A-till-Z-guiden för Instagram-inläggsdesign

Idag är Instagram en kopp kaffe de flesta föredrar att börja dagen med.


Det är ett bra ställe att upptäcka nya områden, produkter och upplevelser, läsa nyheterna. Denna sociala medieplattform slår Facebook, Twitter, Pinterest och visar ännu större engagemang.

Här lär du dig hur du gör Instagram till din smarta allierade och använder den på bästa sätt. Oavsett om du marknadsför ditt eget varumärke eller bara vill berätta om ditt liv via Instagram kommer de hjälpsamma tips nedan att hjälpa dig perfekt.

Det här inlägget handlar inte om “inlägg vid rätt tidpunkt” eller “använd populära hashtags”, utan om konsten att designa ditt Instagram-konto och skapa sitt unika utseende.

Varför Instagram?

Enligt Shopify är det genomsnittliga ordervärdet på Instagram $ 65, medan Pinterest – 58,95 $, Facebook – 55 $ och Twitter – 46,29 $.

Folk samarbetar med varumärken på Instagram 10 gånger mer än Facebook, 54 gånger mer än Pinterest och 84 gånger mer än Twitter. Den genomsnittliga personen använder Instagram flera gånger om dagen.

Det betyder att det är smart att flytta dina marknadsföringsinsatser till Instagram.

Vem är du?

Instagram är fylld med personliga konton och företagskonton.

Den senare använder den framgångsrikt för sina reklam- och marknadsföringsändamål. Det är rätt val att ansluta till användare som föredrar den här plattformen.

Varumärken använder sig av två typer av innehåll: det organiska som de helt enkelt publicerar på kontot, eller det betalda som riktar sig till din målgrupp.

Väl gjort Instagram-flöde ökar varumärkesmedvetenheten, skapar varaktiga relationer och ger som resultat en organisk tillväxt på lång sikt.

Detta schema används också av personliga konton.

Komma igång på Instagram

Så snart du registrerar dig, lägg till din bild och ge lite information om dig själv som du står inför med en fråga vilka foton du vill ladda upp.

Naturligtvis vill du att det här är klassiskt och intressant för tittarna. Oavsett om du är en personlig sidaägare eller en varumärkespromotör, vill du ha en original sida som bland annat sticker ut. Låt oss ta reda på användbara tips om hur du utformar ditt konto, så det kommer att identifieras omedelbart.

Innan du börjar med att utforma ditt inlägg är din första strategi att tänka på. Det är oerhört viktigt för varumärken. Du bör tydligt definiera ditt varumärkes budskap, positionering, mål, mål och vad som gör det unikt på den konkurrensutsatta marknaden.

Det kommer att vara till hjälp att genomföra konsumentforskning för att ta reda på vad som inspirerar och motiverar dina potentiella kunder.

Slutligen bör du ställa dig själv en fråga:

Varför skulle folk vilja följa min sida?

Innan du börjar göra någon manipulation med ditt konto du behöver göra en undersökning och bläddra i flödena från de mest populära märkena finns det en 90% möjlighet att du hittar ett konto som feeds ser ingenting annat än fantastiskt.

Förresten, bilden nedan kommer från GoPro-kontot.

Kredit: GoPro

Denna förståelse hjälper dig att ta reda på hur du kan differentiera din sida och presentera den för världen.

Designtips

Principerna för att designa och marknadsföra inlägg på Instagram är enkla, du behöver bara känna till dem. Här är en lista över tillgängliga visuella tekniker som kan hjälpa dig att dra drag i detta sociala nätverk.

Se & Känna

Tänk på hur du uttrycker dina sididéer visuellt.

Det kommer att vara utseendet på ditt konto som hjälper dig att skapa en känslomässig koppling till tittarna. Lägg upp bilder som är konsekventa i stil och kvalitet. Välj vilken typ av innehåll du ska publicera (foton, illustrationer, mönster, hantverk osv.) Och tänk på stilar (studio, livsstil osv.) Detta kommer att resonera med publiken och skapa en stark koppling till dem. Huvudregeln är att följa den tagna visuella estetiken.

