10 väsentliga tips för effektiv marknadsföring på Facebook

Facebook har förändrats under åren. Den blev större och den blev allt strängare i sin anti-spam och falska innehållspolicy för att skydda sina användare från företag och andra enheter som försökte missbruka systemet.


Oavsett krångel och huvudvärk som sådana förändringar medförde är Facebook fortfarande en av de mest frekventa sociala plattformarna, vilket gör för 77,89% av marknadsandelen enligt StatCounter (från och med januari 2018).

Det kan generera trafik i tusentals för webbplatsägare som organiskt eller genom reklam utvecklar ett lojalt följande.

Hur man närmar sig Facebook-marknadsföring för bättre resultat?

Det är just det här inlägget är här för. Läs vidare.

1. Den vintergröna strategin

Det är ett, och det fungerar bra med alla sociala medier, men det fungerar ännu bättre med Facebook, där det är svårare att ansluta och marknadsföra till människor som inte hör till dina vänner.

Det här är det: sträva efter att skapa engagemang. När du publicerar en ny video, foto eller textbaserat innehåll, gör det för att skapa interaktion – ännu bättre om det är en kommentartråd och inte bara en Gilla eller en reaktion.

För att uppnå detta mål måste du ge värde och vara öppen för att delta själv i konversation.

Men vad ska du göra i praktiken för att lägga till det värdet? Akathma Devi föreslår att du:

1. Fyll i bioen helt.
2. Använd rätt hashtags.
3. Behåll relevansen i innehåll, enkel ordförråd och rätt grammatik.
4. Var kommunikativ [snarare] än sändning eller försäljning
5. Använd visuellt innehåll som påverkar mer.

Akathmas råd fungerar också med alla sociala medier, inte bara Facebook, men på grund av Facebooks innehållsinställningar är det en vinnande strategi som du kan komplettera med Tips # 8.

2. Det kan fungera även om du inte är på dygnet runt

Du behöver inte vara med på Facebook hela dagen, hela veckan.

Som Patricia Weber berättar för oss:

På Facebook är det att kolla in min ström cirka tre gånger i veckan. Det är den bullrigaste plattformen så jag är inte där så ofta. Men när jag är så gillar jag, kommenterar jag, jag delar, jag sjunger Grattis på födelsedagen när jag ser meddelandet.

Svara på dina meddelanden så snart du kan, men stress inte att vara på hela tiden. Dina fans, vänner och gruppmedlemmar får fortfarande ett meddelande när du svarar på deras feedback.

3. Använd den som en guldgruva, inte som en dumpningsplats

Det var vad David Trounce från Mallee Blue Media varnade marknadsförare för sociala medier:

De flesta som marknadsför använder sina sociala medier som dumpningsplats för länkar tillbaka till sina artiklar, erbjudanden etc. och hoppas att någon kommer att intressera sig. Sanningen är att de flesta bara är intresserade av sin egen röst. Genom att visa intresse för deras röst kan du förvandla din sociala mediemarknadsföring från en dumpningsplats till en guldgruva.

Och då går David in i detalj:

”Spendera en vecka där du inte publicerar något på sociala medier. Välj istället en plattform som bäst representerar din publik (…) [och] hitta personer som pratar antingen om ditt varumärke eller din nisch. Sök särskilt efter problem du kan lösa.

Börja prata med dem. Peka dem mot en resurs. Kommentera eller ge några förslag.

Om du [vill] bygga broar i din nisch, länka prospekterings- eller gästpostmöjligheter, svara på en eller två av deras tweets på ett användbart sätt. Retweeta om det och om de verkar lyhörda, lämna ett erbjudande.

