10 sfaturi esențiale pentru un marketing Facebook eficient

Facebook s-a schimbat de-a lungul anilor. A devenit mai mare și a devenit mai strictă în politica sa anti-spam și conținut fals pentru a-și proteja utilizatorii de companii și alte entități care au încercat să abuzeze sistemul.


Indiferent de dificultățile și durerile de cap aduse de aceste modificări, Facebook este în continuare una dintre cele mai frecventate platforme sociale, ceea ce reprezintă 77,89% din cota de piață, conform StatCounter (din ianuarie 2018).

Poate genera trafic în mii pentru proprietarii de site-uri care, organic sau prin publicitate, dezvoltă o serie de consecințe loiale.

Cum să abordați marketingul Facebook pentru rezultate mai bune?

Tocmai pentru asta este aici această postare. Citiți mai departe.

1. Strategia Evergreen

Este unul singur și funcționează bine cu orice suport social, dar funcționează și mai bine cu Facebook, unde este mai greu să te conectezi și să comercializezi la persoane care nu sunt printre prietenii tăi.

Acesta este: străduiește-te să creezi implicare. Ori de câte ori postezi un conținut video, fotografie sau text bazat pe un text nou, fă-l pentru a crea o interacțiune – chiar mai bine dacă acesta este un fir de comentarii și nu numai un Like sau o reacție.

Pentru a atinge acest obiectiv, trebuie să oferiți valoare și să fiți deschiși să interacționați singur cu conversația.

Dar ce ar trebui să faci, în practică, pentru a adăuga această valoare? Akathma Devi vă sugerează:

1. Completați bio complet.
2. Folosiți hashtag-urile potrivite.
3. Mențineți relevanța în conținut, vocabular simplu și gramatică corectă.
4. Fii comunicativ [mai degrabă] decât difuzare sau vânzător
5. Folosiți conținut vizual care are un impact mai mare.

Sfaturile lui Akathma funcționează și cu orice suport social, nu doar pe Facebook, ci datorită setărilor de conținut Facebook, este o strategie câștigătoare pe care o puteți completa cu Sfatul nr. 8.

2. Se poate rezolva chiar dacă nu sunteți pe 24/7

Nu trebuie să stai pe Facebook toată ziua, toată săptămâna.

După cum ne spune Patricia Weber:

Pe Facebook se verifică în fluxul meu de aproximativ 3 ori pe săptămână. Este cea mai zgomotoasă platformă, așa că nu sunt acolo des. Dar când sunt, îmi place, comentez, împărtășesc, cânt La mulți ani când văd anunțul.

Răspundeți-vă la observații cât de curând puteți, dar nu vă stresați să fiți tot timpul la dispoziție. Fanii, prietenii și membrii grupului vor primi în continuare o notificare atunci când veți răspunde la feedback-ul lor.

3. Folosiți-o ca o mină de aur, nu ca un teren de gunoi

Asta a avertizat David Trounce din Mallee Blue Media pe marketerii de socializare:

Majoritatea oamenilor din marketing își folosesc rețelele de socializare ca bază de dumping pentru link-uri către articolele, ofertele etc., și speră ca cineva să-și asume interesul. Adevărul este că majoritatea oamenilor sunt interesați doar de propria lor voce. Dând dovadă de interes pentru vocea lor, îți poți transforma marketingul pe rețelele de socializare de la un Dumping Ground către o mină de aur.

Apoi David intră în profunzime:

„Petreceți o săptămână unde nu postați nimic pe rețelele de socializare. În schimb, selectați o platformă care să reprezinte cel mai bine publicul dvs. (…) [și] găsiți persoane care vorbesc fie despre marca dvs., fie despre nișa dvs. În special, căutați problemele pe care le puteți rezolva.

Începeți să le vorbiți. Indicați-le către o resursă. Comentați sau oferiți câteva sugestii.

Dacă doriți [să] construiți punți în nișa dvs., să conectați prospectarea sau oportunitățile de postare a oaspeților, răspundeți la unul sau două dintre tweeturile lor într-un mod util. Redactează-l și, dacă par, răspunde, lansează o ofertă.

