Grundläggande Twitter Analytics: Gratis verktyg, Excel-fusk och tips på insidan

Är Twitter död? Antagligen inte.


Twitter ger full åtkomst av sina tweets till Google.

Twitter använder sig av denna trafik utan att logga in på plattformen.

Om du är en bloggare, marknadsförare eller i företag bör Twitter vara en del av din övergripande sociala mediekampanj. Det är viktigt att tweeta för att öka varumärkesmedvetenheten, relationsbyggande och det är ett kraftfullt verktyg för förändring.

Kolla in tio viktiga regler för effektiv Twitter-marknadsföring.

Även om Twitter erbjuder sin analys till alla, använder många inte den till fullo potential. Här är några grundläggande element som du kan upptäcka om ett Twitter-konto och eventuella dolda meddelanden.

1. Grundläggande till Twitter analytisk instrumentbräda

I mitten av 2014 har Twitter öppnat sin analytiska plattform för alla användare. Alla med ett Twitter-handtag kan ha full tillgång till guldgruvan.

Få tillgång till din twitter-analys här.

whsr-tweet-aktivitet

Det finns mycket information du kan få från instrumentpanelen, till exempel visningar, engagemangsgrad, länkklick osv. Men innan det måste du förstå definitionen av varje metrisk för att göra dina data meningsfulla.

Twitter-bloggen har allt.

Om din Twitter-kampanj ska öka visningarna, måste du övervaka det specifika värdet och hitta det bästa sättet att förbättra visningarna. Håll ett öga på varje statistik och jämför data med tidigare månader. Du vet om du gör saker rätt eftersom du kommer att se en stadig ökning.

Titta nu närmare på detaljerna för varje tweet. Du hittar ännu mer dolda meddelanden.

Så här ser detaljerna i en specifik tweet ut:

whsr-tweet-detaljer

Om ditt företag fokuserar på den här länken, gör A / B-tester på den. Övervaka nyckelmätningarna genom att skriva olika rubriker, inkludera en annan hashtagg eller en annan bild och ta reda på det bästa sättet att maximera tweetens räckvidd.

Att analysera denna datastatistik är det första steget att utvärdera din Tweet-prestanda.

Under mars 2015 lanserade Twitter en ny kontohemsida. Den här sidan sparar mycket tid genom att ge dig en månatlig sammanfattning av din Twitter-aktivitet.

whsr-tweet-markörfältet

Denna instrumentbräda gör det också lättare för företag att annonsera på Twitter. Du kan nu fatta ett snabbt beslut om en tweet är värt att marknadsföra utan att spendera tid på att gå igenom minutdetaljerna.

Om Twitter analytic är en information som du har förbises, låt oss prova det idag. Fokusera på ett mätvärde och förbättra därifrån. Det kan påverka över tid.

Uppdaterad:

Den 27 maj 2015 uppgraderade Twitter sin analys med Audience Insights. Den här funktionen har en mer detaljerad uppdelning av dina följares intresse som demografi, livsstil, mobil fotavtryck osv.

Detta är bra för företag, eftersom du nu kan jämföra organiska följare med Twitter-användare. Just nu spåras endast amerikanska användare. Du kan göra en jämförelsestudie mellan dina följare och andra Twitter-användare.

Audience Insights hjälper företag att förbättra sina strategier på Twitter.

whsr-tweet-målgrupps-insikter

2. Alternativ till Twitter Analytic

Det finns många verktyg för sociala medier som finns tillgängliga på marknaden som Bufferapp, Hootsuite, Ritetag, Klout, etc. Det finns några som bara fokuserar på Twitter ensam som Tweetdeck, Managefilter och SocialBro.

Alla verktyg har ett syfte – att göra ditt liv enklare.

Många gånger ger verktyget dig djupare insikter om din Twitter-prestanda. Det skiljer sig från vad du får från den ursprungliga Twitter-analytiska plattformen.

Här är tre plattformar som jag tyckte passande och lätt för nybörjare att använda.

Buffert (Freemium)

Buffert är ett populärt verktyg för sociala medier. Du har möjlighet att schemalägga tweets när som helst och ställa in olika scheman varje dag. Detta är viktigt när du kör olika kampanjer.

Med hjälp av buffert kan du analysera statistiken för varje tweet. Buffert kommer att märka din potentiella tweet som Top Tweet. Du kan vidta omedelbara åtgärder på varje enskild tweet antingen för att omplanera eller skriva om för att förbättra det.