Med denna strategi kan jag vanligtvis hämta en ny klient eller en gästpostmöjlighet från bara en handfull eller noggrant valda anslutningar varje vecka. ”

4. Betala för det …?

Cormac från My Online Marketer säger att du verkligen bör överväga det här alternativet om du vill sprida ordet över Facebook-användare som du inte har direkt kontakt med:

”Ingen gillar att betala för saker, särskilt när det var gratis i förväg. Betalda Facebook-annonser erbjuder emellertid fortfarande mycket för reklam och är bevisade som det billigaste mediet för att marknadsföra en produkt till en viss publik, genom att slå TV-, radio- och pappersannonser i räckvidd när det gäller räckvidd och kostnad. Moz gjorde ett argument till förmån för [för] Facebook för några månader sedan och det erbjuder lite intressant läsning om du frågar mig. ”

Facebook introducerade nyligen Ad Relevance Score för att mäta hur effektiv en annons är när det gäller användarmedverkan (gillar, kommentarer, visningar osv.) Och Lookalike-målgrupper för att hitta nya människor att nå med din annons. Detta skulle hjälpa dig att minska tid och pengar som spenderas på dina Facebook-reklamkampanjer.

Annonsering blir allt viktigare för Facebook-marknadsföring under 2018, eftersom den sociala jätten uppdaterade sin algoritm för att minska varumärkessynlighet i nyhetsfeed och ge mer utrymme för personliga uppdateringar. Den 12 januari 2018 meddelade Mark Zuckerberg att Facebook skulle börja bli mer personlig igen efter att feedback från samhället visade att folk brydde sig mer om att ansluta till varandra än märkesinnehåll, vilket ledde till att visa “mindre engagemang” i nyhetsfeed för varumärken.

Detta kan vara en stor smack om du har använt Facebook för att nå användare med dina marknadsföringsinlägg, men annonser är här för att stanna och du kan alltid producera flyktiga, on-point-inlägg för att förvandlas till Facebook-annonser.

5. (måttligt) Uppmuntra feedback

Om någon inte kan köpa från dig idag kan du fortfarande ge dem en kupong i utbyte mot en Facebook som, rätt?

Mitt råd är dock att göra detta måttligt, eftersom Facebook har implementerat strängare regler mot spam i sociala medier 2014 och kommer att ta bort dina inlägg eller förbjuda dig om du öppet ber om likes.

Men det gör aldrig ont att låta dina följare veta att du inte bryr dig om en gest av uppskattning.

6. Hitta dina ämnen och använd Buzzsumo

Rand Fishkins Whiteboard fredag ​​den 20 februari 2015 handlade om att få ut mesta möjliga av din Facebook-trafik.

Gissa vad? Hans råd är att du väljer dina ämnen för Facebook-marknadsföring exakt och använder Buzzsumo, och han berättar varför:

(…) Lär dig vad som fungerar för dina ämnen på Facebook. Det finns ett bra verktyg för detta. Det heter BuzzSumo. Du kan ansluta nyckelord och se innehållet som under de senaste sex månaderna eller ett år har presterat bäst över sociala nätverk, och du kan faktiskt filtrera direkt av Facebook för att se vad som har bäst gjort på Facebook i min nisch, med mina ämnen , runt mina ämnen. Det är ett bra sätt att ta reda på vad som kan fungera i framtiden, vad som inte fungerar, vad som kommer att resonera och vad som inte kommer.

Tänk på sekretessen för grupp- / sidmedlemmar

Liksom Sidor påverkas också grupper av den nya EU-lagen om dataskydd (GDPR) som trädde i kraft den 25 maj 2018. EU-domstolen beslutade att Facebook och ägare av sidor delar ansvaret för skyddet av sid- och gruppmedlemdata, speciellt eftersom sidor och grupper samlar in icke-anonym data i Insight, även om det visas tillsammans för dig.

För att undvika juridiska frågor, se till att dina följare och gruppmedlemmar vet om insikten och hur du använder data som samlats in från dina sidor och grupper..

9. Inte skräppost eller Facebook kommer att agera på det!

Oavsett det faktum att sidinnehåll har blivit mindre synligt på Newsfeed, kommer visst innehåll fortfarande att dyka upp organiskt, så låt inte Facebook fånga dig som skickar skräppost i Newsfeed, vilseledande länkar, falsk information och överdriven omdelning eller “uppmuntran” för gillar och delar om, annars kommer de att agera mot det.

