10 reguli esențiale pentru un marketing eficient Snapchat

Potrivit Statista, Snapchat a ajuns la 200 de milioane de utilizatori activi în septembrie 2016. Baza de utilizatori din SUA poate conta pe 37% dintre utilizatorii din grupa de vârstă 18-24 ani (din februarie 2016), în timp ce popularitatea zilnică în India a fost de 1% în iulie. 2015, comparativ cu 56% din WhatsApp și 51% pentru Facebook.


O platformă socială în creștere a bazei de utilizare și chiar a avantajului de marketing din 2015, dar totuși privită cu suspiciune de către marketeri și bloggeri de pretutindeni în lume.

Ce anume îi împiedică pe cei mai mulți marketeri să folosească SnapChat pentru campaniile lor?

„Problema” Snapchat, denumită volatilitatea conținutului

Snapchat rulează pe un sistem de mesagerie „de unică folosință”, ceea ce înseamnă că un mesaj durează aproximativ 10 secunde după ce un utilizator îl citește. Acest lucru garantează confidențialitatea, dar cum să folosiți un astfel de ecosistem pentru marketing?

Puteți face asta cu ceva creativitate:

  • Folosiți mesaje autentice în loc de cele atent construite.
  • Profitați de oportunități de promovare încrucișată între toate canalele dvs. sociale.

Întrucât conținutul este doar temporar pe Snapchat, postările dvs. trebuie să fie ceva ce utilizatorii nu își pot permite să piardă.

Ca exemplu, uită-te la modul în care Audi și-a făcut eforturile sociale cu Snapchat:

Audi Snapchat în Super Bowl duminică de la Huge on Vimeo.

Ceea ce a creat Audi este o campanie socială în timp real bazată pe conținut atractiv și distractiv, care funcționează în intervalul limitat de timp pe care îl permite SnapChat, și care a fost promovat încrucișat cu alte rețele sociale. Audi a primit 37 milioane de afișări în total.

În martie 2016, Mark V. Schaefer a scris o „viziune echilibrată” asupra marketingului Snapchat, unde prezintă cele mai mari două probleme cu Snapchat:

  1. Dificultatea de a „construi un public relevant și angajat”.
  2. „Provocarea de a crea un conținut continuu, credibil, demn de apăsat, care dispare poate fi semnificativă.”

Schaefer aduce efortul Disney de a-și promova propriile parcuri tematice ca exemplu, explicând modul în care Disney a angajat celebrități și artiști pentru a lucra la conținutul promoțional, dar toate acele lucrări „au dispărut în poof” – în stilul Snapchat.

Citând din articol:

Campania Disney ar putea fi considerată ca un succes, deoarece prin ajutorul celebrităților Snapchat, contul a dobândit 50.000 de adepți noi într-o zi. Dar acum ce? Ce se întâmplă odată ce acești celebri angajați pleacă? Acest nou public va fi fericit cu videoclipuri de 10 secunde cu prințese Disney? Snapchat nu poate fi unul singur. Față de alte canale sociale, provocarea de a hrăni bestia cu un conținut relevant, efemer, este descurajantă.

Dar toată volatilitatea conținutului (și a efortului) adaugă și un alt „con” la Snapchat: nu sunt disponibile statistici după 24 de ore de la publicare și nu există acces la istoricul conținutului permanent..

Într-adevăr, aceste probleme (care fac parte din „fiziologia” lui Snapchat adaugă limitări care fac ca apelul la marketing să fie încă scăzut începând cu 2016. Deși cu siguranță o provocare în ceea ce privește bugetul, resursele și răbdarea, concurența scăzută creează, de asemenea, șanse mai mari de a primi mesajul tău. prin fără prea mult zgomot.

Deci, Ce funcționează pe Snapchat?

Snapchat

Iată 10 reguli esențiale pentru un marketing inteligent (și eficient) Snapchat. Am cerut comercianților care folosesc Snapchat activitățile lor de marketing pentru a-și împărtăși sfaturile și experiențele, astfel încât să puteți obține o privire de ansamblu cât mai largă a marketingului Snapchat..

1. Immediația și interacțiunea sunt cheia

Conținutul efemer face esențial să puneți interacțiunea înaintea frumuseții postărilor dvs. de pe Snapchat – durata lor de viață este atât de scurtă, încât orice lucru mai elaborat ar fi o pierdere de resurse (și nici nu puteți remarca conținutul dvs.).