Cu această strategie, de obicei sunt capabil să aleg un nou client sau o ocazie de postare a oaspeților dintr-o conexiune de mână sau atent aleasă în fiecare săptămână. ”

4. Plătește pentru ea …?

Cormac de la My Online Marketer spune că ar trebui să luați în considerare această opțiune dacă doriți să răspândiți cuvântul pe utilizatorii Facebook, nu sunteți direct în legătură cu:

„Nimănui nu-i place să plătească pentru lucruri, mai ales atunci când a fost gratuit înainte. Cu toate acestea, reclamele plătite pe Facebook oferă încă o ofertă foarte bună pentru publicitate și sunt dovedite ca fiind cel mai ieftin mediu pentru a promova un produs către o anumită audiență, bătând reclame TV, radio și hârtie în condiții de acoperire și costuri. Moz a făcut un argument în favoarea [lui] Facebook acum câteva luni și oferă o lectură interesantă dacă mă întrebați. ”

Facebook a introdus recent Scorul de relevanță a anunțurilor pentru a măsura cât de eficient este un anunț în ceea ce privește implicarea utilizatorilor (aprecieri, comentarii, vizualizări etc.), precum și audiențe similare pentru a găsi oameni noi la care să ajungă anunțul. Acest lucru ar trebui să vă ajute să reduceți timpul și banii cheltuiți în campaniile dvs. de publicitate pe Facebook.

Publicitatea devine din ce în ce mai vitală pentru marketingul pe Facebook în 2018, deoarece gigantul social și-a actualizat algoritmul pentru a reduce vizibilitatea mărcii în newsfeed și pentru a oferi mai mult spațiu actualizărilor personale. Pe 12 ianuarie 2018, Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook va începe să obțină din nou mai multă personalitate, după ce feedback-ul comunității a arătat că oamenilor le pasă mai mult de conectarea între ele decât de conținutul de marcă, ceea ce duce la o „implicare mai mică” în newsfeed pentru mărci.

Acest lucru poate fi un mare impact dacă ați folosit Facebook pentru a ajunge la utilizatorii cu postările dvs. de marketing, dar anunțurile sunt aici pentru a rămâne și puteți produce întotdeauna postări vluabile, la punct, pentru a le transforma în Facebook Ads.

5. (moderat) Încurajați feedback

Dacă cineva nu poate cumpăra de la tine astăzi, poți totuși să-i dai un cupon în schimbul unui Facebook precum, nu?

Sfatul meu este să faci acest lucru cu moderație, însă, deoarece Facebook a implementat reguli mai stricte împotriva spam-urilor în social media în 2014 și îți va șterge postările sau te va interzice dacă ceri deschis like-uri.

Cu toate acestea, nu doare niciodată să-i anunțați pe urmașii dvs. că nu vă deranjează un gest de apreciere.

6. Găsește-ți subiectele și folosește Buzzsumo

Albă a lui Rand Fishkin vineri, 20 februarie 2015, a fost vorba despre obținerea la maxim a traficului dvs. pe Facebook.

Ghici ce? Sfatul lui este să alegeți cu exactitate subiectele dvs. pentru marketingul pe Facebook și să folosiți Buzzsumo, iar acesta vă spune de ce:

(…) Aflați ce funcționează pentru subiectele dvs. pe Facebook. Există un instrument excelent pentru asta. Se numește BuzzSumo. Puteți conecta cuvinte cheie și puteți vedea bucățile de conținut care în ultimele șase luni sau un an au realizat cele mai bune rezultate pe rețelele de socializare și puteți efectiv filtra direct de Facebook pentru a vedea ce s-a făcut cel mai bine pe Facebook în nișa mea, cu subiectele mele , în jurul subiectelor mele. Aceasta este o modalitate excelentă de a obține ceea ce ar putea funcționa în viitor, ce nu funcționează, ce va rezona și ce nu.

Înțelegeți confidențialitatea membrilor grupului / paginii

Ca și Pagini, Grupurile sunt afectate și de noua lege a UE privind protecția datelor (GDPR), care a intrat în vigoare la 25 mai 2018. Curtea de Justiție a UE a decis că Facebook și proprietarul paginii împărtășesc responsabilitatea cu privire la protecția datelor membrilor Page și Grupului, mai ales că Pagini și Grupuri colectează date non-anonime în Insight, deși acestea sunt arătate în total.

Pentru a evita problemele legale, asigurați-vă că urmașii și membrii grupului dvs. știu despre Insights și cum veți folosi datele colectate din paginile și grupurile dvs..

9. Nu Spam sau Facebook nu va acționa asupra lui!

Indiferent că conținutul paginii a devenit mai puțin vizibil pe Newsfeed, un anumit conținut va apărea în mod organic, deci nu vă lăsați pe Facebook să vă prindă postând spam în Newsfeed, link-uri înșelătoare, informații false și reîncărcare excesivă sau „încurajare” pentru le place și se remarcă sau vor acționa împotriva ei.

