider) și mici conturi în aceeași nișă sau industrie..

Primul rezultat în căutarea Instagram va întoarce întotdeauna hashtag-ul cel mai activ, urmat de cele mai active conturi. Este o idee bună să începeți cu aceste profiluri de top și apoi să vă restrângeți la hashtag-uri și conturi – în general legate în postările pe care le veți găsi – care rulează pe numere mai mici.

Inutil să spun că căutarea dvs. pe Instagram ar trebui să se concentreze mai mult pe hashtag-uri decât pe conturi, deoarece hashtag-urile sunt centrul activității Instagram și unde veți găsi oameni în nișa dvs..

Cum să vă îmbunătățiți numărul de Instagram?

În iunie 2016, Neil Patel a publicat o infografică interesantă despre cum și-a câștigat primii 1.000 de adepți.

Infografia raportează statistici interesante, inclusiv că implicarea per-follower pe Instagram este de 4,21% – mult mai mare decât pe Facebook și Twitter.

În plus față de sfaturile date deja în postarea pe care o citiți, nucleul ghidului lui Neil se referă la:

 • Aveți cel puțin 7 imagini înainte de a începe promovarea canalului dvs. Instagram
 • Conectează-ți contul de Instagram la Facebook pentru o acoperire mai largă
 • Ca o mulțime de postări ale altor instagrammeri și scrieți @mentions în comentarii
 • Postează un feed de postări Instagram (prin hashtag) pe site-ul tău
 • Postează duminica pentru mai multă logodnă
 • Nu în ultimul rând, efortul dvs. va plăti mai bine dacă publicați stilul de viață și imaginile personale (evenimentele companiei și blogurilor vor fi pâinea și untul dvs. pe Instagram)

Într-adevăr, cel mai bun conținut pe care îl puteți publica pe Instagram este legat de evenimente sociale, fotografii de stil de viață și orice vizualizare care implică oameni și obiecte de zi cu zi.

Aaron Lee de la PostPlanner a postat și un studiu de caz privind creșterea adeptului lor de Instagram și veți observa că majoritatea sfaturilor date reflectă punctele discutate în acest post..

Un sfat remarcabil din postarea lui Lee este:

Uneori, companiile încearcă să creeze hashtag-uri proprii, care de obicei nu funcționează. Dacă afacerea dvs. nu are urmări uriașe, folosiți hashtag-uri populare precum #tbt, #photooftheday și #love pentru a vă promova postările.

El sugerează, de asemenea, să derulați un concurs pentru a crește implicarea și expunerea, o idee bună odată ce aveți urmări loiale (cel puțin 100 de utilizatori).

Aș adăuga că mai puteți crea propriul hashtag, dar includeți-l întotdeauna cu hashtag-uri populare și relevante care îl vor ajuta să ajungă la expunere. Ați citit deja sfaturi similare în acest sens de la persoanele intervievate citate în punctele anterioare, chiar dacă experiența lor cu hashtag-urile diferă puțin.

În numărul 9 ați aflat că comunitățile și grupurile Facebook există pentru a vă ajuta să faceți rețea și să vă stimulați numărul de urmăriți în mod natural, prin interacțiune și relații. Sheila Flores, pe care am citat-o ​​de mai multe ori în acest articol, este una dintre instagrammerele de succes care folosesc grupurile Facebook pentru a-și construi următoarele – într-adevăr, am întâlnit-o pe grupul Instagram Posse (menționat în numărul 9). Din septembrie 2016, contul ei @sheyfm numără 13k de adepți.

Ca un sfat, vă recomand să stați departe de practica umbroasă de a cumpăra adepți. Utilizatorii Instagram tind să se încrunte, așa că încrederea lor în canalul tău este probabil să facă o scufundare în nas dacă observă o tendință în acest sens. Sensibilizarea direcționată este încă cel mai bun pariu.