Interacțiunea este locul în care puteți câștiga – previzualizările sau teaserele unui produs, invitațiile Q / A, cupoanele și concursurile sunt toate sarcini de marketing bazate pe interacțiuni care vă pot aduce rezultate pe Snapchat.

Becca Booth, președinte la Trout Marketing, sugerează că „utilizați [Snapchat ca] un„ telefon de afaceri ”specific organizației dvs. în raport cu un cont personal și permiteți personalului să surprindă lucruri distractive pe parcursul zilei. Snapchat este mult mai puțin „rafinat” decât alte puncte de socializare – să fie real și să nu fie prea editat. ”

AJ Saleem este proprietarul unei companii de îndrumare start-up, Suprex Tutors Houston și a folosit Snapchat pentru a-și comercializa afacerea cu clienții actuali:

Cheia pentru un marketing eficient pe Snapchat este găsirea a ceva interesant, dar scurt. În timp ce ar trebui să arătați anumite părți ale afacerii, arătați numai părțile relevante pentru consumator.

Este esențial să-ți găsești ținta și să fii extrem de specific în conținutul pe care îl împărtășești, astfel încât ei să fie încurajați să acționeze „chiar acum”, cu un CTA foarte ascuțit, fără puf și să acționeze asupra intereselor principale ale [țintei].

Ca exemplu, din moment ce statisticile arată că majoritatea utilizatorilor Snapchat sunt adolescenți și adulți tineri cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, ceea ce poți face este să analizezi nevoile și dorințele lor de a crea un mesaj de marketing imediat, care să le adreseze. Caiete ieftine, reduceri și bonusuri de la colecție sunt oferte limitate.

Captați atenția și oferiți un CTA care transmite un sentiment de urgență – va declanșa acțiuni imediate.

2. Du-te Reactiv în loc de Proactiv

Max Robinson de la Ace Work Gear UK spune că singurul lucru pe care el și echipa sa „au încercat mereu să-l întrețină cu Snapchat este o atitudine reactivă, pentru că asta funcționează cel mai bine pe platformă.”

Într-adevăr, întrucât durata de viață a conținutului este atât de scurtă încât face imposibilă planificarea înainte ca în celelalte medii sociale, prioritatea Snapchat este să rămână disponibil pentru interacțiune și să răspundă rapid la schimbările intereselor utilizatorilor.

Robinson împărtășește câteva sfaturi de planificare Snapchat:

Nu creăm un plan pentru săptămână în ceea ce privește ce vom posta și când – preferăm să ne concentrăm conținutul în jurul evenimentelor din zi pentru a ne asigura că acesta va rămâne cât mai relevant. Crearea propriilor filtre, în special dacă includ branding-ul dvs., este esențială și este cea mai bună metodă pentru proprietarii de afaceri să își încorporeze marca în conținutul Snapchat.

În cele din urmă, Robinson împărtășește acest lucru, dacă doriți cu adevărat să dezvoltați identitatea mărcii pe Snapchat, „Nu vă temeți. Nu-ți fie frică să postezi o fotografie. Nu-ți fie frică să postezi un videoclip. Dacă împingeți conținut excelent și investiți timp în învățarea canalului, marca dvs. va obține un succes. “

3. Conținut de neuitat

„Creați conținut memorabil”, spune Timmy Griffin, consultant SEO și marketing pentru Fantastic Pest Control. „Ai la dispoziție doar câteva secunde pentru a-ți pune problema. Nu vă fie frică să ieșiți în evidență cu pozitiv. Spuneți publicului cine sunteți și ce faceți. ”

Primele afișări contează pe Snapchat, pentru că asta sunt toti utilizatorii, deoarece mesajele tale sunt șterse la 24 de ore de la recepție. Aceasta înseamnă că ai doar o șansă să fii memorabil și să declanșezi acțiunea utilizatorului.

Griffin împărtășește patru cuvinte cheie (acțiuni) pentru crearea de implicare pe Snapchat:

angrena: Utilizați conturile de social media existente pentru a genera conștientizare și interes.

[Fii] Exclusiv: Oferiți acces exclusiv și conținut pentru prietenii Snapchat.

Introduce: Introduceți un nou produs / serviciu și urmați-l cu o dată de lansare.

Urmărire înapoi: Încheiați povestea dvs. cu o solicitare de a vă alătura cu dvs. pe alte rețele de socializare.

