5 skäl till varför en Sim City-spelare kan bli din nästa chef för sociala medier

Om du någonsin spelat något i serien Sim-spel, vet du hur beroendeframkallande dessa spel kan vara. Det är en livssimuleringsserie av videospel som erbjuder möjligheten att göra allt från att hjälpa en simulerad person att utföra dagliga uppgifter till att bygga en komplett stad.


Enligt CNN såldes mer än 175 miljoner exemplar av “The Sims” -spel från och med 2013. Sim City släpptes först i februari 1989. Det ursprungliga spelet heter nu SimCity Classic. Det är ett simuleringsspel som låter dig bygga en stad. Även om det inledande spelet var ganska enkelt, har det förändrats till många olika funktioner som är ganska lika med att köra en riktig stad.

simcity

SimCity Management-funktioner kontra sociala medier

Att hantera en stad kräver mycket arbete och det gör även sociala medier. Många av de färdigheter som krävs för att hålla en virtuell stad igång kan översättas till sociala mediehanteringsfärdigheter.

Sim CitySocial Media Management
zonerSim City består av zoner, både bostäder och kommersiella. Spelaren måste utvecklas inom rätt zoner. Social media management är liknande. Din webbplats behöver en närvaro (kommersiell) som är separat från dina personliga konton för sociala medier (bostäder).
Strömförsörjning För att staden ska fungera effektivt måste du ha tillräckligt med kraft för att hålla saker igång eller strömförsörjning. För att sociala medier ska fungera smidigt behöver du tid och ansträngning för att skapa inlägg. Det här är din strömförsörjning. Du kan använda schemaläggningsfunktioner genom olika plugins (mer om detta senare), eller via webbplatser som HootSuite och IFTTT.
Transport I Sim City-spelet är du ansvarig för att skapa ett transportsystem. Detta kan inkludera vägar, järnvägssystem och till och med hur många stadsbussar som ska tas ut på gatorna.I hantering av sociala medier måste du skapa ett sätt för dina inlägg att nå läsarna. Detta kan inkludera att bjuda in folk att gilla och dela dina inlägg samt att placera delningsknappar på sociala medier på din webbplats.
AkutberedskapI Sim City påverkas din stads tillväxt av alla typer av katastrofer, från bränder till jordbävningar till tornado.När det gäller företag kan dina sociala medier och din webbplats påverkas av olika nödsituationer, inklusive nedtid på webbplatsen och dåliga affärsbeslut. Planera i förväg för dessa nödsituationer och hur du använder sociala medier för att övervinna dem.
BrottslighetenSpelet ger dig statistik att hantera. Till exempel, om brottsnivåerna är höga, kan du behöva bygga en annan polisstation och vidta några andra åtgärder för att göra din stad säkrare.Säkerhet för din immateriella egendom är viktig. Men samtidigt vill du att folk ska dela inlägg på sociala medier och hjälpa dig att få ordet. En social media manager som har varit en Sim City-spelare kan ha ett unikt perspektiv på detta.

Även om det kan verka som att en person slösar bort tid på att bygga en falsk stad och spela videospel, som du kan se från diagrammet ovan finns det många viktiga färdigheter som kan läras från simspel.

Vad man ska leta efter i en Social Media Manager

Om du funderar på att anställa en chef för sociala medier är det troligtvis för att ditt företag har vuxit till den punkten att du behöver delegera några av de dagliga uppgifterna till någon annan. Hur aktiva och fördelaktiga dina sociala mediaposter är, kan dock direkt påverka din slutlinje, särskilt om du får många av dina leads från sociala medier.

Skrivupplevelse

Search Engine Watch släppte 12 frågor för att ställa chefer på sociala medier innan de anställde dem.

En av de främsta frågorna var relaterad till högskoleexamen och skrivupplevelse. Det finns ett viktigt skäl till denna fråga. Din sociala mediechef kommer att skriva kopia åt dig. Det är visserligen en kort kopia, men någon som har erfarenhet av det skrivna ordet kommer att kunna få mest effekt från de minsta orden. Även om jag inte håller med om att personen måste ha en högskoleexamen, tror jag att de behöver ett bra urval av typer av affärsskrivningar för att vara verkligt effektiva i denna typ av arbete.

Kopieringsupplevelse

Har personen erfarenhet av att skriva annonskopia?

En av de saker jag gör för mina kunder är att ge dem ett team. Inte bara är kopian skriven av erfarna författare, utan den kontrolleras också av någon med kommersiell reklambakgrund eller PR-erfarenhet. Anledningen har att göra med psykologin till varför människor klickar på de saker de gör, kallar till handlingskommandon och många andra element som utgör ett klickbart och delbart inlägg. Skrivupplevelse räcker inte. Du måste också titta på vilken typ av skrivupplevelse och kampanjupplevelse personen har.

Kundservice

När du intervjuar chefer på sociala medier bör du definitivt fråga vad deras filosofi är för kundservice. Du vill hitta en social media manager med samma värden som du har för ditt företag. Det sista du vill är någon som kommer att engagera sig på ett negativt sätt med människor som kommenterar dina sociala mediesidor. Det kanske låter självförklarande att en social medial chef skulle veta att behandla alla människor med respekt och inte delta i negativa debatter, men du skulle bli förvånad. Det är bättre att få denna hastighet tidigt, klargöra hur du förväntar dig att han / hon hanterar sådana situationer och räddar ditt företag den negativa motreaktionen i en pinsamt situation.

Grafisk design

Design är viktigt. Vilken erfarenhet har personen med det? Visste du att inlägg på sociala medier med bilder gör mycket bättre, särskilt på webbplatser som Google+? Jerry Low skrev en fallstudie med titeln How to Improve Your Google Plus Post Interactions med 8 400%? som förklarar exakt resonemanget bakom varför detta fungerar.

Med detta i åtanke, vill du verkligen att någon som hanterar dina sociala medier som inte har en grafisk designbakgrund eller en designer i teamet?

Bra pris

Social media management kan kosta så lite som några hundra i månaden upp till tusentals dollar per månad.

Tänk på att kampanjer på sociala medier måste vara pågående, regelbundna, varierade och för att vara effektiva, kan det ta tid att bygga. En social media manager skapar inte bara inlägg utan hjälper dig att få nya följare, interaktion från dessa följare och kommer att arbeta för att engagera sig på flera plattformar. Det är tidskrävande och du kommer att betala för den involverade tiden. Få offert från flera överst på listan om vad de tar ut, men gå inte bara automatiskt med den lägsta offerten.

En offert som är mycket lägre än andra kandidater på sociala mediehanterare kan vara en indikation på att personen inte förstår tiden involverad i att effektivt marknadsföra din webbplats.

referenser

Be om referenser. Någon med nöjda kunder bör kunna ge åtminstone ett par referenser.

Vissa frilansarbete kräver icke-avslöjande avtal, vilket innebär att chefen inte kan dela vem han gör arbetet för, andra gör det inte. Några frågor att ställa referenser skulle inkludera hur nöjda de är med sociala mediechefens arbete och om han eller hon är pålitlig och kunnig om aktuella trender.

Lita på din magkänsla

Beroende på din budget och vem som för närvarande är tillgänglig kan kandidatpoolen begränsas.

I slutändan, efter att alla frågor ställts och du har samlat några personer som matchar dina behov för marknadsföring på sociala medier, måste du fatta ett slutligt beslut. Lita på dina tarminstinkter och anställa den person du tycker är den bästa matchningen för ditt företags värderingar och image.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me