Detta är något som Twitter analytic inte kan ge dig direkt.

Med det gratis kontot har du bara begränsad tillgång till buffertens analytiska data. Du måste uppgradera till ett betalt konto för att få detaljerad analys av dina data.

whsr-tweet-buffert

Ritetag (gratis rättegång)

Ritetag är ett socialt medieverktyg med fokus på hashtag. Det levereras med hashtag-färgklassificering, analys av omedelbar engagemang och total bedömning efter inlägg. Ritetag analyserar hashtag konstant, vilket gör att du kan maximera räckvidden innan du skickar ut en tweet.

Det här är funktionen som du inte kan få när du tweetar från Twitters ursprungliga plattform. Det är viktigt att inkludera en hashtag för att maximera din tweet-exponering. Ritetag fyller verkligen detta gap.

Ta några minuter för att ta reda på statistiken för hashtaggen du använder. Är din hashtag överanvänd eller helt enkelt utan korrekt övervakning?

Exempelstatistik för #growthhacking-hashtaggen på Twitter.

whsr-tweet-ritetag

Postchup (gratis)

Postchup (tidigare känd som Tweetchup) är ett gratis analysverktyg på Twitter. Den analyserar hur ofta en tweet nämns och blir retweetad av dina följare.

Det ger dig analys av hur din Twitter hanteras. Du kommer att ta reda på vilka användare som nämnde dig mest. Och det finns en lista med statistik som rör dina tweets och retweets.

Dessutom ger Postchup geografisk plats för människor som nämnde dig. Därifrån kan du ha fullständig översikt över din publikplats.

Även om Twitter analytic har sådan information, erbjuder Postchup analysen på ett mer attraktivt sätt som är lätt att förstå.

Riknar din tweet till rätt publik? Låt oss titta på var @ WHSRnets publik kommer ifrån.

Om du fortfarande tweetar från den ursprungliga plattformen på Twitter rekommenderar jag starkt att du testar några verktyg. Du missar mycket värdefull data.

Om du inte är säker på vilken du ska börja med kan du prova de jag har delat ovan. Alla verktyg är enkla att använda och gör ditt Twitter-jobb enklare.

3. Samla Twitter-data med hjälp av Excel

Bortsett från analysdata som du får från den ursprungliga plattformen på Twitter och sociala medieverktyg kan du alltid göra din egen analys.

Ofta kommer de som gillar att träna saker själva att ha bättre förståelse för dessa uppgifter. Detta är inte en svår uppgift. Du behöver bara exportera data från Twitter analytic och ett Excel-kalkylblad.

whsr-tweet-data som

Här är några enkla analyser som jag har kommit fram till med hjälp av data från @WHSRnet. Innan du hoppar till analysen måste du först veta vad du vill få från uppgifterna.

Utan ett klart mål är dina twitter-data bara ett kalkylblad med kolumner och tecken. Jag vill veta:

 1. Ger standardtweet eller svartweet bättre intryck?
 2. Ger standardtweet eller svartweet mer bättre engagemangsgrad?
 3. Vilken veckodag har i genomsnitt gjort mig högre intryck?
 4. Vilken veckodag har bättre engagemangsgrad?

Låt oss kolla in steg-för-steg-guiden:

1. Öppna Twitter-analysdata (csv-format) i Excel

2. Gör dina data till en tabell med rubriker

3. Använd Excel LEFT-funktionen för att komma ut med datum i en ny kolumn

Vänster ([@ time], 10) för att komma ut med datum

4. Använd Excel TEXT-funktionen för att konvertera datum till veckodag i en ny kolumn

TEXT (E2,"ddd") för att återvända vardag

5. Använd Excel IF-funktionen för att sortera standardtweet eller svara-tweet i en ny kolumn

IF (VÄNSTER ([@ [Tweet text]], 1) ="@","svar","standard")

6. När du har alla data redo ska du analysera dina data med hjälp av en pivottabell eller en pivotgraf

Grafen nedan visar den övergripande bilden av genomsnittliga intryck av en standardtweet och en svartweet under en vecka.

whsr-tweet-genomsnitt-visningar

Det är några saker jag kan anta från grafen ovan:

 1. Det är tydligt att standardtweet har bättre intryck jämfört med svara-tweet.
 2. Lördagen får högsta intryck från den totala tweeten.
 3. Intryck från standardtweet handlar om 2x intryck av svartweet.
 4. Intrycket är konsekvent från tisdag till fredag.