Aceste acțiuni se bazează pe „compasele” cheie ale marketingului eficient pe Snapchat: imediatitate și interacțiune (a se vedea regulile nr. 1 și # 2), dar Griffin mai împărtășește încă trei acțiuni pe care le puteți întreprinde pentru a stimula implicarea în conținut:

1. Trimiteți snapchat-uri personale: Studenții sunt mai înclinați să deschidă un snapchat personal de la un brand.

2. Furnizați un apel la acțiune: Oferă reducere sau promoție; studiile arată că 67% dintre studenți ar vrea să primească unul.

3. Recompense pentru angajare: Grupul dvs. țintă este mai probabil să achiziționeze un produs sau serviciu al unei mărci, dacă li s-ar fi trimis un cupon pe Snapchat.

Veți citi mai multe despre utilizarea celorlalte rețele sociale pentru a genera adepți și interacțiune pe canalul dvs. Snapchat, în regulile 8 și # 9.

4. Colaborează cu influența

Infografic: De unde vin utilizatorii Snapchat | StatistaCreșterea utilizatorilor Snapchat din 2014. Sursa: Statista

Tieece Gordon, de la departamentul de marketing de la Kumo Digital, este de acord că Snapchat „nu este un loc în care să vă conectați cel mai recent produs”, ci unul în care „utilizatorii aplicației vor să fie distrați”, așa că divertismentul este ceea ce ar trebui să creați dacă doriți implicare pe canalul dvs. Snapchat.

Gordon explică că „unul dintre cele mai eficiente moduri de a face acest lucru (și unul care este dovedit că funcționează) este colaborarea cu influențarii. Gândiți-vă la nișa dvs. și dacă puteți încorpora acest lucru ca parte a unei strategii. De exemplu, să spunem că vindeți machiaj. Există destul de mulți bloggeri și vloggeri, cu urmări uriașe. ”

După ce ai câteva nume, contactează influențatorii și vorbește. Gordon împărtășește și câteva idei:

Invitându-l pe unul dintre aceștia să preia o zi sau să-și viziteze locația, urmașii lor pot recunoaște brandul tău ca pe unul pe care l-ar putea utiliza și să se angajeze în viitor. Spune-i pe tweet-urile partenerului tău adepților lor cu ceva de genul: „Am preluat Snapchat-ul acestei companii pentru ziua respectivă. Vino să ne găsești la [Nume utilizator] pentru a vedea ce se întâmplă. ” Probabil că veți alege câțiva vizitatori înainte de începerea activităților. Aveți o strategie clară și un plan de conținut de acolo, iar cerul ar putea fi cu adevărat limita.

5. Construiți recunoașterea și apelul mărcilor (cu geofiltre)

Sean Martin, manager de marketing de conținut la Directiva Consulting, spune că compania sa a experimentat diferite rețele de socializare, analizând punctele forte ale fiecăruia și că „unde unele tactici de platformă socială sunt mai bune pentru creșterea conversiilor și a vânzărilor, Snapchat pare să fie mai bun ocazie de a vă dezvolta recunoașterea mărcii și intriga produsului. Utilizați Snapchat ca o resursă superioară a pâlniei pentru a încuraja utilizatorii de mobil și să interacționeze cu marca dvs. ”

Compania lui Martin a descoperit că cea mai bună strategie în acest sens „este să aliniați campaniile Snapchat la un eveniment local sau la o problemă socială”. Martin explică că companiile pot „personaliza și plăti pentru a sponsoriza diferite geofiltre Snapchat, pentru care puteți desemna o rază specifică”.

Folosirea geofiltrelor pare să funcționeze destul de bine – strategia a adus Alex Kehr peste 200 de puncte de vedere vizate cu doar 15,33 USD:

Kehr Snapchat Geofiltre Rezultate

După cum explică Martin,

În loc să plătiți mii de dolari pentru a sponsoriza un eveniment, puteți crea un geofilter personalizat (care va fi sponsorizat de [numele dvs. de companie] în partea de jos) și setați raza în jurul evenimentului pentru ca utilizatorii de telefonie mobilă să folosească filtrul și să vă asocieze marca cu amintirile lor reale despre eveniment, în loc de doar numele.

Pentru Mike Koehler, președinte și strateg șef la Smirk New Media, Snapchat a devenit una dintre cele mai importante platforme de gestionat pentru clienții săi. „Genul de conținut pe care îl caută utilizatorii ar trebui să fie clar”, spune Koehler, „distractiv și (dacă este posibil) exclusiv.”

Koehler sugerează o strategie precisă pentru branduri: „afișarea videoclipurilor din culise cu personalitate și legarea care împreună ca poveste este vitală pentru succesul Snapchat”.