Låt oss ta några tekniska varumärken som exempel, eftersom jag redan nämnde GoPro, deras kontofoder består mestadels av stillbilder där människor använder kamerorna, och foton / videor som gjorts med samma tekniska bitar.

KällaKällaKälla

Att prata om känslomässiga kontakter, stillbilder som en ovan, gör mina handflator så svettiga att min mus bokstavligen hoppar ur min hand.

Låt oss titta på något annat företag som definitivt spikade det i termer av känslor … det är BMW.

När jag var liten tappade killar i min ålder över Turbo-bubbelgummiinsatser.

Kredit: Guminsatser

Nästan trettio år senare tappar killar i min ålder över detta.

Kredit: BMW

Tiden går, leksakerna blir större. Det är ett genomsnittligt BMW-foder …

branding

Branding innebär att inte bara placera namn eller logotyp på bilder. När det fortsätter på Instagram antyder det en viss visuell identitet som gör den märkbar bland andra. Din sida bör ha en stark estetisk atmosfär som justerar dess originalitet.

Låt oss titta på två anmärkningsvärda konton som ägs av Ales Nesetril och Alex Acea.

Men killar har stil, jag har följt dem i ungefär ett år, båda väckte min uppmärksamhet av deras stillbilder med fantastiska inställningar.

Kredit: Ales Nesetril

Kredit: Alex Acea

Instagram branding handlar om att ställa in en ton i ditt konto, välja färgpaletter och din sida. Glöm inte sidans allmänna vy. Tänk på hur alla bilder ser ut när de placeras i ett vanligt Instagram-rutnät.

Färgval är oerhört viktigt. Dessutom återspeglar det företagets palett för varumärket, färger har stor inverkan på tittarna. De skapar en viss stämning, stil, kommunicerar meddelanden. Förresten, närvaron av en nyckelfärg på sidan får den att känna och se extremt snygg ut. Välj önskat färgschema och håll dig fast vid det när det är möjligt.

Båda dessa killar har inte bara sina favoritkompositioner utan också färgscheman, såvitt jag kan se använder de svart, vitt och grått som huvudfärger och kompletterar dessa med några ljusa accentfärger.

Specifika teckensnitt är en annan del av varumärket. Det är avgörande, för att det bildar koppling till ditt varumärke / sida. När du marknadsför din sida på betald basis och dina inlägg visas som en reklam kommer användarna att definiera den tack vare varumärke.

Förresten, kan du hitta olika coola Instagram-buntar för att marknadsföra ditt företag, som du enkelt kan redigera och ge dem ditt företagsutseende. Som vanligt innehåller de ett paket med färdiga banners som du kan använda för olika ändamål.

Utanför torget: Arbetar bortom Instagram

Fram tills nyligen erbjöd Instagram att bara publicera fyrkantiga bilder. Men torget räckte inte alltid för att berätta en fängslande historia. Idag kan du välja mellan alternativ för kvadrat, liggande (horisontellt) och porträtt (vertikalt). Även om du kan ladda upp vilken typ som helst, är det bättre att välja den och hålla sig till den för alla dina inlägg.

Glöm inte fotocollage. Olika fotoredigeringsappar erbjuder att skapa dem med lätthet. Den mest kända är Insta-frame som gör det möjligt att skapa fantastiska collage gratis och Squaready – praktisk Instagram-layout som hjälper till att presentera hela fotot utan att beskära det.

Fotoredigering

Om du arbetar med Instagram dagligen bör du veta hur du skapar ett perfekt foto. Till och med en vanlig kan se jättebra ut när du gör lätta retuscher. Att bara välja rätt filter kan förvandla en bild till en kreativ.

Du kan enkelt leva upp ett foto genom att spela med dess perspektiv, plocka upp dess ljusstyrka och kontrast, lägga till värme eller mättnad, manipulera färgerna osv. Det finns en sak som kan underlätta din fotoredigeringsprocess betydligt, det är en Photoshop eller en Lightroom-åtgärd.