Așa cum spune pe bună dreptate Rand Fishkin în Whiteboard, „Facebook este cu adevărat greu de jucat.” Aș putea adăuga că Facebook pare să „joace Google” aici, dar adevărul este că marele social efectuează acum mai multe verificări de calitate decât în ​​trecut.

Fii atent și pune-ți fanii pe primul loc – vrei să îți păstrezi contul în stare sănătoasă pentru ei.

10. Creați evenimente

De fiecare dată când ai ceva nou în afacerea la care vrei ca prietenii și adepții tăi să participe, creezi un eveniment – poți crea unul din grupul tău sau din profilul tău.

Uită-te la numere, bineînțeles: evenimentele de grup vor obține cea mai mare atingere dacă grupul tău (sau un grup în care te afli) are membri în sute sau mii; dacă grupul are doar o mână de membri, dar profilul tău contează pentru sute de prieteni, folosește-ți profilul pentru a crea un eveniment.

Nu uitați să împărtășiți evenimentul pe pagina dvs. de afaceri și să îl promovați și pe blogul dvs.!

Bonus: mai multe reguli de Facebook pentru un marketing și mai bun

Peisajul Facebook s-a schimbat puțin pentru marketeri și bloggeri de când această postare a apărut pentru prima dată în 2015. Aici am colectat patru idei suplimentare de marketing pentru a-ți condimenta eforturile de marketing pe Facebook și a-ți implica publicul și mai mult în conținutul tău..

Bonusul nr. 1 – Adăugați evenimente video în direct

Dacă rulați o pagină Facebook, atunci puteți utiliza Facebook Live oricând, fără taxă. Accesați Instrumentele de publicare -> Bibliotecă video -> +Live (buton) și începe live streaming (și înregistrare) imediat.

Vezi aici un exemplu de înregistrare a evenimentului live al fondatorului ProBlogger, Darren Rowse.

Dacă nu ați creat niciodată un videoclip înainte sau sunteți cam timid, consultați postarea mea despre cum să începeți cu marketingul video.

Bonus nr. 2 – Post în zilele tematice, după cum sugerează Facebook

Facebook vă va sugera să participați la o temă în anumite zile (de exemplu, Ziua Internațională a Păcii, Ziua Muncii etc.) și vă va oferi un prompt, ușurând să vă prezentați conținut sezonier pentru a oferi fanilor și prietenilor dvs..

S-ar putea să folosiți promptul Facebook sau să vă propuneți o temă pentru ziua respectivă, atât timp cât răspunde nevoilor publicului dvs..

Acesta este promptul dat pentru Ziua Internațională a Păcii din 2016:

Promptarea Zilei Internaționale a Păcii pe FacebookPromptarea Zilei Internaționale a Păcii pe Facebook

Bonus nr. 3 – Începeți un Meme Hashtag

Memele sunt peste tot. Astăzi nu există o singură platformă de socializare ai cărei utilizatori nu postează memorii de un fel, fie citate bazate pe imagini, fie ca concursuri, sau – chiar mai bine – ca hashtag-uri pe care oricine le poate folosi și partaja.

Alăturați-vă meme-urilor hashtag active în nișa sau industria dvs. sau creați-vă propriul dvs. (de exemplu, #DeliciousBloggingFriday ar putea fi o idee dacă rulați o rețetă sau un blog de gătit) și implicați-vă comunitatea. Dacă conduceți un grup Facebook sau participați activ la unul care permite meme-uri hashtag, asigurați-vă că răspândiți cuvântul despre memoriile dvs. personalizate.

Ca blogger, #MondayBlogs este un loc bun pentru a începe.

Bonusul nr. 4 – Utilizați date din Facebook Insights

Dacă accesați https://www.facebook.com/PAGENAME/insights/ (cu PAGENAME ca nume al paginii dvs., de ex. SelinaHydron în https://www.facebook.com/SelinaHydron), veți putea accesa toate datele despre trafic și implicare pentru postările dvs. și extrageți statistici care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți conținutul și campaniile partajate.

Am descris analiza datelor sociale mai detaliat în acest post. Iată un exemplu de captură de ecran a ideilor mele / SelinaHydron ale postărilor:

Facebook Insights - ExempluFacebook Insights – Exemplu

În februarie 2018, Facebook Insights pentru Android și iOS a suferit o actualizare importantă pentru a ajuta proprietarii de pagini și întreprinderile să înțeleagă mai bine rezultatele lor, așa că dacă utilizați telefonul pentru a gestiona paginile dvs., aceasta este o veste bună pentru o analiză mai ușoară a datelor de marketing..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me