Koehler detaliază:

Faceți preluări Snapchat, astfel încât fanii dvs. să poată vedea personalitățile care fac parte dintr-o companie și ce fac zilnic. Utilizarea instrumentelor text de pe Snapchat poate, de asemenea, împinge utilizatorii să exploreze conținutul dvs. în alte locuri sau să caute site-ul dvs. Crearea filtrelor Snapchat personalizate, în special pentru mărci care sunt legate de evenimente live, este vitală acum. Doriți ca utilizatorii să se angajeze cu marca dvs. și să o partajați în fluxurile lor – iar utilizarea unui filtru Snapchat este una dintre puținele valori de calitate pe care le oferă acum Snapchat.

6. Dezvoltați încrederea brandului cu transmisia live

Firma de marketing digital WebbMason Marketing, Isaac Hammelburger, spune că echipa sa a început cu Snapchat, din toate platformele disponibile, pentru a oferi clienților lor cât mai multă expunere posibilă și că „Snapchat oferă o modalitate de a arăta încrederea brandului mai bună decât oricare altă platformă din jur. .“

Hammelburger recomandă o strategie Snapchat care implică transmisia live pentru a dezvolta încredere în brand și care a funcționat pentru clienții lor:

„Livestreaming-ul de muncă de zi cu zi poate arăta de fapt clienților tăi cum funcționează magia. De fapt, pentru unul dintre clienții noștri de lăcătuși, am recomandat ca aceștia să-și redea live deschiderea de blocare. Datorită Snapchat, au reușit să evite problemele de încredere pe care mulți lăcătuși și le-au adăugat în medie cinci apeluri suplimentare pe zi. ”

7. Oferiți gratuit și impecabil regal

„Aveți oferte speciale sau Snapchat. Utilizați Snapchat pentru a prezenta materialul original care nu a fost văzut pe niciunul din magazinele sociale ”, spune Booth.

Ei bine, are dreptate! Durata de viață scurtă a mesajelor și o durată de atenție și mai scurtă a utilizatorilor Snapchat vă oferă doar un minut sau mai puțin pentru a vă transmite mesajul.

Dar există mai multe lucruri: trebuie să-l faceți să fie atrăgător pentru un public tânăr!

„Publicul tău țintă are 18-24 de ani”, spune Timmy Griffin, „[și] acest grup demografic special adoră poveștile personale. Dă-le personalității instantanee și împărtășește-le publicului tău. ”

Brandurile trebuie să fie și ele tinere, dacă doresc să deschidă noi uși pentru succesul pe platformă.

Griffin menționează câteva statistici utile:

45% dintre studenți ar urma să se deschidă de la o marcă pe care nu o știau

73% dintre studenți s-ar deschide de la un brand pe care îl știau

Nu puteți colecta date pe Snapchat, așa că este vital să faceți acest lucru pe site-ul dvs. web: atribuiți un ID sau un cod fiecărei campanii Snapchat pentru suita dvs. de analize pentru a urmări și returna ca date pe care le puteți utiliza, cum ar fi numărul de clicuri și distribuție pe orele zilei.

8. Obțineți urmăritori (sunt date de marketing valoroase)

Ca un aspect care diferențiază Snapchat de alte platforme de socializare, utilizatorii au nevoie de un cod QR sau un nume de utilizator pentru a urmări o marcă, astfel că fiecare urmăritor este, de fapt, intenționat și nu cineva care a decis să urmeze întâmplător sau un spam (spam-urile cu siguranță nu nu am pus efortul de a scana un cod QR sau de a adăuga manual numele de utilizator, nu?).

Asta înseamnă că numărul următorilor nu este ceva de subestimat pentru Snapchat, ci date valoroase de marketing pe care trebuie să le ținem în considerare la evaluarea performanței mărcii pe platformă.

La această notă, Jason Parks, președinte la The Media Captain, vă recomandă să generați adepți ca prim pas către o strategie de succes Snapchat și, pentru a face asta, „trebuie să spuneți povești grozave. Dacă sunteți un brand, actualitatea este esențială. Dacă au loc evenimente majore, participați la eveniment cu geofiltre și fotografii și videoclipuri spirituale. ”

O altă modalitate de a atrage adepți include utilizarea celorlalte canale sociale și blogul dvs. pentru a vă promova în mod masiv contul Snapchat ca loc ideal pentru a obține oferte și interacțiuni exclusive, ceva ce nu își pot permite să piardă și pe care nu le veți pune la dispoziție în altă parte. . Din nou, crearea de penurie este o strategie câștigătoare pentru a convinge „fanii” să se alăture comunității tale.