I princip är action ett scenario med fördefinierade ändringar som kommer att tillämpas på ditt foto när du klickar på play.

Känn dig fri att experimentera så lyckas du.

Filtrering

Med Instagram har du en uppsättning standardfilter.

Några av dem kommer du att använda eller redan använder ganska ofta, medan de andra förblir orörda. Det är klokt att ordna den här listan med filter i redigeringsfönstret så att den mest använda kommer att finnas och dölja de du aldrig rör. Det här hacket sparar din tid.

Fotoredigeringsappar som VSCOcam, Filmborn, Snapseed, Aviary och andra av den här typen hjälper dig att hitta önskade filter och få ut det mesta av ditt innehåll.

Candid Shots

Polerade bilder är fantastiska, men glöm inte att folk alltid vill se mer.

De vill ta reda på vad som är bakom scenen. Backstage-processer och inre funktioner i ditt företag kan vara av samma intresse för tittarna. När du har något bakifrån på din sida, eller till och med några ansikten bakifrån av ditt märke, kommer du att göra ditt företag mer öppet och därmed pålitligt för dina följare. Förresten, du bör veta att en sådan typ av foton ofta får ett bra engagemang.

Om något sådant händer bakom dina scener, bör du definitivt tystna 🙂

Kredit: Tesla Motor

Instagram Berättelser

En sak du måste veta är att över 250 miljoner människor använder Instagram Stories varje dag. Det betyder att du inte kan missa en chans att marknadsföra din sida med alternativet berättelser.

Oavsett om din berättelse har ett gäng foton eller bara en liten video, ser den intressant ut för tittarna. Du kan krydda dessa tillfälliga videor (användare kan svepa dem bara i 24 timmar) med snaps, söta tecken eller till och med GIF. Alternativet GIF är nu tillgängligt på berättelseskameran.

Om du är en verifierad affärsanvändare har du ytterligare en cool möjlighet att dela länkar på dina berättelser. Lägg bara till det genom att trycka på länkknappen efter att du spelat in berättelsen.

Instagram-video är verkligen ett bra verktyg för att engagera sig med fans.

Inspirera

Du måste underhålla människor. De gillar att bli förvånade. Inspirera dem och därmed vinna deras lojalitet. Lägg upp innehåll de tycker om. Ge dem en dos med daglig inspiration, så kommer de tillbaka för mer.

Ha så kul!

Alla ovan nämnda tips är handlingsbara, men du måste komma ihåg att inte alla inlägg på Instagram borde vara marknadsföringsdrivna. Detta är en gyllene regel som hjälper dig att skapa riktigt levande och engagerande innehåll. Ibland är det klokt att inte fokusera på att skicka ditt varumärkesmeddelande var det är möjligt, utan på essensen i det nätverk du arbetar med. Denna visuellt rika sociala medieplattform är gjord för att vara mänsklig och lekfull. Följ denna idé och få ut det mesta.

Här är det. Använd gärna dessa Instagram-hackar för design, och glöm inte den välkända listan med tips för hantering av det här sociala nätverket. Här är de viktigaste av dem: välj rätt tid för inlägg, schemalägga dem, välj hashtags noggrant, använd statistik, kör trafik till den externa webbplatsen, dela ditt Instagram-innehåll på andra sociala nätverk.

Avslutar…

Som ni ser är principerna för att designa Instagram-inlägg ganska enkla och kan enkelt implementeras av både personliga konton eller konton. Hoppas att det här fusksidan hjälper dig att skapa önskat stjärninnehåll, marknadsföra dig själv eller nå fler potentiella kunder för ditt företag.

Instagram är verkligen ett kreativt lekfullt utrymme där du kan fira dig själv eller ditt företag och få kontakt med fantastiska människor. Så känn dig fri att experimentera och göra det bästa av ditt företag.

Om författaren: Lana Miro

Lana Miro förälskar sig i vacker webbdesign. Hon gillar att dela sin erfarenhet och utforska något intressant. Hon samarbetar också med TemplateMonster. för att hjälpa alla att hitta sina bästa lösningar för sina egna onlineprojekt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me