Jag kommer att gräva djupare in i vilken dag som har den bästa engagemangsgraden. Jag kommer att använda samma data för att generera en annan graf.

whsr-tweet-emgagement-rate

Några saker jag kan sammanfatta från diagrammet ovan:

 1. Svara tweet har gett mig bättre engagemang.
 2. Fredag ​​har fått bättre engagemangsgrad i den totala tweeten.
 3. Engagemangsgraden från svartweet är ungefär 3x högre jämfört med standardtweet.
 4. Söndagen har den lägsta engagemangsgraden.

Att plotta data är roligt även om det kostar dig tid. Men jag är säker på att du kommer att lära dig mycket av data också. Data i kalkylbladet är meningslösa om du inte vet vad du ska leta efter.

Testa det själv, det finns mycket mer dolda meddelanden i dina data än du kan föreställa dig.

* Obs – Även om jag förstår att inte alla är en fan av Excel men gillar det eller inte kommer du att behöva ta itu med det någon gång. Vad som visas ovan är enkel Excel + Twitter-datahack. Python kan vara ett värdefullt tillägg om du letar efter ännu mer komplex analys. 

4. Vad är din Twitter-poäng?

Du kan spendera några timmar om dagen på att tweeta, interagera med dina följare och övervaka en hashtag. Du kanske frågar, vad är resultatet?

Resultatet varierar beroende på vad ditt mål är. Du kan mäta utifrån antalet följare, klickfrekvens, antal anmälningar från riktad URL osv.

Socialt omnämnande är ett övergripande riktmärke för hur @handle presterar. Social omnämning definieras som hur många gånger ett märke övervakas på sociala medier.

Studien visar att varumärken på twitter i genomsnitt 39 nämner per dag. Vet du vad numret är för dig?

Det finns gott om verktyg för att mäta Twitters poäng. Jag kommer att dela med dig verktygen som är gratis och enkla att använda.

Socialert (Freemium)

Socialert är en one-stop-lösning för Twitteranalys, sökordsanalys, hashtagspårning, identifiering av de trendiga ämnena och mer.

Verktyget har en interaktiv instrumentpanel som kan hjälpa dig att spåra relaterade sökord i realtid. Detta kan användas för att komma i kontakt med din publik (som inte nämnde ditt handtag) eller veta hur dina konkurrenter presterar. Förutom varumärkesövervakning kan verktyget också användas för att identifiera relevanta påverkare och experter relaterade till din domän.

.

Socialert i handling (på @WHSRnet).

Followerwonk (Freemium)

Followerwonk är en produkt utvecklad av Moz. Det kommer att ge dig data om dina Twitter-följare, plats och nisch. För att kunna använda måste du logga in med ditt Twitter-konto. Det är gratis att använda.

Followerwonk använder social myndighet för att mäta Twitter: s inflytande. Den sociala myndigheten mäts baserat på återvätskor. För att förbättra poängen måste du öka Twitter’s engagemang.

whsr-tweet-followerwonk

Om du behöver fler verktyg, här är 6 måste analytiska verktyg på Twitter för att utforska. Genom att känna igen hur ditt varumärke presterar kan du planera för din riktning och resurser.

Det finns ingen enda formel för att spåra din Twitter-poäng. Den inflytelserika poängen skiljer sig från alla plattformar. Håll bara fast vid en eller två mätvärden och flytta din poäng uppåt.

Det bästa sättet att mäta social poäng är din närmaste konkurrent.

Över till dig

Jag har hanterat @WHSRnet under de senaste 6 månaderna. Jag hoppas att jag har mer information att dela med dig i framtiden.

Om du fortfarande inte är en fan av Twitter, gå över för att följa oss @WHSRnet.

Twitter är den fjärde största plattformen för sociala medier, och med den fungerar ditt företag bättre.

Twitter har en möjlighet att göra ditt varumärke känt och öka din försäljning. Du kan aldrig gå fel med 302 miljoner aktiva månatliga användare.

Det som fungerar för mig kanske inte fungerar för dig. Hur analyserar och använder du dina Twitter-uppgifter? Berätta om det på Twitter!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me