9. Folosiți-vă celelalte canale sociale pentru a stimula implicarea

Puteți genera urmăritori conform regulii nr. 8, dar de ce să vă limitați eforturile doar pe platforma Snapchat? Până acum, ai aflat că Snapchat nu va ține eforturile de marketing pentru conținut mult timp, iar în regula nr. 3 Griffin a sugerat să folosești celelalte canale sociale pentru a oferi o apăsare mai mare Snapchat – așa că este timpul să te concentrezi asupra opțiunii de marketing..

Jason Parks vă sugerează „să vă promovați contul Snapchat pe toate celelalte canale, în special pe Instagram Stories”, o caracteristică de tip Snapchat care permite utilizatorilor să posteze fotografii și videoclipuri care expiră după 24 de ore..

De asemenea, Becca Booth vă recomandă să „utilizați logo-ul Snapchat și link-ul dvs. direct în descrierea dvs. de Facebook, Instagram bio și profilul LinkedIn”. Acest lucru va oferi contului Snapchat o vizibilitate mai mare pe mai multe canale.

Booth detaliază un pic mai detaliat în acest sens:

Împărtășește exemple despre ceea ce oamenii se pot aștepta prin aceste medii și creează o caracteristică zilnică sau minimă pe săptămână pe care adepții o pot aștepta și doresc să vadă ca un OOTD (outfit of the day) pentru un magazin de haine, Tuesday Tip, caracteristica produsului etc.

În conformitate cu regula nr. 7, ar fi o tactică extrem de puternică să ai conținut exclusiv Snapchat (cum ar fi ofertele cronometrate) la care cititorii sau clienții tăi pot accesa doar prin intermediul platformei urmând actualizările tale – ceea ce va obliga utilizatorii interesați să te întâlnească pe Snapchat pentru a primi aceste oferte și puteți utiliza celelalte media de socializare pentru a-i anunța pe urmașii dvs. despre orice conținut viitor pe care îl veți partaja pe Snapchat.

10. Când nu sunteți sigur, mergeți la reclame

Probabil că cele 9 reguli anterioare sună prea mult timp pentru resursele dvs. și preferați să alegeți o soluție mai simplă pentru a genera vânzări și trafic de la Snapchat, dar nu toate sunt pierdute – în timp ce Snapchat este un alt tip de platformă socială și puteți implementa cu siguranță unele dintre reguli, fără a cântări prea mult resursele disponibile, puteți merge în continuare la reclame.

Cumpărați publicitate de la Snapchat și lăsați platforma să facă restul. Anunțurile Snapchat nu sunt ieftine, dar dacă îți poți permite acest lucru și conținutul tău este conceput pentru a permite utilizatorilor adolescenți să-l folosească, efortul poate merita banii.

Mediakix dispune de 10 statistici Snapchat (2016) pe care le puteți găsi utile pentru a vă menține la îndemână pentru campaniile dvs., precum și rezumatul Snapchat pe care Statista îl oferă.

Pentru a rezuma …

Snapchat este cu siguranță o piuliță dificilă pentru marketingul pe social media. Conținutul nu este niciodată permanent, iar eforturile dvs. pot arăta mai mult ca o încercare de succes.

Cu toate acestea, puteți totuși să ajungeți la publicul Snapchat în creștere, ținând cont de aceste reguli cheie de marketing:

  • Conținutul Snapchat este efemer, dar imediat – folosește-l în avantajul tău cu CTA puternice, conținut bazat pe emoții, impact și sesiuni de distracție în timp real, care arată fața umană și tânără a brandului tău..
  • Cea mai bună metodă de a convinge utilizatorii să aibă grijă de conținutul dvs. este să o limitați – să creați o penurie care să declanșeze interesul
  • Puneți interacțiunea înainte de colectarea datelor, atenți întotdeauna că ținta dvs. sunt adolescenții și adulții tineri; cu alte cuvinte, fi reactiv în loc de proactiv.
  • Folosiți geofiltre și publicitate.
  • Promovați-vă conținutul între canalele sociale.
  • Aveți grijă de urmașii voștri, pentru că ei trebuie să facă o muncă pentru a vă urmări și nu ar fi fără un interes real.

După cum spune Timmy Griffin,

Fii autentic. Brandurile care împărtășesc povești autentice sunt cele mai bune pe Snapchat. Fii tu și împărtășește-ți valorile de bază ale mărcii. Prea multe scripturi distrug spontaneitatea Snapchat și vă fac prezența să se simtă prea mult ca publicitatea.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me