Instagram Analytics: Măsurarea succesului tău

Când vă actualizați contul Instagram la un profil de afaceri, vi se vor oferi instrumente de analiză (Instagram Insights) pentru a vă măsura succesul pe Instagram.

Fiecare postare și poveste primește valorile proprii și, de asemenea, puteți prelua statistici cu privire la adepții dvs. (locație, ore și zile în care sunt cei mai activi pe Instagram, distribuția de gen și vârstă) și modul în care interacționează cu conținutul dvs. Factorul vizual este puternic, astfel încât să puteți obține o privire de ansamblu a logodnei dvs. dintr-o privire.

informații instagram despre profil

Imaginile de mai sus arată câteva caracteristici ale unui profil de afaceri cu Insights: pagina dvs. de profil vă spune câte vizite unice ați primit în ultimele 7 zile, în timp ce o singură postare vine cu numere de implicare (like-uri, comentarii, articole salvate în colecție) și amploarea globală a acelui post.

De asemenea, puteți utiliza Google Analytics cu acest hack pentru a măsura cât de mult trafic de trimiteri de pe Instagram primiți pe blogul dvs. și cum a crescut de când ați început să lucrați planul dvs. de marketing Instagram. Ar trebui să vedeți procentajul și numărul de trafic de recomandări din Instagram.

În cele din urmă, puteți colecta manual date așa cum am explicat în articolul pe care l-am scris în luna mai despre mediile de socializare și despre blogurile.

Datele pe care doriți să le colectați de pe Instagram cuprind:

 • Îi place
 • Comentarii
 • Clicuri
 • @Mentions
 • Urmaritori
 • Angajament general (cele mai apreciate / comentate / vizualizate clicuri și timpul cel mai implicat al zilei)
 • Conversii (creștere a vânzărilor / descărcărilor / afișărilor de pagini de când ați partajat conținut de marcă pe Instagram)

Reveniți la foaia de calcul lunar sau la sfârșitul unei campanii de informare / implicare pentru a vedea ce schimbări au adus eforturile dvs..

Perle de Instagram Înțelepciune (Take away)

Pentru a rezuma, Instagram este o platformă excelentă pe care să o folosești pentru eforturile tale de marketing dacă publicul tău țintă este orientat vizual și poți produce imagini atractive și prietenoase pentru a-ți susține brandul.

Sheila Flores vă reamintește că succesul dvs. Instagram se bazează pe expunere:

Instagram este o rețea de socializare cu peste 500 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Gândește-te cât de mult trafic poți ajunge pe blogul tău dacă îl folosești așa cum trebuie! Și cum obțineți trafic? Având expunere. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți acest lucru clar: definiți-vă nișa, împărtășiți conținut de calitate, implicați-vă și fiți constanți. Urmați acești pași și în cel mai scurt timp veți avea o expunere excelentă.

Dar expunerea nu va face treaba. Trebuie să oferiți valoare privitorului sau următorului. Flores adaugă:

Găsiți conturi care vă plac și afișați interes pentru postările lor: like și comment. Dacă le pasă de contul lor, vor face reciprocitate. Este nevoie de timp pentru un nou instagrammer, dar dacă o faci așa cum trebuie, urmările tale vor crește mai repede în fiecare zi. Și asta înseamnă că fiecare imagine pe care o postați va avea mai multă expunere. Odată ce veți obține o expunere mare, contul dvs. va avea o valoare deosebită.

Valoarea pe care o oferiți necesită sprijinul de calitate, imagini de brand și / sau videoclipuri pentru a atrage privirile utilizatorilor și a-i conduce pe blogul dvs. De asemenea, aveți nevoie de hashtag-uri care vă ajută să conduceți traficul direcționat către conținutul dvs. de Instagram. Minuca Elena spune:

Includeți imagini de înaltă calitate în postările de pe blog și marcați-le cu logo-ul și titlul postării. Includeți un apel clar la acțiune atunci când le distribuiți pe Instagram. Folosiți hashtag-uri relevante care vă vor ajuta să atrageți cititorii potriviți. Nu folosiți hashtag-uri care nu au legătură cu conținutul dvs. doar pentru că sunt populare. De asemenea, aveți grijă să nu aveți prea multe hashtag-uri. Sunt suficiente trei sau patru pentru fiecare fotografie.