Som Rand Fishkin med rätta säger i Whiteboard-tavlan, “Facebook är verkligen svårt att spela längre.” Jag kan tillägga att Facebook verkar “spela Google” här, men den bara sanningen är att den stora sociala köra mer kvalitetskontroller nu än tidigare..

Var försiktig och läg dina fans först – du vill hålla ditt konto i gott skick för dem.

10. Skapa händelser

Varje gång du har något nytt i ditt företag som du vill att dina vänner och följare ska delta i, skapa en händelse – kan du skapa en i din grupp eller från din profil.

Titta naturligtvis på siffrorna: grupphändelser kommer att få mest räckvidd om din grupp (eller en grupp du är i) har medlemmar i hundratals eller tusentals; om gruppen bara har en handfull medlemmar men din profil räknas för hundratals vänner, använd din profil för att skapa en händelse.

Kom ihåg att dela evenemanget på din företagssida och marknadsföra det också på din blogg!

Bonus: Fler Facebook-regler för ännu bättre marknadsföring

Facebook-landskapet har förändrats lite för marknadsförare och bloggare sedan det här inlägget först kom ut 2015. Här samlade jag ytterligare fyra marknadsföringsidéer för att krydda dina Facebook-marknadsföringsinsatser och få din publik ännu mer engagerad i ditt innehåll.

Bonus nr 1 – Lägg till livevideohändelser

Om du driver en Facebook-sida kan du använda Facebook Live när som helst utan kostnad. Gå bara till publiceringsverktyg -> Videobibliotek -> +Live (knapp) och starta direktuppspelning (och inspelning) direkt.

Ta en titt på ProBloggers grundare Darren Rowse liveinspelning här som ett exempel.

Om du aldrig har skapat en video tidigare, eller om du är blyg i kameran, kolla in mitt inlägg om hur du kommer igång med videomarknadsföring.

Bonus # 2 – Lägg in teman som Facebook föreslår

Facebook kommer att föreslå att du deltar i ett tema på vissa dagar (t.ex. International Peace Day, Labor Day, etc.) och det kommer att ge dig en snabb, vilket gör det enkelt att komma med säsongens innehåll för att erbjuda dina fans och vänner.

Du kan använda Facebooks snabbmeddelande eller komma med ditt eget tema för dagen, så länge det tillgodoser publikens behov.

Detta är den snabba anmälan för den internationella fredsdagen 2016:

Facebook: s internationella fredsdag snabbtFacebook: s internationella fredsdag snabbt

Bonus nr 3 – Starta en Hashtag Meme

Memes finns överallt. Det finns inte en enda plattform för sociala medier idag vars användare inte publicerar memes av något slag, varken som bildbaserad tankeväckande citat, eller som tävlingar, eller – ännu bättre – som hashtags som vem som helst kan använda och dela.

Gå med i nuvarande aktiva hashtag-memes i din nisch eller bransch, eller skapa dina egna (t.ex. #DeliciousBloggingFriday kan vara en idé om du driver ett recept eller matlagningsblogg) och engagera ditt samhälle. Om du driver en Facebook-grupp, eller aktivt deltar i en som tillåter hashtag-memes, se till att du sprider ordet om din anpassade meme.

Som bloggare är #MondayBlogs ett bra ställe att börja.

Bonus 4 – Använd data från Facebook Insights

Om du går till https://www.facebook.com/PAGENAME/insights/ (med PAGENAME som namnet på din sida, t.ex. SelinaHydron i https://www.facebook.com/SelinaHydron), kommer du att kunna komma åt all trafik- och engagementsdata för dina inlägg och extrahera statistik som kan hjälpa dig att förbättra ditt delade innehåll och kampanjer.

Jag beskrev analys av sociala data mer detaljerat i det här inlägget. Här är ett exempel på skärmdump av mina / SelinaHydron inlägg: Insikter:

Facebook Insights - ExempelFacebook Insights – Exempel

I februari 2018 genomgick Facebook Insights för Android och iOS en stor uppdatering för att hjälpa sidägare och företag att bättre förstå deras resultat, så om du använder din telefon för att hantera dina sidor är det goda nyheter för enklare analys av dina marknadsföringsdata.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map