Și trebuie să împărtășiți (marca) conținut care vorbește dorințele și nevoile publicului dvs. În cuvintele lui Mark Verkhovski:

Cel mai mare succes al nostru a fost crearea de imagini captivante care vorbește publicului nostru. Meme-uri, citate de inspirație, sfaturi profesionale, infografie – acestea sunt imaginile pe care le folosim pentru a avea impact asupra publicului țintă. Toate imaginile noastre sunt filigranate cu logo-ul și numele site-ului web, care promovează recunoașterea mărcii și conduce traficul pe site-ul nostru.

De asemenea, place și comentează. A plăcea și a comenta sunt inima tuturor relațiilor de pe Instagram, dar funcționează doar atunci când sunt autentice. După cum împărtășește Tanya de Kruijff:

Comentez mult postările altor persoane. Foarte des aceste comentarii sunt reciproce cu comentarii! De asemenea, grupurile Facebook ajută cu adevărat. Particip întotdeauna la subiectele în care trebuie să îți placă și să comentezi câteva imagini din feedurile celuilalt.

Dar ceea ce este la fel de important (sau chiar mai important): nu particip niciodată la thread4 follow follow. Pot părea atrăgătoare, deoarece veți primi cu ușurință mulți adepți noi. Dar faptul că ai adepți cărora nu le pasă de fapt feed-ul tău, este suicidul pe Instagram. Instagram va crede că feed-ul dvs. nu este suficient de interesant pentru a le arăta adepților voștri. Cu cât mai mulți oameni se angajează cu conținutul dvs., cu atât mai mulți oameni din lista dvs. de urmăritori vor ajunge de fapt să vă vadă postările din feedul lor.

Despre puterea vizualului pe Instagram, ea adaugă:

Postează imagini care vor alimenta curiozitatea adepților tăi. Postările dvs. ar trebui să fie mici mesaje pentru articolele dvs. de blog. Depinde de nișa ta cum să faci asta în cel mai bun mod. Dacă aveți un blog de mâncare, ați putea posta rețeta dvs. pe blog și o poză pe Instagram, care îi face pe adepții voștri să dorească această rețetă. Dacă aveți un blog de călătorie, puteți arăta publicului dvs. o imagine uimitoare a orizontului din New York și lăsați-i să vă viziteze blogul pentru baruri și cluburi pe care le-ați recomanda. Dacă blogul dvs. are un subiect mai abstract, oferind sfaturi despre blogging, de exemplu, Instagram ar putea să nu pară cea mai logică platformă pentru a vă promova. Dar chiar și atunci poți! Ați putea partaja ghilimele din articolele dvs. și puteți folosi descrierea ca mini blog. Dacă doresc sfaturi complete, elaborate, va trebui să vă viziteze blogul. Posibilitățile sunt nesfârșite.

Nu în ultimul rând, un sfat tehnic (încă de la Tanya de Kruijff):

Acum, hashtag-urile vor expune imaginile dvs. doar publicului ales. Pentru ca ei să te placă și să te urmeze, ai nevoie de imagini clare și luminoase. Utilizați o cameră foto bună, lumină naturală și luminoasă și editați fotografiile înainte de a posta. Nu vă faceți griji, camera nu trebuie să fie un DSLR fantezist. Filmez 99% din pozele mele actuale cu telefonul meu, un Samsung Galaxy S7 Edge. Pentru editare folosesc aplicația gratuită Photo Editor Pro sau opțiunile de editare din Instagram.

A face pe Instagram să funcționeze pentru eforturile dvs. de marketing nu este atât de înfricoșător pe cât ar părea, până la urmă.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me